• 9.375.053 stemmen

The Hills Have Eyes (2006)

Horror | 106 minuten

Genre: Horror

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk / Marokko

Geregisseerd door: Alexandre Aja

Met onder meer: Aaron Stanford, Kathleen Quinlan en Vinessa Shaw

Releasedatum: 24 augustus 2006

Plot The Hills Have Eyes

"The lucky ones die first."

Een Amerikaanse familie is met de caravan op reis door de woestijn van New Mexico wanneer ze opeens een auto-ongeluk krijgen. De auto is niet te repareren en hun mobiele telefoons hebben midden in de woestijn geen bereik. Ze proberen er het beste van te maken maar al snel merken ze dat er iets niet in orde is in dat gebied. Ze worden opgejaagd door misvormde lokale bewoners die gemuteerd zijn als gevolg van nucleaire tests door de overheid in het verleden.

avatar van Safri

Safri

Hmm 5 * gemiddeld hier op dit moment

avatar van AHWA

AHWA

Volstrekt ongeloofwaardige en volstrekt voorspelbare horrorfilm. Alle cliches worden weer van stal gehaald. Bah.

avatar van Halcyon

Halcyon

Heb ondertussen de originele versie gezien, die ik relatief zwak vond. Dus ik betwijfel of deze me iets te bieden heeft. Lijkt deze overigens sterk op het origineel?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardige film, maar tegen mijn verwachting helaas niet veel meer dan dat. Om toch maar even positief van start te gaan, de make-up effecten zijn prima in orde en de mutanten zien er prima uit. En lijken, zowel qua uiterlijk als gedrag, trouwens veel op die gezellige heikneuters uit Wrong Turn. Verder bevat deze versie ook een aardig portie gore. In ieder geval meer als in Craven's origineel.

Jammer van deze nieuwe versie is echter dat hij, op deze effecten en gore na, erg weinig weet toe te voegen aan het origineel en aan zijn genregenoten in het algemeen. De film bevat weinig eigen inbreng, met als gevolg dat alle onvermijdelijke horrorcliche's de revue passeren. En soms wordt het allemaal wel erg sneu. Want ja hoor, gooi gerust je geweer rustig naast het lichaam van de slechterik, je hebt 'm immers net neergeschoten. Hij doet je dus niets meer. Vermoeiende mensen, die horrorpersonages.

Verder waren de pogingen om het publiek te shockeren vrij duf; is er nu echt iemand zwaar onder de indruk als een parkiet wordt vermoord. Het moet allemaal aangrijpend en shockerend zijn, maar het werkt maar zelden. Pas op het einde, als de film flink wat peper in de reet krijgt en hier en daar zelfs lekker lomp gaat worden, werkt het weer een beetje. Ondanks dat de film naar een nogal suf slot toewerkt, trouwens.

Maar goed, deze remake heeft zeker zijn momenten. Het scheelt overigens dat ik het origineel ook nooit briljant heb gevonden, dus op sommige fronten deed Aja's versie het zeker beter. Beter tempo (zeker tegen het einde), prima geschoten en uitstekende effecten. Verder een stel prima acteurs, met Levine en Stanford voorop. Maar hoe 'aardig' het allemaal is, ik had toch meer verwacht dan een redelijk dertien-in-een-dozijn horrortje.

3 sterren.

avatar van zeepiraat

zeepiraat

Deze film is trouwens in Marokko opgenomen....maar dat staat er niet bij vermeld.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Ik heb het origineel niet gezien maar deze film was best het kijken waard.

De film greep me meer aan dan films als The TCM en Wrong Turn en dat komt mede doordat het in dit geval om een volmaakt gezin gaat en in de meeste gevallen om een paar dronken vervelende tieners.

Maar The Hills Have Eyes heeft ook mindere punten.

Bloed en gore was er wel in de film maar dat was niet schokkend. Komt dat door de vrij eentonige locatie(s)?

Ook was de film vrij voorspelbaar en zag je al snel dat er iets te gebeuren stond.

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Ja komt door de locaties denk ik dan maar is bij het origineel ook zo, toch wil ik deze zo snel mogelijk zien, ben benieuwd

avatar van ToTeKi

ToTeKi

Ik vond dit een hele goede film..

Heb hem in de bioscoop gezien en ben een paar keer best wel geschrokken. Zeer vermakelijke film voor een avondje !

avatar van Doom

Doom

ToTeKi schreef:

Heb hem in de bioscoop gezien

Vanaf 13 juli in de bioscoop

Mijn complimenten.

Hij bedoelt vast bioscoopkwaliteit

avatar van anusss

anusss

Ben benieuwd, heb laatst ook zitten smullen van Haute tension, een lekkere no-nonsens slasher, kijken of Alexandre Aja me dit keer weer kan plezieren

avatar van gotti

De film werkt enorm met cliché's die eigenlijk bij de eerste keer al nauwelijks werken. Op dat punt slaat de film de plank falikant mis. Maar toch was ie best aardig, mede door het uber-lompe laatste half uur. Heb me werkelijk kapot gelachen om die onbenullige gevechten.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

nickvanzutphen schreef:

staat na 1347 stemmen op imdb al hoger als het origineel. zal dus wel een goede remake zijn.

