• 9.378.150 stemmen

Con Air (1997)

Actie / Thriller | 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Genre: Actie / Thriller

Speelduur: 115 minuten / 123 minuten (extended edition)

Geregisseerd door: Simon West

Met onder meer: Nicolas Cage, John Cusack en John Malkovich

Releasedatum: 19 juni 1997

Plot Con Air

"They were deadly on the ground. Now they have wings."

Cameron Poe (Nicolas Cage) heeft lang in de gevangenis gezeten nadat er een dode viel in een poging zich te verdedigen. Nu mag hij vervroegd naar huis, maar hij zit wel op het vliegtuig waarmee de gevaarlijkste criminelen naar een nieuw type gevangenis worden gebracht. Cyrus Grissom (John Malkovich) heeft echter een plan uitgewerkt om al de criminelen te bevrijden. Cameron wil de grondtroepen onder leiding van Vince Larkin (John Cusack) helpen om de plannen van Grissom te dwarsbomen.

Cameron Poe

bart1995

pragtige actiefilm

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Me lievelingsfilm in dit genre!!

Mischien wel me favo film ever!..deze fim boeit mij enorm, en kan niets fout doen bij mij.Supervermaak die je tijd zeer de moeite waard is.Topcast met een super nicolas cage, ving rhames, en steve buscami.

Wat een geslijm he, maar dat is deze film waard haha.

avatar van mrkos

mrkos

Super mooie film!!!!

avatar van Slynkin

Slynkin

Dit is 1 van die standaard actiefilms, zoals ze horen te zijn. Niet nadenken, knop uit, crappy verhaal en over-the-top actie.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Ik zeg het niet vaak, maar dit was de 2de keer dat ik deze film zag, en ondanks dat de actie etc. prima was, vond ik de film opzich vrezelijk.

Het zat vol met onzinnige rotzooi die nergens op sloeg, slechte acteer prestaties en de film is zo geamerikaniseerd als het maar kan.

Beetje kinderlijke film na mijn mening.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Gisteravond nog eens gezien en blijft een vermakelijke film, wel over the top, maar voldoende actie en humor maken dit een zeer geslaagde actiefilm.

avatar van kaketoe

kaketoe

De film begon erg sterk, en leek een super film te worden. Totdat het overdreven actie en ongeloofwaardigheden begonnen. Na de film was ik erg teleurgesteld dat je zoiets mooi kunt verprutsen aan het einde.

avatar van horned_reaper

horned_reaper

kaketoe schreef:

avatar van Awake78

Awake78

Echt een zwaar domme film (vooral het laatste gedeelte), maar wel super-vermakelijk! Goede actie, leuke acteurs en aardige personages.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

We Got The Hole World, In Our Hands!

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Vroeger heb ik deze film best vaak gekeken. Al ergerde ik me toen al aan Nicolas Cage's dialect. Ja zo praten mensen nou eenmaal in Alabama / Mississippi, maar ik vind het verschrikkelijk. Cage acteert af en toe gewoon erg aanstootgevend daardoor.

Geen excuus om daar de film op af te rekenen. Con Air is een amusante film waarbij het echt gaat om de geweldige personages en de actie die in overvloed aanwezig is.

Wat ik wel even vreemd vond is wanneer die Agent Duncan Malloy met Cobra's achter dat C-123 geval wil gaan om hem uit de lucht te knallen zegt Vince Larkin juist nee niet doen, want Poe die ook aan boord is, is onze bondgenoot en blabliblaa. Als Duncan er dan toch achteraan gaat, baalt die Larkin natuurlijk flink. Het gekke is alleen, wanneer Larkin doorkrijgt dat ze achter het verkeerde vliegtuig aanzitten, geeft hij dit door aan Duncan. Maar ja, hij wilde juist voorkomen dat ze hem uit de lucht schieten en nu stuurt hij ze notabene zelf achter ze aan.

Nogmaals dit is een leuke film boordevol ongeloofwaardigheden!!

avatar van Beijering86

Beijering86

gister avond bekeken

vond het geen top film , zaten wat stukjes in waar in me aan dood iriteerde

ik vond dat Nicolas Cage het goed deed

avatar van The Last

The Last

Het moet al zeker 8 jaar geleden zijn dat ik deze film voor het laatst heb gezien. Vond 'm destijds erg cool.

Maar ook met de dag van vandaag is dit nog steeds een zeer entertainende actie/thriller. Enige geloofwaardig is ver te zoeken, maar gelukkig bevat de film geen enkele potentie om dat ook maar één moment te zijn. Vind het uberhaupt al erg knap dat een actiefilm ruim 2 uur lang blijft boeien. De belachelijke rollen van Malkovich en Rhames doen genoeg, maar ook Cage als ubermacho en Buscemi als gestoorde idioot zijn aardig te pruimen. De scene tussen hem en dat meisje. Hoe verzin je het. Wellicht heeft Running Scared veel inspiratie opgedaan bij die ene scene. Verder veel grappige bijrolletjes (Chapelle, Trejo ...) en een hoop leuke momenten (barbiepop, auto in de lucht ...). De actie, sfx e.d. zijn meer dan prima. Het wordt strak afgesloten met een spetterende climax in viva Las Vegas.

