• 9.373.686 stemmen

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

Avontuur / Fantasy | 125 minuten

Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Kruistocht in Spijkerbroek

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Niet eens de kleine koning Leonardo in de film?!? bagger dus...

avatar van Dustyfan

Dustyfan

Als dat echt zo mocht zijn, ligt het verhaal volledig onderuit in mijn ogen. Ik vraag me dan wel af wat er dan nog van overblijft en of deze film het wel waard is om de titel van dit prachtboek te dragen.

avatar van Raz

Raz

De audities van deze film zijn zo chaotisch gegaan!

Ik ging door en heb voor de rest nooit wat gehoord

Lekker dan weer!!

Maar toch ga ik hem even spieken

avatar van Asmahan

Asmahan

Die kleine koning heet Carolus. Leonardo is de student met den knuppel.

Raz schreef:

DE AUDITIES VAN DEZE FILM ZIJN ZO CHAOTISCH GEGAAN!

IK GING DOOR EN HEB VOORDEREST NOOOIT WAT GEHOORD

LEKKER DAN WEER!!

MAAR TOCH GA IK HEM EVEN SPIEKEN

Misschien vond Ben dat je een ietwat te luide stem had?

avatar van lejanne

lejanne

Dit is verschrikkelijk! ik ben 15 jaar oud, en heb dit boek zelf, en ook al heel vaak gelezen.. en ten eerste: dolf word helemaal niet teneergeslagen door overvallers, maar hij redt leonardo van overvallers! en hij gaat al helemaal niet tegen zijn wil naar de middeleeuwen! alleen gaat er iets fout, en keert hij niet op tijd terug! en die Jenne, die hebben ze ingeruild voor Leonardo! nou ja! en waar is Mariecke? die speelt er zeker niet in! en Carolus, de kleine koning ook niet? als dat echt zo is hebben ze het hele verhaal gewoon veranderd! dat vind ik niet zo leuk eigenlijk... maar dat Leonardo er niet inspeelt vind ik echt triest...

maar een positief ding: die jongen die Dolf speelt is wel een lekker ding!

haha..

avatar van lejanne

lejanne

Uncle_Junior schreef:

Niet eens de kleine koning Leonardo in de film?!? bagger dus...

emmm... Kleine koning Leonardo?

dat klopt niet helemaal.. het is: de kleine koning CAROLUS en de student LEONARDO de beste vriend van Dolf met de knuppel die Dolf redt van overvallers..

avatar van the good guy

the good guy

Is er eigenlijk nog wel iets van het originele boek overgebleven dan de kinderkruistocht zelf? Als er helemaal niets meer is, hadden ze het dan niet beter gewoon een andere titel kunnen geven? Allez, het is bijna al een heel ander verhaal, niet?

avatar van lottetje

lottetje

mag ik vragen waar jullie de informatie vandaan halen dat al die personages zoals Carolus, leonardo en mariecke er niet in mee spelen.

het is namelijk heel ongeloof waardig dat ze er allemaal niet in mee spelen.

de film hoort dan ook niet kruistocht in spijkerbroek te heten.

heeft iemand een link voor me, ik wil het namelijk met m'n eigen ogen wel eens lezen.

avatar van Asmahan

Asmahan

Carolus is present.

avatar van Jaspertjj

Jaspertjj

Ik heb meegespeeld in de film. Het was echt fantastisch en ik ben in Duitsland, Belgie, Luxemburg en Spanje geweest. Ongelooflijk om zoiets mee te maken. Deze film is zeker een aanrader voor iedereen. Een echte mooie familiefilm! Veel plezier met kijken! Jasper

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Heb je hem al volledig gezien Jasper?

corbijn

Nederlandse trailer on-line en ziet en de production values zien er puik uit tevens nieuwe poster

trailer : http://chello.filmfocus.nl/trailers/list.php?id=20215&tr_id=1945&speed=2&type=1

corbijn

Een nog betere versie van de trailer, en hij blijft erg oogstrelend CGI'isch

Doet het ook niet.

