Genre: Misdaad
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vanaf donderdag 29 januari in 3 bioscopen
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2198029)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
Jordy
vette film ik ging erbij aftrekke
dit soort berichten had ik nou in gedachten toen ik ruim 2 jaar geleden de site begon...
het is het allemaal waard geweest
petey
- 1901 berichten
gelukkig dat er nog mensen rondlopen die aan je verwachtingen voldoen.
petey
- 1901 berichten
zou ik bijna een grap op kunnen maken, maar dan daalt het niveau nog meer.
Jolie-G
Goeie film. Dat ik er toch maar 3 sterren aan kwijt wil komt door het genre; ik knap af op zinloos geweld.
JoeHallenbeck
Het geweld leek me in deze film op bepaalde momenten (bv op het einde) juist heel zinvol.
moviestar15
ik vind het een geweldige film. Doordat het een paar saaie stukjes heeft geef ik het net geen vijf sterrren. Het verhaal is natuurlijk echt prof man.
moviestar15
mr.Frielink
Geweldige mafiafilm, met een sublieme rolbezetting (een andere Vito Corleone was fataal geweest). Alles is perfect in deze rolprent.
Jordy
berichten over beoordelingen van films in het algemeen naar forum verplaatst
Phooze
De DVD collectie stond al een jaar lang naar me te loeren in de huiskamer.... Gisteren deze (deel1) gezien. Ik gaf m gisteren 4 sterren, maar na het zien van deel 2 is hij 4,5 ster waard. Ontzettend mooi gefilmd, boeiend verhaal, goed geacteerd. Dit is echt zo'n film waar je meer van wilt weten dan wat er in de film zit (net als bv. LotR).
De score sprak me alleen niet zo aan, daarom net geen 5.
De Knip
Eindelijk deel 1 gezien en gewoonweg de beste in zijn genre. Of je er wel of niet van houdt, een ijzersterke film is en blijft het. Al Pacino WOW!
****1/2
Stephan
Ongetwijfeld de beste film-trilogie ever, met deel drie als mindere broeder. Maar zelfs die torent boven het gemiddelde uit. Dat zegt genoeg over deel 1 en 2.
B-Man
De beste film ooit gemaakt. Het geweldige verhaal wordt voltooid met geweldig acteerwerk van Marlon Brando. Als je deze film niet goed vind heb je of op deze site niks te zoeken of dan moet je hem een tweede keer kijken (Dan ken je alle namen).
Mik
Ik denk inderdaad dat als je alle namen kent, dat je deze film dan wel ineens een stuk meer zult waarderen.. :S

armitage
Ik heb hem een paar dagen geleden voor het eerst gezien. Ik had er notie van genomen dat dit volgens de MM'ers de beste film ooit gemaakt is. Eerst makkelijk, het aantal sterren, 5*****. Uitstekend acteerwerk, goede combinatie van actie, emotie en inleving. Schitterde beelden met erg veel aandacht voor wat er om het beeld heen hangt (achtergronden, landschappen, noem maar op). Maar dan, de beste film ooit gemaakt. Na enig beraad (ook met anderen). Ja. Eigenlijk vanuit het argument: "Welke film zou dan beter zijn dan deze". En omdat ik er geen weet, is dit dus de beste!
Danté
Dit is echt niet de beste film man dit is een schit film ik geef hem niet meer dan een 2,5 score.
Ramon K
Een schitfilm? Het niveau daalt drastisch de laatste tijd!
Danté
Sorrie van mijn slechte nederlands en mijn gezeur over deze film, het is best wel een goede film, maar ik vond hem gewoon niet zo goed dat hij een van de top 3 hoefde te zijn. En wat mijn film keuzes betreft, ik hou gewoon van veel actie films en sci-fi of fantasiefilms, is daar soms wat mis mee.
Het is toch mijn mening en niet die van iedereen.
nRg
Danté heeft volgens mij nix beters te doen dan alle goeie films af te kraken. Dit is een hele goeie film( DE beste mafia-film die ik heb gezien, ook de andere delen)
Danté
Nou dat klopt ook niet helemaal NRG ik vind sommige toppers wel een goede film, maar ik vind the godfather niet echt een superfilm, hij is op zich wel goed, maar ik vind hem niet de nummer 2 of 3 waardig, sorry dat ik het zeg, dat is mijn mening, je hoeft er niet boos over te worden want ik wil niet de film naar beneden halen, maar ik hou gewoon niet zo van dat soort films.
JLO/50CenT FaN
Waarom zo op Dante zeuren? Ik houd ook niet van maffia films ik vind de godfather ook geen goeie film damn laat mensen hun eigen mening hebben als iedereen dezelfde mening had is er niks meer aan toch loopt iedereen in dezelfde kleding en gaat iedereen naar dezelfde film nou Yippie party dan hoor

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful