Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Frank Pentangeli
Senator Pat Geary
Al Neri
Kevin13
vind de eerste beter maar deze is ook fantastisch. zeer sterk geacteerd door Al Pacino. vooral de scene wanneer Kay zei dat ze zijn zoon ' vermoord ' heeft door abortus te plegen. het afschuw en de woede op zijn gezicht was gewoonweg angstaanjagend
en nu het 3de deel bekijken
ThaMovieVoter
Don vito symbliseert een don vanuit de oude maffia, met stricte regels zoals ze waren rond 1900 op sicilië. Voor hun betekende maffia: bescherming. Op sicilië waren dit vaak baronnen die de boeren wat harder lieten werken en zelf iets extra's achter over drukte voor als er slechte tijden kwamen. Een echte siciliaan uit die tijd, vertrouwde de overheid niet, de overheid stond voor afpersing en corruptie. De maffia bood op sicilië "beschreming". Eem soort robin hood. Deze mentaliteit zie je terug bij don vito.
Micheal symboliseert een don van de nieuwe generatie. De kapitalistische. Zij waren de snelle jongens, gingen voor het grote geld. Het geld verdienen werd belangrijker dan het genootschap van eer. Men laat heel duidelijk zien, hoe moeilijk het voor micheal is om het zelfde te zijn als zijn vader. De normen en waarden, die zijn vader had. Toen micheal de opdracht gaf tot fredo's dood, is iets wat zijn vader waarschijnlijk nooit had gedaan, aan de andere kant de generatie van zijn vader had ook nooit voor het geld gekozen en eigen eer als fredo deed Dit kon micheal niet uitdragen. Hij wilde "sterk"zijn, maar de "omerta" was algebroken. Hij had met hele andere problemen te maken dan zijn vader dat had. De trouw die zijn mannen hadden, was al heel anders en ging veel meer via de portemornee dan zijn vader dat had.
Mooi omschreven.
Uiteindelijk vind ik het karakter van Vito (Brando - De Niro) toch meer een stereotype 'gangster' van de oude stempel, en Micheal meer een zakenman.
SweetNess
Meesterlijk! Geweldig acteerwerk, verhaal blijft goed doorspelen, het is gewoon een goede film.
PaulieWalnuts
dit is gewoon de beste film ooit
de beste film ooit = 5 sterren!
kArIzMa_Movie
Meesterlijke vervolg op de beste film uit '72. Bijzonder aan de film is dat het een sequel en prequel ineen is. Misschien wel dé beste misdaadfilm ooit. Alles is goed aan deze film. Het verhaal, de cast, de muziek, alles! De film is geweldig geniaal voor woorden. Met briljante performances van zowel De Niro als Pacino en een uit de kunst goedlopend verhaal weet de film je lang zoet te houden.
De film blijft de gehele drie uur boeien. Dus voor degene die de film nog niet hebben gezien en denken dat een 'drie uur lang'-durende film het kijken absoluut niet waard is, moeten daar snel eens een verandering inbrengen. Je zult er geen spijt van krijgen.
medansavamhel
de beste film ooit = 5 sterren!
Niet per definitie. Het kan zijn dat je de film het beste vind van alle films die je hebt gezien, maar dat er tóch een aantal aspecten zijn waarin de film nét geen 5 punten zou halen. Verdiend het een 5 enkel omdat je geen betere film gezien hebt? Dacht het niet...
brasikurtz
Heeft iemand de nieuw uitgebrachte uitgave met 5 dvd's al gekocht?
Aragorn
nope, ik denk trouwens niet dat er daar meer extra's op zullen staan eerlijk gezegd
serpico
Heeft iemand de nieuw uitgebrachte uitgave met 5 dvd's al gekocht?
ThaMovieVoter
Daar gaat het ook helemaal niet om...
ik_ben_gilles
ik vond hem wel goed maar ik vind dat je te weinig ziet van Don Vito in de film.
In mijn ogen een zeer groot minpunt
combi
- 20609 berichten
In mijn ogen een zeer groot minpunt
er zit meer don vito in dan het eerste deel!
Donkerwoud
De eerste vond ik niet zo spannend, maar deze heb ik altijd met veel plezier gekeken. Mede ook door die constructie van sequel en prequel ineen; het werkt fantastisch.
Mooi vervolg op het geweldige eerste deel. Omdat "James Caan" alias "Santino 'Sonny' Corleone" er helaas niet in meespeelt vind ik deze net iets minder dan het eerste deel.
ik_ben_gilles
er zit meer don vito in dan het eerste deel!ja dat weet ik, maar de stukken waar Don Vito in voorkomt vertellen te weinig. Er hadden er of wel meer moeten zijn of wel hadden ze langer moeten duren.
XxDangerousxX
Volgende keer de film helemaal afkijken.
Of beter opletten.
thomzi50
- 1991 berichten
Over die scène gesproken, waar komt die vandaan: is dat oud materiaal, of is die echt voor deze film opgenomen? Vond die scène erg ontroerend overigens, vooral bij herziening vandaag.
LaCosaNostra
Volgens mij was hij voor deze film opgenomen, heb ik volgens mij gehoord in de extra's. Marlon Brando was er namelijk niet bij (hij komt wel binnen, maar je ziet hem nooit)
Zeg, deze film stopt toch niet na 2 uur waarin Michael een baby vasthoudt? Balen, had de film van iemand maar schijnbaar staat niet de hele film erop....als de film tenminste meer dan 2 uur duurt maar dat is dus zo...
maerk
Misschien is de film dan verdeeld over 2 dvd's, is bij mij ook. Dus als er een 2e dvd bij zit zou ik die even proberen
Die zat er niet bij
Morgen maar effe een goede dvd regelen om hem af te zien.
Goodfella_90
In de normale uitgave is hij inderdaad over 2 dvd's uitgesponnen. Wellicht heeft dat er iets mee te maken.
combi
- 20609 berichten
Zeg, deze film stopt toch niet na 2 uur waarin Michael een baby vasthoudt?
ben je niet in de war met deel 1, dan is de film namelijk bijna afgelopen. kan me niet herinneren dat hij in deze ook een baby vast houd, hmm, mischien weer is tijd om te kijken

maxcomthrilla
Zelden zo `n over het paard getilde ' klassieker ' gezien. Vooral overbodig.
Mij is wel duidelijk dat de film mee gelift heeft op de enorme hype rondom The Godfather destijds. Het begon allemaal nog wel aardig met die brute moord op de moeder waarbij Vito Corleone wist te ontsnappen.
Maar al snel had ik genoeg van de beslommeringen van de familie Corleone. Het stapelde zich allemaal maar op zonder dat er een boeiend patroon in te herkennen was. De spanning is volkomen naar de achtergrond verdwenen omdat er vooral veel gepraat wordt in Cuba of waar dan ook. Dat zulke diplomatieke zaken zich niet altijd uitbetalen werd richting het einde duidelijk, waar een vreselijke slechte Pacino zijn broer en anderen laat vermoorden. Slechte keuze, want naast ' de spanning ' die hierdoor onder het nulpunt kwam te liggen, waren de moorden het aanzien niet waard, dus daar viel ook weinig entertainment uit te halen.
Tel daarbij de vreselijk melige situaties her en der, een reden waarom ik soaps zo vervloek. De vrouw van Pacino komt op bezoek, waarna een vrouw zegt dat ze zich uit de voeten moet maken omdat hij eraan komt, desondanks zien beiden elkaar toch en sluit Pacino de deur dicht voor haar. Zo iets maakt geen enkele indruk op mij, veel te simpel allemaal. Ook hierbij ontbrak de spanningsopbouw volledig. Pacino tiert maar wat van de ene op de andere dag en zet de lijn aan het einde van deel 1 waarin hij het respect voor vrouwen ging verliezen jammerlijk voort. Een berekenbare Pacino is veel dreigender dan een schreeuwende Pacino die zichzelf verliest, dat blijkt ook goed uit het 1ste deel van The Godfather waar hij wel te pruimen was. Daarbij vond ik de inbreng van DeNiro en Duvall er vooral een van ' op de automatische piloot '.
Daarnaast vond ik het jammer dat deze film nogal statisch aandoet, wat ik al eerder aangaf. Het patroon: praten met de andere bazen en aan het einde actie, volstaat wellicht voor mensen die het verhaal oh zo boeiend vonden. Maar ik vond die flashbacks, die je amper zo kon noemen zeldzaam irritant en letterlijk slaapverwekkend. Daarbij miste ik de intensiteit van scenes die er in het 1ste deel wel degelijk waren. Zoals het huwelijk dat uitgesponnen werd en de opbouw naar de 1ste moord van Michael en de nagelbijtende ziekenhuisscene. Hier focust de film zich op vele oninteressante zaken waar ik geen interesse in had, achtergrondinfo bla....bla...bla...
Verder viel er ook weinig te feesten hier en ziet deze film er echt lelijk uit. Het stratendecor van New York en de buitenlucht waren teveel ingeruimd voor saaiige kamertjes, balkonnen zonder het gevoel te hebben dat je echt in Cuba zat en zelfs de scene op het meer zag er nog beroerd uit. Smerige troep. Ze hadden er beter een goede, constante wraakfilm van kunnen maken. 1*
Mwa, dat klopt toch niet echt. Sterker nog, zo'n beetje de hele wereld vond het echt een ramp om deze film uberhaupt te gaan maken, dat moest alleen maar gaan tegenvallen en vooraf werd hij al zowat met de grond gelijk gemaakt.
Des te knapper dat de film al die vooroordelen uiteindelijk bij relase opzij heeft geschoven. Het staat dan ook in de boeken als een volkomen onverwacht meesterwerk, juist omdat het NIET meelifte op hypes.
maxcomthrilla
Oke, iedereen keek er wat sceptisch tegenaan. Maar deel II heeft natuurlijk wel meegelift op het volkomen onverwachte succes van het 1ste deel.
Tja, als je tegen alle kritieken en vooroordelen in, erger dan er ooit geweest zijn, toch zo'n lange en dure film durft te maken die een flop van de grootste orde had kunnen worden en zelfs het eerste deel zijn goede naam had kunnen afpakken, noem ik nou niet bepaald 'meeliften', maar goed. Zal wel een ander soort logica zijn.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated