• 9.377.411 stemmen

Lucky Number Slevin (2006)

Misdaad / Thriller | 110 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titel: Lucky Number S7evin

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Paul McGuigan

Met onder meer: Josh Hartnett, Lucy Liu en Bruce Willis

Releasedatum: 20 april 2006

Plot Lucky Number Slevin

"Wrong Time. Wrong Place. Wrong Number."

Nadat hij zijn baan en vriendin kwijt raakt, reist Slevin af naar New York. Eenmaal bij het appartement van zijn vriend Nick Fisher aangekomen, waarbij hij zou logeren, wordt hij "uitgenodigd" mee te komen naar The Boss. Deze ziet hem voor Fisher aan, die zelf spoorloos is. En later die dag eist de rivaliserende onderwereldbaas The Rabbi zijn aanwezigheid. Ook deze man denkt dat hij Nick is, die bij beide mafiozen nogal wat gokschulden heeft open staan. Toch besluit Slevin de schulden op te lossen, terwijl de politie het hem lastig probeert te maken. De vraag is of het hem zal lukken, en wie toch de mysterieuze Smith is die bij zowel The Rabbi en The Boss opduikt...

MrEd schreef:

Op advies de film uitgekeken en ik moet zeggen dat er inderdaad een aantal dingen op zijn plaats vallen. Toch vond ik de film tegenvallen en is in mijn ogen de waardering te hoog. 1* is achterafgezien wel iets aan de lage kant dus verhoo ik hem naar 2*.

Blij dat het tweede deel nog iets goed heeft gemaakt.

avatar van Ziggy666

Ziggy666

ik heb deze hier liggen op dvd, ik ga hem dit weekend maar eens kijken, BRUCE!!!! vind het altijd wel mooi hoe hij op zo'n grappige manier actie weet te brengen..

avatar van Ziggy666

Ziggy666

ik vond hem zeker wel ok. bruce willis speelde weer goed vond ik, ik vind zijn films eigenlijk altijd wel ok. wel een coole acteur, actie met humor...

avatar van olivier

olivier

Volslagen overgewaardeerde score. 'LNS' is een bijzonder pientere film, met leuke wendingen, twists en dialogen, maar is evenzeer karikaturaal, oppervlakkig en vooral: op maat gesneden van de aan 'pulp fiction'-verhangen-pubers. Heerlijk onderhoudend, prima geacteerd en getuige van een visuele swung die ik lang niet zag in een zomerfilmpje, maar laten we dit nu ook niet gaan vergissen voor een meesterwerk. 3.5*

avatar van jpg97

jpg97

Vermakelijke film met goed acteerwerk van Bruce Willis.

Film heeft veel humor, veel spanning en een leuke twist op het einde.

Al met al 4 sterren!

avatar van Salto

Salto

ik vond hem GOED!!

en zo is het maar net!

avatar van SirTinus

SirTinus

Dit was echt een topper in mijn ogen. Vreselijk grappig en vooral sterk plot. De film heeft me geen moment verveeld . 4,5 ****

avatar van fotzenbikkel

fotzenbikkel

Hi-Tek schreef:

1) Tja dat gegraai uit de cinematografische trukendoos zie ik ook bij films als Heat en dat is toch ook geen slechte film en dat vond ik bij deze film meer een soort extra'tje.

2) Beetje onzin hij films als Se7en zie je dit toch ook en deze film probeert in mijn ogen niet zogenaamd intelligent te doen, maar door de plotwending klopt de film als een bus en als de paar vragen die zo nu en in je opkwamen worden beantwoord dan is het gewoon geniaal.

3) het accent van de film werd hier toch niet opgelegd door deze ontwikkeling onstonden juist vaak die droge humor die de film goed afwisselden met het serieuze gedeelte.

En tja voor de rest is het niet een beetje zagen om te zagen ?

Tja, als je een film gaat bekritiseren omdat hij analytisch gezien té goed in elkaar zit, ziet tomthumb waarschijnlijk liever een fouter dan foute cultfilm.

Inderdaad zagen om het zagen. Ik zou zeggen; koop een bal om tegenaan te schoppen….

avatar van obscure

obscure

Raar dat hier zo weinig aandacht in de media voor geweest is. Vind het echt een vette film. Vooral de onverwachtte wendingen zijn super. Echter heb ik het nu wel gehad met Bruce. Hij zet altijd een zelfde soort typetje neer. Mijn cijfer is een 4.

avatar van orange

orange

SirTinus schreef:

Topper is toch wel een beetje overdreven hoor.

Heb meer het idee dat in deze film iedere topacteur wil laten zien hoe hij ook en 'al pacino-oneman-show" het beste kan nadoen. Leuk verhaal, al was de link wel heel snel duidelijk. Je moet hier voor gaan zitten als je lekker de tijd hebt en niets anders te doen hebt. Ga je hier speciaal voor zitten kom je in mijn ogen bedrogen uit.

Ondanks de fantatische cast. (qua naam) geen fantastische film. 3 sterren.

avatar van Shampoo

Shampoo

Vond deze film niet zo grappig als bijvoorbeeld Lock, Stock, terwijl de film dit nadrukkelijk wel probeert te zijn. Bovendien overtuigde Josh Hartnett niet als de coole, nonchalante Slevin. Toch blijft de film boeien en finisht hij op 3 sterren.

avatar van Prudh

Prudh

Vraag over deze film: waarom dat jaren 1970 behang? Antwoord is zeer welkom

avatar van WillemC

WillemC

Ik vond het een vermakelijke film. Met veel wendingen. Deze film is echt amusement!

