• 9.378.534 stemmen

Geregisseerd door: Neil Burger

Met onder meer: Edward Norton, Jessica Biel en Paul Giamatti

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot The Illusionist

"Nothing is what it seems"

In het Wenen van rond 1900 wordt de jonge Edward verliefd op Sophie, een meisje van ver boven zijn stand. In hun jeugd wordt het tweetal uit elkaar gehaald en mogen ze elkaar niet meer zien. Jaren later, als jonge vrouw, gaat Sophie zich verloven met de Weense prins Leopold. Maar dan komt de magische kunstenaar Eisenheim in de stad en weet iedereen te verbazen met zijn geweldige trucs. Als Eisenheim en Sophie elkaar dan na al die jaren weer tegenkomen, slaat de vonk opnieuw over. Leopold vertrouwt hem niet en stuurt inspecteur Uhl op Eisenheim af om hem in de gaten te houden.

Inspector Uhl

Crown Prince Leopold

Josef Fischer

Doctor / Old Man

avatar van Hanne

Hanne

Leuke film, het einde vond ik erg verassend.

3,5**

avatar van morpheus

morpheus

Een grouwe film die vooral gedragen word door Paul Giamatti die als enige passie in zijn rol weet te leggen. De productie is tot in de puntjes verzorgt , de sets zijn mooi en het verhaal interessant genoeg. The Illusionist komt helaas nooit echt van de grond, is net iets te zweverig in zijn illusies en flets. Alhoewel de vergelijking met The Prestige eigelijk niet opgaat is die film in elk opzicht kwalitatief en qua entertainment rijker gevuld.

**1/2

Verbaast me dat The Prestige hoger gewaardeerd wordt. Een nogal kale vertelling die opgeluisterd wordt door veel lawaai te maken. Dan is The Illusionist toch veel meer een werkend en afgewerkt sfeerwerkje.

avatar van Knisper

Knisper

Ik vind de vergelijking tussen the Prestige and the Illusionist niet echt een goede. Hij wordt vaak gemaakt, maar beide films hebben een totaal ander genre.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Matchostomos schreef:

In 'Sideways' speelt hij toch een niveau hoger, aangezien hij daar zijn personage perfect invult en herkenbaar maakt.
Dat neemt echter niet weg dat Giamatti in 'The Illusionist' een degelijke vertolking geeft. Al heeft hij daarvoor bijzonder weinig voor handen en aldoende ongewild een vrij oppervlakkig personage neerzet.

Het enige wat hij in Sideways doet is een uiterst sneu en verbitterd personage neerzetten. Nogal een eendemensionale rol. Ik werd er totaal niet door gegrepen.

Ik zie hem liever in dit soort rollen. Lekker speels: dan weer grijnzend, dan de schijn van corrupte agent hooghouden en dan weer met die fonkeling in zijn ogen, die linken naar interesse in het hele goochelaarsgebeuren. Wat waarschijnlijk weer voortkomt uit zijn jeugd.

avatar van belgium21

belgium21

goede film, leuk sfeertje, misschien een beetje een voorspelbaar einde, maar ja, wat voor de ene voorspelbaar is kan voor de andere juist verrassend zijn zeker...

avatar van sofripa

sofripa

Heerlijke goedgemaakte film. En Norton is natuurlijk top! 4*

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik ga deze film bekijken voordat ik in mijn bed spring.

Ik zal laten weten wat ik er van vond.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Geweldige film!

Ik vond het eind erg goed, een topper van een film.

*4,5*

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Mooie film zeg. Norton speelt een goede rol. En Paul Giamatti is weer eens superieur; altijd de beste man in een film. Waanzinnige goede acteur. Prachtige sfeer, sfeervol gefilmd en mooie muziek. 4 sterren voor dit pareltje.

avatar van mr.shhh

mr.shhh

Erg mooie film, orrigineel verhaal met een verrassend einde en Edward Norton is en blijft natuurlijk een geweldige acteur!

avatar van Elboo

Elboo

Wat Zuzuu in zn 1e bericht zei

avatar van Elboo

Elboo

ben het bijna met Zuzuu's 2e bericht eens, goeie film met een interessant eind. Twijfel tussen 3.5 en 4. Het is film dus kunnen zijn acts heel makkelijk extra magisch weergegeven worden en dat idee had ik soms ook..

avatar van gerrit019

gerrit019

Originele & boeiende film! Onverwacht omdat het thema me in eerste aanleg niet erg aantrekkelijk overkwam. Verder een erg leuk verhaal met een wat mij betreft erg goed en onverwacht einde. Al met al dit was een prettige verrassing.

