Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: David Ayer
Met onder meer: Christian Bale, Freddy Rodríguez en Eva Longoria
Gesproken taal: Engels, Spaans en Koreaans
Plot Harsh Times
"Take A Ride To The Edge"
Het verhaal volgt ene Mike Alvarez (Rodriguez), een werkzoekende, en zijn vriend Jim David (Bale). Deze ruzie zoekende, bier zuipende heren met veel te veel vrije tijd gaan een aantal dagen op pad in Los Angeles en maken er zo'n zooitje van dat de lol al snel plaatsmaakt voor ellende.
Jim Luther Davis
Letty
Patty
Flaco
Near_Dark
Yep, dat was een goe filmpke
Vanaf het begin heb je meteen door dat dit een grimmige en harde film wordt.
Jim, de ex-veteraan, is door zijn oorlogsverleden een echte psychopaat geworden die mensen ombrengt zonder er bij stil te staan, het doet hem niets meer.
Zijn vriend Mike heeft dit wel in de gaten maar kiest telkens weer de zijde van zijn beste makker, hij kan zijn geschifte vriend toch niet zomaar in de steek laten...?
Er wordt ijzersterk geakteerd, de sfeer zit goed en het blijft interessant tot op't einde.
7/10.
Een goeie buddy-movie die door zijn macho-praat best wel vrouw-onvriendelijk overkomt.
Een aanrader voor de mannen onder ons, ook voor vrouwen die zich niet snel beledigd voelen
Als debuutfilm kan dit tellen !
Ik kijk al uit naar zijn tweede film nl. "Street Kings (2008)"
Filmsite : Harsh Times from MGM.com - harshtimes.com
mippas
Naast natuurlijk: American Psycho, laat Psychopaat Bale weer zijn talent zien in deze aangrijpende film.
De film verteld een verhaal over 2 vrienden die steeds verder en verder wegzinken van de werkelijkheid door het gedrag van Bale.
Miss af en toe iets te langdradig maar èènmaal gezien blijft hij toch echt wel hangen.. goed teken dus!!
Top rating: mip geeft deze moof 4 sterretjes
Don MN
Bale heeft wel eens problemen zichzelf te beheersen, maar dat maakt hem nog geen psychopaat.
flipsyde
Dit is mijn eerste bericht bij een film hier op moviemeter omdat de meningen nogal verdeeld zijn en ik toch graag deze titel die zelfs een plek in mijn top 10 heeft, wil verdedigen.
Toen ik de voorkant zag dacht ik dat het een beetje standaard film zou worden maar niets is minder waar want dit is juist een uitstekende film!
Ik zie hier veel slechte kritieken onder andere op het spel van Bale, daar kan ik me absoluut niet in vinden. Het taaltje, de 'slang' hoe overdreven ook, past bij de persoon die hij speelt, en in de realiteit zijn er ook genoeg gasten die zich op die manier uitdrukken.
I see dumb people haha!
Inhoudelijk vond ik het ook zeer sterk en het heeft me de volle 2 uur kunnen boeien. Zeker één van de betere films in zijn soort.
TrickySmalls
Zeer vermakelijke film.
Houd wel van die films waarin de spelers van die 'drukke' gasten spelen die de hele dag geen zooi doen. Leuk om te zien hoe ze van de ene situatie in de andere vallen. De scene's met die politiewagen die hen staande houdt en die gast die meegaat naar Mexico zijn echt geweldig. Om nog maar te zwijgen over het begin waarbij Bale flipt tegen die gast in de auto naast hem.
Bale speelde, net als in American Psycho weer groots. Vond dat gangstertypetje wel bij hem passen eerlijk gezegd en vond het wel grappig. Dat sommige mensen zich eraan irriteren snap ik wel.
Zie graag meer van dit soort films!
ex_uva
Was echt een goede film om te zien, sinds lange tijd. Tegenwoordig komen er maar weinig films uit die echt de moeite waard zijn. Deze blijft wel even hangen. Grimmig.
Ben op zoek naar het nummertje dat je hoort als ze in de auto op weg zijn naar die ex vriendin van Bale ????
Heftig filmpje over twee vrienden die werk zoeken.
Ondertussen lossen ze het op een andere manier op ook hun vrije tijd.
Sterk geacteerd en ook Bale was goed.
3,5 ster
Misschien staat het nummer hiertussen: Harsh Times Album
Don MN
No problemo. Heerlijk deuntje inderdaad, ook het enige liedje uit het album dat ik ken om eerlijk te zijn. Morgen de film maar eens opzetten.
orbit
- 12092 berichten
Prima actie en prima Bale! Snap niet dat deze beneden de 3,5 blijft hangen, is toch een prima reflectie van een verloren leven.
Don MN
'I'm a soldier of the apocalypse, man!'
Ik heb deze film te lang uitgesteld, alles met Christian Bale erin is meestal wel het zien waard, zo ook deze. Hij draagt deze energiek geschoten film met overtuiging. De eerste helft van de film is zijn personage Jim David vrij humoristisch vanwege zijn overdreven agressieve reacties, de tweede helft daarentegen is overheersend duister en maakt het komische aspect plaats voor het sinistere. Hierdoor komt zijn oorlogstrauma op realistische wijze naar voren.
gauke
Christian Bale en Freddy Rodríguez op de toppen van hun kunnen in een ongemakkelijke, intense, harde en shockerende film, die een spannender/beklemmender/meer waterdicht einde verdiend had.
sinterklaas
Jemig, wat een film. Inderdaad ook een beetje in Training Day style. Freddy Rodriguez heb ik niet eerder gezien maar hij deed het wel uitstekend. En dan Christian Bale, die na de American Psycho opnieuw een rol van een Bad Guy mag spelen. En wat gaat hij hierin los zeg, allemachtig. Zo heb ik hem echt nog nooit gezien. Hierin speelt ie echt zo'n geflipte, gestoorde, getraumatiseerde homeboy en soms denk je echt, is dit Bale? Daarnaast had ie ook een vlijmscherp gevoel voor humor en sarcasme. Verder gaan gewoon al vanaf het begin alle remmen los en het duo houd zich voornamelijk bezig met drugs dealen/kopen/gebruiken, Meiden lastig vallen en natuurlijk de typische gettho misdaad plegen. Ook die groenige hallucinaties die Bale krijgt waren bizar. Echt een heel verhaal heeft deze film ook niet. Meer oorzaken en gevolgen. Ook dat vrouwtje van Rodriguez had een mooie bijrol en het einde was ook erg heftig.
Verder weer een van de betere gettho-films uit deze tijd.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Hoewel ik me wel stoorde aan het constante Yo homie, wsup dawg, Boksboks etc, vond ik dit een leuke film.
Het verhaal was opzich best aardig opgezet, de eindscenes waren best spannend.
Ik vond alleen de laatste scene een beetje jammer, daar had nog een minuutje of 5 bij gemogen.
Paradise Boy
Goede dramaproduktie met een geniale Christian Bale. Hoe hij zijn personage neerzet is erg knap te noemen. De keiharde scenes en het psychotische van Bale's karakter in combinatie met het goede enigszins redelijk simpele script maken deze film tot een echt kijkgenot.
lloydbarker
Wat knalt Bale weer in deze film zeg, je vergeet door zijn hoge acteerniveau dat je naar een film zit te kijken.
etherman
Verlaagd naar 4 sterren.
De film is zeer boeiend maar geen top film.Hier en daar een onlogisch stukje Maar bale is voortreffelijk!
Mikkel341
*5 Zeer vette film, vooral de Training Day sfeer die erin hangt.
Geen minuut verveeld, goede sfeer , goede muziek , top film!
Insignificance
Alle goede bedoelingen ten spijt, de oogst is nogal schraal. Vanaf de eerste flashback is wel zo ongeveer duidelijk wat er met Jim aan de hand is, maar Ayer draait nog vrij lang om de hete brij heen. Ook nog eens zonder ergens een interessante invalshoek te kiezen. Het theatrale ghetto-gedrag is al meteen een doorn in het oog, Mike's huiselijke leven -dat veel te veel aandacht krijgt- neigt erg naar belachelijk, maar ook Bale's karakter krijgt lange tijd niet veel meer te doen dan het zijn van een onmiskenbare klootzak.