Prudh schreef:

Vraag over deze film: waarom dat jaren 1970 behang? Antwoord is zeer welkom

Lekker ( ) alternatief/cult.

fotzenbikkel schreef:

Naja analytisch gezien te goed in elkaar is nu ook weer het uiterste. Het was een verassend filmpje met een aantal goede elementen (visueel, verhaal e.d.) maar die thomthump komt alleen met flinke porties (non)-kritiek aankakken en ziet daardoor inderdaad een fouter dan foute cultfilm.

avatar van TimD

TimD

Mooie film met goede humor, veel spanning en het blijft ook boeien zolang als hij duurt. Ook heel goed geacteerd. 4,5 *

Even vermelden wat De Standaard destijds vond:

Pretentieus wraakverhaal

JOSH Hartnett speelt Slevin, een frisgewassen jongeman met talent om zich in nesten te werken door een grote mond op te zetten. Teleurgesteld in de liefde mag hij enkele dagen logeren bij een vriend in een andere stad.

Die vriend is spoorloos, en blijkt zware gokschulden te hebben bij twee meedogenloze misdaadkoningen die elkaar niet kunnen luchten. Zowel The Rabbi (Ben Kingsley) als The Boss (Morgan Freeman) verwarren Slevin met de verdwenen vriend en eisen hardhandig hun geld terug.

Hartnett zal nooit onze favoriete acteur worden, maar als hij de wijsneuzerige pineut speelt, willen we daar wel even voor gaan zitten. Na een kwartier denken we: drie-sterrenfilm. Een kwartier later wordt duidelijk dat die derde ster er een te veel is.

De Schotse regisseur Paul McGuigan, gespecialiseerd in misdaadfilms ( Wicker Park, Gangster n°1 ), doet wat hij kan om er een vlotte, stijlvolle misdaadkomedie van te maken, maar een band met de realiteit is nergens te bespeuren en de originele ideeën zijn dun gezaaid.

Wat krijgen we dan wel? Grof geweld (de doden vallen bij bosjes), verwijzingen naar klassieke films en gangsters die geen moment hun cool willen verliezen.

Zolang de kronkelende plot de toeschouwer op het verkeerde been kan zetten, is dit een sympathiek filmpje, maar zodra McGuigan de losse eindjes aan elkaar begint te knopen, slaat de sfeer om en wordt Lucky number Slevin een pretentieus wraakverhaal dat haaks staat op de eerder ontplooide charmes.

Een pulpfilm verdraagt ongeloofwaardigheden, maar geen pretentie. Het is niet zo slecht als het recente werk van Guy Ritchie (die andere Tarantino-fan, die na Lock, stock & two smoking barrels en Snatch de dieperik inging met Swept away en Revolver ), maar op het einde van de film blijft er van die aanvankelijke drie sterren helaas toch maar eentje meer over. (nr)

Bron: De Standaard, 5 juli 2006

Moeten we nu recensies van kranten gaan posten?

kos schreef:

Moeten we nu recensies van kranten gaan posten?

Waarom niet, als toelichting bij de feiten? Gebeurt echt wel vaker, hoor...

Ik ben er niet zo voor recensies van anderen te plaatsen.

Dat is ook niet toegestaan zonder toestemming van de krant.

Je mag een deel van de recensie quoten en vervolgens de link naar de site/het hele artikel posten.

avatar van TimD

TimD

En ik ben het er ook nog eens niet mee eens

Dit is een pareltje in zijn genre. Heeft nu zeker zijn naam gemaakt die regisseur 'Paul Mcguigon'. Zijn 'Wicker Park' ook met Hartnett was zeer sterk. Bruce Willis terug in zijn geliefkoosde karikatuur van een hitman.

Ja, dit zijn de films voor de echter filmcritici !!

5 sterren.

kappeuter schreef:

Dat is ook niet toegestaan zonder toestemming van de krant.

Daardoor ook dat Google er vandaag zo leuk uitziet!

Maar wou je dan alle artikels weg gaan filteren?

avatar van Mescalino

Mescalino

Gewoon een goede film!

Goed acterende cast, leuke plotwendingen.

Heb me ZEER vermaakt met dexe film.

avatar van daanos;

daanos;

zwaar goede film, heb echt genoten...

super goede dialogen vooral met Hartnett en leuke momenten die telkens weer terug kwamen,

leuke rol voor Normen Freeman, die erg goed was deze film.

ik snap niet alles van de film, maar genoeg om 'm goed te volgen,

4sterren, ga 'm binnekort nog maar een keer kijken...

kos schreef:

Ik ben er niet zo voor recensies van anderen te plaatsen.

Ik begrijp niet waarom het nu opeens niet door de beugel kan, want ik heb ook wel vaker een volledige recensie van onder andere Filmfocus geplaatst zonder dat daar bezwaar tegen was. Ook zijn er genoeg andere users die ook wel eens een recensie van andere bronnen plaatsen. Dus ben principieel en verbied dit soort situaties of geef er geen commentaar op.

Ik kan me niet herinneren dat gewoon toe te laten hoor.

Hi-Tek

Ik kan me niet herinneren dat niet te hebben toegelaten hoor.

Beetje bullshit discussie dit. Met recensies die niet van jezelf zijn, zijn we hier niet zo blij. Dan kan je bij elke film wel ladingen recensies kopieren. Einde discussie.