*zucht* ik heb het weer

De link werkt wel bij mij als je de link opslaa(t)n als

Gebruik anders de oude link:

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Een mooie, veelbelovende trailer

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Haast lachwekkende trailer. Niet dat de beelden er niet mooie uitzien en de dingen die je ziet niet naar de film doen verlangen. Maar die muziek en dan de tekst "Naar het boek van Thea Beckman". Als grote fan van de trailer van The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe kan ik toch zeggen dat deze trailer erg goedkoop en gejat is.

Toch lijkt me de film heel leuk, en vraag ik me af: waarom zijn alle tijdmachines tegenwoordig ronddraaiende schijven?

avatar van edejong

edejong

uhuh de trailer is idd erg gejat de muziek is bijna hetzelfde dan niet hetzelfde maar de film lijkt me wel leuk!

avatar van titia

titia

Heeft deze film al een officiele site? Ik kom niet verder dan de informatie op de site van de distributeur, is that all there is?

avatar van Karl_arty

Karl_arty

lejanne schreef:

Ik heb zelf ook in deze film meegedaan. Carolus zit er wél in... die wordt gespeeld door een jongen die (naar mijn mening) goed kan acteren. Hij heet Jake. Ik hoop je hiermee een beetje te hebben gerustgesteld. Ik heb hem met eigen ogen gezien dus hij zit er echt in.

Het is wel een naar verhaal dat Leonardo en Mariecke zijn omgetoverd tot één persoon, Jenne dus. Maar voor een film is dit heel begrijpelijk. Een film zonder liefdeskoppel is bijna ondenkbaar. Aangezien marieke een klein meisje was vonden ze dat die maar wat ouder moest zijn. Maar toen was voor Leonardo helaas geen plek meer.... Ik vind dat ze hem niet hadden moeten weglaten, weliswaar iets meer op de achtergrond maar TOCH aanwezig laten zijn!maargoed... het is wel heel tricky van de makers aangezien veel fans leonardo de leukste vinden.

Ook zijn er in het boek 3 priesters en in de film maar 2. Anselmus en Thaddeus.

lejanne schreef:

maar een positief ding: die jongen die Dolf speelt is wel een lekker ding!

haha..

Daar ben ik het helemaal mee eens.. Ik heb een foto van hem en mij (op de set).. en ik staar er elke dag naar haha. Hij is echt knap! (ook van dichtbij) Owja en hij heet Joe Flynn.

Nieuwe (mooie) officiele site

belooft veel goeds!

avatar van gotti

Nog steeds geen fatsoenlijke poster hier?

avatar van FisherKing

FisherKing

avatar van Film Pegasus

Het boek is een klassieker dat je MOET gelezen hebben. Geweldig verhaal, en hopelijk blijven ze er ook dicht bij. Hopelijk is het goed georganiseerd, want ik zie al 7 landen staan bij de film. Je krijgt ook acteurs uit verschillende landen bijeen. Maakt het wel interessant om in 1 film zowel Jan Decleir, Emily Watson als Udo Kier te zien. Volgens IMDb verzorgt Ozark Henry de muziek. Ik ga hem in elk geval zien, maar ik hoop dat het goed uitgewerkt is...

Poster geplaatst.

avatar van lottetje

lottetje

ik heb de echte trailer gezien, in de bios.

en volgens mij is het een prachtige film.

ik wil hem absoluut zien en ik kan het gewoon niet geloven dat leonardo en marieke samen een zijn.

dat geloof ik ook niet.

het is inderdaad ook zo'n mooi verhaal. ik heb het boek al een paar keer gelezen, en het blijft zoo'n prachtig verhaal.

ik heb heel erg zin in de film, volgens mij is hij prachtig. en ik ga hem zeker kijken.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Euh... Ik denk, door de synopsis te lezen op de saajt, dat het wel degelijk zo is

Hoe dan ook, de maker van "Het Zakmes" en "Mijn Franse Tante Gazeuze" geef ik zeker en vast krediet !