• 9.378.170 stemmen

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

Avontuur / Fantasy | 125 minuten

Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Kruistocht in Spijkerbroek

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

ik vond het eind echt jammer,

het is inderdaad wel waar,
dat dat meisje het misschien niet zou overleven in de 21 eeuw,
OF er moet een deel 2 komen,

OF
ze moesten het eind beter maken,
toch vind ik het een hele leuke film,

wat ik niet uit kan staan maar toch heel leuk is, dan stuurt die moeder zo;n ding met van die pilletjes dr in,
en dan komt die net op de plek terrecht waar dolf net voorby is gelopen

avatar van Dragonsson

Dragonsson

Een redelijke film. Het script was op zich wel goed en op de film zelf was niet veel aan te merken...totdat je het met het boek gaat vergelijken.

Ik heb me ontzettend aan het begin geërgerd. Hoe komen ze erbij om dat te verzinnen. En dat ze Leonardo en Mariecke hebben weggelaten stoort ook. Het zijn na Dolf ongeveer de belangrijkste figuren in het verhaal. Hiervoor in de plaats is dan Jenne gekomen. Dit karakter is precies het tegenovergestelde van Mariecke. Niet klein, bang en alleen, maar groot, met vrienden en een ontzettend sterk overlevings instinct.

En dan het einde. Ze hebben zo'n 100 pagina's (als het al niet meer is) uit het boek weggelaten. Toch een, volgens mij, belangrijk deel.

Ik geef het 2,5*

avatar van Starry Night

Starry Night

Effecten mooi, best goed spel, sfeer ook geslaagd. En toch... Er miste diepgang, het bleef allemaal wat oppervlakkig. De hoofdpersonen interesseerden me eigenlijk niet echt, en dat was in het boek zeker wél het geval.

nummervlinder schreef:

Trouwens weet iemand wanneer hij op dvd uit komt?

Op 01-05 van dit jaar.

Quido schreef:

Op 01-05 van dit jaar.

Oh, ja bedankt. Dat duurt dus wel nog eent tijdje (véél te lang!!!).

avatar van Missdertien

Missdertien

Het einde had wel iets beter gekund, niet dat het heel slecht was maar ik had echt zo iets van overleeft ie het nou of niet enz. vond het wel wat een vaag einde dus

maar voor de rest een mooie film!

avatar van Spiritlover

Spiritlover

Het liedje met "You are never alone in you`re heart vind ik erg mooi.Ik heb gehoord dat hasse simonsdochter ook word verfilmd.Mooie film hoor nadat ik een keer hem in de bios had gezien wou ik hem 2 weken later gelijk alweer zien.Ik kon hem niet missen!

avatar van Spiritlover

Spiritlover

Maar ik baal van het eind,dat je niet kan zien dat Jenne in Dolfs wereld terechtkomt.Want daar heb je dan al die tijd op gewacht.

nummervlinder

Hoop stiekem ook op een vervolg... . Hoewel het vrijwel onmogelijk is, denk ik. Het is al zeker niet echt mogelijk om een tweede deel met deze cast te maken, wat wel jammer zou zijn dat het niet dezelfde acteurs/actrices zijn.

avatar van Arnie

Arnie

Aardige film, leuk vooral voor de jeugd. Een ontzettend commercieel einde, maar vooral mijn complimenten voor de aftiteling. Erg mooi en passend. 2,5*

avatar van floortje14

floortje14

geen leornardo? , maar die hoort er juist zo goed bij..:(, ook jammer dat die dom johannis er niet bij is, ik vond hem in het boek juist wel iets hebben, zo'n strenge en zo'n zoetsappige monnik.. ga 'm zeker kijken

nummervlinder

3.22, ik weet niet hoor! Ik vind het maar wat weinig...

avatar van roozisbooz

roozisbooz

heel veel mensen die ik ken vonden die film leuk !! lijk mij ook wel leuke film !!

