Genre: Fantasy / Avontuur
Releasedatum: 13 juli 2006
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
"Captain Jack is back!"
De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...
- IMDb (7,4 / 819790)
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Weatherby Swann
Pintel
Ragetti
DeCe
De film moet het enkel hebben van de speciale effecten en daarmee is ook alles gezegd. Alhoewel ? in het begin zie je een generaal op zijn paard zitten in een roeibootje...
Het scenario rommelt aan alle kanten en dat zie je ook in de verhaallijn, het is een manusje van alles samen gegooid tot een rommelig geheel wat van de hak op de tak springt. Zo zitten er een paar matrozen gevangen in een soort groot net gemaakt van takken in een bolvorm, waaruit ze proberen te ontsnappen. De gaten zijn ZO groot dat ze er gewoon door kunnen kruipen maar nee hoor... Johnny Depp begint steeds meer te lijken op een verwijfde janet en de grappen zijn om te huilen. Ik wist soms gewoon niet waarover het ging zo een warboel, normaal hou ik van verschillende verhaallijnen die door elkaar lopen maar hier reiken ze "kant noch wal" d.w.z. ongerijmd zijn, hoegenaamd geen grond hebben, op niets gelijken, sluiten als een tang op een varken ! (deadman's scenario
) Een uur heb ik het volgehouden. 0,5*
dafoefan
Zeker wel een vermakelijke film!!
Ik heb er geen spijt van dat ik hem gezien heb en als op dvd uitkomt ga ik hem zeker kopen.
Je bent er wel een avondje zoet mee want hij duur bijna 3 uur! Ik ben erg benieuwd naar deel 3.
Een ruime 4,0*!
Rushie
1. Alhoewel ? in het begin zie je een generaal op zijn paard zitten in een roeibootje...
2. Zo zitten er een paar matrozen gevangen in een soort groot net gemaakt van takken in een bolvorm, waaruit ze proberen te ontsnappen. De gaten zijn ZO groot dat ze er gewoon door kunnen kruipen maar nee hoor... 1. wat is daar raar aan? een roeibootje kan best een paard dragen en blijven drijven. Vaak genoeg in de geschiedenis gingen hoogwaardigheidsbekleders met paard en al van boord en werden naar de haven geroeid
2. in het begin hangen ze boven een bodemloze afgrond, dus dan is het heel verstandig om eruit te klimmen.
Als ze uiteindelijk de lianen bereikt hebben en de rest van de scene vluchten voor de inboorlingen, gebruiken ze de kooi als bescherming tegen aankomende speren enzo, bovendien kunnen ze erin rollen, wat veel sneller gaat dan rennenIk ben het verder niet met je commentaar eens, maar het is je eigen mening en je argumenteert het goed. Ik ben alleen blij dat ik wel 2 keer heb kunnen genieten van deze (IMO) prachtige film en dat ik ernaar uitkijk hem donderdag opnieuw te zien
stekman
Ik vond het in principe een aardige film maar niet in vergelijk met de eerste. De eerste was wat verrassender omdat ik daar nog niet verwachte.
Het grootste minpunt bij deze film vond ik dat hij erg druk is. Vooral dat stuk wanneer de kist net gevonden is en ze met zijn drieën gaan vechten. Er gebeurd zoveel dat het nauwelijks te volgen is.
Ook dat er zo duidelijk naar deel 3 toegeschreven is vond ik wat jammer. Het duurt nog te lang voordat die uitkomt om het gevoel vast te houden.
Maar zoals gezegd, een aardige film. van mij krijgt hij een 3,5
kev!n
Vorige week in de bios gezien, zonder airco (grrr) maar dat mag de pret niet bederven, Een Heerlijke popcorn film waar ik me geen moment bij verveeld heb. Echt een goed vervolg op deel 1 (Curse of the Black Pearl), die ik al fantastisch vond.
