• 9.376.609 stemmen

Kruistocht in Spijkerbroek (2006)

Avontuur / Fantasy | 125 minuten

Met onder meer: Johnny Flynn, Stephanie Leonidas en Emily Watson

Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels

Releasedatum: 16 november 2006

Plot Kruistocht in Spijkerbroek

De vijftienjarige Dolf gebruikt een prototype van een tijdmachine en belandt tegen zijn wil in de Middeleeuwen. Hij wordt neergeslagen door overvallers, maar wordt gered door de mooie en stoere Jenne. Zij maakt deel uit van een kinderkruistocht, achtduizend kinderen die op weg zijn naar Jeruzalem om de stad te bevrijden van de Arabieren.

avatar van erik1677

erik1677

Om dit een slechte film te noemen vind ik te ver gaan, maar voor kinderen is ie denk ik een regelrechte sensatie.

Helaas vond ik hem soms toch wel redelijk saai.

Maar aan de vormgeving heb ik niks aan te merken, dat ziet er pico bello uit.

avatar van robertus65

robertus65

De film moet het blijkbaar hebben van special effect,sf elementen en een eo sfeertje, iets waar ik allemaal totaal niks aan vind, in de making of kun je allemaal zien hoe nep alles is. Het is gewoon niet mijn ding, dit soort films. De leeftijdgrens van 9 jaar verraad dat het toch een religieuze kinderfilm is.

avatar van pumpking

pumpking

Door toedoen van school nu toch al drie keer moeten bekijken, gelukkig nog nooit het boek moeten lezen.

Niet echt mijn ding van film, het acteren laat soms ook wat de wensen over.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Het boek is niet echt te vergelijken met de film. Zeker meer de moeite waard dan de film, alhoewel ik die ook niet slecht vind.

avatar van Riddierid

Riddierid

Ach ik vond hem niet zo slecht hoor... hij was origineel en tegen mijn verwachtingen in vond ik hem wel goed.

avatar van K*D

K*D

Ik heb de film een keer gezien lange tijd geleden. Heb hem zelf op DVD maar nooit zin gehad om hem een keertje te herkijken. Veel afwijkingen vergeleken met het boek en ik stoorde me heel erg aan de scenes met keiharde Queen.

*2,5

avatar van van duijn

van duijn

vond het boek veel beter. Acteerprestaties vond ik niet al te goed.

Kwam ook niet geloofwaardig over maar het einde was eigenlijk dan wel weer boeiender. Niet erg goed maar ook niet zo slecht.

*2.5

avatar van Rancid

Rancid

Ik heb me anders prima vermaakt met deze film. Goed, het niveau van het boek wordt niet gehaald, maar de interessante middeleeuwse sfeer inclusief mooie meiden met lange jurken en haar tot op hun kont en de soms prachtige natuurbeelden kunnen mij altijd best bekoren.

avatar van K*D

K*D

Kwam een paar dagen geleden achter dag mijn docent aan deze film heeft meegewerkt.

in één woord: VERSCHRIKKELIJK!!! ik had goede verwachtingen en wilde graag naar deze film omdat het boek erg goed is. maar toen ik hem had bekeken....

dat meisje jenna, was totaal overbodig geweest een beetje romantiek in de film proppen vind ik best maar niet met zoveel gezeur.

die dolf is zo dom als een banaan, aangezien hij de hele tijd loopt te zeuren en iedereen probeert te vertellen hoe het beter in zijn tijd gaat en hoe ze het beter kunnen doen.

nee, ze hadden beter gewoon het boek kunnen volgen.

het einde was al helemaal slecht , als hij terug gaat om die jenna te halen? wat wil ie doen? haar mee nemen naar onze tijd? dat arme kind zal paranoide worden en binnen de korste keren door een auto geschept worden.

jammer erg jammer.

avatar van Dirksk

Dirksk

Vond de film het kijken waard. Boeken die verfilmt worden halen vaak niet dat niveau, dus met dat in het achterhoofd biedt deze film 2uur kijkplezier. Leuke film voor de familie voordat de kinderen naar bed gaan, maar kies een betere film als de kinderen op bed zijn

avatar van dominion

dominion

wat een saaie film lang niet zo goed als kingdom of heaven de acteurs zijn echt bagger en er zit bijna geen actie in

avatar van ErikP

ErikP

Het boek was fantastisch. Ik heb het gelezen toen je als kind zijnde nog zo heerlijk kon opgaan in een verhaal. Daarom sla ik de film maar over. Het kan alleen mijn mooie herinnering vernielen.

avatar van Seifer

Seifer

Een matige film, waar zelfs kinderen van jonger dan 8 in slaap van zullen vallen.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Seifer schreef:

En dat zeg jij nu maar even in de plaats van die achtjarigen?

avatar van Revolution64

Revolution64

net aan het zien op één, maar ik ben afgehaakt. Wat een nep gedoe zeg

avatar van Esteban

Esteban

Zonet een stukje meegepikt. Eén ding stoorde me meteen mateloos : het ongelooflijk slecht gesproken Engels door verscheidene acteurs. Enorm afleidend ook.

avatar van Brix

Brix

• 19680 berichten

Flauwe, futloze, goedkoop uitziende kinderfilm.

