The Hills Have Eyes (2006)
Genre: Horror
Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw
Releasedatum: 24 augustus 2006
Plot The Hills Have Eyes
"The lucky ones die first."
Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.
Doug
Papa Jupiter
Lizard
Big Brain
puckb96
Het viel me erg mee. Niet zoveel van verwacht, toch een vermakelijke film. Er zitten wel weer zat ongeloofwaardige momenten in en het verhaal rond de mutanten zou veel beter uitgediept kunnen worden, maar ach, het is 'maar horror'. It's not about the story
Haha, dat dacht ik dus eerst ook. Nou ik heb daar veel van geleerd. En horrorfilms gaan zeker om het verhaal. Niet allen, maar horror wil niet zeggen dat het niet om verhaal gaat.
puckb96
Deze remake heb ik al heel vaak gezien en ik vind hem tof! Maar het origineel nog nooit.
dat zal ik toch eens een keer moeten doen.
in ieder geval is deze remake absoluut tof en gewoon niet normaal bruut.
en dan allemaal geregisseerd door de beste man alexander aya die mij zeker ook niet teleurstelde met zijn horrorfilms haute tension, mirrors en de heerlijke over-de-top piranha 3d.
hoop dat ie ook eens, na al die remakes, weer een nieuwe film maakt.
maar dit is in ieder geval top!
movie-edje
Ik was niet weg te slaan met deze film!
Ik zat goed aan het buis gekluisterd!
Spannend! was het zekers!
SlasherMovieMan
Hebben de ogen van de bergen in de remake net zo'n scherp zicht als in het origineel of moeten ze duidelijk een oog lasering ondergaan?
Persoonlijk heb ik niet echt veel vertrouwen in remakes. Er waren een aantal goeie remakes zoals A Nightmare On Elm Street en The Texas Chainsaw Massacre, maar voor de rest vind ik de meeste remakes maar prutwerk. Gelukkig is er een uitzondering voor de remake van The Hills Have Eyes want die was ook erg goed. De film is erg trouw aan het origineel en toch zitten er van die kleine moderne tintjes in o.a. dat de mutanten er tien keer gruwelijker en grotesker uitzien. Ook ga je echt om de karakters geven in de film, je wil dat het gezin blijft overleven. Ook is de film af en toe best wel creepy maar ook erg bruut, smerig en hard zoals in de meeste moderne horrorfilms. Met name het einde in die doos met al die afgehakte ledematen of de scène waarin die meid wordt verkracht door een mutant zijn mega bruut. En bederft dat de film? Nee! Absoluut niet. Ik kan nog zowel de remake als het origineel aanraden, hoewel het origineel misschien net een puntje beter is. Een flinke 4 ga ik voor deze film uitdelen.

