The Hills Have Eyes (2006)
Genre: Horror
Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw
Releasedatum: 24 augustus 2006
Plot The Hills Have Eyes
"The lucky ones die first."
Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.
Doug
Papa Jupiter
Lizard
Big Brain
dutchtuga
Je recensie maakt me wel erg nieuwsgierig Incubus. Weet niet of de biosversie de unrated versie gaat worden hier in Nederland maar die MOET ik zien schijnbaar!
incubus
Helaas wordt de biosversie de standaard R-rated versie. Het zal niet voor de DVD-release zijn dat de unrated versie verschijnt, als Fox de unrated versie al gaat uitbrengen hier... dat is nog de vraag.
Als je niet kan wachten, kan je hem online al bestellen.
Ik bestel meestal mijn regio 1 titels hier:
Wel ervoor zorgen dat je een regiovrije speler beschikbaar hebt.
Toch best vervelend om dan weer te horen dat er nog een unrated versie is. Ik heb de film net gezien, ben op zich wel benieuwd wat ik gemist heb in die 8 minuten (althans, ik denk dat ik de R-rated gezien heb).
Maar dit is nu niet meteen een film die ik ga herzien. Duurt hij iets te lang voor en die 8 minuten nieuw materiaal zullen er niet meteen een 5* film van maken.
Brolcensuur. Wie censureert nu ook een horrorfilm
dutchtuga
Censuur is echt DE plaag in de horrorfilmindustrie. Hoe vaak zijn films al niet verkracht door die moraalridders. Lijkt me erg frustrerend ook als regisseur om zo in je film geknipt te zien worden.
Die 8 minuten in THHE zijn waarschijnlijk ook gewoon de beste minuten in deze film.
Maar ik dacht dat Nederland één van de weinige landen was die niets censureerde. Of krijgen ze gewoon een pre-gecensureerde film aangeleverd door de filmmaatschappij?
dutchtuga
Hm. Running time van de DVD is 101 minuten terwijl hierboven en op de Pathe site 107 min staat.
incubus
Hou rekening met het Pal en NTSC verschil.
Pal loopt aan 24frames/sec , NTSC aan 30frames/sec.
De Pathe running time is gebaseerd op PAL.
DVD running time is NTSC.
Omgerekend komt het uit op 8 minuten verschil.
Brolcensuur. Wie censureert nu ook een horrorfilm
Heb je een preview gezien in de bios??
R-rated versie....
Die 8 minuten kunnen echt wel een film totaal in sfeer en rauwheid veranderen.
Mja, de MPAA ratings board beoordeeld een film volgens strikte criteria en gaat vervolgens tellen in secondes hoelang een gorescene of seksscene duurt. Als het een bepaald aantal secondes overstrijkt dan moeten de overtollige secondes sneuvelen als de makers een R-rating willen krijgen en niet een NC-17.
Wat is er zo erg aan een NC-17 rating vraag je je af?? Wel, dat wil zeggen dat grote multiplexcinemas in de US de film niet gaan vertonen omdat ze gewoon per definitie geen NC-17 rated films willen vertonen. Maximaal met een R-rating anders verliezen de makers al meteen grote inkomsten.
In het geval van Hills waren dat dus 8 brute minuten.
Maar godzijdank voor het DVD medium!!! DVD wordt enkel in huiselijke kring gekeken en niet in een zaal vol onwetenden... dat wil dus zeggen dat ALLE films, hoe bloederig of hoe seksueel ook, in zijn volledige verie mogen uitgebracht worden op DVD zonder dat deze eerst naar de MPAA moet gaan, vandaar de term unrated. Daarom is het dus triest dat sommige studios toch nog de cut-up R-rated versie uitbrengen op DVD.
Wel in de cinema komen dus R-rated versies uit die dus nooit shockerender en intenser kunnen zijn dan Hostel.
Het verschil zie je pas op DVD. Ik heb hier trouwens ook een heel andere versie van Wes Craven's "Cursed" dan jullie hier in de cinema gezien hebben. Het is een andere film gewoon... hij is beter, maar niet super.
Deze versie komt hier trouwens NOOIT uit op DVD, daar mag je RCV voor bedanken die gekozen had om de PG-13 versie (milder dan R) uit te brengen in de cinema EN op DVD. RCV heeft trouwens ook nooit de hardere versies van Kill Bill volume 1 en 2 gereleased. Niks zwart-wit stuk, veel meer gore, meer cartoon violence enz..... Het is de Japanse DVD btw, die Tarantino speciaal voor de Aziatische markt heeft gemaakt.