Ondanks dat het verhaal over twee films is uitgesmeerd is het tempo best hoog en moet je vooral in het begin even goed opletten, want er spelen een hoop verschillende belangen in de film. Maar langzaam word toch alles duidelijk en kun je genieten van een groot avonturenspektakel met veel actie, humor, prachtige piratenlocaties, veel nieuwe personages (vooral Davy Jones ziet er met zijn octopushoofd fantastisch uit en zijn crew is ook erg goed gemaakt) vergeet niet de spectaculaire visuele effecten die in deze film nog beter zijn, en ook uiteraard Jonny Depp die weer de show steelt met zijn rol. Echt fantastisch hoe die man zijn rol neerzet!
Het open einde van deze film was erg verrassend, waardoor je met nog meer plezier en spanning gaat uitkijken naar het derde deel! Ik kan niet wachten
SiSsY bOY
Ik vond deze film echt bijzonder slecht. Waar deel één een sterk verhaal was met af en toe de nodige spektakel is dit eerder een hoop spektakel met een zeer mager verhaal.
lorelei
hm, deze film was echt supertof! Ik heb hem nu 2 keer gezien en kan niet wachten om hem nog een keer te bekijken! Johnny Depp doet het geweldig als Jack Sparrow en ook de grappen die ze terughalen uit deel 1 zijn erg leuk. Davy Jones is ook echt super!
mrmedieum
Haha minder dan 5 verdient deze film niet!
Jadoh
Oei. Wat slecht.
Er zat geen zinnige verhaallijn in en het leek wel alsof elke karakter in de film een stukje van Jack Sparrow had meegekregen. Daardoor kwam de echte Jack Sparrow helemaal niet goed tot z'n recht.
Hij kon me ook niet echt boeien. Als ik midden in de film de bioscoop uit had moeten gaan, had ik me niet eens afgevraagd hoe de film was geeindigd.
2.5* voor de moeite.
edit: Toch maar 3* voor Davy Jones. Die vond ik wel heel vet.
Jorick
Een goed en vermakelijk vervolg. Uiteraard minder origineel dan het eerste deel, maar zeker de moeite waard.
pjutter
wat een veeeel te hoge cijfers allemaal zeg,
de mensen die deze film een 5* geven hebben ook allemaal een zeer domme motivatie!
Maar je kan terwijl je naar dit film kijkt lachen,verdrietig worden ook is het spannend het heeft van alles daarom
denk ik dat hij een 5* met gemakkelijk verdient
kom op zeg??? wat is dat voor onzin??
haha als je het nu zou bekijken zou deze film in de toplijst op #74 komen, dat is toch absurd, voor zo'n film??? men heeft misbruik gemaakt van het succes van deel 1,
en (bijna) niemand durft toe te geven dat deze film gewoon slecht is,
de echte 'Jack Sparrow' fans zijn allemaal direct naar de bios gerend, maar als zo het andere publiek deze film gaat bekijken, zal het cijfer van deze film keihard vallen.
verheug me er nu al op
CabbageHunter
Oeh hier had ik toch meer van verwacht. Het is simpelweg teveel van het goede. Omdat de 'droogheid' van deel 1 zo briljant was, hebben ze deel 2 ermee volgepropt, en is de verhaallijn in het niet gevallen.
Het verhaal dat er nog zat, is er rommelig en onoverzichtelijk gebracht.
Verder vind ik het 'mutatiegehalte' echt te hoog liggen in deel 2. Het is bijna ongewoon in deel 2 dat er iemand rondloopt zonder ergens een onmenselijk aanhangels te hebben.
Dat neemt niet weg dat de kwaliteit van de effecten erg goed zijn. Je zit er ruim 2 uur lang met je neus bovenop, maar een echt verschil tussen echt en nep was niet te zien.
Depp deed natuurlijk weer zijn ding, maar hij was wel erg nonchallant.
Ik vond de boel wel erg overdone, maar wel een lekker spooky sfeertje.
