• 9.378.090 stemmen

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

Avontuur / Fantasy | 125 minuten

Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Kruistocht in Spijkerbroek

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

Quido schreef:

Je kunt natuurlijk ook nog een keer naar de Engels gesproken versie gaan in de bios

Ach een film in de bios één keer zien is genoeg voor mij, maar bedankt voor de tip !

Maar ik zou vooral de Engelse versie willen 'horen' omdat ik in de trailer de stem van Stephanie Leonidas heb gehoord en wat was dat een mooie stem, zeg!

avatar van by_the_way

by_the_way

Ja en de dvd komt pas over maanden uit...

by_the_way schreef:

Ja en de dvd komt pas over maanden uit...

Wel, dan zal ik geduld moeten hebben, he

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Hij was toch beter dan ik verwacht had. (Engelse Versie gezien. )

Het verhaal zit redelijk goed in elkaar, en er is een vlotte overgang van de scène's.

De special effects zijn niet geweldig, maar zeker niet slecht.

Maar de film duurt naar mijn mening te lang, en de acteurs zijn niet bepaald geweldig.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

Ik vond de film wel aardig.. hij duurde wel wat lang, en was een beetje langdradig.. Ik vond `t echt een familiefilm.

Niet teveel van verwachten3*

avatar van Mathijsco

Mathijsco

Ik heb hem in de bioscoop gezien en vind hem geweldig.

5,0!

avatar van mkok

mkok

Deze heb ik in de BIOS gezien, leuke opzet goede film,.. jammerlijk einde ,.. maar ik heb het boek niet gelezen.

nummervlinder

Hoe eindigt het boek? Ik ben toch niet van plan het te lezen, dus het zou zeker mijn leesplezier niet bederven... Dus iemand?

avatar van gotti

Best aardig. Zoals bij veel tijdreisfilms schuurt het hier en daar met dingen die veranderen in het verleden en dan ook zichtbaar zijn in het heden... De Back to the Future uitleg is nog het meest aannemelijk; hier werkte het iig niet echt. De kids zijn niet onaardig (vond de tegenspeelster van Flynn erg sterk zelfs...)
Einde geloofde ik ook niet helemaal, maar nam het wel voor lief.

gotti schreef:

vond de tegenspeelster van Flynn erg sterk zelfs...

Stephanie Leonidas, groot talent wat mij betreft. In Mirror Mask was ze ook al erg sterk.

Erg good looking ook...

avatar van Jiresa

Jiresa

Kan iemand mij vertellen of er in 1212 al klokken waren? Want in Genua hangt er een klok op een kerk, leek me een beetje raar..

En heeft iemand gemerkt dat die ene man (jeweetwel ) tegen de moeder van Dolf zei 'Rotterdam bestond nog niet in 1212'. Terwijl die priester tegen Dolf zei dat hij in Rotterdam was geweest.

Verder wel een leuke film, gelukkig is het heel lang geleden dat ik heb boek heb gelezen, dan kan ik die tenminste niet meer vergelijken.

Ik vond Joe Flynn erg goed spelen (leuke jongen ook).

Ondanks wat foutjes en soms wat ongeloofwaardig vond ik het gewoon een goede film. 4*

avatar van Bram v. L.

Bram v. L.

Aardige film, met een aantal amusante vondsten. De acteerprestaties waren verder in orde. ''Kruistocht in Spijkerbroek'' vond ik niet imposant, maar wel onderhoudend. 3*

avatar van fanaat

fanaat

Ik heb deze film een paar uur geleden gezien.

wat een FLUT FILM!!!

Aan het begin dacht ik nog wel van: 'best wel grappig .'

Maar dat stortte snel in. Het ergste vind ik nog dat ze zich totaal niet aan het boek hebben gehouden . Als je zo graag zelf een verhaal erbij wil bedenken, ga dan zelf een film maken en niet een boek verfilmen als je eigen ideeën helemaal niet overeenkomen met het echte verhaal.

Ik raad voor iedereen deze film af.

Het is puur weg gegooit geld!!!!!!!!

0,5

avatar van chibi

chibi

Ik heb het boek gelezen en de film was echt een GROTE FLOP!!!

Het schijnt dat de film erg veel geld heeft gekost, maar dat was duidelijk op vóór het einde!!!

De samenvoeging van Leonardo en Marieke (Jenne ) was verschrikkelijk!

Quido

Bijna Platina Film! De 400.000e bezoeker wordt binnen nu en twee weken verwacht. Ben blij dat ie het goed doet in de bios, film verdient het absoluut.

avatar van gotti

Hoe staat het eigenlijk met de sales aan het buitenland?

Quido

Kan het nergens precies terugvinden ... kreeg net wel een persbericht waarin o.a. (weer) stond: Wereldwijd zijn de rechten van KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK al aan een groot aantal landen verkocht. Maar ja, dat zegt niet veel natuurlijk. Geloof wel dat ik gehoord heb dat ie in Engeland en Amerika ging draaien (in Amerika zou de naam dan nog veranderd moeten worden i.v.m. het woord Crusade), maar dat kan ook speculatief zijn geweest. Kortom: ik weet het niet zeker.

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

Paar dagen geleden het boek gelezen. Keek erg naar de film uit, maar viel me vies tegen. Erg jammer.

avatar van lottetje

lottetje

nou ik heb hem gezien hoor.

ik heb het boek gelezen, en vond het boek geweldig. (andere boeken van thea beckman vond ik beter maar toch geweldig)
en ik snap niet waar het kritiek vandaan komt, ik vind de film echt heel leuk. het is een kinderfilm ja. een 4*

wat ik wel vond is dat de scharlakendood en het stuk door de alpen vond ik niet zo aangrijpend. toen ik het boek las vond ik juist die stukken heel aangrijpend en erg, maar dat viel me niet op in de film.

en wat een kut eind. dat eind vind ik helemaal fout.
ze moesten hem gewoon in de 21e eeuw houden. en niet terug laten gaan.

ook het feit dat leonardo en mariken er niet in voor kwamen stoorde mij eigenlijk helemaal niet, Jenne was ook leuk.

avatar van themoevie

themoevie

Ik vond de film wel gaan maar ik had er wel veel maar van verwacht en ik vond ook het eind raar.

Maar toen ik naar die bios ging was de regisseur er ook (Ben Sombogaart)hij is erg aardig en hij zei ook dat de film veel geld gekost had enz.

Ik weet niet maar ik vond de film toch niet zo heel leuk maar ik hoop dat het boek beter is.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Leuke film voor een gezelig avondje weg met het gezin... Zeker moeilijk om zo'n geliefd boek te verfilmen, maar zeker goed gedaan. Er waren wel een paar veranderingen maar geen waar ik me aan ergerde. Het acteren was goed, indanks de vele kinderen die er in mee speelde...

Prima film, 3,5*

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

mooie film!

hij is knap!!!

4.0 gegeven.

ik vond het eind een beetje raar:S

Quido

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK van Ben Sombogaart, naar het beroemde Nederlandse boek van Thea Beckman, heeft meer dan 400.000 bezoekers getrokken. De speelfilm wordt daarom bekroond met de Platina Film. In de 8ste week staat de film met 131 kopieën nog steeds in de top 5.

Bron: NFF

En zéér binnenkort Zwartboek en 'N Beetje Verliefd ook nog met een mijlpaal (respectievelijk 1 miljoen en 100.000 bezoekers).

avatar van by_the_way

by_the_way

Zwartboek waarschijnlijk dit weekend.

PERSBERICHT

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK GESELECTEERD VOOR

HET 57STE INTERNATIONALE FILMFESTIVAL VAN BERLIJN (8 – 18 februari 2007)

In Competitie voor de Kristallen Beer

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK van Ben Sombogaart, naar het beroemde Nederlandse boek van Thea Beckman, is geselecteerd voor het 57e Internationale Filmfestival van Berlijn.

De film is geselecteerd voor het GENERATION programma, met films voor kinderen en jongeren. Het programma bevat in totaal 24 films, waaronder 3 wereldpremières en 10 internationale premières uit 22 landen.

Regisseur Ben Sombogaart en wellicht de belangrijkste hoofdrolspelers zullen de speciale voorstelling in BERLIJN bijwonen.

De film dingt mee naar de Kristallen Beer, de prijs voor de Beste Jeugdfilm.

In Nederland heeft KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK inmiddels meer dan 400.000 bezoekers getrokken. De speelfilm is daarom bekroond met de Platina Film.

In de 8ste week staat de film met 131 kopieën (103 Nederlands ondertiteld en 28 Nederlands gesproken) nog steeds in de top 5.

Het is opmerkelijk dat niet alleen de matinees veel publiek trekken. Ook de 1e avondvoorstellingen van de epische familiefilm worden zeer goed bezocht. Daarnaast gaan scholen, mede door het succesvolle lespakket, massaal klassikaal naar de film.

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK vertelt het verhaal van de Nederlandse jongen Dolf Vega die terecht komt in de donkere middeleeuwen, waar hij vrienden, vertrouwen en liefde vindt. In een strijd tussen goed en kwaad moet hij laten zien wat hij waard is. De hoofdrollen worden gespeeld door Joe Flynn, Stephanie Leonidas, Emily Watson en Michael Culkin uit Engeland en Benno Fürmann en Herbert Knaupp uit Duitsland. Onder andere Jack Wouterse, Janieck van de Polder, Jan Decleir en Josse de Paauw zijn de Nederlandse en Belgische acteurs die in de film spelen. De muziek is gecomponeerd door Jurre Haanstra met muzikale bijdragen (o.a. de titelsong Weekenders) van Ozark Henry.

KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK, die zondagmiddag 12 november 2006 in Rotterdam de wereldpremière beleefde, is geregisseerd door Ben Sombogaart. Hij is bekend van gerenommeerde kinder- en familiefilms zoals Mijn vader woont in Rio, Het zakmes, De jongen die niet meer praatte, Abeltje en Pluk van de Petteflet. Bovendien regisseerde hij de met een Oscar genomineerde film De Tweeling. Een Kees Kasander productie.

Het boek KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK is geschreven door Thea Beckman (1924 - 2004). Het boek ontving zeer veel nationale en internationale prijzen zoals de Gouden Griffel 1974 en in Padua 1976 de Europese prijs voor het beste historische jeugdboek.

Van de speciale filmeditie is inmiddels de 3e druk in gang gezet. Alle edities meegeteld inmiddels de 81e druk. De speciale filmeditie komt daarmee op 65.000 exemplaren. Voor Uitgeverij Lemniscaat is dit een bijzondere ervaring. Een oplage van 20.000-25.000 voor jeugdboeken is uniek.

In zestien talen is het boek inmiddels vertaald en alleen al in Nederland zijn inmiddels meer dan 575.000 exemplaren van het boek verkocht. Meer dan 1 miljoen Nederlanders over meerdere generaties hebben het boek gelezen. Nog steeds is KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK razend populair bij jong en oud. Op scholen wordt het boek zowel in de bovenbouw van het basisonderwijs als in de onderbouw van het voortgezet onderwijs vaak klassikaal gelezen.

Wereldwijd zijn de rechten van KRUISTOCHT IN SPIJKERBROEK al aan een groot aantal landen verkocht. De film wordt gedistribueerd door Benelux Film Distributors.

lottetje schreef:

ze moesten hem gewoon in de 21e eeuw houden. en niet terug laten gaan.

Leven voor de liefde... Ik vind dat ze wel mochten laten zien hoe het écht eindigde. Maar ik vind het wel een mooi gebaar dat hij haar niet achter wil laten.

400.000 bezoekers (waar er wel een paar ev. dubbel zijn gaan zien) en 130 stemmen...

avatar van groenty

groenty

bedankt voor de comments ik ga er vandaag heen maar als de film echt is hoe jullie zeggen dan schrijf ik er nog wel even wat over... maar bedankt

avatar van lottetje

lottetje

nummervlinder schreef:

ja, dat snap ik. maar die moeder had hem tegen moeten houden of zo iets. dat het te gevaarlijk zou zijn. en dat dat meisje het in de 21 ste eeuw ook niet zou overleven.

zo iets hadden ze moeten verzinnen.

avatar van reinbertio

reinbertio

ik vond de film wel cool behalve dat als ze bij de Alpen komen er een kasteel op een berg staat en dat is het duitse kasteel Neuswanstein terwijl dat pas is gebouwd eind 19e eeuw

ik geef hem 3 sterren