- Home
Geregisseerd door: David Ayer
Met onder meer: Christian Bale, Freddy Rodríguez en Eva Longoria
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Plot Harsh Times
"Take A Ride To The Edge"
Het verhaal volgt ene Mike Alvarez (Rodriguez), een werkzoekende, en zijn vriend Jim David (Bale). Deze ruzie zoekende, bier zuipende heren met veel te veel vrije tijd gaan een aantal dagen op pad in Los Angeles en maken er zo'n zooitje van dat de lol al snel plaatsmaakt voor ellende.
Jim Luther Davis
Letty
Patty
Flaco
FillumGek
Deze film zojuist gezien en hij verrassde me zeer. Allereerst is Bale één van mijn favoriete acteurs van deze tijd. Hij zet weer een topprestatie neer die erg realistisch overkomt. Freddy Rodriquez is een perfecte sidekick. Erg mooi en leuk om te zien hoe Bale in iedere film weer uit zijn vel springt.
Dit is een film waar ik van houd. Gewoon niet echt veel verhaal, maar gewoon doodnormale situaties onderogen komen en zien op te lossen, iets wat je in de getto ook kan overkomen. Gewoon kijken wat er op je pad komt.
Eva Longoria is een prachtvrouw en doet het ook aardig.
Voor de rest wil ik vooral pluspunten geven aan Bale en aan de film zelf. Lekker ruw en grof. Die mogen er ook best zijn.
****
Zeer verrassende goed film met een prima acterende Christian Bale, en Freddy Rodríguez.
Het verhaal is best goed en het duurt een tijdje dat de film op gang komt. De film verveeld eigenlijk geen moment en houdt je goed bezig. Het einde was best goed en verrassend.
s0062423
Harsh Times, de film met de afschuwelijkste titel en poster!
Het verhaal handelt over Jim Davis (Christian Bale), een man die juist terug thuis van de oorlog het allemaal niet meer zo goed snapt. Zijn realiteitsbesef wordt geplaagd door flashbacks van gruwelijke oorlogstaferelen, deze tarten hem tijdens zijn slaap of wanneer hij zichzelf opwindt. Om zijn vriendin een greencard te kunnen bezorgen, heeft hij een job nodig. Hij solliciteert bij verscheidene politie-instituten, waar hij telkens geweigerd wordt. Samen met zijn vriend Mike (Freddy Rodriguez), die door zijn vrouw verplicht wordt om een job te zoeken, belandt hij steeds dieper en dieper in de problemen. Beiden hebben ze hun frustraties, die ze trachtten weg te drinken, blowen,... Hierdoor geraken ze in een neerwaartse vicieuze cirkel: De problemen stapelen zich op, de drugs wekken Davis' psychoses op in plaats van ze te onderdrukken, waardoor ze dieper in de problemen geraken, enzovoort.
Het verhaal komt traag op gang. We volgen beiden personages tijdens hun dagelijkse routine. Er wordt op het gemakje een onderhuidse spanning opgebouwd. Vooraleer deze ploft, worden we eerst nog meegenomen naar het idylische Mexico om te genieten van koud bier, rustige muziek en mooie vrouwen. Wanneer de tragiek dan uiteindelijk toch toeslaat,...
Met deze prent wordt op niet zo subtiele manier getoond waar Amerikaanse veteranen mee worstelen bij terugkomst. Zoals Davis zullen de meesten zich ergens bevinden in een schemerzone tussen schuldgevoelens, plichtbesef, anarchie,... Bale veruiterlijkt deze innerlijke strijd prachtig. Hij is de neurotische bom. I'm a soldier of the Apocalyps!.
Matchostomos
In het post-9/11-tijdperk blijft het aanbod van prenten die de veteranenproblematiek belichten nog enigszins beperkt. David Ayer liet zich daarentegen niet intimideren en leverde met 'Harsh Times' zijn debuut af. Een debuut dat zich bovenal laat kenmerken door de persoonlijke benadering van de posttraumatische ervaringen van een willekeurig gekozen soldaat; in dit geval Jim David. 'Harsh Times' beschikt echter niet over een zichtbare visuele identiteit en psychologie, die de problematiek op een overtuigende en indringende wijze naar de kijker weet over te brengen. Niettemin wordt de tweestrijd tussen Jims verleden en heden alsnog met brio en intensiteit belichaamd door een andermaal imponerende Christian Bale.
