Genre: Misdaad
Releasedatum: 18 januari 1973
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot The Godfather
"An offer you can't refuse."
Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een maffia familie in New York. Als een gangster van een andere familie besluit drugs te gaan verkopen in heel New York, ontstaan er problemen. Don Vito is tegen de handel in drugs en laat dit ook blijken. Dit leidt tot een poging om hem te vermoorden. Daarna wordt één van Don Vito's adviseurs gekidnapt, om zo z'n zoon te dwingen de drugsverkoop goed te keuren.
- IMDb (9,2 / 2199293)
- Trailer (YouTube)
- The Godfather (BoekMeter)
- The Godfather (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Carlo Rizzi
Captain McCluskey
Jack Woltz
J.S.
Dit is ook voor mij de beste film aller tijden.
Veel mensen noemen dit 'de perfecte film', kunnen jullie uitleggen wat jullie nou het best aan deze film vinden, wat er nou zo perfect aan is?
Persoonlijk vind ik dat er gewoon niets is aan deze film dat niet in orde is :verhaal, acteurs, muziek,sfeer enz... voor mij klopt het allemaal en is het daarom naar mijn mening een bijna perfecte film.
Maar part II is inderdaad nog een tikkeltje beter.
Mark86
Niet zo veel mensen denk ik.
Heb je wel goed naar de stemmen en de top 250 gekeken ?
argus
Heb je wel goed naar de stemmen en de top 250 gekeken ?
Maar OK het kan dan nog wel iets zeggen. Laten we het zo zeggen de kans is wel groot dat een film die hoog genoteerd staat voor mij op zijn minst redelijk zal uitpakken. Maar het hoeft natuurlijk niet.
koreaan
De godfather triologie is een van de beste die ooit gemaakt is. Verhaallijn klopt Lekkere mafia film die de naam godfather zeker mag hebben.
Marlon Brando is in mijn ogen nog steeds THE GODFATHER
Ess-86
Ik vind het echt een mooie film. Het is mijn meest favoriete film aller tijden. Het is mooi om te zien hoe Michael zich opwerkt van studentje tot mafiabaas.. de opvolger van Vito Corleone. Deze rol is uitstekend gespeeld door Al Pacino. En de muziek van de film pas er perfect bij. Ik heb geen slechte woorden voor deze film..
Bartje87
zeer goede film, ik zet hem nog niet in mijn top 10, ik wil hem nog voor een tweede keer zien, voordat ik hem een plekje geef. maar hij komt er zeker in.
Nu geef ik hem 4,5*, maar dit is voorlopig.
Dikkie Post
Pas voor een tweede keer bekeken, omdat ik toch wel eens wou proberen te begrijpen wat hier nu zo goed aan is, maar ik zie het niet. Vind het zo saai. En veel te lang, als de langdradige scenes beetje ingekort waren had ik het nog wel kunnen verterren, maar leek wel geen eind aan te komen. Jammer.
U-96
- 2081 stemmen
Zuuuucht, wat een overdreven reakties zeg. Niet iedereen hoeft deze film toch goed te vinden? DP vertelt tenminste waarom de film hem niet lag. Wat wil je nog meer?
The One Ring
Dit is inderdaad wel overdreven, ja. Zo heilig is The Godfather nou ook weer niet
U-96
- 2081 stemmen
En ook al was dat wel het geval, ik word gewoon zo doodmoe van dit soort reakties.
J.S.
Toch wel, maar laten we er nu maar over ophouden want we gaan wel helemaal offtopic.
Scratt
Ok, The Godfather is een geweldige film, goede muziek, goede acteurs, spannend, en al wat je wil maar ik vind het zo overdreven hoe sommigen over deze film doen en als iemand dan op een fatsoenlijke manier z'n mening geeft waarom hij het slecht vind huilen ze bijna. Hij staat wel op nummer 1 hier maar dat is toch gewoon shit: DE ALLERBESTE FILM (die bestaat niet). Misschien wel de beste Mafia film, maar in het algemeen... er zijn veel mensen die dit "genre" niks vinden dus waarom zou het de allerbeste zijn...
btw, het was echt wel te lang maar ja... Goede film !
aerogp1
Leuk dat deze film op nummer 1 staat maar ik ben het met Scratt eens dat dit erg genre-gevoelig ligt. Mafia-films is niet mijn genre dus zou deze film zeker niet op NR 1 komen bij mij!
Toch vond ik het 1 van de betere films uit zijn genre die ik ooit gezien heb. Er zat wel errug weinig vaart in. Alleen op het eind een klein beetje! Ik geef 3,5 *-en
sjoerdmp3
zeer goeie film. vooral die scene dat ie het pistool in de wc pakt en die andere maffiabaas doodschiet.
Drugsdealer
Lenn
genre-gevoelig? ik weet niet. Het is een typische mafiafilm akkoord maar ELKE film is genre-gevoelig. Daarom ook dat films in genres worden geklasseerd. En als er dan 1 film de beste moet zijn dan komt die logischerwijs uit een bepaald genre!!!
Scratt
Daarme dat je niet kan zeggen welke film de allerbeste is want elke film komt uit een genre, niet iedereen houdt van hetzelfde genre
maar ja weet je, tis een goede film, einde discussie
Vito Corleone
maar ja weet je, tis een goede film, einde discussie
95 % met je verhaal eens, maar het is niet een goede film.....het is een Wereldfilm
fabbyke
ik vond de film niet echt zo goed ik was echt blij dat het gedaan was dit is de eerste film uit de top 10 die mij tegenvalt
dit is de eerste film uit de top 10 die mij tegenvalt
En Godfather Part II
?
silent bob
ik vind dit ook niet de beste mafia film, hij is wel zeer goed maar vind goodfellas en casino beter, mede dankzij Joe Pesci.
Scratt
Ik vond de film erg goed, heb ik al laten merken en ik heb er niks optegen dat deze op 1. staat (hoewel ik shawshank liever op één zie staan
) maar ik wil wel eens weten wat er nu écht zooo bijzonder aan The Godfather is want deze behoort niet tot mijn favorieten en het begint steeds meer een raadsel te worden voor mij hoe het komt dat zoveel dit heilig vinden..
Tony Montanja
Ik denk dat goodfellas meer een gangsterfilm is dan een maffiafilm
silent bob
Ik denk dat goodfellas meer een gangsterfilm is dan een maffiafilm
ik heb 50 cent niet in de film goodfellas rond zien lopen. er ligt mischien minder nadruk op de familie's maar het is toch een vergelijkbare film.
Naomi Watts
Goodfellas geen Mafiafilm? die had ik nog niet gehoord. De Cosa Nostra staat centraal in Goodfellas dus zeker wel een mafiafilm.

The Godfather: Part III
1990

The Godfather: Part II
1974

Het woord 'maffia' mocht niet in het script van 'The Godfather' voorkomen

'The Godfather' gaat van Netflix verdwijnen: 'Gewoon echt de beste film aller tijden op alle fronten'

Wat is 'de beste film allertijden'? Dit is waarom juist deze films altijd als eerste worden genoemd

Dit is waarom het woord 'maffia' geen enkele keer in 'The Godfather' te horen is

The Shawshank Redemption

C'era una Volta il West
Western, 1968

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
italiëverlies van geliefdelove at first sightitalian americangebaseerd op boekeuropasymbolismgangsterpatriarchwraakgeorganiseerde misdaadmaffiaadvocaatreligierevenge motivecrime familysicilian mafiareligious hypocrisygun violencerise to powermob bossdead horsegang violenceaggressivejaren 40jaren 50mafia war grandpart of trilogy intensepowerful