• 9.378.061 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Agent Duncan Malloy

Guard Sally Bishop

avatar van DroBje!

DroBje!

Redelijke actiefilm, waar een hoop uit de kast is gehaald om het maar te laten knallen. Af en toe was er een grap die niet te cliché was.

De muziek en de teksten zijn de slechte kanten van de film. Zinnen als 'take next time the bus', naja sommigen zullen dat wel grappig vinden.

Simpele actie film waarbij je niet op de details moet gaan letten.

avatar van Rancid

Rancid

Domme, volstrekt ongeloofwaardige actie die gelukkig wel redelijk amusant is, ook mede dankzij de prima cast. Malkovich, Buscemi en Trejo behoren tot mijn favorieten, maar helaas kunnen ook zij deze film niet uit de middenmoot halen.

Cage ziet er eens een keer fatsoenlijk stoer uit met zijn lange haar, wat geldt voor veel langharige mannen, waaronder ik.

Af en toe heeft deze film meer weg van een komedie, wat ik wel weet te apreciëren.

Sweet Home Alabama!

paul83

Moeilijk om te beoordelen of deze nou 3 of 3.5 ster krijgt. Dan maar in het kort een verklaring.

Prima actiespektakel waarbij 'over the top' misschien nog zacht uitgedrukt is. Aan explosies geen gebrek en de vaart zit er goed in.

Verder heeft de film ook nog een leuke cast. Malkovich vervult een prima rol evenals Rhames en Cusack. Snap echter niet al die lof voor Buscemi in de vorige reacties. Waarom is de man briljant in deze film? Hij zegt vrijwel niets en makkelijker kan je je geld niet verdienen lijkt me. Top acteur, maar dit is echt geen memorabele rol.

Het einde van de film verpest eigenlijk een heleboel en vandaar de twijfel over 3 of 3.5. Edoch, dit is een groots spektakel waarbij bijna niemand zich zal vervelen.

avatar van T.A.

T.A.

Leuke vermakelijke actiefilm. Gister op tv gezien. Maar vroeger ook al eens. Toch weer leuk om een keer te kijken.

Ik vond Buscemi en Malkovich zo af en toe zelfs grappig.

avatar van The Last

The Last

Sbs begint nu wel heel voorspelbaar te worden door telkens dezelfde films uit te zenden met die kutreclame's.

Toch nog gister de laatste 3 kwartier gezien. Blijft een fijne actieknaller. Vooral de shoot out op het kerkhof was erg gaaf en de film bevat daarnaast ook een hoop idiote (maar daarom niet minder grappige) humor.

avatar van GreenHorN

GreenHorN

hmm t kan aan mij liggen (en het zal vast ook wel eerder gemeld zijn ) maar als Cameron Poe, Nicolas Cage is, dan staan de namen op het dvd hoesje verkeerd...

zo slordig... vind ik eigelijk niet kunnen

maarja, de film maakt alles weer helemaal goed. mijn moeder die nooit films kijkt, laat staan een actie/triller... werd zelfs mee gesleept door het verhaal . dat zegt echt heel veel!

oftewel, eentje die je gezien moet hebben

JacoBaco

Verlaagd van 3,5 naar 3. Cage speelt verschrikkelijk irritant in deze film.

''Now why couldn't you put the bunny back in the box?"

avatar van G to the J

G to the J

leuke actiefilm..

avatar van markie1978

markie1978

Zeer strakke film van een actie film.

Het is wel een beetje raar dat de film op het einde sympathie toont voor een kinder moordenaar, in het echt zou deze gelunched worden door andere gevangen. Verder is er niks op aan te merken op deze film. Oja wat wel een beetje raar was.....

Toen de vliegtuig weer opsteeg met de auto erachter zag je dat de vliegtuig al ver weg was, 10 sec daarna viel de auto naar beneden voor hun voeten, dus dat kan niet. Ook vind ik dat de wijze waarop cirus the virus op het leven komt een beetje brut. Hij vliegt overal doorheen om uiteindlijk door een stamper gedood te worden.

Door de goede actie verdient deze film toch zeker 5*

markie1978 schreef:

Zeer strakke film van een actie film.

Door de goede actie verdient deze film toch zeker 5*

No offense, maar je moet toch echt op je spelling letten...

paul83 schreef:

No offense, maar je moet toch echt op je spelling letten...

Wand andars sgaam jeje dat je deel uitmaakt fan moviemieter?

JacoBaco schreef:

Wand andars sgaam jeje dat je deel uitmaakt fan moviemieter?

Dat soort berichten lezen gewoon niet lekker.

JacoBaco

Ik vind het opzich nog meevallen. Het leest dan wat onprettig in jouw geval, maar je begrijpt in elk geval wat hij bedoeld.

Ik lees ook wel eens berichten dat ik denk van, waar hebben ze het over.

Denk aan: Zoo deze film is eg goed gek. Toen ie zo aan dat touwe hangde en ze allemaal kapot schoot. Jah dat is super vet man. En toen kwam ie by de eindvijand en toen ginge ze bruut knocke samen en toen.. enz. enz.

JacoBaco schreef:

Ik lees ook wel eens berichten dat ik denk van, waar hebben ze het over.

