• 9.377.064 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Agent Duncan Malloy

Guard Sally Bishop

avatar van Pim1993

Pim1993

Heerlijke film, bevat echt alles waar topvermaak om draait: Actie, drama en de humor komt echt geweldig naar voren!

''What's that!?'' ''That's a rock.....''

avatar van Angelo2

Angelo2

Goede actiefilm zoals een actiefilm gemaakt dient te worden. Als hij op tv komt blijj je automatisch kijken en dat is een goed teken. We hadden deze nog op videoband die grijs gespeeld is. Cage speelt een goede rol en de actiescenes zijn dik in orde. Heerlijke top popcornmovie.

avatar van Angelo2

Angelo2

Quentin schreef:

Zag deze dit weekend 's nachts op BBC3, de VFX zijn nu echt enorm gedateerd. Film ziet er behoorlijk ongeloofwaardig uit.

Is wel vaker met actiefilms he.

avatar van Lootsmabaas

Lootsmabaas

Goede film waar Cage weer goed uit de verf komt. jammer dat de laatste actie scéne wel erg "Amerikaans" is.

avatar van bozzy

bozzy

ik vond dit echt wel een waanzinnig goeie spannende film.

oke hij was op sommige momenten een beetje over de top maar dat mag de pret niet drukken.

Laks

Rare poster, waarom staan die namen boven de verkeerde hoofden?

Verder zeer goede, spectaculaire over the top actiefilm. Goed acteerwerk van Buscemi, Malkovich en een Cage die eens geen irritante rol speelt. Film die je zeker moet kijken als je eens leuke, hersenloze actie wil zien, zonder al te veel verhaal.

avatar van ace leader

ace leader

Deze film komt wel erg vaak op tv...maandag dus weer. Toch best zonde, want hier wordt de film niet echt beter van.

Laks

Mwa, sommigen zullen de film hierdoor misschien als een doordeweekse tv-film zien, maar het blijft toch wel een bovengemiddelde actiefilm.

avatar van JahLex

JahLex

ff off-topic hoor, maar ik erger me altijd zo erg aan filmposters waarbij de namen niet matchen bij de hoofden die eronder staan. Dat vind ik gewoon slecht.

JahLex schreef:

Ik erger er mij niet aan, maar vind het wel raar.. is toch maar kleine moeite om de namen boven de juiste hoofden te zetten?

avatar van Saldek

Saldek

JahLex schreef:

Ik begrijp er ook geen ruk van waarom dit gebeurt. Ik irriteer me er niet aan, ik zou geen leven meer hebben. Maar het moet haast wel iets bewust zijn, want (nagenoeg) elke hollywoodfilm doet dit met hun hoezen.

En ik héb er geprobeerd een motivatie achter te vinden omdat het eigenlijk, zoals je zelf al zei, nergens op slaat. Maar helaas, niets dat ik vatten kon om tot begrip te komen.

Wat deze film betreft, ik ken 'm nog niet, maar gezien de cast en de reacties hier loont het zeker de moeite te proberen denk ik.

avatar van selfhealing

selfhealing

Saldek schreef:

Ik denk dat de namen al etc al gereed zijn en dat ze pas op het einde een goede foto erbij zoeken, die mensen aanspreekt en niet persé matched met de gezichten daaronder, boven naast etc.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Primafilm die ruim boven de gemiddelde actiefilms uitkomt.

avatar van RuudC

RuudC

Ik moet het ‘m nageven. Nicholas Cage zet hier een heel toffe rol neer. Weliswaar heeft hij de pech dat hij Steve Buscemi en John Malkovich boven zich moet dulden, maar dan nog is hij beter dan we de laatste jaren van hem gewend zijn. Verder is Con Air vooral een frisse en vrij originele actiefilm. De cast is goed. Danny Trejo, Ving Rhames en John Cusack doen het behalve de eerder genoemde namen ook naar behoren.

Na een goede start is het toch vooral genieten van de bijna nonstop actie. Zo’n gevangenisvliegtuigsetting is leuk gevonden. Het komt helemaal goed uit de verf door de nogal uiteenlopende soorten karakters. Buscemi kan dan ineens ontzettend creepy zijn. Heerlijk gewoon. Het is dat de echt briljante scenes ontbreken, maar Con Air houdt je over het algemeen makkelijk aan het beeld gekluisterd door de interessante ontwikkelingen en de korte, maar krachtige, geweldsexplosies. Het einde vind ik dan wel jammer. Op het moment dat men aan de afronding mag beginnen, komt er ineens een vrij stupide achtervolging. Nog even heel klef de goeien tegen de slechten.. Het totaal onverwacht inzetten van Lynyrd Skynyrds klassieker Sweet Home Alabama bewijst dat dit fantastische nummer goed is voor elke gelegenheid.

avatar van erpunited

erpunited

Goede film. Goed geacteerd. Goed verhaal volop actie. Heerlijke film om te kijken. Zeker een aanrader onder de actiefilms

avatar van hendrikjanjansen

hendrikjanjansen

Geweldige actiefilm uit de hoogtijdagen van Jerry Bruckheimer. De producent die garant staat voor over-the-top actiescenes met vette muziek en veel slow-mo's. Stijl die mij wel aanspreekt. Ken weinig producenten die zo hun stempel op een film drukken.

