• 9.378.203 stemmen

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

Avontuur / Fantasy | 125 minuten

Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Kruistocht in Spijkerbroek

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

vond het wel een leuke film!

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

saaie B-film, echt zo`n foute familiefilm

avatar van Lillytjuh

Lillytjuh

Echt een aanrader deze film, ik vond hem heel erg goed

avatar van sandertjeb

sandertjeb

Ik vond er niets aan, veel te lang dus gewoon een paar hoofdstukken skippen en je maakt je eigen film hahaah

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

Ik had de nederlandse versie gezien, en dan is deze film gewoon een ramp. Als ik hem in het engels had gezien was ie een stukkie beter, maar ik ga deze film niet hoog beoordelen. ik doe maar 2*

dat vind ik wel genoeg voor deze film.

avatar van Huglife

Huglife

Johnie diepte komt dat vanwege de GGT release van kruistoch in spijkerbroek? ik heb het niet eens gewaagd om te kijken. Wacht wel op ENG versie.

avatar van Brokkelaar

Brokkelaar

Ik vond het een bedroevend slechte film. Na meerdere keren van het boek te hebben genoten kan ik niet anders concluderen dan dat Sombogaart een gedrocht op het witte doek heeft getoverd. Jammer dat het in 2 uur gepropt moest worden. Door de korte speelduur is het afgeraffeld. Een slechte B-film.

avatar van deStef

deStef

Ik vond het een goede film. Inderdaad een familiefilm, en stukken beter dan andere familiefilms. 4*

gaylordjip

Zou iemand mij kunnen vertellen hoe 't liedje heet dat tijdens het begin en 't einde wordt afgespeeld?

Mooie film, wel even wennen dat het verhaal stuk anders was dan het boek, maar toch zeer gelukt!

4.5*tjes

avatar van johnnie diepte

johnnie diepte

ik weet het niet huglife , ik had de film ik een kleine bios gezien. Een soort bar met een bios eraan. ik dacht dat het een engels was film dus ook engelstalig ,maar het was dus nederlands ingesproken. Je mist btw niks hoor als je deze film niet kijkt

gaylordjip schreef:

In het begin "Ozark Henry - Christmas in Vegas", geen idee of ie op het einde nog een keer voorbij komt. Songs die in ieder geval tijdens de aftiteling voorbij komen: "Ozark Henry - Weekenders" en "Ozark Henry - We were never Alone".

avatar van james_cameron

Helaas een wat saaie bedoening, zonder veel spektakel en met matige special effects. Flynn is goed in de hoofdrol, maar het verhaal ontwikkelt zich erg traag. De aktiescenes zijn een beetje knullig en nergens voelde ik enige spanning of opwinding. Het geheel deed me jammergenoeg denken aan de film Timeline: ook een goed boek maar een matige film.

avatar van Taohu928

Taohu928

maarja het boek was tenminste wel spannend

avatar van Vinco

Vinco

Wat een bagger film,dat dit soort troep nog gemaakt word.

De hele film ziet er grafisch gezien niet uit,het acteer werk is in en in triest!

En het verhaal is te saai voor woorden!

0,5 ster

avatar van vph1272qm

vph1272qm

veel negatieve reacties, jammer.

ik heb het boek wel 3 keer gelezen en was zeer geintrigeerd door het tijdreis verhaal, sowieso een van mijn favoriete sf thema.

ik vond deze film erg goed gemaakt, ok de specials konden misschien iets beter, heeft natuurlijk met geld te maken, maar toch goed gedaan, ik kon er wel doorheen kijken.

als je de film als een "3d stripboek" ziet is ie gewoon erg goed en spannend. zit heel veel werk in, vergis je niet...

van mij mag er vervolg komen...

een 4.

avatar van Aidinn

Aidinn

De film heeft een vrij goed verhaal,

Jammer dat het zo slecht is uitgebracht.

Slechte animatie, redelijke acteurs.

avatar van cornelis

cornelis

Jammer dat het zo slecht is uitgebracht.

Wat is slecht uitgebracht? Deze film? Was vrij succesvol, dus het lijkt me dat BFD dat prima heeft gedaan.

avatar van arne66

arne66

Wat een prachtige film!

Ik heb het boek niet gelezen maar de film vind ik echt top. Leuk dat het door Nederlanders is gemaakt.

Wel een vervelend einde....