Waarschijnlijk hebben meer mensen de remake gezien dan het origineel. Dat blijkt hier op moviemeter ook zo het geval te zijn aan de reacties te zien en eens uit is in de bioscoop zal het nog meer opvallen.

avatar van Halcyon

Halcyon

Veel mensen weten überhaupt niet dat dit een remake is, dus ja...

avatar van Mr Confused

Mr Confused

Halcyon schreef:

Veel mensen weten überhaupt niet dat dit een remake is, dus ja...

Jammer dat de meeste mensen nooit of zelden geinteresseerd zijn in de originele versies van films. Ik probeer uit interesse de remakes te bekijken maar wordt helaas vaak teleur gesteld.

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

AHWA schreef:

sluit ik me volledig bij aan! 1*

Ik vond de orginele 2 ook al niks...de remake is NOG slechter

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Het zoveelste deel in de eindeloze serie stompzinnige, belachelijk eentonige en onoriginele horrorfilms die Hollywood de laatste jaren elke lente over de bioscopen uitkotst. Ik wilde objecten naar het scherm gooien. 0,5*

avatar van The Contender

The Contender

Deze films deed me erg denken aan Wrong Turn. Ben me een paar keer echt helemaal rot geschrokken. Af en toe wat ranzig, maar dat kan je verwachten bij zulke films..

Ik heb deze film gisteren in de bioscoop gezien. Als Sneak Preview....

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Ik vond dit een geweldige film

heb hem gisteren ook in de sneak preview gezien

vond het een mix van Wrong Turn en Texas Chainsaw

avatar van Charles Manson

Charles Manson

ik kijk hier heel erg naar uit!

ik vond het orgineel wel een lekkere cult klassieker.

ik lees overal dat de remake zelfs beter is, dus dat wordt voor een horror fan als ik vast watertanden.

ik hoop wle dat hij iets bruter is dan Saw en Hostel want die vond ik nog steeds gewoon redelijk mild.

avatar van R

R

Vond het helemaal niets!

Maarja, ik hou ook totaal niet van horror/thriller..

Geen cijfer dus voor mij.

avatar van stinissen

Vanavond in de sneak

avatar van stinissen

Kan niet tippen aan Wrong Turn en Texas Chainsaw met de opmerking dat de grimeurs anno 2006 steeds slechter worden ( dit geld extra voor deze film ).

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Typisch weer een "hier gaan we goud geld mee verdienen film". Natuurlijk zal dit in Amerika en de rest van de wereld weer genoeg opbrengen om er een commercieël succes van te maken maar daar blijft het ook bij. Inhoudelijk heeft deze film niet maar dan ook helemaal niets te bieden. Helaas blijft er genoeg over voor een deel 2 waar we dan waarschijnlijk ook in 2007 mee verveeld worden. 1,5* voor dit stukje prullenbak werk.

avatar van zeus

zeus

Jammer van deze gemiste kans. De film begon leuk met een schrikmoment en de toon werd gelijk gezet. Maar naarmate de film volgde had ik steeds meer het gevoel naar een zeer mislukte wrong turn te kijken. 2*.

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Nou toen deze film begin dacht ik nog van : hmzz lekker horrortje! maar naarmate hij langer duurde kreeg ik echt zoiets van: wat is dit nu weer voor een prutfilm!!

Lekker bij elkaar gerept zooitje..ook al zat er dan wel een verhaal in maar toch..gewoon pruts werk deze film!

Geef mij maar een echte horror dan...deze was btw niet eens eng man

avatar van Shampoo

Shampoo

Na een meer dan behoorlijk begin zakt de film langzaam maar zeker naar een bedenkelijk niveau. Gemiddeld drie sterren.

Aja gaat er jammer genoeg wat op achteruit.

Haute Tension was een totaal onoriginele genrefilm, uitgewerkt tot één van de beste nagelbijters van de laatste jaren. The Hill Have Eyes is tevens een totaal onorginele genrefilm, maar weet jammer genoeg niet helemaal te bekoren.

Vooral het veel te lange begin zit daar voor wat tussen. Eens de mutantjes op het toneel verschijnen wordt het al snel heel wat interessanter. Ook de score was in Haute Tension heel wat beter. HHE blijft teveel hangen in wat emotieloze dark ambient en typisch horrorgeklooi. Kan werken, maar dat ze dan een keer een echte dark ambient artiest inschakelen om de score te verzorgen.

Gelukkig is de film wel lekker lomp eens hij van start gaat. Scenes zoals die met de parkiet lijken mij niet meteen bedoeld om te shockeren, maar zijn verder best hilarisch. De scene in de trailer was verder best hard moet ik zeggen. De gore is matig aanwezig, maar het ziet er vooral erg "vuil" uit allemaal. Daar haalt de film dan ook z'n sfeer uit.

