Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 17 juli 1975
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Zaterdag 31 januari in één bioscoop (Woerden)
Plot The Godfather: Part II
"The rise and fall of the Corleone empire."
De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.
- Trailer (YouTube)
- The Godfather: Part II (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Frank Pentangeli
Senator Pat Geary
Al Neri
chevy93
Op het Taxi Driver-gedeelte na, ben ik het volledig met je eens.
Asaharo
Grappig, ik vind deze net iets beter dan de eerste. Macht corrumpeert is nooit op zo een toegankelijke manier op het scherm gebracht, terwijl de eerste Godfather zoals black math terecht opmerkt enkel een verheerlijking is van een imperium. Wat betreft de belichting zou ik de film nog eens opnieuw moeten zien, maar ik herinner mij toch geen enkele scene die echt afschuwelijk lelijk of te onduidelijk was. En de visuele aanpak, tja die staat in dienst van het verhaal, observeren zonder enige poespas vind ik niet onmiddellijk een nadeel als het script zich daarvoor leent. Maar voor de rest wel een mooie recensie hoor.
Black Math
Fijne reacties, bedankt. Nogal een contrast met de verwijderde reactie namelijk.
83Utreg!
Helaas mis ik de verbale begaafdheid om tot in detail uit te wijden over dit soort zaken. Vandaar dat mijn reakties wat beknopter, zijn en in dit geval kom je dan uit op de kern van het verhaal. Dat het geen ''fijne'' reaktie voor je was dat begrijp ik, maar de waarheid is nou eenmaal niet altijd fijn. Maar wees gerust je word beschermd door hogerhand, zelfs al geef je een 1,5 voor de beste film die ooit is gemaakt.
Leo1954
- 2073 berichten
Ik vind dit ook de minste Godfather, deel 1 is en blijft de beste Godfather in mijn ogen. Dat zal altijd een klassieker blijven. Hoewel de vervolgen natuurlijk best aardig zijn, wordt de koe toch wel erg uitgemolken.
Black Math
Dk2008
Maar wees gerust je word beschermd door hogerhand
Je geeft je mening over een film, want dat mag toch? en dan moet je beschermd worden of zoiets?
83Utreg!
Hogerhand=Moderators. Die mijn berichten verwijderen zodra er iets van kritiek in staat.
-Casper
Tsja, Godfather 1 is niet te overtreffen voor mijn idee maar er is weer een hele aardige poging gedaan. Daarom doe ik het af met 4,5 ster
booyo
Het verhaal van de jonge Vito Corleone is werkelijk magnifiek, met een uitmuntende Robert de Niro. Ik betreur het dan ook zeer dat dit niet de gehele film duurt, en het steeds onderbroken wordt door het verhaal van Michael. Dit was in mijn ogen lang niet zo interessant, en vond de beide verhalen ook niet heel erg bij elkaar passen.. Jammer, het verhaal van Vito had van mij zonder twijfel 5 sterren gekregen, en had ik zo in mijn top 10 kunnen zetten! Nu kom ik helaas niet verder dan 4*
Als Vito de achtervolging in zet op Don Fanucci, wat een grandioze scène..
Dee Al
Beter dan het eerste deel (en dat was al een goede film). Vito was (ook door zijn hoge leeftijd) iets softer in The Godfather dan Michael in The Godfather: Part II en dat vind ik juist hier leuker aan. In deze film zie ik een ongenadige maffiabaas die nergens voor terugdeinst. Zelfs niet om zijn eigen broer te vermoorden. Ik voelde dat er iets dreigde te gebeuren, maar niet dat. Toen ik het fatale schot hoorde werd ik toch even koud vanbinnen. Het is ook leuk om de koelbloedige moordenaar achter de kalme Vito Corleone te zien want dat miste ik ook wel in de eerste film. De passages die zich in Vito's verleden afspelen zijn wat toegankelijker dan die van Michael's leven. Maar door de film meer te kijken ben ik ook die stukken meer gaan waarderen. Maar ongelofelijk, wat is de finale weer geweldig. Hij overtreft wat mij betreft de doopscène van de vorige film. Ontzettend goed vervolg van een goede film.
