Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: David Ayer
Met onder meer: Christian Bale, Freddy Rodríguez en Eva Longoria
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Plot Harsh Times
"Take A Ride To The Edge"
Het verhaal volgt ene Mike Alvarez (Rodriguez), een werkzoekende, en zijn vriend Jim David (Bale). Deze ruzie zoekende, bier zuipende heren met veel te veel vrije tijd gaan een aantal dagen op pad in Los Angeles en maken er zo'n zooitje van dat de lol al snel plaatsmaakt voor ellende.
Jim Luther Davis
Letty
Patty
Flaco
Ajax&Filmfreak
eerste uur vond ik het echt bagger, daarna maakte het de film toch het kijken waard.3*
JJ_D
We mogen van geluk spreken dat er naast Sam Mendes (‘Jarhead’) ook nog andere regisseurs zijn die de veteranenproblematiek op de agenda durven plaatsen. ‘Harsh Times’ is een kleinschalige, moedige Weinstein-productie die in de voetsporen van ‘Jarhead’ treedt en toont wat oorlog met een mens kan doen. Waar Sam Mendes het nog enigszins normaal hield, gaat David Ayer nog een stap verder. Het resultaat is een minder genuanceerde film, die toch spannend is en gevoelige dialogen bevat. Naar het einde toe lijkt ‘Harsh Times’ aan geloofwaardigheid te moeten inboeten, maar een andere oplossing lijkt niet meteen voor handen.
Een goeie film dus, die voor elk wat wils bevat. Christopher Nolan komt traag op gang, maar weet uiteindelijk toch te overtuigen. Mooi zo.
johnhendrikos
film gezien, slaapverwekkend saai. probeert beetje te lijken op training day, maar redt dat in de verste verte niet.
JJ_D
nog niet gezien is hij goed ?
Zeggen de reviews en het gemiddelde niet genoeg, dan?
johnhendrikos
nog niet gezien is hij goed ?
nou nee dus, dat blijkt wel uit de vorige berichtgeving toch.
Raffael77
Waardeloze film. Longoria ziet er leuk uit maar dat is dan ook een plus in deze film. Heel slap gedaan en vere van Traning Day.
Het lijkt wel een slechte B film en acteer werk van Christian Bale is onder niveau terwijl hij bij The Prestige op top niveau zit.
Dus liefhebbers van Training Day. Kijk deze niet want kan je behoorlijk tegenvallen
Ruben. K.
Nou eerlijk is eerlijk, best een goede film.
Heb hem op aanraden van een vriend gekeken en was blij verrast.
Chritian Bale, altijd goed in zijn psyco rol...
Bartel
Ik vond dit ook best een toffe film hoor, gewoon het feit dat die gasten lekker zat/stoned achter het stuur zaten en hierdoor de gekste dingen beleven, vind hem daarom ook heel erg realiteit s getrouw! 4*
John_Doe
Beste film die ik in tijden gezien heb. Hij begint iets of wat saai, maar naarmate de film vordert wordt hij steeds beter. Een mooie film over een ex-soldaat die een oorlogstrauma heeft opgelopen (en daardoor doordraait) en vriendschap. Spannende film. Geen clichéfilm gelukkig.
Alba
Een harde realistische film.
Hij geeft heel goed het trauma weer die US soldaten één van de US oorlogen meemaakte.
Ooit zag ik zelf na de oorlog van Vietnam, in een warenhuis een soldaat die plots doordraaide en deed alsof hij een mitraillette in de hand had en in het volk begon te schieten. Het was een eng zicht.
De film deed me er aan denken en de rillingen liepen me over de rug.
Voor mij een 4* waard.
die hard
In het begin van de film heb je de neiging om de dvd uit de speler te gooien. Na een half uur wordt de film steeds beter.
De hoofdrolspelers zijn prima en de afloop van de films ook.
Voor de acteurs geef ik vijf sterren
Jane_Doe
Helemaal mee eens.
Echt een film die je raakt!
HiLL
Wat is Bale toch een groot man! Geweldig geacteerd! Goede film, lekkere onderliggende spanning en goede dialogen.
iscool
dit is echt een overdonderende film, egt super geacteerd, MOOISTE film die k ooit hebt gezien , myn nieuwe nmmr 1 , wat mooi gedaan van Bale en Freddy.
5**
Reki
Fantastische film, goed acteerwerk
Zijn er nog meer van deze films? (genre)
4,5 *
Many
Slechts een 2,5 omdat de film te traag op gang kwam.....
Qua acteren enz. verdient de film hoger.
Dr.Strangelove
Regie is in handen van David Ayer ipv Cristopher Nolan. Naar elke grote oorlog heb je trouwens wel degelijk films die gaan over post traumatische stress.
usr14112
Jawel goed geacteerd maar een slap verhaal. Eigenlijk ging het helemaal nergens over behalve een doorgedraaide ex soldaat die zichzelf en zijn beste vriend langzaam de afgrond intrekt. Daarom vond ik de film gemiddeld. Hij is best oke maar zeker geen hoogvlieger.
robinschuinder
Als je trainingday goed vond, daar waar de karakters nog net even wat stoerder waren dan vond je deze film logischerwijs minder 'stoer'. Ik vind de film geloofwaardig en vrij reeel. Nu ben ik wel iemand die de hele film als een compleet plaatje ziet.
Walking Disaster
Ook ik ben het daar helemaal mee eens.
Van het begin tot het einde was het een spannende en indrukwekkende film. Deze film vind ik dan ook 4½ ster waard.
DragQueen
Op de hoes stond aangegeven dat hij van dezelfde makers als van training day was. dus gekeken met redelijk hoge verwachtingen. en ik moet zeggen dat de film mij enigzins overdonderd heeft. het verhaal wordt in een goed tempo opgebouwd, en wordt sterker met de minuut. een klasse film, met sterke wendingen en prima acteerwerk. bale speelt zijn rol als psychopaat met verve, en ook rodriguez doet het erg geloofwaardig. verder is de film niet wat het in het begin lijkt te zijn, en ontpopt zich tot een buitengewoon sterke en spannende film met een verrassend einde. ik had het niet verwacht van tevoren, maar de film kan zich zeker meten met training day. al is het verhaal natuurlijk anders, dezelfde visuele stijl en verhaal opbouw is aanwezig. 4 sterren.
helleke
Geen slechte film.
In het begin ergerde ik me wel aan het feit dat de 2 hoofdrolspelers al te expliciet de "ganstra" types wilden spelen aan de hand van hun taalgebruik en het vuistje klop tegen elkaar.
De acteerprestaties waren dan ook niet hoogstaands maar voldeden wel.
Het verhaal zat redelijk goed in elkaar.
Geen topper maar hij verveelde me ook geenszinds.
3 sterren.
MrEd
Valt niks aan toe te voegen.
N811
deed me erg denken aan trainingday.
De eerste helft was inderdaad wat minder, maar de tweede helft was lekker om naar te kijken. Ik heb genoten van deze film engeef deze een 3.5.
Helderheid
Meesterlijke film! Een simpel verhaal zo rauw, strak en realistisch in beeld gebracht. Meeslepend. Goeie dialogen en een strak einde. Oigineel.. En sowieso maximaal respect voor Christian Bale. Kerel is briljant
Zeker wel 5*

Harry Brown
Drama / Thriller, 2009

Pusher
Misdaad / Drama, 1996
post-traumatische stress-stoornisprostituerenfeestjevriendendrug gebruiklos angeles, californiëdiefstaldrinkenwerkloosheidex soldierlapdwatching a movievinegar