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

nummervlinder schreef:

ja!

daar hoop ik inderdaad ook op.

ik vond het eind zo open, dat ik hoop dat er nog een 2e deel komt.

maar ik ben ook bang van niet

avatar van neo

neo

Och, maakt niet zoveel uit dat het zo eindigt. Ken het boek overigens niet, maar kan mij wel vinden in de kritiek daarop. Kijkende naar Ben Sombogaart's carriere moet ik concluderen dat hij kwalitatieg hoge films aflevert. Zijn familiefilms zijn heerlijk om naar te kijken. Kruistocht is een zeer goede avontuurlijk stukje cinema geworden. Werd er helemaal ingezogen, en dat is een goed teken. Hopelijk gaat deze ook nog in andere landen draaien dan de twee waar ie nu een release heeft gehad. Voor Jurre Haanstra is dit een ware triomf! Het moet toch wel een droomproject voor hem zijn geweest, om dit soort score te kunnen schrijven. Heb de film lang in mijn handen kunnen wrijven van de grandioze score die hij componeerde, mijn god! 4 sterren

avatar van Nederland

Nederland

Geen enkel openingswoord bevat genoeg negativiteit voor deze film, bleh. Verfilming van het boek? Het was dat ze het erbij hebben gezegd, anders had ik het nooit gemerkt. Ik hoop dat iemand nog eens een goede verfilming gaat maken, want ze hebben een hele goede kans op een mooie film verpest. Slecht geacteerd, dat ook nog. Ik heb de nagesynchroniseerde versie gezien, maar die leek ook meer bestemd voor onze onderburen (Belgen) en ik denk dat dat dan met de ondertiteling niet veel anders zal zijn. Ik vind het sowieso raar is dat een Nederlandse film in het Engels wordt gemaakt. Alleen het feit dat het nieuwe verhaal dat ze er van hebben gemaakt nog redelijk was weerhoudt me ervan 0,5** te geven in plaats van 1*.

avatar van by_the_way

by_the_way

Nederland schreef:

Om de kosten eruit te halen en een groter publiek te bereiken natuurlijk.

avatar van AxeCrazy

AxeCrazy

Al enig idee wanneer deze op DVD uitkomt?

Heb hem gemist in de bios....

Quido

Iets naar boven scrollen en je vindt het antwoord ...

Quido

Meer info over de DVD. Ziet er mooi uit!

avatar van michellestyl

michellestyl

Leuk voor een avondje met je familie!:)

Maar eind zo raar !

avatar van tess

tess

Een vervolg? Nee, dat zou echt fout zijn. Hoe gaan ze dat noemen, Kruistocht in Spijkerbroek part two? Come on! Het verhaal van iemand die in de 21ste eeuw komt uit het verleden is al te vaak verteld. Misschien hun reis naar het Colloseum en vanaf daar verder...Maar uiteindelijk krijg je hetzelfde verhaal. Laten we maar hopen dat ze die fout niet maken.

Beetje jammer, Spiritlover, als je de hele film hebt gewacht tot Jenne naar de 21ste eeuw kwam. Daar ging het nou nét niet om.

Als film oké, verfilming was droevig.

avatar van Karl_arty

Karl_arty

Nederland schreef:

Sorry hoor.. maar als je de nagesynchroniseerde versie hebt gezien kun je NIKS maar dan ook NIKS zeggen over het acteerspel.... een acteur kan goed acteren als zijn houding en zijn stem goed gebruikt worden. Als die niet overeenkomen (het dus nagesynchroniseerd is) dan zie je een mondje met ander stemmetje.. en kun je dus ook niet zien of iemand goed acteert. Ga alsjeblieft de ondertitelde versie bekijken en kijk dan nog eens of er goed geacteerd wordt!

avatar van TimD

TimD

Dat is onzin. Acteerwerk hangt niet alleen van een stem af.

avatar van Wouter

Maar wel flink. En kan volledig verklooid worden door slechte nasynchronisatie.

avatar van GmGames.eu!

GmGames.eu!

Dit is echt een super gaafe film! Echt top werk van Joe Flynn! Wat kan hij goed acteren zeg! Deze film moet echt iedereen zien! Deze film komt dan ook samen met Fantastic Voyage bovenaan te staan van mijn beste films!

Mijn oordeel: 5 sterren!!!

avatar van rensiboy

rensiboy

hele leuke film, alleen een einde om je te schamen.

open einde, echt stom is dat

Quido

Einde is niet open ... of ben ik de enige die dat zo ervaren heeft?

avatar van serpico

serpico

Quido schreef:
Einde is niet open ... of ben ik de enige die dat zo ervaren heeft?

Voor mij was het ook niet echt een open einde. Door dat boek en die tekeningen daarin, zag je toch wat er nog ging gebeuren? Dat dacht ik in ieder geval.

serpico schreef:

Peut-être, heb ik ook nog diep over zitten nadenken. Maar toch eh, waarom zou Dolf dan sterven enzo. Wat gebeurt er met Jenne... Als ik het daarmee moet stellen, vind ik het toch wel vrij open...