Maar toch klopt er iets niet:

Dolf moet zou op precies dezelfde plaats moeten zijn om terug te kunnen naar de 21ste eeuw. Maar aan het begin van de film zie je dat die aap terugkomt uit de 13de eeuw... Zo'n aap zou toch nooit op dezelfde plaats terugkomen....

Of zie ik dat nou fout?

Maar toch 4,5 sterren

avatar van christophel

christophel

IK vond de film wel aardig, zal hem niet bewaren om hem nog een keer te zien...het is niet echt een kinderfilm, en voor volwassenen vind ik hem weer een beetje te kinderachtig...spelers zijn goed..***3

avatar van nailfarmer

nailfarmer

Op zich een leuk verhaal, maar foei, wat een dramatisch acteerwerk!

Maakt het gelijk minder boeiend om naar te kijken..

Quido schreef:

Dankjewel!

avatar van Sassiie

Sassiie

arne66 schreef:

Maar toch klopt er iets niet:

Of zie ik dat nou fout?

Ik heb gister de film gekeken en volgens mij kwam die aap terug omdat het in een kooi zat. En die kooi verplaatst zich niet zomaar tenzij iemand die kooi op pakt, lijkt mij?

Sassiie schreef:

True.. Ze hadden die aap daarheen gestuurd om uit te testen hoelang iemand daar kan blijven en gelukkig waren ze slim genoeg om 't beest in een kooi te doen anders zat die dood in de jungle aan een takje.. ah wat zielig.

Quido schreef:

Overigens zingt Henry in de film "Looking for Vega" (vreemd dat er dan een andere versie op de soundtrack-cd staat) ... en de versie van "We were never Alone" verschilt in de film ook in vergelijking met die op de soundtrack-cd; op de cd zingt ie dat nummer samen met Martina Topley-Bird (mooier dan de filmversie).

avatar van Raffael77

Raffael77

Ik vind dit matig en zeker kwa acteer prestaties. Heb hem wel afgekeken maar boeide mij niet door slecht acteer werk en dat het lowbudged was

avatar van Zinu

Zinu

Vermakelijke film hoor. Leuk verhaal ook (heb het boek niet gelezen). Wel een leuke familiefilm voor een avondje vrij.

Alleen jammer van het open einde (kan iemand me het even uitleggen in een spoilertag?)...

3,5* van mij

avatar van FixX

FixX

ondanks dat het niet helemaal volgens verhaal gaat vind ik dit een zeer geslaagde film

een echte familiefilm een 3,5

avatar van madelon12

madelon12

Ik heb de film gehuurd vandaag en hij viel echt tegen doe mij maar liever het boek dan de film. Heel veel dingen komen ook niet overeen. En ik had nog niet eens door op het einde dat hij gestopt is. Mocht wel een mooier einde worden hoor.

avatar van Kloas

Kloas

madelon12 schreef:

Precies!! Ik heb het boek meerdere malen gelezen.... en deze film mist heel erg veel belangrijke aspecten uit het boek. Juist die, die het verhaal zo leuk maakt. Bijvoorbeeld de twee belangrijke karakters in het boek.. leonardo en mariecke... met allebei hun eigen krachten en belangrijke rol in het verhaal. Het meisje van adel dat de zieke verzorgt (ben d'r naam kwijt), dat carolus sterft aan een blinde darm ontsteking.. wat in onze tijd iets relatief 'ongevaarlijks' is maar in de middeleeuwen dodelijk. De structuur die dolf aanbrengt met de jagers, vissers en verzamelaars.. die zie je nauwelijks terug en dat die groepen geleid worden door 'simpel boerenvolk' en hoe belangrijk zij voor dolf worden. Dat was ook een van de redenen van dolf om die kinderen te bevrijden uit dat kasteel. En ook het einde wordt in het boek veel beter voorbereid, dat ze langzaam door krijgen dat er iets niet klopt en de pater (die in de film niet terug komt) die spijt begint te krijgen....

zo kan ik nog wel ff doorgaan. Misschien een leuke film voor sommige, maar voor vele die het boek gelezen hebben is het een tegenvaller.

Quido

Bespreking van de luxe 3 disc uitgave van de film. Voor 14,99 (prijs bij de MM te Heerlen) absoluut aan te raden. Schijnt bij sommige Media Markten zelfs voor 11 euro te liggen.