Gelukkig kan je direct de koppeling maken met de leeftijd en hoef je de rating ook niet serieus te nemen. 5 Sterren voor Con Air is natuurlijk wel iets teveel van het goede naar mijn mening.

Maar inderdaad, het niveau van de berichten is soms echt droevig.

avatar van Norma

Norma

Ik herrinnerde me Con Air als een spannende actiefilm, maar nu ik hem weer eens zag op tv viel het me pas op dat het ding vol zit met ongelooflijk over the top acties, stupide dialogen en een plot dat echt niet meer serieus te nemen valt. Als je daaraan voorbij kunt gaan is het best een geinige en enerverende film, dat blijkt wel uit mijn eerdere ervaring, maar nu had ik hem beter maar niet kunnen herzien.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hele aardige actiefilm. Ik had hem al eens eerder gezien, maar destijds vond ik hem niet zo leuk. Mij deed de herziening goed, en ik vond het een mooie film. Ook inderdaad de acteerprestaties van o.a. Nicolas Cage en John Malkovich zijn goed, ze hebben me de hele film toch wel geboeid te houden.

JDSsmetje

Goede film. Qua verfilming, filmlocaties, muziek en alles wat erbij komt is zeer goed. Het verhaal van deze film is zeker niet slecht en acteerwerk is top vooral Malkovich doet het erg goed.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Erg vermakelijke actiefilm. De grootste nonsens, maar met erg gave actie maakt dat natuurlijk niks uit.

avatar van niethie

niethie

Cyrus the Virus!

Weer zo'n filmpje uit mijn grijze actie verleden waarvan ik dacht dat ik er al op gestemd had. Wat me hier vooral van bijstaat is dat het zichzelf absoluut niet serieus nam en het bij momenten dus zeer over de top was en dat het allemaal zeer leuk deden wegkijken. geweldige rol van Malcovich ook.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

ga deze vnaaf eens bekijken, de film leek mij erg vet (H)

avatar van Kr!kke

Kr!kke

fappie schreef:

ga deze vnaaf eens bekijken, de film leek mij erg vet (H)

hij zal je niet teleurstellen

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

De film stelde mij zeker niet teleur. Erg vermakelijke actiefilm met heel veel topacteurs. Ik vond ook Steve Buscemi erg goed spelen, god wat was die gast eng zeg mja prima film

3,5 *

avatar van collditz

collditz

Beste mensen, Ik vond deze film zeer goed.

Wie heeft voor mij een aantal titels van andere films zoals deze?

Films met vliegtuigen, of gevangenissen..

Een andere film die ik had gezien en ik ok gaaf vond wat Flightplan.

Stuur mij aub een prive bericht als je nog een leuke film weet

gr Dion (stem: 4.0*)

collditz schreef:

Beste mensen, Ik vond deze film zeer goed.

Wie heeft voor mij een aantal titels van andere films zoals deze?

Films met vliegtuigen, of gevangenissen..

Een andere film die ik had gezien en ik ok gaaf vond wat Flightplan.

Stuur mij aub een prive bericht als je nog een leuke film weet

gr Dion (stem: 4.0*)

Er zijn er veel te veel om ze je allemaal door te sturen.

JDSsmetje

Ik vind dat Nicolas Cage een van zijn beste rollen neerzet in deze prent. Ook John Malkovich en Cusack doen het geweldig. Verder kent deze film een aardig verhaal en matige spanning.

JacoBaco

Nico Kooi als soort Hillbilly is juist het grootste nadeel van de film.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Goede actiefilm met een super rol van Malkovich als Cyrus the Virus.

De film houdt de vaart er goed in en er zit ook redelijk weat humor in. Het einde vond ik zelf een beetja jammer maar verder is het goede film.

avatar van Frok

Frok

Sterke film met ijzersterke cast en goed verhaal

Verhaal/Script .................................................. 3,50

Acteerwerk ....................................................... 5,00

Cinematografie/regie ..................................... 3,50

Muziek/Speelduur e.d. ...... ............................. 3,00

avatar van movie fan

movie fan

goede actie film , met een redelijke soundtrack en redelijke acteerprestaties , verhaal vondt ik goed en ook goed uitgewerkt , tot op het einde, de laatste 10 minuten waren niet om aan te zien , gewoonweg teveel overdreven om dat vliegtuig in de strip van las vegas te laten landen . en dan in een casino terecht te komen , de achtervolging met de brommers en de brandweerauto was dan wel weer goed , tot dat ze tegen die verbinding van de 2 gebouwen opreden en dat "the bad guy" recht op de band terecht komt waar ze stenen pletten . en niemand gaat ook kijken naar hem , wij weten dat hij dood is , maar niemand van de cast gaat kijken , ze denken dat hij dood is maar niemand weet het zeker . de rest van de film was goed , maar had van het einde iets meer verwacht , het was iets the overdreven en veel te onrealistisch .daarom maar een 3 , had het einde beter geweest had ik misschien een 5 gegeven .

avatar van bild

bild

Nog tamelijke originele film met zeer goede acteerprestaties. Bij vlagen erg spannend. Vanaf het moment dat de gevangenen het vliegtuig overnemen verdwijnt de spanning een beetje.