Blijft elke keer weer een genot om deze film te kijken.

avatar van ace leader

ace leader

Simon West, Nicolas Cage en John Cusack zien een vervolg op deze film wel zitten (en ik ook).

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

300 % popcornfilm. Hij barst van de fouten... Cyrus ligt ineens precies goed als hij onder de pers komt etc.. al met al wel zeer sterke soundtrack en goed gemonteerd.Deze film legt het wel af tegen The Rock die er vlak voor uitkwam en van dezelfde komaf was. Acteerwerk van Steve Buscemi en John Malcovic is gewoonweg geniaal... Cage blijft wat mij betreft achter (loopt de ghele film te mompelen met een texaans accent) Er wordt veel gekopiëerd uit de succesformule van The Rock.. vandaar popcornfilm en lekker weg te kijken, maar neem er wel een biertje en een korrel zout van 20 kg bij..... 3 sterren

avatar van El  Loco

El Loco

Welcome to Con Air.

Con Air ligt al een geruime tijd in onze DVD-kast, maar ik was er nooit echt in geïnteresseerd, tot ik hem gisterenavond weer lag liggen. Ik ben niet meteen een fan van films over vliegtuigkapingen en dergelijke maar dankzij de acteurs die hier in meespelen, kreeg ik plots goesting om hem te bekijken. En hij was het zeker en vast waard.

De reden waarom ik niet echt een fan ben van dit soort films is dat ze gewoon erg voorspelbaar zijn. Een paar mannen kapen een vliegtuig, 1 persoon staat op als held en bevrijd de gijzelaars. Niet dat ik een grote kenner ben op het vlak van kapingfilms, maar in bijna alle gevallen verloopt het volgens dit stramien en ook Con Air wijkt hier niet van af. Cameron Poe komt op de dag van zijn vrijlating terecht op een vliegtuig tussen andere criminelen, die erin slagen het vliegtuig over te nemen. Hier en daar zijn er natuurlijk wel wat problemen en hindernissen die moeten overwonnen worden, maar natuurlijk lukt het hem om weer veilig bij zijn gezin te komen. Origineel is het dus niet te noemen, maar nergens verliest de film zijn vermakelijkheid en zijn tempo. Veel daarvan is te danken aan de verschillende heerlijke personages die op het voorplan verschijnen en ook de humor die nooit veraf is. De film neemt zich duidelijk niet serieus wat af en toe voor een aantal leuke scènes zorgt, zoals wanneer Cameron het lijk naar beneden laat vallen en terecht komt op een auto. Qua amusementsgehalte is dit gewoon perfect. Ook qua actie valt er genoeg plezier te beleven, want de scènes in de woestijn en in Las Vegas mogen er best zijn. Voor de meeste zal het einde veel te sentimenteel zijn en daar is wel iets van waar, maar voor mij was het absoluut niet storend. Voor een keer nam ik het met plezier erbij.

Con Air zou nooit zo goed geweest zijn zonder deze geweldige cast. Zoals ik al even aanhaalde bevat Con Air enkele memorabele personages, maar ze worden dan ook wel erg goed neergezet. Nicolas Cage vind ik geen wereldacteur, maar hier is hij perfect gecast en doet hij het echt geweldig. Zijn accent waar hij speciaal voor heeft getraind, wordt niet echt gewaardeerd, maar ik vond het goed passen en zijn one-liners kwamen er geweldig uit. Sowieso één van de betere rollen die ik van Cage heb gezien, maar eigenlijk wordt de show echt gestolen door John Malkovich. Ik ben hem nog niet tegengekomen in zulke rol, maar het bad - guy gaat hem erg goed af. Langs de ene kant is hij enorm overtuigend als bad-guy, maar hij weet dat dan ook nog eens te combineren met een heerlijke dosis humor. Is er dan nog iemand die niet mag vergeten worden? Absoluut, want Steve Buscemi heeft hier ook een heerlijke rol als massamoordenaar. De scène waar hij begint te zingen terwijl het vliegtuig gaat crashen is één van de beste momenten uit de film. Verdomme, wat een rol en jammer dat hij niet langer meedoet. De vaak verguisde John Cusack deed eigenlijk niet veel verkeerd, maar voor hem was het natuurlijk zeer moeilijk om zich tussen al dit acteergeweld te onderscheiden. Ook Danny Trejo, voor mij beter bekend als Machete heeft hier een rolletje als verkrachter. Ik wist eerlijk gezegd niet dat hij hierin meespeelde, maar ook voor hem was het zo goed als onmogelijk om echt op te vallen.

