Genre: Actie / Fantasy
Releasedatum: 1 mei 2007
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Spider-Man 3
"The greatest battle lies within."
Een buitenaardse symbiote van een andere wereld geeft Peter Parker, alias Spider-Man, nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om enkele nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt in zijn gedrag...
Spider-Man / Peter Parker
J. Jonah Jameson
Captain Stacey
Dr. Curt Connors
Real_Movie
Er zijn zoveel verhaallijnen ze kunnen alle kanten opgaan.
IK zou zelf meer over de Hobgoblin,Morbius en de kingpin tezien willen hebben.
Of de The six die vond ik ook heel erg goed van de tekenfilm serie.
Ik ben toch wel een fan van spiderman maar ik denk zelf als ze de 5 of de 6e film zouden uitbrengen dat het misschien toch niet meer een spidey film zou worden,omdat als je de 3e deel bekijkt speelt peter toch weer een sukkeltje erin.
Maar ik vondt de film verder wel heel erg goed.
Justice4All
De vraag is: Willen we dit wel?
Freddy en Jason hebben het goed gedaan en zal (mogelijk) nog steeds gebeuren. Typisch een vraag en aanbod gebeuren.
ReplicaF
Vond dit toch de slechtste van de drie.Voor mijn smaak iets te veel drama.Het optreden van Venom was gewoon veels te kort(Venom rules!!!)en hij werd ook te makkelijk verslagen.
Von het stukje waarin Peter door die black suit eindelijk balls krijgt rondweg stoer.
Er had gewoon meer in kunnen zitten.
bazillion
Mooie actiescenes. Alleen het acteerwerk was naar mijn mening echt bagger.
Ach jeugdsentiment, nostalgie en een vleugje actie maakt het goed voor 3 *
erreper
Pfffffff, saaaaaaaaaaaai... het kwam wel erg kinderachtig op mij over, soms erg belabberde dialogen en mist alle overtuiging. Beelden zien er ook erg nep uit in sommige scenes. De effecten worden je om de oren geslagen, wat soms leuk is en soms ook overdreven en onnodig. Kortom: Waarschijnlijk een leuke film als je 15 bent en dol op comics. Mensen die van mooie verhalen en goed acteerwerk houden, laat deze maar staan...
jumpstylemovie
geweldige film!!! kan niet wachten tot ik hem op dvd heb!!
5*** in mijn top 10
Flash1494
De slechtste van de drie. Heb me zeer geërgerd aan de stijl van laat alles fout gaan om uiteindelijk goed te komen. Beetje My Boss' Daughter style.
Een scene typeerd de hele film en dat is die van Spider-Man voor de Amerikaanse vlag. Heel typisch en slecht.
Desondanks ben ik wel een spider-man fan, maar als de vervolg films zo slecht blijven hou ik het bij de tekenfilm
Twijfel tussen 2,5 en 3 sterretjes.
Bart Tönjann
Twijfel tussen 2,5 en 3 sterretjes.
Doe maar 3 joh. De film had toch zeker ook hele mooie momenten?
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
ja inderdaad, had hij mooie momenten. Ik vond het prachtig toen Spider-man voor de Amerkaanse vlag stond. En al die mensenmenigte die voor hem juichen omdat hij zijn zwarte pak niet meer aanheeft, dat vond ik juist de mooiste scéne van de film. Dus ook ik zeg doe dan maar 3 sterren. En ik heb hem 4 sterren gegeven.
Tim Esmann
Het is een heel erg mooie film.
De graphic's zijn mooi ontworpen door Dianne Chadwick.
En de special effects supervisor(Marty Bresin) heeft ook zijn best gedaan want het laatste gevecht is duidelijk met computer maar past goed bij de film en is erg mooi gedaan.
Vooral vind ik The sandman goed in het verhaal gebracht(moordenaar van Ben parker) en hij kwam opeens boventafel maar met een goede verhaallijn.
Je hebt er in de film geen last van want het is goed te snappen.
Dat zwarte pak is erg goed laten zien want als je het er zo op doet snapt niemand er iets van.