Als deel 3 uitkomt zal ik er zeker weer bij zijn.
marciando
Ik heb hem gister gezien in de bios, echt geweldig. Stukken beter dan deel 1 mooie special effects vooral op het schip van die vliegende hollander. Ergens in de film rent jack sparrow over zo'n touwbrug toen moest ik wel even denken aan King Kong maar ja toch een geweldige film
davidov
"wel geinig"
Meer niet eigenlijk. Ik had enerzijds hoge verwachtingen van de film want het 1e deel vond ik geweldig, echter aan de andere kant had ik al verwacht dat het niet super bijzonder zou worden gezien ik totaal niet onder de indruk was van de trailers.
Het eindresultaat is naar mijn idee een best mooie film maar die op alle kanten het net niet heeft wat zijn voorganger wel had. Ik denk dan ook dat als dit het 1e deel was, dat het niet het succes als 1 geworden zou zijn en dat vervolgen uitgebleven waren. Maar ok, dat is puur speculeren.
De film komt vele malen trager op gang dan zijn voorganger. De villain komt pas aan het einde echt goed uit de verf (Davy Jones krijgt pas aan het einde ECHT last van ergernis en frustratie (hoort bij een villain)). De SFX zijn wel mooi en aardig, maar niet beter of slechter dan in deel 1. De humor is minder. De fantastische actie scenes bleven uit tot aan het aller laatst (afgezien van een enkele stunt van Sparrow in het begin). De nieuwe side-villain heeft ook 2 uur nodig om pas echt gemeen over te komen.....En aan het einde komt een verrassing, die men eigenlijk al lang ziet aankomen, want de film miste gewoon iets.
Het probleem echter nu is dat alles en iedereen die ooit in beeld was bij POTC of uberhaupt maar over gesproken is, weer in deze film zit. Bij mij heeft de film dan ook een beetje last van het "matrix reloaded" syndroom. Een film die je toch wel gaat zien omdat je wil weten hoe het loopt, maar eigenlijk voelt de film nogal leeg aan....als een touwbrug tussen 2 rotsen. Een film die nooit ECHT spannend weet te worden, immers er komt een 3e deel en iedereen moet tot het einde blijven leven. en warempel dat is ook het geval. Net als bij reloaded krijgen de helden een zware klap te verduren, is de villain ook niet echt happy, en de 3e partij wel (en warempel! die blijkt min of meer de echte villain te worden!).
Kortom: geinig filmpje, maar geen klassieker, heeft alles net niet. Ik hoop dat het 3e deel wel de voldoening van spanning kan geven die het 1e deel mij gaf.
POTC 1: 4.5*
POTC 2: 3*
G-Member
Blijkbaar snap jij dit moment niet helemaal. Die takken van je dat zijn botten van de andere bemanningsleden van het schip. Als Will Turner vraagt waar de rest van de bemanning is zie je zijn tegenspeler op die botten wijzen.
Als je de rest van de film ook zo bekeken hebt snap ik ook nog wel waar je die 0,5 vandaan haalt.
RicoNC
deel 1 von ik best wel zuigen...
Maar deel 2 is gelukkig beter!
De actie was wel aardig en weer een dom verhaal met KUT einde!!! Maar zeer leuke personages en HEEL MOOI GEMAAKT!!
Wat de film leuk maakt is de HUMOR....
echt heel veel gelachen! Jack is dope!
best wel vermaakt
al met al 3 sterren!
sydney
Alsjeblieft een beetje zuiniger met de alinea's!
FillumGek
Ze hingen toch ook boven een ravijn? Hoe the hell kan je er dan uitkruipen als er onder je alleen maar diepte is?
fabbyke
Eindelijk ben ik gisteren de zomerfilm van het jaar gaan zien en ik kan er echt niet bij wat veel mensen hier zo speciaal aan vinden.