Wil je die versies?? online importeren en die RCV crap niet kopen!
We worden soms te vaak betutteld door de crappy studios.
Nopes, ik heb een DVDrip gedowned. Maar als ik jou zo bezig hoor zou dat dus gewoon de NC-17 rated film zijn.
Moet zeggen dat het met de gore en toestanden dan allemaal erg meevalt. Geef eens een voorbeeld van een scene die het niet gehaald heeft ?
incubus
Nederland censureert zelf niet, ze geven enkel een leeftijdskeurmerk wat ook al niet strikt nagevolgd wordt in de praktijk. Ze krijgen een pre-gecensureerde film aangeleverd idd.... Studios who care brengen trouwens op DVD wel vaak de unrated versies uit als integrale...
Paradiso heeft bijvoorbeeld de goordere unrated versie van Land of The Dead gestoken in hun steelbook double disk versie. De single disk daarentegen is de theatrical version. Enkel dus de double disk kopen
Ik vraag me eigenlijk wel af waar de Director's cut DVD blijft van Léon!! Ik heb die onlangs gezien en die maakt een meesterwerk NOG beter...
incubus
Eerlijk gezegd, geen flauw idee... ik heb de theatrical versie nog niet gezien, die ga ik nog kijken in de bios later. De DVD die ik gisteren gekeken heb, vond ik toch wel erg bruut hoor. Het is niet dat ik niet veel gewoon ben of zo, Irreversible en dergelijke kan ik ook gewoon kijken. Cat-III Hong Kong films vol verkrachtingen en bruut geweld ook dus na al die tijd ben ik dus toch niet helemaal ongevoelig geworden
Ik vond het eigenlijk de bruutste film sinds lange tijd die ik gezien heb, bruter dan de Saw films en Hostel vind ik persoonlijk.
Het kan idd zijn dat je dezelfde versie als ik gezien heb maar met rips weet je nooit...
Waarop baseer je dit dan eigenlijk ?
incubus
" Now let's get down to brass tacks. The main reason you're reading this review is because of one word on the DVD's cover: Unrated. It's been said that almost eight minutes were cut from Hills to secure an R rating for the film. The good news? Those minutes are back, and they are brutal. There's no extra added exposition, just more violence. I'm not just talking added gore either. We get that coupled with some really mean-spirited torture. This version of The Hills Have Eyes is likely to be one of the most sadistic films to come along in quite some time. It's great to see it as it was meant to be seen. Thank god for DVD!"
dutchtuga
Informatieve posts Incubus! Ik koop sowieso nooit geknipte DVD versies. Zonde van mijn geld. Maar van die titels die je opnoemde had ik geen flauw idee dat daar nog unrated DVD's van in de omloop waren.
Ik pas wel op met horrorfilms in de bios en bewaar ze vaak tot ze op DVD verschijnen om ze dan pas te huren of aan te schaffen.
Silent Hill was een uitzondering, die MOEST ik zo snel mogelijk zien, maar vraag me nu dus ook af of daar nou een unrated versie van in de omloop gaat komen. Zou wel geweldig zijn
Bedankt voor het linkje incubus. Lijkt me dan dat ik effectief de NC-17 versie gezien heb. Gelukkig maar lijkt me, want ik heb zo wel een idee wat eruit geknipt kan worden, waardoor er niet veel meer overblijft van de film vrees ik.
incubus
Het kan zijn dat daar ook een unrated versie van gaat uitkomen maar daar zijn nog geen DVD-details van bekend. Indien dat wel het geval gaat zijn, zal ik dat zeker gaan posten op het forum van Silent Hill.
Een goede site trouwens om de verschillende versies bij te houden en welke releases uncut zijn of niet:
Geen enkele DVD verzamelaar kan er zonder
Trouwens, een heerlijk actieve filmdiscussie!! Daar hou ik wel echt van
The Contender
Heb hem 9 mei in de sneak gezien. Vond hem wat weg hebben van Wrong Turn. Ook die mismaakte mensen die ervoor zorgen dat mensen wel moeteen stoppen en dan begint alles.....
Mr Confused
Ik denk dat je eerder moet zeggen dat wrong turn iets weg heeft van de hills have eyes. Want de originele dateert immers uit de jaren '70.
Voodoo
Ik heb hem niet gezien, ik vond hem geweldig. Lekker spannend, en heel veel bloed. haha. moest soms wel lachen, zo grof was het.
gr. peter
Mescalino
Een heerlijk filmpje!!
Geen gokken hoe je hoofd er uitziet als er met een shotgun op geschoten word, nee deze film laat zulke dingen zien. Super.
Echter een ding wat ik minder vind:
Het einde is iets te happy maar dat laatste shot uit die verrekijker maakt wel weer wat goed.
VEEL beter als Hostel waar ik veel meer van verwacht had. Voor iedereen die van horror houd een echte aanrader.
4.5 dikke ster geen 5 vanwege dat ene punt.
Charles Manson
even een vraag aan Incubus:
is de film ECHT bruut?
ik bedoel, ECHT ECHT bruut, ook voor de horror die-hards?
Hostel is namelijk voor het "standaard bios volk" (excuus als dat wat onaardig klinkt) bijvoorbeeld bruut.
De meeste mensen zijn niks gewend en vonden Saw al ziek.....
Maar een horror die-hard zoals ik, vond bijv. Hostel maar net 1 graadje meer dan Scream ofzo.
Gewoon weer standaard jongelui die standaard worden afgemaakt.
Dus vandaar, is dit weer eens ECHT bruut?
(ok, ik ben ziek : >)
Niet echt bruut, vooral lomp (in de positieve zin). Voor een horror die-hard lijkt me hier weinig shockerends of extreems.
INCTRL
The Rateed versie is 108 min. en de Unrated versie is 111 min.
Dus waar die 8 minuten vandaan moeten komen?
UrbanDjampa
Ik moest me ergeren bij enkele scenes, maar uiteindelijk toch wel te kijken. Trouwens het was de Unrated Version en neem dat het de rape scene is, wanneer big bob word geroosterd en wanneer die freak aan de moedermelk(lees tiet) zit . Ik kan er ook naast zitten, maar lijkt me sterk
Edotje
Ik heb de film net gezien.
En ik heb ook de unrated versie gezien en ik vond het een erg leuke brute film. Die scenes die opnoemt denk ik ook UrbanDJampa en misschien die bijlen in hoodten en toen mama werd leeg gegeten zal maar zeggen.
Film krijg van mij een 4.
Ik kan direct inhaken op de discussie: ook ik heb net de 'unrated' regio 1 dvd gezien. Grof genoeg in ieder geval. Blijft een onsmakelijke film met een dubieuze moraal. Technisch een stuk beter dan het origineel en ik heb me niet verveeld, maar wanneer de enige hoogtepunten in een film bestaan uit het zo gedetailleerd mogelijk stukhakken van de slechterikken dan heb je een behoorlijk zieke film te pakken. Regisseur Aja is na het even zieke Haute Tension in ieder geval een 'talent' om in de gaten te houden.
maurice74
Goeie remake! Vraag is wel of deze iets toevoegt aan het origineel. Het is bijna een shot-voor-shot-bewerking van de eerste versie.
SSeagal
Wat een gore zieke film, wie bedenkt er zoiets in godsnaam
Hoewel ik meer ga voor subtiele horrorfilms die je haren overeind zetten met muziek en sfeer kan ik zo'n film als deze best wel eens leuk vinden, Vooral die scene dat hij die kop van die vogel afbijt, gatverdamme! Al met al wel vermakelijk nog, ***.
savi_7
toch wel redelijk tot goed vooral de sfeer was erg goed, het acteren ging ook lekker vlot. er zit ook wat Gore in de film voor de echte liefhebbers, en voor de mensen onder ons die andere graag laten schrikken heb je in deze film zat momenten omdat tedoen. Moet wel zeggen dat het een soort Van Texas Chain Massacure is, weet niet hoe de eerste versie van deze film was, maar ik zelf vind de remake wel goed. Mischien wel een beetje dom maar dat zijn 90% van de horrorfilms toch wel.

The Hills Have Eyes II

Martyrs
Drama / Horror, 2008

À l'Intérieur
Horror / Thriller, 2007
ambushverkrachtinggas stationnew mexicovanremakebloedvergietenseriemoordenaarslasherwreedheidkannibaalmoordenaarwoestijnfamily holidaykrankzinnigheidghost towntorture pornkannibalismelost in the desertnuclear testingstranded in the deserthuman monster