En ondanks z'n traumatische achtergrond gaat dat op een gegeven moment averechts werken. In die mate dat het sterkste ingrediënt van de film, een uitstapje naar Mexico, niet meer het effect haalt wat er mogelijkerwijs in had gezeten. Geldt evenzeer voor het slot, dat, net als zoveel, behoorlijk overdreven aandoet. Geen indringend relaas, daarvoor wordt er te weinig gedaan met de psyche van de voormalig soldaat. Wel een opleving, maar die wordt weer ontsierd door een nogal pocherig einde. Net aan verteerbaar, maar dat is het dan ook wel.
Don MN
Halfje erbij. Bale draagt de film (zoals al aangegeven) twee uur lang, Rodriguez ook tóp bezig trouwens. Prachtige kleuren en heerlijk ge-edit, vooral als hij gaat trippen/flippen.
Kr!kke
Het verhaal is niet echt bijzonder: 2 mannen die gewoon heel de tijd bier drinken en elkaar een vuistje geven... het werd na verloop van tijd toch wat irritant vond ik. Nochtans begint de film zeker niet slecht, het eerste uur was zelfs redelijk boeiend. Alleen jammer dat het slot mijn verwachtingen niet kon inlossen. Ik had gedacht dat er werd opgebouwd naar een leuke finale, maar erg spectaculair vond ik de laatste scène niet.
Groot pluspunt van deze film is de cast, met een Christian Bale die nog maar eens bewijst dat hij een steengoede acteur is (al heb ik hem al in betere rollen gezien). Daarnaast ook een pluim voor Freddy Rodríguez, die het ook uitstekend doet.
flaphead
aardig actiedrama die het vooral moet hebben van de tweede helft. de karakters en de setting zijn op zich voldoende, maar het verhaal kabbelt iets teveel zonder veel verandering. je moet ook een beetje tegen de homeboys-attitude kunnen, want als je daar niet doorheen kunt kijken zit je je de hele film te ergeren.
na driekwartier is er een steekpartij en lijkt er iets meer vaart in te gaan komen. waar naar het einde toe Bale steeds labieler wordt, wordt het uiteraard ook interessanter. daar is het acteerwerk ook het beste en zet Bale weer een beste rol neer (die kop blijft toch geweldig). de slow-motion-scene waarin er op de auto geschoten wordt is erg 'mooi', het einde misschien net iets TE drama.
Uitstekende en harde film over een ex-marinier die nogal in de war is en zich op het verkeerde pad begeefd. Van een echt plot is geen sprake, en we volgen het hoofdpersonage en zijn maatje over een paar belangrijke dagen. Onderhoudend en aardig wat geweld. Maar het meeste acteergeweld komt nog wel van Christian Bale die hier wederom een indringende rol neerzet als de geweldadige ex-marinier op een koers van verval.
Number23
Redelijk goede film met een sterke Bale die behendig een aantal cliches ontwijkt. Alleen soms jammer van de aantal 'dogs' en 'homies' en de eindeloze handshakes en fists, maar dat neem ik wel op de koop toe.
aburex
Dramatische film, waarbij 2 hechte vrienden langzaam in de goot geraken (vooral door het gedrag van Bale). Het verhaal is een beetje te lang uitgewerkt (film wordt daarom soms te langdradig), maar de 2 tegenspelers maken de film wel goed
apolicum
Je geeft zelf maar 3,5 en toch vraag je je af waarom deze film onder de 3,5 blijft hangen?
Door mensen zoals jij die maximaal 3,5 geven voor deze film misschien?

A24 onthult nieuwe trailer van 'The Drama' met Zendaya en Robert Pattinson

Harry Brown
Drama / Thriller, 2009

Pusher
Misdaad / Drama, 1996
post-traumatische stress-stoornisprostituerenfeestjevriendendrug gebruiklos angeles, californiëdiefstaldrinkenwerkloosheidex soldierlapdwatching a movievinegar