• 9.377.533 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

Guard Sally Bishop

avatar van MartiN_

MartiN_

Norma schreef:

Ik herrinnerde me Con Air als een spannende actiefilm, maar nu ik hem weer eens zag op tv viel het me pas op dat het ding vol zit met ongelooflijk over the top acties, stupide dialogen en een plot dat echt niet meer serieus te nemen valt. Als je daaraan voorbij kunt gaan is het best een geinige en enerverende film, dat blijkt wel uit mijn eerdere ervaring, maar nu had ik hem beter maar niet kunnen herzien.

Helemaal mee eens!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik vind dit ook echt een film passend bij Nicolas!

Verder ontzettend vermakelijke film. Vind dat hij opzich nog vrij laag scoort hier!

Ik hou het bij * * * * sterren!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Lekkere simpele actie-film met een top-cast. Natuurlijk altijd leuk/spannend om een stel zware criminelen in zo'n kleine ruimte op duizenden kilometers hoogte de macht over te zien nemen.
Cage is niet echt een acteur die een film veel beter maakt, maar in Face Off en Con Air hoort hij prima thuis.
John Malkovich steelt natuurlijk weer aardig de show met zijn personage. Prachtige slechterik zonder gevoel zet hij neer. Maar ze hadden natuurlijk al veel eerder moeten inzien dat Cage een braaf mannetje is die de boel saboteert. Leuke actie-scenes die ondanks dat ze wel erg overtrokken aanvoelen, mij toch bij de les hielden. Het is gewoon weer 1 van die films die niet bijzonder zijn, maar toch een soort van feel-good gevoel geven bij de aftiteling en een lekkere herkijk-waarde hebben.

avatar van Tarkus

Tarkus

Als je van actie houd, met wat humor dan is dit wellicht de film die je wil zien.

Ik heb me er alvast bijzonder met vermaakt.

Het is geen hoogstaand scenario, maar toch leuk en spannend genoeg voor bijna 2 uur filmplezier.

Nicolas Cage is goed, maar ik was vooral bijzonder opgetogen over de vertoking van John Cusack.

avatar van TroubleSome

TroubleSome

De film past in mijn ogen ook erg goed bij nicholas cage.

Los daarvan: Een goede actie film, met de benodigde dosis humor.

En tja, ik hou van 'justice' in een film.

4 sterren, voor de harde actie. Ook het acteerwerk is weinig tot niks op aan te merken.

Goede opbouw, niet te langdradig. En uiteraard.. Een mooi eind.

avatar van mnrk

mnrk

Lekkere actie film met een geweldige cast.

Cage, Cusack, Malkovich en Steve Buscemi zijn allemaal heerlijk op dreef.

De actie in combinatie met de humor is heerlijk om naar te kijken. Het einde van de film is lekker overdreven.

De muziek in de film is ook goed met een paar liedjes die gelijk in je hoofd blijven zitten.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Zeer vermakelijke film , heb deze al verscheidene keren gezien en altijd waardeer ik deze film wel. Voornamelijk vanwege het verschillende type personen met hun eigen sterke persoonlijkheid die in deze film voorkomen.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Blijft een leuke film , elke tv zender heeft hem volgens mij al een keer uitgezonden. 3 *

avatar van Kisje

Kisje

sjonnie40 schreef:

maak daar maar een keer of 4 van , maar inderdaad een leuke film, vind ik ook.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Een zwaar over the top actiefilm, maar oh zo lekker

Wat deze film in mijn ogen onderscheid van de vele anderen is dat de actie maar doordenderd, de cast van hoog niveau is en het acteerwerk daarmee ook prima is.

Vooral Steve Buscemi heeft de perfecte kop voor zijn rol

Ik heb hem zeker al 10x gezien sinds 1997, maar hij blijft vermakelijk. 3,5* en voor mijn doen is dat hoog voor dit soort actiefilms.

avatar van Bokito

Bokito

mij iets te over de top om spannend te worden.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Haha, alweer op tv? Nee, nu ga ik hem maar een keer niet kijken.

Al blijft de herkijkwaarde redelijk hoog!

avatar van zidane01

zidane01

he's got the whole world in his hands.

avatar van joerve

joerve

Deze film valt samen te vatten in 2 dingen

glorieuze muziek met benzineontploffingen op de achtergrond

avatar van The Hidden

The Hidden

Wederom op tv, en bij gebrek aan ander kijkvoer, en de hoge amusementswaarde, ben ik deze film, dit stukje schrijvende, aan het herzien voor de zoveelste keer.

Fantastisch toch, dit soort macho onzin moet meer gemaakt worden! Het laat me een beetje denken aan het Schwarzenegger/Stallone-niveau, maar dan met een lekker vet jaren 90 sausje eroverheen.