En het werkt allemaal wel, zeker vanaf het midden van de film. Toch had het allemaal best wat korter gekunnen, had het wat spannender gemogen (want echt spannend is het nergens) en had het nog een tandje harder gekunnen.

Maar verder vermakelijk onzin, die mij op momenten sterk deed terugdenken aan TCM (vooral in het dorpje dan). Vind ik deze persoonlijk wat beter. Hopelijk keert Aja terug naar z'n roots.

avatar van INCTRL

INCTRL

Charles Manson schreef:

ik kijk hier heel erg naar uit!

ik vond het orgineel wel een lekkere cult klassieker.

Bruter dan Hostel? Vrees voor je dat die film het toppunt was!

avatar van incubus

incubus

Ok, gisteren was mijn gepre-orderde US DVD voortijdig aangekomen voor de beoogde releasedatum. Altijd handig die firmas die schijt hebben aan de releasedata.

Ik heb dus net de unrated versie van deze film gezien en niet de theatrical versie en ik moet zeggen: DAMN!!! Deze film blaast de pannen van het dak in deze vorm!

De unrated versie duurt maar liefst 8 minuten langer en het zijn geen extra expositie- of karakteropbouwscenes. Nee mensen, deze versie biedt de nasties!!! Wansmakelijk, ziek, intens, brutaal en maakt de meeste horrorfilms maar kleine kindermatinéproducties. Dit is hardcore horror op zijn best! In de cinema zou deze ongeknipte versie niet minder dan een NC-17 rating binnenslaan en eigenlijk is dit de enige echte versie waarop deze film gereviewed zou moeten worden. Ik ga niet in de details om niets te spoilen van de fun.

Het is een getrouwe remake, dus laat die opmerkingen over horrorclichés maar varen... Deze film is al eens eerder gemaakt en gecloned in de vorm van het milde Wrong Turn werkje (wie ripped wie??). De laatste trend in remakes toont dat er heel slechte ofwel heel goeie zijn. Slechte zoals: The Omen, Amityville horror, Dark water, The Fog, Psycho enz...

Goeie: Texas Chainsaw massacre, Dawn of the dead, The Hills have eyes, The thing, The fly, The Blob...

Wat maakt die goeie nu zo goed en de andere zo crappy? Het begint al met respect voor het bronmateriaal... De makers van de goeie remakes hebben effectief de originelen GEZIEN, de ellementen die werken overgenomen en vertienvoudigd, de ellementen die niet werken weggezwierd en al dan niet nieuwe ellementen toegevoegd. De crappy ones worden gemaakt door regisseurs die het nieuwe script gelezen hebben en niet eens de moeite nemen om de oude te bestuderen! Ze verfilmen letterlijk wat in hun schoot geworpen wordt door schrijvers die beter hun teksten schreven op WC-papier om erna hun.... wel, you get the picture

Deze remake heeft geen nieuwe plotellementen maar verbeterd wel op de rauwheid en stijl die ik al zo geweldig vond in Alexandre Aja's "Haute Tension". Waar Wes Craven nog de angst had om alle horrorregisters open te trekken, krijg je van Aja een lading buckshot in je facade verwerkt en zit je nog steeds hagel te plukken uit je tanden tijdens de aftiteling. Ik weet niet hoeveel mensen ik nu tegen het hart ga stoten maar... hij overtreft het origineel! Niet dat ik het origineel slecht vind, verre van! Het blijft een cultklassieker maar toch zal ik in toekomstige kijkbeurten toch voor de nieuwe versie gaan kiezen!

De mutanten zijn dierlijker en afzichtelijker in deze reis, de psychologie en terreur is extremer, de dierlijke wil om te overleven van de nieuwe familie gaan tot het uiterste en ik was emotioneel betrokken. Na de trailerscene wou ik dat AL die freaks doodgingen en fel! Ik werd niet teleurgesteld....

Mensen die een plot zoeken om over na te denken en

achteraf over te filosoferen kunnen beter blijven kijken naar The Da Vinci Code en Donnie Darko. Deze film is niet voor jullie... Dit gaat over oerinstincten, het geweld dat in ieder van ons zit als je tot het uiterste gedreven wordt. We zijn allemaal tot vreselijke dingen in staat als je familie, je leven en alles waar de menswaardigheid voor staat in het gedrang komt. Het is zelfs geen enge film te noemen... de horror is het dierlijk geweld en de psychische marteling van hulpeloosheid.

Als conclusie:

Dit is hardcore Horror met een hoofdletter! Alle horrorfans moeten hem zien! Dit wordt een culthit op DVD en zoals gewoonlijk niet begrepen door de popcornjeugd die naar de cinema gaat om erna nog flink op stap te gaan.

Ik ga hem in de bios ook nog eens kijken en koop de Nederlandse DVD-release ook nog eens. Ik hoop echt voor Fox dat ze hier ook de unrated DVD uitbrengen anders ben ik genoodzaakt een bende mutanten op hen af te sturen!!!!

Deze rating hier moet OMHOOG, (vloekwoord) :

Vijf doorkliefde schedels op stokken krijgt hij van mij! Unrated versie is bruter dan unrated versie van Hostel btw....

*****