Maar goed, all in all prima vermaak dit. Bruckheimer heeft het gemaakt. 3,5*

avatar van Milan07

Milan07

Heerlijke machofilm met hoog testoteron gehalte. Eigenlijk steelt Bescumi(we Got The Hole World In Our Hands) de show. John Malkovich is superschurk, Cage de held en Cusack the good guy. Het is vooral vermakkelijk. Grappige dialoog hoe Ironisch het is om Lynard Skynard in een vleigtuig te draaien, omdat deze band omkwam bij een vliegtuig ongeluk. Verder die Crash met de auto achter dat vliegtuig aan vond ik erg grappig. Blijft een leuke film.

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

Goeie film met een simpel verhaal maar veel actie en spektakel.

Vooral het einde van de film zit vol goede actie en ook beetje humor

(Zoals de brandweer-scéne)

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

horned_reaper schreef:

Beetje kinderlijke film na mijn mening.

Mensen die serieus en kritisch naar een film als Con Air kijken...

avatar van The One Ring

The One Ring

Steve Buscemi

Ik heb niet gigantisch veel goeds over deze film te zeggen. Het kijkt lekker weg, mede dankzij de cast die het naar zijn zin lijkt te hebben. Alleen Cage leek niet helemaal in zijn element hier en speelde op de automatische piloot. De schurken gaan echter helemaal los en het zijn er lekker veel waardoor het continue vermakelijk blijft. Opvallend genoeg waren de meeste actiescènes nog het zwakste punt in de film. Vaak erg rommelig gefilmd. Ook duurt het allemaal wat te lang en wordt het nergens echt bijzonder. Op een element na dan:

Steve Buscemi

avatar van Appelsap

Appelsap

Spannende film, het boeide de van het begin tot aan het einde

avatar van The Last

The Last

Inderdaad. Vind het erg knap dat een actiefilm ruim 2 uur lang blijft boeien, zonder ook maar gebruik te maken van lompe cameratruukjes of enige bijzonderheden. De cast doet genoeg en de actiescene's zijn heer-lijk overthetop.

Bovendien had ik het gevoel dat SBS (zoals gewoonlijk) in een aantal scene's heeft zitten knippen. Correct me if I'm wrong, 't was alweer 8 jaar geleden dat ik 'm voor het laatst zag.

avatar van guylopez93

guylopez93

zeer goeie film

een film die je na een keer kijken niet verveelt voor tweede en derde........keer. Enorme cast en een goed verhaal dat me wel trekt. Verder veel spanning en actie in de film

avatar van Appelsap

Appelsap

Ik ben volkomen met Guylopez93 eens. Echt niks aan toe te voegen

avatar van Ricker

Ricker

Wat een onwijs vette film. Iedere keer weer genieten van Cameron en z'n vriendjes. Put the bunny in the box!!!

avatar van guylopez93

guylopez93

Beijering86 schreef:

gister avond bekeken

vond het geen top film , zaten wat stukjes in waar in me aan dood iriteerde

ik vond dat Nicolas Cage het goed deed

waar irriteerder je je dood aan dan?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik irriteerde me aan Cage

Cameron Poe: What was I thinking about? Oh, yeah, "yee-haw", that's right. I was just wondering what a black militant - that would be you - was doin' takin' orders from a white boy on a power trip? Don't you think that's strange?

Cameron Poe: Nice jet. You can take Cindino and leave the rest to rot for all I care. You fire that weapon, twenty pissed-off prisoners are gonna hear it. Comprende, Ese?

[Cindino's man screws a silencer to his gun, and scoffs]

Cameron Poe: Well, hooray for the sounds of *fucking* silence!

Om misselijk van te worden gewoon. Verschrikkelijk, vreselijk, afschuwelijk!!

avatar van deTuinman

deTuinman

Hier vind ik cage nog wel te pruimen, maar het gaat daarna een stuk minder idd. Steeds vaker begin ik aan z'n nonchalante semi-coole houding te irriteren.

avatar van rtt

rtt

Inderdaad. Verstand op nul en kijken maar. Als je met die instelling kijkt wordt je beloond met een lekkere wegkijkfilm met veel humor en aktie. Zeer veel aktie zelfs aan het slot. Ik vond de film zeer goed te pruimen en heb genoten. Een dikker vier van mij.

avatar van Arbiter

Arbiter

Masterfilm, mooie special effects.

avatar van SRS

SRS

Deze film bestaat uit cliche's en uit flauwe grappen.

Ik heb me doodgeergerd aan deze film, allen Malkovich was te pruimen, dus daarom een 1,5.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Goede actie film hoor, maar Nicolas Cage was erg slecht uitgekozen voor deze film.

Hij past beter in films als National Treasure.

3.5***

avatar van dualcia

dualcia

Ik ben verliefd op deze film. Ik vind films waarin de grootste criminelen ooit in voorkomen sowieso al heel erg vet.

Personages als Billy Bedlam en The Virus geven de film sowieso al een heel spannend sfeertje. De actie is enorm gaaf.

En Steve Buscemi is een held. Ik had deze film vroeger toen ik jonger was ook al gekeken en nu ik hem weer ging kijken, was datgene wat ik me op het begin alleen kon herinneren de scenes met hem. Wat een creep, en hoe geweldig acteert hij