Cage speelt superdroog met z'n overtrainde lichaam, en lepelt relax zijn one-liners uit. Cyrus the Virus is fenominaal, en ook de andere bad guys hebben allemaal wel iets cools over zich.
Alleen die halve Hannibal Lecter kloon had achterwege mogen blijven. Een topacteur verder, maar dit was wel erg ongeloofwaardig: die "cons" zouden toch gehakt kunnen maken van zo'n ventje, en toch durft niemand hem te ontketenen

Samengevat: een dikke actiefilm, topvermaak, amusante vertolkingen, maar wie een geloofwaardige actiefilm verwacht, kan dit beter overslaan. Gelukkig hou ik van dit soort geboem: dus de volle 4* is dik verdiend!

Met recht een recente actieklassieker, die wel errug vaak op tv komt als ik eerlijk ben

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

Een goede Cage te zien in deze film,

Verhaal blijft matig en einde meer dan voorspelbaar.

Wel vette Characters in deze film zoals Cyrus the Virus en Rhames als ''dog''. Redelijke maandagavond film 3*

avatar van arwall

arwall

lekker actiefilmpje.

avatar van JeroenE.

JeroenE.

Hele leuke actiefilm, zelfs 1 van de beste die ik ken. Hele mooie rollen van Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich. Alleen jammer dat Steve Buscemi een beetje een rare rol had. Hij werd met alle mogelijke veiligheid in het vliegtuig gebracht terwijl hij in de hele film niks ernstigst doet. Maar dat maakt Simon West helemaal goed door de hele interessante personages en een heel snel tempo vanaf begin af aan. Dus ik wil hem heel snel weer zien!

avatar van Rujar

Rujar

John Malkovich blijft toch geweldig in deze film. Dat maakt de film voor mij net even iets beter.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Hollywoodtroep.

Het nietszeggende verhaal, de ééndemensionale personages, de flauwe humor, de domste dialogen die je kunt verzinnen, ga zo maar door. Typisch zo'n Bruckheimer bigbudgetcrapfilm. Die Simon West overtroeft zelfs Michael Bay himself in bombastische poepfilms maken. De cast is ook om je vingers bij af te likken, maar geen één maakt iets waar. Iedereen speelt de slechtste rol van hun leven. Maar die vlakke personages hebben ook weinig potentie. Ik kan helemaal niets verzinnen dat niet compleet ruk was aan de film en kan ook niets anders dan de laagste score geven.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vind dit een heerlijk spannende actiefilm. Toegegeven, van de effecten moet deze film het niet hebben. Maar ik vind het verhaal superspannend en het acteerwerk van vooral Nicolas Cage en John Malkovich vond ik erg sterk !

Eigenlijk kan ik niet zo goed uitleggen waarom ik hem zo goed vond.Er hangt gewoon heel de film zo'n spannende sfeer in de film dat je wel op het puntje van je stoel blijft kijken.

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

AddictedToMovies schreef:

Hollywoodtroep.

Een pretentieloze actiefilm, en jij beoordeeld op pretenties? Ja, dan kom je inderdaad bedrogen uit. Hoe zou je de actie in deze film willen beoordelen dan?

Ook vond ik John Malkovich toch best overtuigend een bad guy spelen.

avatar van Minotaures

Minotaures

Goede actiefilm over criminelen, gijzelingen en overnemingen.

Heb ervan genoten. Het is immers een film die je minimaal een keertje moet zien.

Cage had zijn rol goed gespeeld, zelfs tot z'n plattelands-accentje. Alleen vind ik Malkovich een 'slap en rustig' aura om zich heen als leidinggevende crimineel. Trejo en Rhames hadden wel een stoere (op Chappelle na) en harde uitdrukkingen tijdens de film; topcriminelen zijn het!

Vliegtuig en luchtvelden waar kogels rondvlogen zagen er mooi uit. Wel een minpunt was bij de landing in Las Vegas en de eindconfrontatie op een bluswagen. Jammer, het kon beter.

Niettemin een goede voldoende voor deze mannenfilm!

avatar van pod

pod

Absolute top dit! Elke keer als de film op SBS6 komt

(1 keer per 1.5 week dus) zet ik hem weer op en zit ik geboeid te kijken naar het spektakel!!

Na een maandje sparen heb ik me stoute schoenen aangetrokken en gisteren een 52inch plasma tv gekocht met blue-ray speler.

De eerste blue-ray die erin ging was uiteraar Con-Air.

Ik heb nog nooit zoiets gezien! Ik voel me niet aangetrokken tot mannen maar heb hem toch minimaal 15 keer door het vuistje laten gieren kijkend naar deze film!

5 sterren!!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Bij deze film moest ik huilen zo slecht.

avatar van paul83

paul83

pod schreef:

Absolute top dit! Elke keer als de film op SBS6 komt

De eerste blue-ray die erin ging was uiteraar Con-Air.

5 sterren!!

`

Misschien iets teveel informatie......

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Dat is allemaal toegestaan Paul. 97% van de gebruikers hier kan het niet echt waarderen als je daar iets van zegt, dus pas op.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Stem verlaagd 4.5*

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Erg leuke actie, leuke (vecht)scènes en erg vermakelijk om zien.

avatar van pieterhot

pieterhot

erg goede film zit wat humor in. wat actie gewoon een erg goede film van nicolas cage!!