Alles sluit perfect op elkaar aan.
Ik raad de dubbel disc aan die heb ik ook en is het zeker waard met de bloopers en extra commentaar.
en niet te vergeten making of sommige erg mooie maar toch ongeloofelijke dingen.
Erg ontroerend einde past perfect bij alle 3 de delen.
Je moet ze wel alle 3 gezien hebben, wil je het echt goed snappen.
De film duurt 133min.(2uur en 13 min).
En die zijn allemaal erg goed benut.
Het blijft je de hele tijd boeien zonder dat het saai wordt.
Een perfecte afsluiting van 3delen, ook goed duidelijk.
Het is een unieke film.
Bart Tönjann
Heb hem gisteren aangeschaft en weer eens bekeken. Door al die stomme kritiek door al die recenten was mijn kijk op de film wat bekritiseerd, maar nu verbaasde ik me er weer over hoe goed de film eigenlijk is. Zoals het bericht hierboven al verteld, het eind voelt ook meteen als het eind van de hele trilogie. Top film!
beast
Echt waar, wat een ***film, had hem echt veel beter verwacht, ze konden hem ook VEEL beter maken.
TheRisingSun
Heerlijke Spider-Man film weer!
Evenals zijn voorgangers is de combinatie actie, special effects en romantiek weer goed verdeelt over de film. Enige veranderingen zijn de tegenstanders van Spidey. De bijrollen worden weer door de bekende gezichten gespeeld, waar ik vooral de rol van J.K Simmons (J. Jonah Jameson, directeur van de krant) een erg komische vind, al drie films lang eigenlijk! James Franco als Harry is ook weer van de partij en zal na enkele vijandigheden richting Peter eindelijk achter de toedracht van zijn vaders moord komen!
Maguire en Dunst zijn zoals we van ze gewend zijn van deel 1 & 2 goed op elkaar ingespeeld en mogen wat mij betreft nog wel even doorgaan met deze Spidey films, maar waarschijnlijk zit dat er niet in aangezien ze (dacht ik..?!) beide al hadden aangegeven het na 3 films wel mooi te vinden. Wat ik wel zou betreuren, maar ja de keus is aan hun natuurlijk!
De tegenstanders die ze voor deze film hebben uitgekozen zijn enkele leuke personages, waar zelfs bij Sandman nog een achterliggend verhaal bij is gevonden! Ook de Venom is een vijand die zeker voor de film wel wat toevoegd, aangezien hij Parker een periode in de film weet te 'overmeesteren' en hem dingen laat doen die je niet zo snel van Parker verwacht. Ook na de overgang naar Eddie Brock (Topher Grace - In Good Company) is de Venom een welkome toevoeging aan het geheel, al ziet ie er dan wel iets minder vriendelijk uit!
Of dit einde ook echt het einde van de trilogy is valt wat mij betreft nog te betwijfelen, aangezien Dunst en Maguire wel weer enigzins bij elkaar komen, maar nog niet gaan trouwen. En in mijn (romantische
) ogen zou dit wel moeten gebeuren wil het echt een mooi einde van de trilogy zijn! Maar goed dat is dan weer mijn mening over het einde. En zoals ik al eerder zei mogen ze van mij best nog verder gaan met de Spider-Man films. Helaas ga ik daar alleen niet over.
Heb dus een dikke twee uur genoten van deze 3e Spidey film!
john constantine
Weer een goeie spider-man film! Natuurlijk zitten er erg veel verhaal lijnen en ik vind dat aan de ene kant wel leuk en aan de andere kant minder leuk. Maar ik moet zeggen van de kant die ik wel goed vind van dat ze alles eruit hebben gehaald, en dat ze het goed uitgepakt hebben!
Thomas Haden Church Vond ik heel sterk gecast als de sandman, grotendeels vanwege z'n stem. Dat krijg de film erg veel drama hoe hij over z'n dochtertje praat en op het einde dat hij gaat uitleggen aan parker hoe het gebeurt is is met z'n oom. Dit vond ik toch wel 1 van de mooiste dingen aan de hele film
Special effects waren natuurlijk fantastisch, op 1 puntje naar. Het 1ste gevecht van peter tegen harry vond ik allemaal een beetje slecht je zag wel dat het vaak erg nep was waaronder als die tussen dat smalle gebouw vliegt dan zie je toch wel gauw dat er een film achterstaat. Maar ondanks dat vond ik het gevecht er nog spectaculair uitzien!