®Tc
Harsh Times wist me op vele vlakken te verrassen. Het verhaal komt traag op gang maar verveelde op geen enkel moment met leuke anti-oorlogskreten erin, enkel vond ik de acteerprestaties over het algemeen ondermaats, Christian Bale wist me wel te overtuigen in zijn rol. Het straattaaltje bij de dialogen vond ik ook leuk, zo kwam het ook ietsje realistischer over z'n iemand uit een achterbuurt die net uit het leger komt gaat geen woordkeuze gebruiken als een minister ofzo? Respect ook voort het camerawerk en de specials effects bij de scène waarin Jim het aan de stok krijgt met die drugsdealer die hij eerder in de film had berooft. Hij wordt doorzeefd met kogels die je in slow-motion door de auto ziet vliegen., werkelijk subliem gefilmd!. De finale scene waarin Jim aan Mike vraagt om hem te vermoorden vond ik ook zeer goed, vooral dat Jim quote: Je was toch zo nieuwsgierig hoe het voelt om iemand te vermoorden? Wel doe het dan.
****
Aapje81
Film zojuist gezien. Op zich zit er veel potentie in maar het grote probleem vind ik dat alles zo verschrikkelijk overdreven is. Ik kreeg heel erg het gevoel van een karikatuur. Allemaal zo ontzettend macho en opgefokt dat ik er op een gegeven moment wel op uit gekeken was. Rodriquez speelt wel aardig maar Bale kan mij hier weer niet bekoren.
Vermakelijk en onderhoudend. Bale laat wederom zien een topacteur te zijn, maar het verhaal werkt helaas niet altijd mee. Na een zeer sterke eerste helft gaat de film genadeloos ten onder. Toch is deze wel de moeite van het kijken waard, al was het maar om Bale. Rodriguez is, zoals gebruikelijk, goed. Redelijk.
Goldenskull
Vermakelijk, sterk en aangrijpend.
Het eerste deel is leuk, nonchalant en soms grappig. Daarna wordt het serieus met een uitmuntende Christian Bale en een al even sterke Freddy Rodríguez. De film werd voor mij geen moment minder en was een aangename verassing, stond met recht op mijn to-see lijst. Een echte actie film is het overigens niet, maar dat maakt mij verder niet veel uit.
Sterke dialogen, goede regie en toch wel een beetje ondergewaardeerd imo. Moet binnenkort Street Kings ook maar even zien.
(Kleine) 4,5*
Flauwe film, soort van biosversie van Blood In, Blood Out.
Hoewel ik Bale een aardig acteur vind wordt hij geregeld stevig gemiscast. Zo ook hier, hij slaat maar een mak figuur in het hele homey-gebeuren. Sowieso nogal een saaie setup met veel onnozele dialoog en foute stoerdoenerij. Het eerste uur is echt helemaal niks waard.
Twee uur is beter, ook visueel wat interessanter. Film komt dan eindelijk op gang en Bale krijgt wat meer ruimte om zijn personage neer te zetten (zonder te moeten leunen op 4 dudes/zin). Toch blijft het einde zelf ook uitermate flauw en zat ik het allemaal wat lamlendig aan te zien.
Buiten wat visuele lolligheidjes op het einde en een vlotter tweede deel heeft deze film toch echt barweinig te bieden. Een hoop zielepoten bij elkaar, ver weg van het drukkende sfeertje waar de film zich eigenlijk zou moeten bevinden. In de plaats daarvan krijg je stoere onbenullige posertjes voorgeschoteld.
Meh. 2*
OlafK
Niet echt overtuigende film. Het eerste uur blijft de film veel te opppervlakkig. Pas in het tweede gedeelte durft de regisseur iets meer de diepte in te gaan. Dit vond ik een vreemde keuze aangezien de verklaring die voor Bale's gedrag wordt gegeven wel degelijk ruimte liet voor meer diepgang. Nu blijft alles enigszins vlakke stoerdoenerij.
Voor de rest is Harsh Times absoluut wel vermakelijk. Het kijkt aardig weg, maar is nergens echt overtuigend. 2,5 sterren.
B_B
- 1969 berichten
Beter dan Street Kings.
Waar die film een eigen identiteit miste weet Harsh Times zich wel iets beter te onderscheiden. Verhaal is misschien niet zo diepgaand als het had kunnen zijn, het vermaakt wel de hele speelduur en heb me eigenlijk nergens verveeld. Het einde (na die coole shootout met de auto) vond ik wel een beetje zwak en had toch wel een beetje gehoopt dat zoiets vermeden zou worden.
Visueel is de film soms best sterk. Camerawerk is erg verzorgd, kleurenpalet is best mooi en editing liep lekker. Jammer vond ik wel dat het qua sfeer niet helemaal goed zit. Had eigenlijk een wat grauwer / viezer sfeertje verwacht en denk nog steeds dat dit beter bij het verhaal en de setting past. Ook de soundtrack sprak me niet helemaal aan.
Acteerprestaties van de 2 hoofdpersonen vond ik erg goed waarbij Bale weer laat zien een erg veelzijdig acteur te zijn. Over de bijrollen ben ik dan weer ietsje minder te spreken.
Al met al best een tof filmpje die best nog eens zou kunnen stijgen met herzienning, 3.5*
Vascago
Wat een ontzettend overgewaardeerde film. Bale is vreselijk als wanna be gangster die ook nog eens politieagentje wil gaan spelen. Dat gangsta taaltje past hem totaal niet. Over de top en vreselijk irritant. Eva Longoria heeft totaal geen nut in deze film en is in haar heel korte screentijd alleen maar aan het zeuren. Alleen die kameraad van Bale doet het nog aardig, maar kan de film absoluut niet redden.
Near_Dark
Yep, dat was een goe filmpke
Vanaf het begin heb je meteen door dat dit een grimmige en harde film wordt.
Jim, de ex-veteraan, is door zijn oorlogsverleden een echte psychopaat geworden die mensen ombrengt zonder er bij stil te staan, het doet hem niets meer.
Zijn vriend Mike heeft dit wel in de gaten maar kiest telkens weer de zijde van zijn beste makker, hij kan zijn geschifte vriend toch niet zomaar in de steek laten...?
Er wordt ijzersterk geakteerd, de sfeer zit goed en het blijft interessant tot op't einde.
7/10.
Een goeie buddy-movie die door zijn macho-praat best wel vrouw-onvriendelijk overkomt.
Een aanrader voor de mannen onder ons, ook voor vrouwen die zich niet snel beledigd voelen
Als debuutfilm kan dit tellen !
Ik kijk al uit naar zijn tweede film nl. "Street Kings (2008)"
Filmsite : Harsh Times from MGM.com - harshtimes.com
Heftig filmpje over twee vrienden die werk zoeken.
Ondertussen lossen ze het op een andere manier op ook hun vrije tijd.
Sterk geacteerd en ook Bale was goed.
3,5 ster
Don MN
'I'm a soldier of the apocalypse, man!'
Ik heb deze film te lang uitgesteld, alles met Christian Bale erin is meestal wel het zien waard, zo ook deze. Hij draagt deze energiek geschoten film met overtuiging. De eerste helft van de film is zijn personage Jim David vrij humoristisch vanwege zijn overdreven agressieve reacties, de tweede helft daarentegen is overheersend duister en maakt het komische aspect plaats voor het sinistere. Hierdoor komt zijn oorlogstrauma op realistische wijze naar voren.
sinterklaas
Jemig, wat een film. Inderdaad ook een beetje in Training Day style. Freddy Rodriguez heb ik niet eerder gezien maar hij deed het wel uitstekend. En dan Christian Bale, die na de American Psycho opnieuw een rol van een Bad Guy mag spelen. En wat gaat hij hierin los zeg, allemachtig. Zo heb ik hem echt nog nooit gezien. Hierin speelt ie echt zo'n geflipte, gestoorde, getraumatiseerde homeboy en soms denk je echt, is dit Bale? Daarnaast had ie ook een vlijmscherp gevoel voor humor en sarcasme. Verder gaan gewoon al vanaf het begin alle remmen los en het duo houd zich voornamelijk bezig met drugs dealen/kopen/gebruiken, Meiden lastig vallen en natuurlijk de typische gettho misdaad plegen. Ook die groenige hallucinaties die Bale krijgt waren bizar. Echt een heel verhaal heeft deze film ook niet. Meer oorzaken en gevolgen. Ook dat vrouwtje van Rodriguez had een mooie bijrol en het einde was ook erg heftig.
Verder weer een van de betere gettho-films uit deze tijd.
Insignificance
Alle goede bedoelingen ten spijt, de oogst is nogal schraal. Vanaf de eerste flashback is wel zo ongeveer duidelijk wat er met Jim aan de hand is, maar Ayer draait nog vrij lang om de hete brij heen. Ook nog eens zonder ergens een interessante invalshoek te kiezen. Het theatrale ghetto-gedrag is al meteen een doorn in het oog, Mike's huiselijke leven -dat veel te veel aandacht krijgt- neigt erg naar belachelijk, maar ook Bale's karakter krijgt lange tijd niet veel meer te doen dan het zijn van een onmiskenbare klootzak.
En ondanks z'n traumatische achtergrond gaat dat op een gegeven moment averechts werken. In die mate dat het sterkste ingrediënt van de film, een uitstapje naar Mexico, niet meer het effect haalt wat er mogelijkerwijs in had gezeten. Geldt evenzeer voor het slot, dat, net als zoveel, behoorlijk overdreven aandoet. Geen indringend relaas, daarvoor wordt er te weinig gedaan met de psyche van de voormalig soldaat. Wel een opleving, maar die wordt weer ontsierd door een nogal pocherig einde. Net aan verteerbaar, maar dat is het dan ook wel.
Kr!kke
Het verhaal is niet echt bijzonder: 2 mannen die gewoon heel de tijd bier drinken en elkaar een vuistje geven... het werd na verloop van tijd toch wat irritant vond ik. Nochtans begint de film zeker niet slecht, het eerste uur was zelfs redelijk boeiend. Alleen jammer dat het slot mijn verwachtingen niet kon inlossen. Ik had gedacht dat er werd opgebouwd naar een leuke finale, maar erg spectaculair vond ik de laatste scène niet.
Groot pluspunt van deze film is de cast, met een Christian Bale die nog maar eens bewijst dat hij een steengoede acteur is (al heb ik hem al in betere rollen gezien). Daarnaast ook een pluim voor Freddy Rodríguez, die het ook uitstekend doet.
flaphead
aardig actiedrama die het vooral moet hebben van de tweede helft. de karakters en de setting zijn op zich voldoende, maar het verhaal kabbelt iets teveel zonder veel verandering. je moet ook een beetje tegen de homeboys-attitude kunnen, want als je daar niet doorheen kunt kijken zit je je de hele film te ergeren.
na driekwartier is er een steekpartij en lijkt er iets meer vaart in te gaan komen. waar naar het einde toe Bale steeds labieler wordt, wordt het uiteraard ook interessanter. daar is het acteerwerk ook het beste en zet Bale weer een beste rol neer (die kop blijft toch geweldig). de slow-motion-scene waarin er op de auto geschoten wordt is erg 'mooi', het einde misschien net iets TE drama.
Uitstekende en harde film over een ex-marinier die nogal in de war is en zich op het verkeerde pad begeefd. Van een echt plot is geen sprake, en we volgen het hoofdpersonage en zijn maatje over een paar belangrijke dagen. Onderhoudend en aardig wat geweld. Maar het meeste acteergeweld komt nog wel van Christian Bale die hier wederom een indringende rol neerzet als de geweldadige ex-marinier op een koers van verval.
perceived
Goed.
Al met al een fijne zit. Film die het zoekt tussen drama en misdaad. Boeiend verhaal met de nodige vaart erin + een magnifieke Bale. Het einde is dan weer zonde: te makkelijk, geforceerd en typisch mainstream. 7/10*
jipt
Goede rauwe gangsterfilm. Niet heel briljant maar wel hard en spannend met een goede rol voor Christian Bale. 3,5*
Sergio Leone
Twijfelgeval.
Zonder enige voorkennis een film aanvatten kan soms leuke verrassingen voortbrengen, maar kan natuurlijk ook tegenvallen. Dat laatste gevoel heb ik bij Harsh Times.
Afgaande op de cover had ik een gevangenisdrama verwacht of iets dergelijks. Harsh Times laat het net niet zo ver komen, ondanks 1h50 met nietsnutten die drugs en alcohol nodig hebben en gewelddadig uit de hoek kunnen komen.
Zeker naar het einde toe had ik echt genoeg van onze twee helden en ik kan de ontknoping alleen maar toejuichen.
Christian Bale is een goed acteur, maar gaat van tijd tot tijd over-the-top en dat is hier het geval. De achtergrond van zijn personage is natuurlijk best tragisch, maar dat rechtvaardigt zijn eindeloze luidruchtigheid niet.
Freddy Rodríguez - geen flauw idee of ik ooit al iets van/ met hem gezien heb - is niet onaardig en bijna onmisbaar als rustpunt.
Het valt trouwens op dat Harsh Times van dezelfde makers is als Training Day. Met name de actiescènes tonen best wat vergelijkingen. Harsh Times is niettemin net wat rauwer. Niet alleen door het verhaal en de personages, maar ook qua cameravoering en kleurengebruik. De gele filters geven zo nu en dan een leuk effect en ook de slomo shout-out is mooi gemaakt.
2,5
Decec
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
Prima verhaal..
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Christian Bale...
Redelijk mooi HD kwaliteit...
Redelijk geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Fran
- 1953 berichten
Ik vond dit een hele goede film. Een film die niet eens een halfzacht plaatje schetst van arme jongens die het zo hard proberen maar toch nergens komen met hun leven. Je ziet hier toch twee mannen die wel kansen naar zich toe krijgen geworpen maar die op de één of andere manier maar niet uit hun wereldje willen stappen als nutteloze, cokesnuivende en criminele lapzwans. Ondanks de handreikingen blijven ze in hun zelfdestructieve criminele kringetje zitten en ze lijken er ook niet uit te willen. Ze praten er wel genoeg over en komen met allerlei lege beloftes maar ze handelen daar niet naar. Dit vond ik een heel interessant punt in het gehele verhaal.
Aan de andere kant kijkt het ook wel lekker weg, moet ik zeggen, als ze weer zichzelf vol zitten te zuipen, te snuiven en te feesten terwijl ze eigenlijk naar een baan moeten gaan zoeken. Het criminele wereldje waar ze in leven vond ik wel heel realistisch overgebracht.
Bale was waanzinnig goed in zijn rol. Wat kwam hij indrukwekkend over als een lopend vat vol met woede, haat en minachting naar alles en iedereen, die ieder moment op ontploffen stond. Vooral de scène in de auto als hij zijn pistool tegen het hoofd van zijn vriendin aanzet is heel erg indringend en goed gedaan.
Wat mij betreft is deze film wel een dikke aanrader maar zoals je hierboven al kunt lezen zijn de meningen daar wel verdeeld over. Alleen al voor het uitstekende acteerwerk van Bale vind ik deze film het bekijken absoluut waard.
DeCol
Qua acteerwerk is het echt top. Beide hoofdrolspelers doen het erg goed al steelt Bale de show. Hij was net een tijdbom. Geen enkel moment weet je hoe hij gaat reageren. Qua verhaal vind ik het wat karig en ook het script is niet alles. Veel gevloek, gescheld en elkaar een box geven. Het einde is geen verrassing en komt daardoor ook niet zo hard aan.
Flat Eric
Aardig rauw ghetto filmpje over twee lowlifes die ondanks de omstandigheden waarin ze zitten toch proberen er iets van te maken.
Hoofdthema is toch wel de vriendschap tussen de beide mannen. Bij vlagen vond ik het wat langdradig en zeurderig worden vooral naar het einde toe. Uitstekend geacteerd door Bale als explosief ongeleid projectiel en Rodriguez als rustige homeboy.
PCTERN
Prima film die mijn aandacht vast hield van begin tot eind. Film is origineel qua verhaallijnen rond het hoofdpersonage Bale met enerzijds het vinden van een droombaan na zijn militaire carriere en anderzijds het afglijden in zijn, kan ik wel stellen psychopatische, uitbarsten.
Soms wat over de top in vuilbekkerij en wat onwerkelijk maar Bale doet het goed in een voor hem afwijkende rol dan andere personages die hij gedaan heeft.
Ik volg het gemiddelde hier
Lovelyboy
Bij aanvang een twijfelgeval die binnen 10 minuten zijn eigen graf graaft en in de basis lijkt op bv End of Watch maar ver van dat niveau blijft.
De achtergrond van Jim als Special Forces houd nog een aardig begin in, maar eenmaal met zijn maatje verandert vooral Jim in een onuitstaanbaar figuur. Het is 'Bro' voor en 'Bro' na en heel veel dikdoenerij met de nodige drugs en drank. Het is daar waar ik volkomen afhaak en me afvraag wat ik met deze twee eikels aan moet. Dat Jim zijn toekomstige baan verspeelt door al dit gedoe kan op weinig sympathie van mij rekenen, de nasleep daarvan zal me ook werkelijk en is verre van geloofwaardig. Alsof ze voor een dergelijke functie in Colombia niet iemand anders kunnen vinden dan een werkeloze drugsgebruiker. Onnodig te zeggen boeit de film me dan allang niet meer.
De titel Harsh Times dekt zonder meer de lading, hard in de zin van zwaar, zijn de tijden inderdaad, maar zeker niet zoals Ayer ze bedoeld heeft en Harsh Times is daarmee wat mij betreft een bijzonder matige film die gerust overgeslagen kan worden. Zelfs de volgens sommigen goede acteerprestaties van Bale gaat aan mij voorbij die ik ten eerste niet bij hem vind passen en daarnaast veel te dik bovenop ligt. Héél, héél snel vergeten dit!
Brabants
Harsh Times is een film met een goed verhaal en een magnifieke Bale. Lekkere vaart erin en een ideaal plot hoe je de zaken in het leven in een sneltreinvaart goed kunt verkloten(haha).
Filmkriebel
Wat kan Bale toch acteren zeg... Echt van begin tot einde genoten van deze film.
Twee veteranen, goede vrienden, zoeken werk maar het lukt hen niet om hun leven terug op de rails te krijgen. In plaats daarvan zoeken ze kicks op, gaande van zuipen, wiet roken tot wapens en drugs dealen. Later wordt duidelijk dat Jim psychopatisch geworden is nadat hij beestachtig Iraqi's heeft afgeslacht tijdens zijn dienst. Mike is mentaal stabieler maar laat zich meeslepen door hem in gevaarlijke situaties ten koste van een degelijke relatie. Rauw, intens en soms best grof portret van ex-soldaten die zonder omkadering en begeleiding er niet in slagen om te functioneren in de maatschappij en in de criminaliteit belanden. En Bale... maar dat had ik al gezegd dacht ik
Minpunt : het einde.
Kondoro
"I'm a soldier of the apocalypse, man!"
Een rol die helemaal past bij Bale, juist Bale. Dit is een geschifte film, waar hij echt perfect in past. Lekker hoor, alleen kon de film in mijn ogen niet altijd de pieken bereiken die ik stiekem wel had gehoopt. Het verhaal is toch niet zo indrukwekkend, best jammer want daar had nog veel uit gehaald kunnen worden. Maar de film in het algemeen brengt ons toch heel wat. Het belangrijkste in de film is te laten zien waar vriendschap een belangrijke factor in is, het samen brengen van twee werelden. De film is erg intens inderdaad, en weet met verschillende scenario's toch indruk te maken. Al zijn de twee botsende persoonlijkheden het centraalpunt van deze film.
Bale, de geschifte veteraan die verwacht makkelijk in te stromen in het justitiële traject wordt geflankeerd door de rustigere Rodriguez, de complete tegenpool van Bale, die de rust in de film moet brengen, maar dat ook moet doen bij de personage van Bale, en zich daardoor iets te snel laat meeslepen in zijn domme ideeën. Zoals ik al zei, is de vriendschap die de twee hebben de belangrijkste factor, maar hoever durf jij te gaan voor je vrienden?
Toch had ik er allemaal iets meer van verwacht, want ondanks het prachtige concept van de film en vooral het mooie achtergrond verhaal, kon het hoofdverhaal me toch wat minder boeien. De film raakt vaak kant noch wal, en weet soms gewoon niet waar hij zelf heen wil. En dat is toch wel echt heel jammer hoor. Ook had ik gehoopt op een beetje meer actie in deze film, wat in mijn ogen toch echt ondermaats was. Er zijn onwijs veel dialogen, en het prachtige acteerwerk zorgt er voor dat je wel blijft kijken. Maar anders had deze film voor mij nog een heel stuk lager gescoord.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Harry Brown
Drama / Thriller, 2009

Pusher
Misdaad / Drama, 1996
post-traumatische stress-stoornisprostituerenfeestjevriendendrug gebruiklos angeles, californiëdiefstaldrinkenwerkloosheidex soldierlapdwatching a movievinegar