• 9.376.398 stemmen

The Godfather: Part II (1974)

Misdaad | 202 minuten

Genre: Misdaad

Alternatieve titels: Mario Puzo's The Godfather: Part II / De Peetvader Deel II

Geregisseerd door: Francis Ford Coppola

Met onder meer: Al Pacino, Robert Duvall en Diane Keaton

IMDb beoordeling: 9,0 (1.478.507)

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 17 juli 1975

Plot The Godfather: Part II

"The rise and fall of the Corleone empire."

De film vertelt het verhaal van de jonge Vito Corleone die opgroeit op Sicilië, en zich in New York weet op te werken tot een machtige gangster. Ook vertelt de film het verhaal van zijn zoon Michael, die eind jaren '50 probeert de "family business" uit te breiden.

Don Michael Corleone

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Blarown schreef:

zoals ik al zei; het moet je genre zijn

of een beetje ouder en wijzer.

avatar van petersen91

petersen91

Ik vind deze film ook beter dan deel 1. heel interessant om dit verhaal te zien van de familie corleone. verder erg goed geacteerd(vooral van Al Pacino).

alleen die terugblikken naar het verleden waren niet nodig geweest. Dat had verder weinig te maken met de rest van het verhaal. bovendien zou de film niet 192 minuten duren. ik heb me deze 3 uur wel vermaakt, maar 192 minuten is een beetje te veel van het goede.

avatar van erik1677

erik1677

Dit 2e deel is nog ietsbeter dan deel 1.

Wat een heerlijke film.

Ook de familietragedies worden hier mooier uitgewerkt,met hoogtepunt de visscene me broer fredo.

Echt een schrijnend mooie scene is dat.

Topcinema niet meer en absoluut niet minder.

avatar van salimmilas

salimmilas

dit is zo'n film dat je over en over kan kijken!

het is een geweldige film!

ik heb hem meer dan 100 x bekeken!

ik denk dat ik hem binnenkort weer ga kijken;)

zo vet is hij:D

de mooiste scene vond ik toch met oud en nieuw dat hij fredo kust en zegt i know it was you fredo! wat een scene!

avatar van AGE-411

AGE-411

Net ietsje beter dan het 1ste deel.

Wel irritant dat er 2 verhalen in verworven zitten: Haalt de vlotheid er uit.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Zat er ooit 'vlotheid' in The Godfather dan?

avatar van domkey

domkey

Blarown schreef:

was een keer op tv, maar net zoals ik al zei bij deel 1, het moet je genre zijn.. en het is totaal niet mijn genre, ik hoopte een beetje dat er een beetje meer schietscene's inzaten maar viel weer tegen,.. veel teveel gepraat en gezeik, misschien maar 5 ''lichte'' schietscenes in 192 minuten,.. ik heb er geen zin,..

zoals ik al zei; het moet je genre zijn

En dan ga je Reservoir Dogs 3 sterren geven!

Zal aan de actie gelegen hebben zeker..

Dan mag The Godfather nog je ding niet zijn, 0,5 is hier zeker niet op z'n plaats! Sorry......

avatar van salimmilas

salimmilas

domkey schreef:

En dan ga je Reservoir Dogs 3 sterren geven!

Zal aan de actie gelegen hebben zeker..

inderdaad!

je hebt deze film met het verkeer oog bekeken!

het is meer een diepgaande maffia film,

dan een keiharde actie film;)

het is zeker geen 0.5 punt waard!

ik denk dat je hem nog een keer moet bekijken en dan weer eens gaat oordelen;) maar ja ieder zen eigen mening...

avatar van southparkgek

southparkgek

Goed acteerwerk ook een 4.5 die ik ook gaf aan de eerste Godfather

Sorry voor het mierenneuken, maar die gaf je een 4,0*

Asaharo

chevy93, je geeft deze revolutionaire Parabel vertelling maar 1.5*?

Een verklaring aub?

Zoek maar op mijn naam

Overigens denk ik er nog steeds over, want ik kan me eigenlijk geen een scène echt herinneren.

Asaharo

misschien tijd voor een herziening dan.

chevy93

Eerst Part III nog. Mij is verteld dat ik die waarschijnlijk (veel) beter zal vinden.

Het probleem met the Godfather is, als je niet tegen die eeuwige dialogen kunt, heb je een probleem. De speelduur helpt danook niet echt.

Asaharo

Dat is inderdaad wel een struikelblok, het is ook allemaal nogal romantisch weergegeven. Je moet er natuurlijk voor zijn. Maar die 3e is in mijn ogen de minste. Pacino is niet meer de godfather die hij was in zowel deel 1 als deel 2. Ook veel meer sentimentele scenes maar idd wel wat meer actie.

avatar van jacobz

jacobz

Jammer dat we niet meer hebben kunnen genieten van John Cazale. Hij tilt deze film toch wel naar een hoger niveau

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ja ijzersterke acteur inderdaad. Erg jammer dat hij zo vroeg is overleden. De man heeft maar in vijf films gespeeld en dat zijn stuk voor stuk klassiekers.

avatar van petersen91

petersen91

W.M.J.M schreef:

of een beetje ouder en wijzer.

het is voornamelijk gewoon een kwestie van smaak. leeftijd heeft er niet altijd iets mee te maken

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

na 2x te hebben gezien moet je toch even toegeven, het eerste deel was toch beter....

avatar van Film Fan

The Godfather: Part II

The Conversation

The Godfather

The American Way

Alleen als je over het aantal rollen hebt dan heb je volgens mij gelijk (The Godfather en The Godfather ll)

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Heb beide films nu gezien.

Dat het hier om unieke films gaat is mij wel duidelijk, mooie scenes, mooie muziek... bijzondere sfeer. Je moet er wel de tijd voor hebben en nemen.

Zal de films minstens nog een keer gaan kijken voor een stem uit te brengen... ik kan ze nog niet goed op waarde schatten.

• 2005 stemmen

Hoe is deze film destijds in de bios ontvangen dan ?

chevy93

'De film kreeg bij de première lovende recensies. Veel critici noemden de film even goed, misschien zelfs beter dan zijn voorganger.'

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/The_Godfather_Part_II#Ontvangst_en_opbrengst

chevy93 schreef:

Bron: The Godfather Part II - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Thanks . Ik kan me niet voorstellen dat deze film goed is gevallen bij het grote publiek. Volgens mij is dit de traagste film die ik ooit gezien heb . Maar ik vond het wel een goede film!

avatar van killer13

killer13

net zo goed als the godfather 1, weer een mesterwerkje bij op coppola's CV

avatar van dragonmaster

dragonmaster

stukken minder dan 1. weinig actie, oninteressant verhaal en zeer langdradig. de terugblikken zijn een welkome afwisseling.

avatar van pumpking

pumpking

The godfather en actie?

• 2005 stemmen

Veel actie zit er niet in inderdaad. Al beweren sommige mensen dat in deel 1 de kogels om je oren vliegen. Dit is ietwat overdreven als je het mij vraagt .

avatar van MovieMind

MovieMind

Een meesterlijk vervolg op een meesterwerk.

Deel ll zowel als deel l zijn niet zomaar films.. maar ware theaterstukken op het witte doek.

avatar van ricos

ricos

The Godfather: Part I en Part II, zijn 2 van de beste films aller tijden.