Venom had van mij ook wel eerder mogen komen. Maar dat had ik al zien aankomen, ondanks dat vond ik het erg slim van hem want dan hoeft Raimi in het 4e deel venom niet meer te introduceren en kan je al snel over naar de actiescenes gaan!
De film krijgt van mij gewoon een dikke 5* want ondanks dat dit al het 3e deel is in de spider-man reeks vond ik hem weer erg gaaf en goed!!!!!!!!!!!!
Halleluja
Veruit de slechtste uit de drie. Dat sentimentele gedoe op het eind met de Sandman was lachwekkend, zo van ' Oeps, ik heb per ongeluk je vader doodgeschoten.' Righhhhht.
Is het iemand opgevallen hoe slecht de special effects waren? Vooral het eerste gevecht van Peter tegen Harry zag er af en toe dramatisch uit.
Als je alle gare clichés in de film buiten beschouwing laat heb je in ieder geval een redelijke actie film. 3 sterren.
jumpstylemovie
het was zijn oom , en ik vond de special effects juist schitterend!!
Bart Tönjann
@Halleluja: Het feit dat je oom met vader verwisseld getuigt al van het feit dat je verdomd weinig aandacht aan deze film hebt besteed. Als je een film wilt afkraken, kom dan tenminste over alsof je hem echt gezien hebt. En Special Effects slecht? Doe jij het veel beter dan? Sandman zag er in deze film schitterend uit! Als je de special effects in deze film slecht vind, vind je alle special effects van welke film dan ook slecht. Ik geef toe dat het eerste gevecht tegen Harry er niet altijd even supergoed uitzag, maar verder waren de special effects fantastisch! Als je het echt zo slecht vind, kom dan maar eens met voorbeelden. Gare Clichés? Wat had jij dan gewild, dat Spider-Man doodging? Overigens, wat vond je dan zo slecht aan die laatste scene tussen Peter en Sandman, want dat verklaar je ook niet echt. Ik vond het juist heel goed, dat ene gesprek vat zo'n beetje de hele film samen. Het gaat over de keuze tussen goed en kwaad, wat het thema van de gehele film is.
Flash1494
De reden dat ik me geërgerd heb is toch doorslaggevend om afgezien de special effects toch een 2,5 te geven.
Het belangrijkste aan een film blijft toch het verhaal. Het concept laat alles verkeerd gaan en in het laatste halfuur weer goed komen vind ik toch een te vaak gebruikt concept, wat ik echt een groot minpunt vind.
mooi gemaakt heb hem al 4 x gezien
ik ook chille film
Bart Tönjann
Zeker weten. Ik kijk hem ook vaak, elke keer verdiep ik me weer in een andere verhaallijn ;P Ook gaat ie wat sneller van start, met actie en spectakel en zo, dus daarom nodigt ie ook meer uit om te kijken dan de andere Spidey's. Daar moest je altijd eerst over al die lange dialogen heen.
Baklap
Eigenlijk zijn de spiderman films de betere verfilmingen... Met veel oog voor detail vasthoudend aan het stripboek karakter maar toch eigentijds. Lekker.. zet maar op die DVD. 4
B100!
Baklap, wat weet het weer goed te brengen, ben het zoo met je eens
menie
Spiderman 3 Is een hele mooie Film Maar somiggen dingen die in de Film Voor kwamen waren wat minder.
Bart Tönjann
De sfeer rond deze film word in ieder geval al wat positiever!

Spider-Man 2

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
verlies van geliefdedual identitygeheugenverliessandstormliefde voor iemands levenforgivenessspiderwretchegomania sandnarcissismhostilityvervolgsuperheldgebaseerd op stripwraaksymbiote spidermanspider-mansony's spider-manmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline