• 9.377.684 stemmen

Geregisseerd door: David Ayer

Met onder meer: Christian Bale, Freddy Rodríguez en Eva Longoria

Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans

Plot Harsh Times

"Take A Ride To The Edge"

Het verhaal volgt ene Mike Alvarez (Rodriguez), een werkzoekende, en zijn vriend Jim David (Bale). Deze ruzie zoekende, bier zuipende heren met veel te veel vrije tijd gaan een aantal dagen op pad in Los Angeles en maken er zo'n zooitje van dat de lol al snel plaatsmaakt voor ellende.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van movieloverx

movieloverx

het is al gezegd

maar mag best herhaald worden

cristian bale acteert super

leuk dat hij afwisselende rollen speelt

avatar van eduard

eduard

Absoluut is Bale een acteur waar we nog veel van zullen horen al heeft hij al een goed staat van dienst. Toch vond ik dit geen bijzondere film en zeker geen film om 2x te gaan zien. Hij maakte niet echt indruk al zaten er mooie gewelddadige stukjes in. Ik geef hier wel een zeventje voor wat ook het gemiddelde is van deze film.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Beetje rommelig en overdone. Niet geheel overtuigend. Zelfs Bale is mijn inziens niet fantastisch en dat is voor mij de eerste keer. Deze film is te hard bezig training day na te doen, maar mist dezelfde kwaliteit.

Slecht is de film niet, maar meer dan een 3 gaat hij niet halen. En Eva Longoria blijft een mooie vrouw.. en een waardeloze actrice...

avatar van The_Game

The_Game

mark124 schreef:

deze film kon mij niet boeien, b-film met b-acteurs. 2 *

Christian Bale is dus echt geen B-acteur...

Ik moest er bij deze film wel eerst even goed inkomen. Dus dat vond ik wat jammer, maar toen ik verder in de film kwam werd hij ook steeds sterker met het verhaal. Je ziet dus hoe de vriendschap van die 2 steeds op de proef wordt gesteld. Bale is hier ook weer fantastisch. Het einde vind ik ook erg goed.

avatar van MeanD

MeanD

Vette film!!!!

avatar van Enigma

Enigma

Goeie film met een uitstekende christain Bale die een zeer overtuigende rol neerzet. 4*

avatar van grandpa

grandpa

fritsy schreef:

2.5* van mij..

niet echt bijzonder drama over 2 vrienden die op het punt staan een andere weg in hun leven in te slaan... uiteraard gaat dat niet helemaal als gepland...

mark124 schreef:

deze film kon mij niet boeien, b-film met b-acteurs. 2 *

slapen jullie maar rustig door, Christian Bale acteerd echt mijn 4 sterren van de hemel. Freddy Rodríguez als aangever voor Bale. Die 2 zijn geknipt voor deze film. Niet echt bijzionder? Juist de manier hoe wordt geacteerd maakt het juist bijzonder..maar goed smaken verschillen 't is een regelrechte "must have"

avatar van Voodoo

Voodoo

Goeie film, goed realistisch neergezet. en goed geacteerd.

4 sterren van mij!

avatar van Jordy

Jordy

Haha damn, wat doet Bale in deze absurd slechte film?

avatar van Artistik

Artistik

en personen dit een 'vette' film vinden...

Bale en Rodriquez acteren naar mijn mening gepushed onder hun niveau. Gepushed omdat ze een soort van ghetto taal MOETEN neerzetten wat naar mijn mening echt heel irritant is. Al die 'straat bro's' vinden het natuurlijk fantastisch en 'cool'.

Laten we het maar niet hebben over de diepgang van het script...

Sla deze film over en doe wat nuttigs met uw kostbare tijd

avatar van Infected

Infected

Beetje gemixt gevoel: Dat 'street' taaltje was hoogst irritant, Bale was wat slecht gecast (vind ik zelf dan).
Maar 't eindshot was super! Die kogels door de auto heen volgen en in slowmotion het zaakje 'afmaken'; dat maakte veel goed.
Ook vond ik 't interessant dat, ondanks dat je vanaf 't begin al kon zien dat 't fout zou gaan, je toch geboeid bleef.

avatar van donnie B.

donnie B.

Komt er nog eens een release in Ned? op dvd waarschijnlijk.. deed het slecht in de bios in de VS. Had te lang op de plank gelegen.

avatar van Enigma

Enigma

Heb hem nog een keer gekeken en heb hem verhoogd naar 5* wat een overdonderende film is dit toch.

avatar van mnrk

mnrk

Ik heb de film net gezien en ik moet zeggen dat ik het een goeie film vond en dan zeker "bale"..

Alleen hier staat dat de film uit 2005 komt en op de pagina van kinepolis staat dat die mog moet komen????

Hoe kan dit???

avatar van nickje76

nickje76

Ik vond dit een mooie film. Mooi verhaallijn... en een mooi dramatisch eind. Redelijk in geacteerd, kortom een goede film om nog eens te zien.

avatar van tatz

tatz

Op zich goede film. Ben het eens met de mensen die vinden dat hun wijze van praten erg "fake" overkomt, en dat wordt naar mate de film verder gaat alleen maar vervelender. voor de rest amusante film, oke verhaal en goed einde.

avatar van hillena

hillena

na 15 minuten heb ik hem dr maar uit gehaald, toen was ik dat " Dude" en F*ck zoooooo zat, jammer ben anders toch wel bale fan , maar deze is niets voor mij

avatar van jimbo79

jimbo79

begint vrij oppervlakkig en clichématig maar ontaard hoe langer hoe meer in een psychologische thriller met een schitterende bale

wat is die akteur onderschat 1 van de beste akteurs die er zijn

avatar van jimbo79

jimbo79

hillena schreef:

zie hem opnieuw want dat dacht ik ook na 15 minuten geef hem echt een kans

avatar van voomzap

voomzap

Gisteren maar eens gekeken zonder veel verwachtingen. Het eerste deel was het even doorbijten, mede omdat je al meteen een hekel krijgt aan de hoofdpersonages. Dat bleek zo te horen. Naarmate de film vorderd wordt het verhaal en acteerwerk van deze antihelden steeds intenser en na een uur zat ik er middenin. Na het zien maar één conclusie: overdonderende cult-klassieker in spé!

zonder meer een dikke 4!

avatar van dvdboer

dvdboer

Wat een kut film, er zit totaal geen verhaal in.

Het lijkt een gewone documentaire.

1 ster

avatar van Barfly

Barfly

Eindelijk weer eens een film na 20 minuten af kunnen zetten.

Later toch maar weer aangezet en daar dus spijt van gekregen, ik had bij mijn eerste beslissing moeten blijven.

Afschuwelijk overdone tough guy-gedoe.

avatar van p_tah

p_tah

Echt een geweldige film! Het eerste half uur was de film inderdaad echt zeer slecht en de taalgebruik hoogst irritant maar de film werd steeds beter en beter. In één woord: Geweldig!

avatar van aerogp1

aerogp1

GEWELDIG Bale, enige nadeel aan deze film vond ik het f*ck and dude etc.

Visueel ook perfect! Goede muziek, voorspelbaar plot maar toch blijft het boeien tot het eind.

avatar van james_cameron

Geen perfecte film, maar wat een indrukwekkende rol van Christian Bale. Die man kan bij mij geen verkeerd meer doen. Hij tovert de ene na de andere geweldige rol uit zijn hoed. Hier is hij intens en beangstigend als een doorgedraaide veteraan die geestelijk dood is maar dit zelf nog niet goed realiseerd. Freddy Rodriguez biedt goed tegengas en de film is onderhoudend en kent een sterke opbouw, maar het is toch Bale die de kar wederom trekt.

avatar van Spartaan

Spartaan

Bale acteert buitenaards. Hij kan zo meespelen als moedige Spartaan in ''300''.

Voordat ik deze film bekeek dacht ik dat het weer zo'n MTV-spinoff zou worden bedoeld voor 50 Cent-fans en zielige R&B-luisteraars. Ik had het dus mis.

Prachtig werkje op het witte doek over 2 jonge mannen die weigeren als lullige Jan-Boterham-Met-Hagelslag slaafs te luisteren naar hun gefrustreerde vrouwen met haren op de tanden.

Dood aan alle dominante vrouwen! Leve de echte hetero-mannen met grote piemels!

4,0

avatar van Ninto

Ninto

@ aerogp1: het fuck, dude, essay, homie taaltje hoor nou eenmaal bij het thema van de film.

Enorm vette film. Kan er niets anders over zeggen... 4*

avatar van gieluzz

gieluzz

Goeie film

avatar van TunNiels

TunNiels

Ik kan niet wachten op de uncut versie (als ie er komt), maar ik vond het boek toch beter...

avatar van Skrean

Skrean

Enigma schreef:

Hier sluit ik mij bij aan. Het straattaaltje is voor mij totaal niet irritant. Het zijn toch ook 'thugs', denk aan die overval met die latino's. Heerlijke American Psycho bale.

Die hierin uitstekend acteert.

En in het verhaal zit (vind ik) behoorlijk diepgang. Heeft niet iedereen een beetje een dubbelleven. Zakelijk, op school, onder vrienden, bij je ouders. Het verhaal is zeker niet standaard, laat juist mooi een andere kant zien van een verhaal. In iedergeval geweldig genoten.

5 sterren.