Wat ben ik blij dat ik Con Air een kans heb gegeven, want hij was het wel degelijk waard. Het is in de eerste plaats de cast die ervoor zorgt dat dit enorm vermakelijk wordt. Vooral John Malkovich en Nicolas Cage zetten hier uitstekende rollen neer, maar ook het kleinere rolletje van Buscemi is geweldig. Voor de rest is het verloop vrijwel identiek met andere kapingfilms, maar Con Air staat voor mij gerust ver boven de rest. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik geneigd ben deze film een 4.5* te geven in plaats van 4*.

avatar van Spetie

”What's that? That's a rock.”

Als er één film is die tot mijn “guilty pleasures” gerekend kan worden, dan is het Con Air wel. Vroeger zag ik hem ieder half jaar wel een keer, dus je kunt wel zeggen dat die vaak door mij bekeken is.

Het is een adrenalinerush van begin tot einde. Daarnaast moet je het allemaal ook niet te serieus nemen en de combinatie met de geweldige personages, zorgt voor geweldig entertainment. Nicoalas Cage maakt zich soms wel eens schuldig aan overacting, ook hier, maar in Con Air werkt dat uitermate goed. Hij is de goede man, die tijdens een vliegtuigkaping, moet zien af te rekenen met tal van veroordeelden. Ving Rhames, Danny Trejo en John Malkovich spelen allemaal erg leuk, maar de show wordt absoluut gestolen door Steve Buscemi. Wat een geweldig weirde persoonlijkheid heeft hij hier, fantastisch.

Naast een leuke cast, bevat Con Air prima actiescènes en kent een hoop vermakelijke oneliners. West weet in ieder geval wel hoe hij actie op het scherm moet toveren, zo bewijst hij hier. De vermakelijke humor die door de gehele speelduur verweven zit, maakt het af en zorgt ervoor dat het geheel geen seconde verveelt.

Topvermaak van de bovenste plank, keer op keer weer.

avatar van mar007

mar007

dit is een geweldige actie film,helemaal niets mis mee.

avatar van filmofiel

filmofiel

Goeie film, kijkt lekker weg en verveelt niet. Boordevol actie. Nicolas Cage weet zich altijd heerlijk in zijn rol te zetten.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Goede actie film. Veel spanning. Echt een weg-kijk-film.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

komt vanaav op tv

avatar van night rider

night rider

joepie

avatar van DiDa

DiDa

Cyrus "the damn" Virus.....

avatar van Noir

Noir

♪Sweet Home Alabama♪

Dat deze film zo fout is als de witte Corvette aan het eind (toevallig ook nog fout geparkeerd) doet er niet toe want wat een geslaagde actiefilm doorspekt met (zwarte) humor is dit geworden!

Malkovich, Cusack, Cage, Buscemi, Rhames, Trejo........ ja, wie eigenlijk niet, doen het erg goed in de respectievelijke karikaturale vertolkingen waar een film als deze om vraagt. Film is zo ongeloofwaardig als het maar zijn kan maar who cares? Dit is op en top vermaak van begin tot eind. “Thank you for flying Con Air!” 4*

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Tsja, John Malkovich steelt de show wat mij betreft. Met Nic Cage heb ik nooit wat gehad. Over-the-top bekketrekkerij en irritante stem, net als Sia LeBoef. Verhaaltje erg mager, maar dat is meestal bij een actiefilm. In dit genre wel een van betere, maar 'actie' is niet mijn favoriete genre denk ik.

avatar van Beertje45

Beertje45

stevige aktiefilm, alhoewel de aktie een beetje te vaak stilvalt. Nicholas Cage hoort meestal niet bij mijn favorieten, maar in sommige aktiefilms vind ik hem wel oké. Topper is wel Malkovich, wel een akteur die ik steeds goed vind, steelt de show als Cyrus.

Bad guy to Cyrus: Cy...

Cyrus to bad guy: Sayanora

avatar van Djarune

Djarune

Leuke jaren '90 actie, maar niet beter maken dan dat is is. Hij legt het inderdaad af tegen het betere The Rock of het nog betere Face Off. Wel een must watch voor popcornvermaak. Behoort tot de betere Bruckheimer kaskrakers. De rol van Steve Buscemi is trouwens echt hilarisch. Dit deed hij daarna nog dunnetjes over in die andere kaskraker Armageddon..