En dat laten ze in het avondprogramma op VRT zien

avatar van kirstentjuhh

kirstentjuhh

Het boek was leuker, maar ik vond deze film ook heel goed. En ik vond het wel tof dat ze zo'n stoer meisje als Jenne hadden toegevoegd, dat vond ik wel leuker dan het boek waarin de belangrijke personages allemaal jongens waren. Ook was de reden om terug in de tijd te gaan in de film logischer, in het boek was het wat vergezocht dat hij toestemming kreeg van die professoren. Goed verhaal, leuke personages, en de film werd nooit saai.

Alleen jammer van het open einde.

avatar van qwertzu

qwertzu

Slechte film, verhaal is best goed, maar de vertolking????

Vind het slecht geacteerd, taalgebruik dat totaal niet bij het tijdsbeeld past, saai.

Zaten best wel goede dingen in, maar het slechte overheerst!

Kromme tenen!

avatar van Grover

Grover

Kruistocht in Spijkerbroek, kan niet in de verste verte in de buurt komen van de sfeer van het boek, dat een echte pageturner was. Toch an sich een aardige poging en iets beter als de wanprestatie van De Brief voor de Koning.

avatar van akira124

akira124

Wat een waardeloze film, met een soundtrack om van te huilen. Hoe kon deze film een goude kalf winnen................

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een uitermate geslaagde familiefilm (of avonturenfilm). Het idee van een modern, hedendaags personage dat in een Middeleeuwse setting beland is natuurlijk niet nieuw maar de uitvoering daarvan is boven verwachting geslaagd. Vreemd om dan ook het lage gemiddelde te zien hier. De sfeer van een Middeleeuws landschap, de effecten en massascène's waarin honderden figuranten rondliepen, de gebeurtenissen en interessante verhaalwendingen, ... droegen toch allemaal bij tot een aangename, meeslepende avonturenfilm. Een ander groot pluspunt was de soundtrack die nergens té overheersend was, behalve dan bij de muziek van Ozark Henry maar dat ervaarde ik als positief. Een aantal zaken zijn natuurlijk onlogisch of ongeloofwaardig maar het blijft dan ook een familiefilm. Enigste kritiekpunt is het acteerwerk dat inderdaad behoorlijk zwak was (al kan dat ook wel komen doordat de versie die ik zag Nederlands gedubt was). Ik twijfel tussen een 3 en een 3.5 maar ik hou het bij het eerste.

3.0 sterren

avatar van dominion

dominion

Echt een van de saaiste films die ik ooit heb gezien.

De film duurt 124 minuten maar had het gevoel dat hij zelfs langer deed dan Lord of the Rings.

Het verhaaltje is ook best wel leuk maar gewoon veel te slecht uitgewerkt.

De acteurs zijn ook niet overtuigend maar dat vind ik ook nog niet zo erg voor een Nederlandse kinderfilm.

Maar het werd soms echt zo saai dat ik bijna in slaap viel .

Actie zie je ook bijna niet in deze film.

En ik vind die bisschop echt een van de meest irritante personages ooit.

Echt werkelijk alles is slecht aan deze film en ik wou dat ik hem nog lager kon geven dan 0,5.

Bijna een van de slechtste films die ik ooit heb gezien en Kingdom of Heaven is tien keer beter.

0,5

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

echt een raar einde, je weet helemaal niet hoe het nou afloopt.

avatar van roeleboel

roeleboel

mwa gaat nog wel

avatar van xxc

xxc

Beetje jammer dit..

Voordat ik deze film bekeken heb, heb ik al een aantal keer de trailer gezien. Ik had al een groot vermoeden dat de film meer gericht was voor kinderen of jongeren..

Nadat ik deze film dus bekeken heb, had ik ook enorm het gevoel dat ik genoeg te weten ben gekomen in de trailer alleen.. Zonder de film was ik ook prima afgeweest. Ik zou niet veel gemist hebben.

Joe Flynn kwam voor mij overtuigend genoeg over.. Alleen vond ik Emily watson niet zo.. Nu heb ik nooit veel aan haar gevonden, maar toch.

Het verhaal is oké, maar ja.. vind het toch wel ontzettend jammer dat het niet wat 'volwassener' is.

Ik vond de film ook behoorlijk voorspelbaar.. Ik wist bij de eerste 10 minuten al te zeggen hoe het zou aflopen..

Naar het einde toe word het overigens wel wat bloederiger, toch iets meer volwassener.. Maar.. niet genoeg helaas.

Leuk om hem een keer gezien te hebben, maar meer dan dat zal het niet worden..

avatar van K. V.

K. V.

'k vond het geen misse film, maar vond wel dat hij te lang duurde. Dacht de hele tijd: "zijn ze nu nog steeds niet in Jeruzalem".
Het einde vond 'k eigenlijk maar dom.
Is hij dan nog kunnen terugkeren naar het heden of is hij daar nu gebleven? En mocht hij daar blijven, hij ging toch niet genoeg pillen mee hebben, dus zou hij toch sterven.

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Het verhaal is wel goed maar vind hem een keer zien wel genoeg..

Ik dacht dat er meer actie invoor kwam maar dat was dus niet..

avatar van scorsese

Aardige film waarin een jongen door een ongelukje in de middeleeuwen belandt. Een goed verhaal dat op een leuke manier een stukje geschiedenis laat zien door de ogen van iemand uit deze tijd. Het acteerwerk van de kinderen valt soms wat tegen. De film is redelijk onderhoudend en is als jeugdfilm zeker geslaagd, maar 3.5 sterren zijn net te hoog gegrepen.