DragQueen
Zelden is een vervolg van zo'n hoge kwaliteit als deze. het niveau van de eerste godfather film wordt moeiteloos gehaald. het oerdegelijke verhaal kabbelt zeer sterk door. en de verhaallijnen van Michael, en de jonge Vito Corleone, zijn prachtig door elkaar heen geweven. het totaalplaatje klopt als een bus. zowel qua camerawerk, soundtrack, en acteerwerk is de film van hoog niveau. maar wat wil je met o.a Pacino, DeNiro, Duvall, Shire en Cazale in deze werkelijke topcast. verder kan ik alleen maar lyrisch zijn over deze film, die gewoon een tijdloze klassieker is. 5 sterren.
Number23
Zeg het maar gelijk; ik vond het eerste deel stukken beter.
Het gedeelte met Pacino is het beste, het verleden krijgt te weinig aandacht volgens mijn mening. DeNiro heeft hier blijkbaar een Oscar voor gewonnen en t zal wel terecht zijn, maar ik vind dat ie niet genoeg tijd en materiaal krijgt om uit te blinken.
Hectometersnor
Aardige film met vooral een geweldig sterke cast die uitmuntend presteert. Ook zeker een waardig vervolg maar naar mijn mening niet beter. Om een of andere rede heb ik het gevoel dat Pacino deze film niet genoeg draagt. Hij kijkt eigenlijk bijna alleen maar nors voor zich uit en praat af en toe een beetje en moord hij vriend en vijand en zelfs eigen familie.
Het verhaal is niet helemaal mijn cup of tea, De Niro krijgt te weinig screening time en juist dat verhaal kon mij echt bekoren. Het verhaal met Michael kon mij minder bekoren, te traag, alleen maar nors en moeilijk en moorden en eigenlijk gewoon het verval van een familie, kort gezegd, daar word geen enkele sympathie mee opgewekt, opzich niet erg maar je merkt gewoon dat je gaat hopen dat hij gewoon afgemaakt word zodat dat gedoe gewoon voorbij is.
Ik heb het idee dat men nu vind dat ik de film niet snap of wat dan ook, maar goed, ik zag 2 verhalen waarvan er eentje erg goed was maar te weinig screening time kreeg en een verhaal dat naar mijn mening te veel screening time kreeg.
movierobert
Ben het hier sterk mee eens, heb hem net weer gezien in jaren en ik denk er precies zo over.
Het blijft een goede film, maar juist door wat hier boven word verteld vond ik hem sterk tegenvallen. Had liever een hechte maffia familie gezien zoals in part l, want hier werd ik niet vrolijker van. Maar het is wel realistischer zo, alleen niet mij ding.
Robert de Niro verhaal 3,5* (te kort)
Al Pachino verhaal 2,5*
Virix
Zo! Ben blij dat ik nu eindelijk het vervolg gekeken heb. Ik ben echt wederom overdonderd, wat een film. Ik vond de passages naar hte verleden van Vito Corleone erg fraai, zo kwamen we meer te weten over Vito Corleone en dat interesseerde mij wel. Daarnaast is natuurlijk de grote finale geweldig. Keep your friends close, but your enemies closer!
Marlo Stanfield
Onvoorstelbaar goede film, zo mogelijk nóg beter als deel 1. Het enige wat dat tegenspreekt is de ontbrekende Marlon Brando, maar dat word in deze film enigsinds gecompenseerd door de aanwezigheid van Robert de Niro, die de jonge Vito Corleone speelt. Sublieme rollen zien we van vrijwel de gehele cast, maar van Pacino in het bijzonder.
Michael Corleone is net als zijn vader intelligent, berekenend, en tactisch begaafd, maar is wél kouder, en medogenlozer. Dit komt vooral aan het eind sterk naar voren.
De Godfather geeft eigenlijk in grote lijnen de geschiedenis van de Cosa Nostra weer, en je krijgt een uitgebreide inkijk in een voorheen onbekende subcultuur. Dit geld overigens voor de trilogie als geheel.
Het blijft een intrigerende film, met mooie muziek, is constant boeiend, karakteristiek, authentiek, en uitermate sfeervol, kortom één van de beste films ooit gemaakt.
Mr. T
Ondanks mijn grote passie voor films, heb ik toch laatst pas voor het eerst(!!) alledrie de Godfathers gekeken. Deze titels zorgen natuurlijk direct voor hartkloppingen, allemaal hoog in de top250, oneindig vaak gequote, kortom, dijken van titels.
