Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Duits, Grieks, Engels en Arabisch
Releasedatum: 29 september 1989
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Last Crusade
"Have the adventure of your life keeping up with the Joneses."
In 1912 zit een jonge Indiana Jones een bende achterna die een kostbaar kruis hebben gestolen. Wanneer het hem uiteindelijk gelukt is het juweel te bemachtigen en aan historicus Brody te overhandigen, kan hij opnieuw zijn baan als leraar oppikken. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen, waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn vader reist Jones naar Venetië. Met de hulp van dokter Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal. Eindelijk kan hij samen met zijn vader naar Afrika vertrekken, maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Graal op de kop wil tikken...
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Last Crusade (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Vogel
Kazım
Grail Knight
Tenshinhan
Naar mijn smaak de beste Indiana Jones die er is en één van de leukste avonturen films die er bestaat, wat vooral komt de aanwezige humor en de chemie die er tussen Harrison Ford en Sean Connery in deze film is. Stunts zijn mooie, de muziek ook en het verhaal is ook nog eens interessant.
4,0 sterren maar het kan nog eens een 4,5 worden in de toekomst.
koetje boe
nog een keer gekenken.
als je heel goed kijkt zie je een bekende.
als ze op de trein staan en indi (jonge) valt om.
zie je sam uit lord of de rings boven hem staan.
%%%%%%
Vond een leuke avontuur film.Met een grappige sean connery
Heeft leuke Locaties .En die word zeker niet eentonig 4,5 sterren
Aleen raar dat die niet in de top staat bij imdb staat die er wel in
maja
WB
Dit is nou een goeie film. Veel mooie locaties, leuke actie, geweldige humor van Connery en Ford, leuk verhaal. Een van de Indiana Jones films die mij het best is bijgebleven. Leuke film!
Sir Odolf III
Is het puur toeval dat Spielberg in Schindlers List een rijtje joden laat neermaaien met één enkele kogel, terwijl hij Indiana in deze - vier jaar oudere - film precies het zelfde laat doen, maar dan met nazi's? Met Schindlers List in het achterhoofd krijgen sommige scènes in deze film opeens een wrange nasmaak. Ook al verdienen die schobbejakken van een nazituig natuurlijk niets dan slechts. Behalve Elsa, want ook al wijst de film zelf anders uit, zo'n mooie vrouw kàn gewoon niet slecht zijn.
Filmfreaker
Beste Indiana Jones film. Deze bevat de meeste actie en spanning. De romantiek is wat minder (bijna niets zelfs), maar dat maakt helemaal niets uit. De humor uit de eerste Indiana Jones film is weer terug. Toch weet Steven Spielberg in deze film ook weer goede spanning op te bouwen.
Toch wel knappe special effects voor die tijd.
5 sterren.
bartjeroen
beste van de 3 films naar mijn mening, mooie locaties en er waren weer een paar puzzels, verder vond ik Connery in het begin een beetje houterig maar alter speelde hij zijn rol erg goed, verder is dit de film met de meeste humor en had het mooie special effects
Ajax&Filmfreak
Vind deze ook de beste omdat de muziek niet zo overdreven is....
VengefulSpartan
Het is vooral de interactie tussen Ford en Connery dat ik deze film de beste van de 3 vindt (met de 4de niet meegerekend want die zijn ze nog aan het maken)
roch
ik heb hem nog niet gezien, maar binnen kort wel.
1 en 2 heb ik wel gezien
L. luchtloper
"My son, we're pilgrims in an unholy land."
Geweldige line.
dave
Dit laatste deel viel me toch wat tegen.
Veel visuele humor gezien( bekijk ik hier als iets negatief) en ook het slechte acteerwerk viel weer op.
Al bij al geef je toch weer gewoon sterren voor de speciale sfeer die er rondhangt in deze films.
tommykonijn
Ja hoor alweer een Goede Film van Indiana Jones, Harrison Ford doet echt werkelijk meesterlijk acteren en daarmee verdiend ook hij een plaatsje in de Lijst van mijn favorieten Acteurs kortom over deze Film : Een Goede en vooral Leuke Film.
****
Travolta_Jackson
Is dit nou de film dat er iemand een drankje moet pakken en dan precies de goede moet pakken omdat er allemaal verschillende drankjes staan? En dat ie dan de verkeerde drinkt en in een soort monster verandert?
L. luchtloper
Ha ha
(zie spoiler)
De film waar een meeloper van de nazis uit de verkeerde Graal drinkt, met als resultaat eeuwige verdoemenis. Hij vergaat op de plaats.
*__ANIME__*
Dit is toch wel het beste deel van de drie. Dit is ook het deel met de meeste en leukste humor en vooral waneer die vader er bij komt
. Ook geweldige muziek en actie.
Tarkus
Dit derde deel is, tot nu toe, het beste deel.
Misschien is dat vooral ook te danken aan de prachtige bijdrage van Sean Connery.
Ook het verhaal is beter dan beide vorige en is ook beter gebracht.
Verder zijn de special effects ook in deze film stukken beter dan in beide vorige delen, en ook de muziekscore is zeer goed.
Nu is het afwachten wat deel 4 brengt, 18 jaar na dit deel !!
Timecop
Mooie adventure film, blijft een klassieke topper. Veel spanning en verveeld geen seconde. Een 3,5.
dennis_n
Dit vind ik toch de beste en leukste van de 3. De humor die Sean Connery erin brengt, is geweldig. Één brok actie wat nooit gaat vervelen.
Kan niet wachten op het vervolg.
film_kaza
Het spijt me maar zo'n geweldige film vond ik het niet.
Veel van deze scenes werden kennerlijk als klasieke beschouwd dus zijn ze vaak nagemaakt.
Roolende steen, schietgevechten, in een kuil met slangen.Omdat ik dit soort dingen al vaak gezien heb leek het meer op een ineenplakking van al die dingen. Terwijl het juist toen die tijd nieuw was. Helaas kan ik het gewoon min waarderen. Er is niet echt iets waarvan ik stond te kijken.
joostie
Het spijt me maar zo'n geweldige film vond ik het niet.
Wezze
Deel 1 vond ik inderdaad ook tegenvallen, deel 2 vond ik nog erger.. Verwachtte dan ook niks meer van deel 3, maar dat viel 100% mee..
wo2-Freak
Deze film net gezien en ik vind hem een van de beste van alle 3 de
delen van Indiana Jones die er op dit moment zijn.
In de film zitten wéér Nazi's en het gaat hun weer om iets wat van een belangrijke Jood was (Jezus) dat valt weer op bij films van Steven Spielberg. De scene met die tanks en paarden was gaaf
TOP FILM = 5.0*
Leland Palmer
Leuk vermakelijk filmpje, maar weer een deel dat niet meer te bieden heeft dan dat eigenlijk. De locaties zijn bij vlagen erg mooi, acteerprestaties zijn redelijk goed (vooral Connery is goed) en de film heeft zo nu en dan een lekkere scheut humor in huis. Niet de humor die voor mij altijd even goed wist uit te pakken, maar over het algemeen was ook dit deel weer goed te pruimen. Tot nu toe een erg vermakelijke reeks. Nu is het nog even wachten op het volgende deel...
* * *
En zonet dus Indiana Jones and the last crusade gekeken, deeltje 3 dus.
Actie / Avontuur
127 minuten
geregisseerd door Steven Spielberg
met Harrison Ford, Sean Connery en Denholm Elliott
Al sedert 1912 zit Indiana Jones een bende achterna die een kostbaar kruis hebben gestolen. Nu het hem uiteindelijk gelukt is het juweel te bemachtigen en aan historicus Brody te overhandigen, kan hij opnieuw zijn baan als leraar oppikken. Op een dag wordt hij na schooltijd opgepikt en meegenomen naar de rijke Donovan. Deze bezit een steen, waarop een soort beschrijving staat die naar de Heilige Graal moet leiden. In het bezit van de notities van zijn vader, reist Jones naar Venetië. Met de hulp van dokter Elsa Schneider vindt hij de ontbrekende schakel voor de locatie van de Graal. Eindelijk kan hij samen met zijn vader naar Afrika vertrekken, maar hij is natuurlijk niet de enige die de waardevolle Graal op de kop wil tikken...
Ik deel de mening van velen dat dit de beste is zeker niet. Sterker, ik vond hem duidelijk de minste van alle drie. De minste is overigens niet slecht, want ik vond ook deze geweldig. Maar het verhaal vond ik hier een tegenvaller. Indiana Jones staat is voor mij een avonturier die op zoek is naar schatten e.d. in de jungle of een tempel. Rennend voor valstrikken en vijanden met pijl en boog etc. Dat miste ik in deze film wel wat. Ze zitten een aardig deel van de film in het dichtbevolkte Venetie en daarmee miste ik wel wat het avontuurgevoel. Pas in het laatste half uur kwam dat weer echt terug.
Tot zover de kritiek, want verder was het alleen maar genieten. Het is een geweldige zet gebleken om Sean Connery een hoofdrol in de film te geven als Indiana's vader. Een zelfde persoon als hem. Avontuur en cynisch.
Het verhaal begon nog wel boeiend met het gedeelte in de bibliotheek in Venetie waar ze een graf zochten voor een aanwijzing. Er zat een erg grappig moment in. De bibliotecaris was boeken aan het stempelen en Jones was op dat moment de vloer aan het open slaan. 2x toen de man een stempeltje wilde zetten sloeg Jones tegen de vloer waarna de man dacht dat zijn stempel zoveel lawaai maakte. Vond ik echt grappig.
Verder waren de dialogen tussen Indy en zijn pa erg grappig. Zo kwam Indy erachter dat zijn pa met dezelfde vrouw als hij had geslapen doordat hij praatte over '''She talks in her sleep''. Ook het moment dat beiden gevangen waren genomen door de Nazi's en met de ruggen tegen elkaar aan zaten was humor. Bij pa was er brand voor hem en hij zei Indy dat hij hem wat wilde zeggen waarna die zei dat pa niet zo sentimenteel moest zijn. Die zei weer heel droog ''The floor is on fire''. Geweldig!
Later in de film zaten beiden in een vliegtuigje en moest pa met de mitrailleur Duitsers neerschieten. Indy zei hem ''eleven o'clock'' wat dus betekende dat ze op die hoogte zaten. Pa vraagt dan wat er om 11 uur aan de hand is. Dat soort droge humor liet me echt lachen.
Ook geweldig was toen ze in Duitsland waren om een dagboek te redden van de verbranding bij een Nazi bijeenkomst. Verkleed als een Duitser kreeg Indy het boek te pakken en toen hij vluchtte liep ie tegen Hitler op die het boek zag en zijn handtekening erin zette. Geniaal!
Kortom, verder een heel erg vermakelijke en grappige film. Ik vond er minder avontuur in zitten maar de aanwezige humor maakte eigenlijk alles wel goed.
Op het einde had pa nog 1 prachtige opmerking. Indy liet weten dat hij hem geen Junior moest noemen, wel Indiana, waarop pa op grappige toon zei dat dat de naam van hun hond vroeger was. Was weer een leuk moment.
maerk

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones and the Last Crusade' vanavond (1 september) te zien op televisie

River Phoenix zou vandaag 53 zijn geworden, hier zijn vijf best beoordeelde films

Schindler's List

Forrest Gump
Komedie / Drama, 1994

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002
duitslandsaving the worldvenice, italyholy graillibraryriddleouder-kindrelatiewhip schatnazientrapmentcrusader brotherhoodzeppelinbook burning vaderschattenjachtontsnappentanknazi officerboat chaseorder of the templars gestapowoestijnalleenstaande vadertraveling circusarchaeologistbible quotemiddeleeuwsboy scoutsadventurerindiana jonesarcheologygerman soldiermotorcycle chasehindenburggerman agent jaren 30biblical archaeology vader-zoon-relatieadolf hitlergerman languageknights templar nazi germanygerman soldiersmotorcycle-car chaseartifactsthe crusadesarcheologistreligious artifactsmotorbike with sidecarpetra, jordanarches national park, moab, utahcircus traingerman castle