GuyB
Stilaan weer tijd voor horror.
Van het begin viel al meteen op dat het met het beeld en geluid goed zit. Spanning vanaf de eerste minuten en momenten waarbij je denkt dat je binnen de seconde in de lucht gaat maar vooral veel vals alarm de eerste 20 minuten.
Een geschikte locatie, ben er zelf doorgereden in April en je kunt je niet voorstellen hoe geïsoleerd sommige plekken zijn in New Mexico. We hebben wel te maken met een überdomme familie - ze hadden bv. niet door dat alle vier van hun banden plat stonden en niet één - die eigenlijk overal het tegenovergestelde doet van wat ik zou doen, maar dat moet natuurlijk wil je een deftige bodycount. Geen smet op de film maar is me toch opgevallen.
De mutanten zijn redelijk hard om op te kijken en met de gore zit het wel goed. Op het einde van de rit zit je met een deftig filmpje die vermakelijk is, maar ook niet meer dan dat.
ibendb
Alexandre Aja ken ik vooral van Piranha 3D, die ik heel goed vond, dus kon ik wel aannemen dat dit een bloederige horrorfilm zou worden.
En ik had gelijk. Het duurt een tijdje voordat de personages geïntroduceerd zijn en het verhaal echt begint. Dan gebeuren er dingen die je niet wilt, zoals: de moeder van de kinderen en de vrouw van die meneer die doodgeschoten werden. Een triest moment in de film. En dan zijn ze nog maar met 4; de hond meegeteld. De mutanten zagen er best goed uit, maar er werd jammer genoeg niet uitgelegd waarom ze dit alles deden. Ik denk dat het komt omdat ze anders geen eten hebben, zeker. Een goede horror. 3*.
sinterklaas
Van Alexander Aja tot nu toe zowat al zijn beroemde films gezien, behalve deze. Maar daar heb ik snel even verandering in gebracht. Het orgineel uit 1977 heb ik dan weer wel gezien, maar Aja slaat met deze remake wel behoorlijk toe, want het extreme geweld is niet geschuwt en de elementen uit het orgineel worden hier 4 dubbel zo erg verhard. Wel is het zo dat ik wel weer schokkendere films heb gezien in dezelfte straatje aangezien deze wel zo'n rode bestempeling ervan krijgt. The Devil's Rejects is nog veel heftiger. Maar dat wil dan nog niet zeggen dat dit een film voor doetjes is. De shots van de woestijn van New Mexico waren om te beginnen erg indrukwekkend. Vooral met het idee dat er op die plek kernbommen werden uitgetest. Het gezinnetje word door de pompbediende misleid en komen in de val te zitten. Wat dan natuurlijk nog rustig opgebouwt word, maar eenmaal oog in oog (of toch weer net niet) gaan de remmen los.
En de mutanten zelf zien er behoorlijk smerig en griezelig uit. En je zou er maar door misbruikt worden. De geweldsgraad stijgt hierin en Aja haalt weer dezelfte dingen uit de kast als wat ie in Frankrijk heeft gedaan. Ook bepaalde geluidsmontages (bv dat oorverdovend piepende moment) en het ziekmakende valse country muziek hadden een perfecte aanwezigheid. Ook die hond vond ik geweldig.
Verder weer een prima gore horrorfilm. Ben al zeer benieuwt naar het volgende project van Aja. Kan al niet wachten.
Edit: grappig om te ondekken dat deze in Marokko is opgenomen.
K. V.
Daarnet eens deze slasher gezien en 'k vond het niet mis. Puur vermaak en verstand op nul. 'k heb zelfs een keertje moeten verschieten, dus dit was leuk meegenomen.
Ook vermelden dat de make-up er heel goed uitzag, dus dit was zeker een pluspunt.
De moeite om eens te bekijken als je van dit soort films houdt.
puckb96
De moeite om eens te bekijken als je van dit soort films houdt.
Slasher?
Hmmmm, ik vind het persoonlijk meer een splatter gemixt met het slasher genre.
De moord scènes worden gewoon bloederig in beeld gebracht.
Duidelijk meer een splatter.
brujeria
Moet dat dan altijd perse?
Het is juist die de-kijker-niet serieus-nemende-debielisering de films vaak de das om doen.
neysen1985
Non de pie! Wat een geweldige film!
Persoonlijk vind ik het origineel van wes craven maar een nep en flauw filmpje, deze remake daarentegen laat het gewoon allemaal zo bruut en grotesk mogelijk in beeld brengen.
In 1 woord:: prachtig!!
Het enige nadeel aan deze film is dat het begin wat met moeite op start komt, maar daarvoor lieten ze al een knaller van een opening scène zien!
en natuurlijk heeft alexandre aja hier weer een mooi filmpje van gemaakt.
nice!!
Daan258
Al een tijd niet gezien, vanavond komt die op tv dus kga zeker kijken
Spartaan1986
5 jaar geleden heeft ie niet zo'n indruk gemaakt maar na herziening vanavond wel wat meer. Grof,gedurfd en een bevredigend einde.
Uzza_Sparta
Deze film is gewoon slecht, en ik begrijp niet hoe deze versie een gemiddelde van 3,3 van bijna 2000 stemmen kan hebben?
Natuurlijk moet je een beetje fantasie gebruiken met dit soort films, maar de timing was verschrikkelijk slecht. Veel te vaak liep iemand in een bepaalde richting en binnen een paar seconden was bijna alles veranderd achter hun rug
timing and distance.... timing and distance................................timing and distance
En die tweede hond, Beast? was dat een sort robo-hond of iets?
Een zinloze remake van een cult horrorfilm uit de jaren 70.
mnrk
97% of nation wide service, and we get stuck in the 3%.
Een geslaagde remake door Alexandre Aja....
Het verhaal speelt zich af in een prima setting waardoor de film een lekker sfeertje heeft...Ook zien de "mutanten" er heerlijk smerig uit....
Natuurlijk zit de film boordevol met slachtpartijen die zeker erg bruut overkomen en ook dat maakt deze film net wat beter....
De muziek die in deze film zit is ook goed gevonden en wordt bij sommige scene's goed ingevoerd en past helemaal bij de scene's.
marximaal

