• 9.375.027 stemmen

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Edward Norton, Jessica Biel en Paul Giamatti

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot The Illusionist

"Nothing is what it seems"

In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Inspector Uhl

Crown Prince Leopold

Josef Fischer

Doctor / Old Man

avatar van stan

stan

Lijkt me wel een goede film.. Edward is wel een goede speler

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vind vooral de poster opvallend aantrekkelijk. Ik weet niet hoe dat komt. Verder weet ik ook niet wat ik hiervan kan verwachten, maar aan de cast zal het niet liggen. Het plot heeft potentie, maar het kan ook een flauw Hollywoodsprookje worden.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Poster is erg mooi, maar het plot is wel erg raar. "Gebruikt zijn duistere krachten om de prinses voor zich te winnen." Ben benieuwd hoe ik me dat moet voorstellen met een straatkunstenaar.

avatar van BobdH

BobdH

Met een score van Philip Glass... Iets vertelt me dan meteen dat het wel lekker eigenzinnig moet worden

avatar van kras van zwienen

kras van zwienen

ziet er heel interessant uit.

avatar van BobdH

BobdH

Redelijke film die het midden houdt tussen voorspelbaar romantisch relaas en een wat tijdlozer verhaal over magie. De regisseur weet echter, met name qua visuele uitvoering en verteltrant, nergens een betoverend geheel neer te zetten, waardoor The Illusionist af en aan wel interessant is, maar als geheel niet echt meeslepend wordt.

Het geheel berust dan ook op de acteurs, waarvan Norton erg goed is, maar vooral Paul Giamatti een geweldige rol neerzet. Wanneer zij een scene delen: briljant! 3*

avatar van Hi-Tek

Hi-Tek

De trailer deed me een beetje denken aan The Prestige kwa thema.

avatar van Queen_K

Queen_K

Ga 'm zeker zien door Edward Norton!

avatar van fritsy

fritsy

hoezo de princes terug winnen ?

avatar van pascal83

pascal83

Dit viel toch wel erg tegen, een liefdesverhaal als velen met de toevoeging van goochelkunsten. Zelfs de goede Paul Giamatti kon deze erg langdradige film niet redden.

avatar van Esteban

Esteban

In belgie staat deze reeds op de lijst van de videotheken, zouden ze de bioscooprelease cancelen?

avatar van LaCaméraStylo

LaCaméraStylo

Draait op het Leids Filmfestival dit weekend.

avatar van bebdn

bebdn

Mooi, met een geweldige cast, een "onmogelijk" liefdesverhaal met enkele addertjes onder het gras. Met mooie beelden van Dick Pope (Naked; Secrets ans lies, Vera Drake). 4*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ben hier erg benieuwd naar geworden, wordt veel reclame voor gemaakt

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

sfeervolle trage romantisch drama thriller met bovennatuurlijke gegoochel.

Blijft boeien, erg mooi gefilmd, maar helaas bevat het een beetje een anticlimax...

(gezien in de sneak van Pathe Eindhoven op 07-11-06)

avatar van ERHA

ERHA

Ben best wel onder de indruk van de film.

Leuke onderhoudende film, goed gespeeld en vooral een leuk verhaal met een nog leuker einde.

Toppertje...

avatar van stinissen

Film is echt leuk vermaak met een goede cast het einde van de film is werkelijk geniaal.

avatar van zeus

zeus

Alleen al het einde...

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Leuke film...ik had gedacht dat hij 3x nix was maar vond hem wel goed!

avatar van xinc

xinc

stinissen schreef:

volledig mee eens, Edward Norton waardeerde ik zoiezo al door zijn vele goede filmrollen. Die heeft hij bij deze uitgebreid, topfilm!

avatar van Lyssa

Lyssa

Ik vond dit een erg leuke film, hoewel ik het in het midden een beetje langdradig vond worden. Het slot maakt de film ook een stuk beter. Goed geacteerd! 3.5 ster

avatar van Elementofone

Elementofone

geweldige film met geweldig spel van norton en giamatti!

mooi verhaal met een sterk eind

****

avatar van as

as

stinissen schreef:
Het einde vond ik verre van geniaal. Ik zag het al van mijlen ver aankomen. Voor mij hielp het een belangrijk deel van de film om zeep. De sfeer van de scene dat Alba smachtend wacht op een hutje op de heide valt zo uit de toon bij de rest van de film.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Weinig geïnspireerde en soms wat langdradige klucht met matte acteerprestaties en voorspelbare plotwendingen. Erg vervelend ook zijn de inconsequente accenten van Norton, Giamatti en Biel, die klinken als een mengelmoesje van Russisch, Duits en Brits, maar uiteindelijk nergens op lijken.

En de "verrassende" plottwist op het einde (inclusief de tenenkrommend melige laatste scène) is helemaal een giller. Nooit gedacht dat de filmmakers het zichzelf zo makkelijk zouden maken.

2 sterren.

avatar van JorritS

JorritS

Edward Norton en Paul Giamatti samen in een film, verplicht kijkvoer

avatar van likeahurricane

likeahurricane

Sfeervolle film, alleen jammer van het einde.

avatar van De Knip

De Knip

as schreef:

Ik zit er wat tussenin. Ik kan me het wel voorstellen: uit de toon bij de rest vd film.

Vergelijk het eens met the Usual Suspects. Daar ben je de hele tijd op zoek naar iemand. Hier wil men een soortgelijk gevoel overbrengen, wat ergens niet echt goed viel.

Overigens vind ik de film wel bovengemiddeld en heb me uitstekend vermaakt:

***1/2

avatar van bartjuh_18

bartjuh_18

goede rol van edward, geen hoogstandje maar leuk in elkaar gezet. af en toe langdradig maar het einde maakt veel goed 3,5 sterren

avatar van HtoJ

HtoJ

hele goede film en leuk plot, echt genoten van Edward Norton met z'n trucs (ik zeg 3 sterren)

avatar van janhero

janhero

Mooi plot (wel voorspelbaar, kon niet anders) maar de film is een beetje stijf gespeeld. Mooie muziek.

Toch een 3.