avatar van MDOE

MDOE

Leuk, maar vond 'The Prestige' beter

avatar van pjizzle

pjizzle

MDOE schreef:

Leuk, maar vond 'The Prestige' beter

Haalt de woorden uit me vingers ^^

Prestige is echt tig keer beter, was er halverwege al achter hoe deze film ging aflopen,

iets wat je bij Prestige nooit lukt door de ontelbare plotwendingen.

avatar van Kisje

Kisje

Ben echt super benieuwd naar deze film....

avatar van Bambi18

Bambi18

Kisje schreef:
Ben echt super benieuwd naar deze film....

Ik heb hem net gekeken.. echt een aanrader !!!! Het verhaal zit echt goed in elkaar, het is echt spannend en het einde is echt sterk. Een beetje voorspelbaar is het inderdaad wel, vooral dat hij zichzelf zou laten verdwijnen, dat lag er wel dik bovenop

Ik houd wel van zulke films; voor mij een 4,5 toch wel

avatar van MIsStenVelde

MIsStenVelde

erg leuke film, normaal houd ik niet van dit soort films, ik was hem dan ook een klein beetje met tegenzin gaan bekijken, maar toen ik er eenmaal in zit, heb ik tot het eind vermakelijk zitten te kijken

erg leuk!

avatar van Demoniac

Demoniac

Maar als er ontelbaar veel plotwendingen in een film zitten, hoeft dat een film niet per se beter te maken.

Vaak vindt ik dat erg irritant. Een, twee misschien drie keer vindt ik wel voldoende, omdat het anders wel eens ongeloofwaardig kan worden. Bij de Prestige had ik dat overigens niet, die vond ik net iets beter dan deze. Ik had halverwege ook nog niet in de gaten hoe deze film ging aflopen, hoewel het acheraf wel logisch is dat het zou gebeuren op deze manier.

avatar van Wouter

Plotwendingen zijn het makkelijkste dat er is voor een schrijver. Om het geloofwaardig te doen is al wat moeilijker. Is hier niet gelukt. Denk dat het als boek een stuk beter werkte.

avatar van M44rt3nH

M44rt3nH

Het is echt een ontzettend goede film. The prestige vind ik zeer ongeloofwaardig waar je bij de illusionist nog een beetje in de realiteit blijft hangen.

Geweldig eind. Kwam voor mij totaal onverwacht.

5 sterren.

avatar van smeagol

smeagol

Inderdaad een prachtige film, bleef nog een paar dagen bij me hangen. geef hem 4***

avatar van irene129

irene129

Goede film, met geweldig eind!!!!!

avatar van Apster

Apster

Mooie film, met veel sfeer, kleurgebruik en de setting ziet er heel authentiek uit in verhouding tot die andere illusie film, die daar net even wat minder puntjes op scoort.

Het einde verraste me niet compleet, dat was te verwachten met dit type film, het is alleen jammer dat het hier en daar ontbreekt aan logica. Paul Giamatti bewijst opnieuw een prachtacteur te zijn, zwaargewicht Edward Norton lijkt zich nogal in te houden in deze rol.

Al met al een mooi werkje, van deze nog onbekende regisseur Neil Burger 4*

avatar van TOthehulk

TOthehulk

Prachtige film kan niet anders zeggen. ik vind het eind helemaal klasse! niet verwacht. een dikke 4,5* en een kijktip voor iedereen

avatar van DeVrouw

DeVrouw

Ik vond het een mooie film, de kleuren, de sfeer en uiteraard Norton en Giamatti heerlijk om naar te kijken. Alleen jammer van het abrupte en sprookjesachtige einde.

al met al een dikke 4

avatar van Unicornio

Unicornio

Goede film met een goed en doordacht einde.

avatar van WendyS

WendyS

prachtige film, geweldig eind..

4.5 sterren

avatar van dulcinea

dulcinea

Prachtige film! De sfeer, verhaal, cast, alles zit gewoon goed. Ik had een beetje schrik dat de nadruk hier teveel op het politieke zou liggen en dat het wat saaier zou zijn maar dat was gelukkig helemaal niet het geval. Meer magie en romantiek dan The Prestige, het einde niet geheel onvoorspelbaar maar het werkt gewoon. hoe hij het precies allemaal deed was voor mij niet meteen duidelijk maar ik geloofde geen moment dat zij echt dood was bv Voor mij scoort deze op alle punten net ietsje beter dan The Prestige