En die tweede hond, Beast? was dat een sort robo-hond of iets?
Een zinloze remake van een cult horrorfilm uit de jaren 70.
Ben het deels wel met je eens maar heb mij er niet erg aan gestoord tijdens de film. Nu ik erover nadenk zijn er idd veel toevalligheden. Jij hebt het over een bepaalde richting maar wat mij verbaasde was dat ze allemaal zo makkelijk de weg terug konden vinden daarzo.
Wat ik ook erg vreemd vond ( is hier overigens al eerder gezegd ) Ze vonden het schijnbaar heel normaal dat alle banden van hun auto gelijktijdig lek werden gereden. Ze leken in het begin in ieders geval niet echt onder de indruk.
Ik ben niet echt een horror liefhebber en kijk niet veel horror films maar vond dit toch wel een vermakelijke film
Oliveri
Ik ben ook geen horror liefhebber, maar deze film krijgt van mij toch een dikke voldoende. Natuurlijk zaten er twijfelachtige momenten in maar dat heb je volgens mij al gauw bij een horrorfilm. De karakters in de film vond ik in ieder geval erg sterk (vooral de pompbediende) en de broeierige woestijnsfeer maakte het af.
mister blonde
Heb zo'n 20 minuten gezien, iets voor de helft van de speelduur. In die 20 minuten zag ik niets wat mij ervan zou moeten overtuigen dat dit meer is dan weer de zoveelste remake. Zelfs ook niet een beetje. Valt me wat tegen van Aja, hoewel ik dus eigenlijk de hele film nog eens moet zien. Deze film wist mijn aandacht niet vast te houden en ik heb lekker een van mijn 'eigen' films opgezet.
Daan258
Gister weer gekeken
Heerlijke film.
spannend en lekker veel gore
en de mutanten zagen er ook heel vet uit.
alleeen het einde vind ik net ietsjes minder. Hebben ze uiteindelijk de baby maar hoe willen ze nu weg komen uit de woestijn zonder auto?XD
Maar verder blijft het een geweldige film.
Een dikke 4,0*
yurrenstein12
Helemaal met je eens. Het enige wat ik jammer vind van deze film, is dat hij met een cliffhanger eindigt
Uzza_Sparta
..... Nu ik erover nadenk zijn er idd veel toevalligheden. Jij hebt het over een bepaalde richting maar wat mij verbaasde was dat ze allemaal zo makkelijk de weg terug konden vinden daarzo. ....
niet alleen die toevalligheden. Het ging meer om de onlogische aspecten. Persoon loopt richting brand, hond, geluid, enz, en in slechts een of twee seconden is alles totaal anders achter hun rug. De afstand dat ze liepen, de bedreiging, dat de moeder of zus ineens van die auto was verwijderd, etc, etc,. Was gewoon absurd, Of die familie (niet de freaks) waren allemaal blind EN doof?
wat mij hieraan ook stoorde was dat de originele versie had $230,000 gekost en 25 miljoen dollar opgeverd (een echte cultclassic) en dit prut had wel 15 miljoen gekost om te maken!!
Meneer Bungel
@ Uzza_Sparta: ik zal er eens op letten bij een volgende kijkbeurt. Verder niet genoten van dit gore-vehikel dus?
Uzza_Sparta
..... Verder niet genoten van dit gore-vehikel dus?
nee, niet echt. kon je dat merken?
wie is trouwens je avatar? lijkt veel op John Challis (Boycie uit de BBC serie Only Fools and Horses en later ook in Green Green Grass)?
Meneer Bungel
nee, niet echt. kon je dat merken?

Op mijn avatar staat Robert De Niro als Rupert Pupkin in The King of Comedy (1982).
Rory Breaker
Uiterst vermakelijk. Ziet er goed uit, maar wat heb ik toch een hekel aan die sentimentele jankstukken. Haalt volledig de vaart uit de film. Ook na de leuke beginscene duurt het een hele tijd voor er wat gebeurd. Desondanks is het laatste halfuur om te smullen. Eindshot is ook leuk gedaan. Ze lijken in veiligheid, maar wat blijkt: ze worden nog steeds in de gaten gehouden en het is nog lang niet afgelopen.
Rory Breaker
En volgens mij heb ik de verkrachtingsscene gemist? Of het gaat over dat lichte aanranden in de caravan, wat overigens totaal niet schokkend was... Nou goed, zal wel aan mij liggen.
rox91
Sommige momenten waren wat voorspelbaar, en ik irriteerde me mateloos aan die zoon van t gezin. Echt een irritant ventje. Er zaten ook smerige details in de film wanneer die vogel levend onthoofd werd en het bloed eruit werd gedronken.
Toch een aardige film, met een open einde..

The Hills Have Eyes II

Martyrs
Drama / Horror, 2008

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
ambushverkrachtinggas stationnew mexicovanremakebloedvergietenseriemoordenaarslasherwreedheidkannibaalmoordenaarwoestijnfamily holidaykrankzinnigheidghost towntorture pornkannibalismelost in the desertnuclear testingstranded in the deserthuman monster