• 9.378.629 stemmen

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Edward Norton, Jessica Biel en Paul Giamatti

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot The Illusionist

"Nothing is what it seems"

In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Inspector Uhl

Crown Prince Leopold

Josef Fischer

Doctor / Old Man

avatar van chauffeur

chauffeur

Leuke film met weer eens een ander verhaal, Goede cast, verhaal wordt aan het eind wel een beetje dun.

avatar van Ghorys

Ghorys

Erg goede film maar minder dan the prestige. Leuk plot maar niet super. de puzzel bij the prestige zat wat ingewikkelder in elkaar.

avatar van Hando

Hando

Ghorys schreef:

Het gaat er toch niet enkel om wie de moeilijkste puzzel in elkaar zet?

avatar van morreke

morreke

jammer dat je het plot al mijlenver aan zag komen.

avatar van jeseke

jeseke

vond zeer goeie film goed begin goed midden en goed einde

heb de prestige nog niet gezien dus kan nog niet zeggen welke de beste is maar deze hier is echt een aanrader

avatar van femie

femie

Prachtige film!

1 van mijn favorieten van de laatste maanden...

4,5 sterren!

Geweldige film! echt een topper! ik heb er van genoten! vooral het einde is erg leuk en dat maakt de film alleen maar completer

avatar van FillumGek

FillumGek

Ik geef deze vier sterren, net als The Prestige. Ik vond beide films verrassend goed. Deze geeft een ietwat realistischer verhaal weer naar mijn mening. Edward Norton acteert weer sterk en Giamatti doet het ook goed. Het einde is zeer bevredigend die je een compleet gevoel geeft over de hele film. Alle puzzlestukjes vielen op zijn plaats.

avatar van vince

vince

Goede film waarin Norton met zijn charismatische vertolking weer eens laat zien hoe goed en veelzijdig hij is. Hij verdiende er terecht een oscar nominatie mee.

avatar van Riekelt_R

Riekelt_R

inderdaad een leuk filmpje om even naar te kijken

avatar van Jaedex

Jaedex

super film! echt leuk om te zien.

de stijl beviel me vooral, dat ouderwets mysterieuze. Geweldig!

Ook goed geacteerd en het is weer eens wat anders.

Ik geef 4*

Een aanrader dus!

avatar van Wolff

Wolff

mooie film,edwart heeft weer een goede rol neergezet.

van mij krijgt ie een 4*

avatar van Carcamel

Carcamel

femie schreef:

Prachtige film!

1 van mijn favorieten van de laatste maanden...

4,5 sterren!

Helemaal mee eens !!!!!

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Films over illusionisten spreken mij wel aan. Zo vond ik ook 'The Prestige' een geweldige film. Hoewel die film op mij spannender en heftiger overkwam vond ik ook deze film erg goed. Beide eindes waren briljant. Ik vond deze film een klein beetje te zoet, maar desalniettemin een fantastische film!

avatar van Jointz

Jointz

Hoewel mijn verwachtingen niet zo heel erg hoog lagen was ik toch enorm verrast! Kan deze film iedereen aanraden, met spanning uitgekeken!

avatar van Mug

Mug

The Illusionist straalt sfeer uit: settings, echt mooie special effects, de muziek van Glass, de donkere rol van Norton, de uitstekende rol van Giamatti (was dat echt z'n stem?), en een stralende Biel die hiermee haar sexy hot chick imago met gemak afschudt (ik dacht in het begin dat het Cate Blanchett was trouwens, maar dat bleek een illusie).

Helaas faalt de film in het script. Het is doorzichtig hoe de vork in de steel zit, alleen hoe het precies in z'n werk ging, ja, dat was het raadsel. De 'grand finale' komt ook over als een enigszins teleurstellende climax, waar de aanwijzingen voor de onoplettenden nog eventjes op een presenteerblaadje worden gegeven incl. zaken die we niet gezien hadden zoals het feit dat Sophie een slaapmiddeltje deed in de drank van de kroonprins. Het 'wauw'-effect bleef bij mij dus achterwege.

Desalniettemin, een film die gezien mag worden. 3,5*

avatar van prometida

prometida

Goede film, alhoewel ik the prestige beter vond. Betere trucs.

Ik zit toch nog met vragen over deze film..

avatar van Ahab

Ahab

Geweldige film.

Een film met een goed verhaal.

Het verhaal word goed opgebouwd.

Er word ook nog eens goed geacteerd,

EN geen overdaad aan Special effects.

avatar van happy

happy

Heb gisteren de film gezien en heb van begin tot het eind genoten. Al was het alleen van de mooie beelden en omgeving. Oke, mooi is misschien de foute benaming.....misterieus dan. Edward Norton is één van m'n favourite acteurs en dat is na het bekijken van deze film zeker zo gebleven. Al was ik ook zeer onder de indruk van de acteur die de kroonprins speelde.

Die acteur kwam me zoooo bekend voor maar kon 'm niet plaatsen.

avatar van Kisje

Kisje

Ben zeer benieuwd naar deze film, maar denk dat dit geen slechte film is.. Afwachten maar .

avatar van Linn

Linn

happy schreef:

Die acteur kwam me zoooo bekend voor maar kon 'm niet plaatsen.

De kroonprins is Rufus Sewell uit The holiday, Tristan+Isolde enz.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

En ook niet te vergeten, 'Dark City'.

avatar van timburton

timburton

Een prachtige duistere film, met geweldige camera bewegingen. Vond de acteurs heel overtuigend. Veel kranten zeggen dat het jammer is dat ze niet vertellen hoe de truces werken en dat de makers zich er daarom proberen van af de komen. Maar het is juist veel mooier en geheimzinniger dat je er nooit achter komt. Een 4,5.

avatar van Malory

Malory

Mooie film. Niet bijster origineel of iets in die richting, maar goed gemaakt. Norton doet mij altijd wel iets en in deze film is hij heerlijk duister. Het moment dat hij alleen op het podium zit en 'geesten' oproept, prachtig. Dat raakte mij wel.

avatar van macrobody

macrobody

Deze film is zeker de moeite waard. De sfeer is goed, ik had het idee even terug in de tijd te zijn geweest. Let ook op de details in zijn werkkamer, precies zoals je van een illusionist verwacht, vol met voorwerpen en gereedschappen voor nieuwe trucs. Qua plot heeft het niet veel om het lijf en was redelijk voorspelbaar. Misschien had dat iets ingenieuzer of wat duidelijker kunnen worden verteld. Goede acteurs en er zitten zeker enkele trucs in die Edward Norton zelf uitvoerd waar je echt voor moet oefenen! Al met al een mooie film.

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

bij mijn videotheken is deze film pas vanaf 24-04-07 te huur, zowel bij videoland als movie max, ben benieuwd bij welke videotheek hij dan wel vanaf de 13e maart te huur is zoals op deze site vermeld wordt.

avatar van stinissen

Ik hou meestal de lijst van Movie Max aan , meestal zeer betrouwbaar.

Filmfocus : http://msn.filmfocus.nl/dvd/613-The-Illusionist.html

Filmfocus

zit er dus naast.

avatar van xangadix

xangadix

Ondanks het goede werk van Norton en Giamatti toch een vrij slaapverwekkende film. Onzinning, flauw verhaal en bij vlagen erg langdradig. Om van de irritante accenten nog maar te zwijgen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Het verhaal dat verteld wordt heeft niet al teveel om het lijf maar de sfeer, die een authentiek Wenen nabootst zonder Sissi elementen, doet het hem.

Het trucje dat uiteindelijk met de kijker wordt uitgehaald zag ik al aankomen maar toch, door die sprekende gezichtsuitdrukking van Giamatti, die zelf volkomen verrast was en dit perfect verbeeldde door een gezicht te trekken dat balanceerde tussen bewondering en berusting i.p.v. verbetenheid of woede deed dit moment magisch aan. Hij ging hier helemaal in op. Herstelt zich prima van een zwakke beurt in Sideways.

Verder zijn Norton en Biel een uitstekend koppel en is vooral Norton lekker op dreef. Nou, heb ik vrij weinig interesse in goochelkunsten en ander zweverig gedoe maar de passie die Norton voor het vak uitstraalde tijdens zijn optredens was groots. Het camerawerk en de muzikale begeleiding werkten ook mee aan een fijne duistere sfeersetting. Nipte 4* dus.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

maxcomthrilla schreef:

Herstelt zich prima van een zwakke beurt in Sideways.

In 'Sideways' speelt hij toch een niveau hoger, aangezien hij daar zijn personage perfect invult en herkenbaar maakt.

Dat neemt echter niet weg dat Giamatti in 'The Illusionist' een degelijke vertolking geeft. Al heeft hij daarvoor bijzonder weinig voor handen en aldoende ongewild een vrij oppervlakkig personage neerzet.