En nu begin ik dus aan mezelf te twijfelen. Deel 1 vond ik goed. Begrijp me niet verkeerd, knap gemaakte film. Goed geacteerd, goed verhaal, scenes die knullig in elkaar zitten waar ik overheen kan kijken ([EDIT moderator: spoiler voor deel 1 verwijderd]), al met al, goeie film.
Deel 2! Vond ik echt bagger! En nu ben ik benieuwd of er onder jullie mensen zijn, met een zwak voor deze triologie, die mij kunnen laten inzien met welke genialiteit, spitsvondigheid, of geheelmakend argument deze film op nummer 2!!! in de top250 gekomen is.
Misschien komt het omdat ik te hoge verwachtingen had, maar ik vond het echt geen goeie film...
Na de Godfather trilogie te herzien (en ondertussen ook het boek te hebben gelezen) is m'n oordeel toch wat veranderd. In mijn geheugen was deel 2 het betere deel van de reeks. Deel 1 is echter de ware klassieker moet ik zeggen. Deel 2 is ook niet slecht, al is het meer een drama dan een thriller en is het qua verhaal en spanning een pak minder dan z'n voorganger. Gelukkig kan Copolla toch enigszins het niveau van deel 1 behouden. Wat me nu opvalt is toch de mindere uitwerking van Michael Corleone. Pacino speelde veel beter in deel 1 en kon het personage enorm liften van jonge oorlogsgediende naar de machtige Don. Veel van het charisma uit deel 2 heeft hij te danken aan de opbouw uit deel 1.
Het grote gemis in de film is het gebrek aan sterke tegenspelers voor Pacino. Met de dood van Vito Corleone en Sonny Corleone zijn er sterke figuren weggevallen. Tom Hagen komt hier minder aan bod en Connie en Fredo zijn niet bepaald de beste figuren uit de reeks. Wie nog iets goed kan maken is Frankie Pentangeli.
Godfather part II is een goed onderhouden film geworden, maar mist de kruiden die van The Godfather zo'n klassieker maakte.
Marlo Stanfield
Misschien moet je hem nog eens kijken om tot een betere conclusie te komen. Ik heb de Godfather trilogie wel 10 keer gezien, en het word elke keer beter.
Dat je aan jezelf twijfelt kan ik goed begrijpen, als je deel twee als bagger betitteld dan is er echt iets mis. Niet je genre, of zoiets oké, maar dit is gewoon een algemeen briljante film.
Dominootje
Voor mij persoonlijk toch iets minder dan deel 1, alhoewel dat meer ligt aan het verwarrende eraan.. (zoals ik al zei: voor mij!) .. Geweldige rol van Robert de Niro,, aangezien ik heb "nu" niet zo geweldig vond, zie je hem een x in de jonge jaren, prachtig!
Ben benieuwd naar deel 3, morgen op het programma.. Hopelijk wordt dan alles helder!
Ook mooi de verschillende verhaallijnen door elkaar, aandacht zeker nodig! Dingen worden deels opgehelderd en afgehandeld!
Badalamenti
Deel 3 gaat niet echt iets ophelderen vrees ik
Dominootje
Deel 3 gaat niet echt iets ophelderen vrees ik
(werkt het op deze manier?)
Ach, het heeft toch geholpen en de verwijderde scènes bekijken helpt ook veel!
Ben nu helemaal tevreden hoor!
mr_erp
Net na deel 1 ook deel 2 bekeken.
Boeiend hoe ze 'het heden' (ofwel hoe Michael de family business runt) met het opgroeien van Don Vito Corleone hebben weten samen te mengen. Ik vond het deel met Don Vito Corleone (eigenlijk net als in de eerste film) veel boeiender dan het deel met Michael Corleone in de hoofdrol. Met name het stuk waarin Vito Corleone als het ware het criminele circuit inrolt en zijn eerste moord pleegt waren heel goed neergezet. Acteerprestaties van Robert de Niro waren dus uitstekend.
Bij deze film ergerde ik me wel echt aan de te lange speelduur.
En dan toch nog met zo'n nietszeggend einde op de proppen komen viel me zwaar tegen.
Het deel van Vito Corleone is misschien wel 4,5* ster waard maar deze film als geheel viel toch wat tegen en is niet meer als een redelijk filmpje.

The Godfather: Part III

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëitalian americancubasymbolismgangstermelancholypraisewraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatbloedvoorstadcorrupt politicianbloody body of childman punches woman complicated