Genre: Avontuur / Fantasy
Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson
Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels
Releasedatum: 16 november 2006
Plot Kruistocht in Spijkerbroek
De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.
Dolf Vega
Dr. Lawerence
Isabella
Gilles
Ché Cliché
Ik heb mij redelijk vermaakt, al laat de film veel te wensen over. Het acteerwerk was niet bepaald goed en ook de setting was soms wat belabberd, maar ik heb mij simpelweg vermaakt met deze film. Ik vind het niet echt een kinderfilm of familiefilm trouwens.
Knarf Kenobi
Leuke film. Volgt het boek nou niet helemaal, maar weet de aandacht toch vast te houden. 4*
superred
Wat een tegenvaller. Het boek vind ik erg goed en spannend, maar de film vind ik niks. Het gevoel wat ik kreeg toen ik het boek las, was totaal anders dan toen ik de film keek. Ik vond hem zelfs saai, het kon me niet boeien, jammer. Geef mij het boek maar!
Drs. DAJA
Ongelimiteerde bagger.
Sfeerloos gedrocht van een film die geen moment een ander gevoel dan verveling weet op te wekken. Ik kreeg het gevoel dat het haast niet anders kon dan dat ze bewust alle magie uit de film hadden geknipt. Irritant gestyleerd geluid en het gebruik van muziek heb ik nog nooit zo slecht meegemaakt in een film. Je leeft totaal niet mee terwijl Sombogaart je een les geeft hoe je op de meest verschrikkelijke wijze een budget kan op maken. Er worden zinlooze keuzes gemaakt die van het boek afwijken zoals verscheidene gevechten, niets zeggende romanses, een walgelijk ander einde en de commercieel idioote keuze om de film engels-talig te maken.
Deze onteering van een geweldig boek verdient het laagste cijfer.
cornelis
Timecop
Matige film die op sommige momenten absoluut niet weet te boeien. Zeer matige acteerprestaties van een paar acteurs. Wel leuke setting en kostuums. 2,5 als cijfer wat mij betreft.
Evil Empire
Dat geldt de laatste tijd voor wel meer films van eigen bodem...
Zobor
dus een low-budget. Keuze moeten maken uit meerdere gebeurtenissen uit het boek. Het heen en weer schakelen van heden naar verleden. De aftiteling met de middeleeuwse plaatjes. Het zorgde bij mij voor een leuke avond. Het vergelijken van een film met het eerder geschreven boek is nooit een succes. Mensen vinden nou eenmaal hun eigen geprojecteerde werkelijkheid beter dan die van de regisseur. Maar mij zegt die vergelijking helemaal niets. Hou je van een rustige film met een aardig verhaal dan is dit een perfecte film. Het ontbreken van de bekende hollywoodscenes op het gebied van sex en taalgebruik is een pluspunt. Het minimaliseren van hedendaagse gebruiken van de hoofdpersoon in de historische setting ook.
Daarentegen vond ik de groeiende band tussen de twee hoofdpersonen een enkele keer wat ongeloofwaardig, clichématig gebracht. bijvoorbeeld de manier van de vinger op de lippen leggen toen hij zijn liefde wilde verklaren
Een 4,5 omdat het gemiddelde best wat hoger mag liggen! Bovendien vind ik het best wel leuk om al die hollandse producten voorbij te zien komen. (Mars, Campina, Adecco).
Vind ik ook, al dat gedoe van 'ik vind hem 3 sterren maar geef 5 om het gemiddelde omhoog te halen...' allemaal jammer eigenlijk. Geef gewoon de punten dat je denkt dat de film verdient!
Zobor
Hmm, dan hou ik hem toch op een 4. En laat ik mijn strategisch stemgedrag voortaan achterwege. Alhoewel hierboven geen argumenten worden aangedragen om het niet te doen zijn er wel redenen aan te dragen om het anders te doen.
kinderboeken
ik von het een mooie film maar naar mijn gevoel is hij niet af er moet nog een vervolg komen. ik vind dat de film nog verder moet gaan en dat hij pas afgelopen is als dolf en jenne in deze tijd samen gelukkig zijn!!!
ewalk
Ik geef hem 3 sterren omdat de film op zich vermakelijk was. Hier en daar lagen de hiaten voor het oprapen en waren de filmcliches niet te filmen, gewoon. Op zich had het best wel beter gekund. Ik heb het idee dat ze haast hadden om de film af te krijgen.
WB
Leuke film. Boek nooit gelezen, dus heb geen vergelijkingsmateriaal, maar deze was vermakelijk. Helaas dat de standaard taal voor iemand die in het NL's elftal speelt Engels is, maar dat went zo. De effecten zijn ook niet verkeerd en is leuk voor jong en oud. Een klein beetje geschiedenisles hier, een beetje fantasie daar.
3,5 *
Sugakiss
3,5 *
Vandaag begonnen we deze film te kijken tijdens geschiedenis, en ik moet zeggen dat het inderdaad heel erg afwijkt van het boek, maar het is wel een vermakelijke film.
ReMyTje86
ik heb de boek nooit gelezen dus ik kan daar niet over beoordelen. Ik vind het wel een goeie film hoor.
PaulusP
Niet echt geweldige film, vooral decor was erg slecht. 1,5 ster voor de moeite
Roodkapje
Oké, dit is een film die je wrsch wel erg snel vergeet; maar toch vond ik het wel eens leuk om een boek -die ik meer dan 10j geleden gelezen heb- eens verfilmd te zien. Waarschijnlijk wel een van de beste jeugdboeken en - laten we eerlijk zijn- boeken zijn moeilijk te verfilmen. Ik heb me geen enkel moment verveeld eigenlijk. Stiekem hoop ik dat ze nog andere boeken van beckman zullen verfilmen (da spel daar da zich afspeelt in groenland id toekomst). :-p
MasterRRR
Best saaie film. De eerste helft van de film is sowieso niet echt boeiend . Ook vind ik de plaatjes in de film minder, ik had mooiere shots verwacht. Acteerprestaties zijn ook niet van een hoog niveau. Open einde is opzich wel leuk, maar hierover (en ook over de rest van de film) kan ik kort zijn: het boeide me gewoon allemaal niet zo...
peterx43
De film is gewoon zijn geld niet waard. Dat de film anders is dan het boek is niet het probleem. Het verhaal hangt gewoon niet aan elkaar, het acteren trekt op niets enz. Ik ben er niet blijven naar kijken, het is te erg. Ons jongste dochtertje van 10 vond het wel goed, maar onze oudste dochter van twaalf jaar vond het dan weer niets.
Een dikke 0.
lordsnoopy
Het klopt dat de film niet strookt met het boek, maar een boekverfilming klopt nooit helemaal.
Ik stoor me dan ook niet aan de dingen die niet klopten maar ik vond het leuk om dingen terug te zien komen uit het boek.
Op sommige plekken vond ik dat ze een goed alternatief hadden bedacht voor een bepaalde situatie. In mijn mening staan het boek en de film los van elkaar wat betreft de beoordeling.
Het enige echte minpunt vond ik dat de film zo abrupt leek te stoppen. Ik heb hem zojuist een 2e keer gezien en het einde past nu wel iets beter, maar het was leuk geweest als we meer van het verhaal te horen hadden gekregen.
Aan de andere kant is dit ook weer positief omdat je als kijker het einde zelf met je fantasie kan invullen.
Al met al een goede film die van mij 4* krijgt.
PatrickV
Jammer dat de film in een te nieuw jasje is gestopt. Ik heb eerst nog eens het boek gelezen en dan valt de film wel tegen. Toch 3,5 ster omdat hij wel leuk was, ondanks alles.
Angrod_Pallanén
Heb het boek nooit gelezen en de film beviel me prima. Lekker avontuurlijk en geen irritante acteerprestaties van de kids. Goed verhaal ookal vond degene met wie ik het keek dat niet (die had wel het boek gelezen). Zeker goed gedaan.
3.5
keoma
film was redelijk wel een stom einde precies dat er nog een vervolg opkomt indien ja hopelijk zal die beter zijn als er nog een komt

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'