Het verhaal is gewoontjes niet echt origineel en ook niet slecht. De sfx zijn wel mooi om te zien en de sfeer van potc was ook wer helemaal terug.
En de film keek lekker weg dat waren de positieve dingen voor mij.
In de film word ook wel heel veel overdreven zoals commodore en will zitten op zo een rad te vechten en dat blijf maar enkele minuten duren precies of ze nooit eens tegen een boom knallen
of waneer william de sleutel uit davy jonges zijn baard wilt halen gaat er ook wat over, er gebeuren zo veel dingen en hij word maar niet wakker.Het is ook een film waar iedereen dood gaad behalve de "goede" dan, het is wel typisch in zo een film maar potc 2 gaat er nog verder in en dan is het echt niet meer leuk om te zien.
Potc 2 was uiteindelijk maar een heel gewone avonturen film, er is veel minder aandacht aan besteed dan aan potc 1, de film was ook teveel van hetzelfde en heeft is vernieuwing nodig,ik hoop dat in potc 3 terug wat vernieuwing gaat zitten maar daar vrees ik voor.
IcU
Deel 1 heb ik meerdere keren gezien. Ik vind dat een van de beste films van de afgelopen jaren. Toen de trailer van deel 2 uitkwam, kon ik niet meer wachten. Helaas was ik op vakantie toen de film uitkwam, dus moest ik langer wachten, maar gisteren avond was het eindelijk zo ver.
De film begint goed. Mysterieus, donker en spannend. De opkomst van Sparrow vond ik geweldig. Er was veel humor, en de film liep lekker vlot. Er zaten een aantal memorabele en spectaculaire scènes in, die geweldig zijn geacteerd en in beeld zijn gebracht. Na maten de film zich vorderde, werd het steeds donkerder en humoristischer. De prachtige beelden stapelde zich op. Geweldige cgi waar je u tegen moet zeggen. Depp speelde wederom een voortreffelijke Jack Sparrow, en ook Bloom en Knightley waren zeker op dreef. Nogmaals, de geweldige humor is zeker een van de grootste pluspunten van de film.
Waren er geen nadelen? Jammer genoeg wel. Ik vond het verhaal te slap voor een film van 2 en een half uur. Van mij had er best een half uurtje vanaf gemogen. Soms werd het naar mijn mening iets te langdradig. Ook vond ik dat er te veel nieuwe personages werden geïntroduceerd. Het was altijd even nadenken wie wat nu ook al weer heeft gedaan. Vooral die persoon die aan het einde het hard van Davey Jones krijgt overhandigd. Geen idee wie dat ook al weer was.
Maar dat waren over de gehele film maar kleine minpuntjes. Ik heb geweldig genoten van Depp, en zeker ook van de special effects. Heerlijke actie, dat allemaal goed in beeld gebracht wordt. De film vond ik niet beter dan deel 1, maar komt zeker wel in de buurt. 4½*van mij.
En ik vond de film een geweldige cliffhanger hebben. Ik kan niet wachten op deel 3.
soom
Heb er weer van genoten. Met vriendinnen naar de bios is toch leuker dan in je eentje, maar ik ga hier zeker weten nóg een keer heen! Ik ben steeds meer gecharmeerd van Jack Sparrow, een geweldige rol van Johnny. Ik heb het idee dat ik nu meer oppik dan ik de vorige keer heb gedaan. Pirates is gewoon echt een supergeweldige film, echt een 4,5* waard, dus verhoogd met een halfje, van 4,0 naar 4,5.
thomzi50
- 1991 berichten
Deel 2 is véél beter als deel 1.
Deel 2 is nog een grotere domper dan deel 1.
thomzi50
- 1991 berichten
Ik heb het al genoeg uitgelegd geloof ik op de vorige pagina..
Wat een ongelofelijke tegenvaller. Dat het mijn films niet helemaal zijn, piratenfilms, was al duidelijk, maar dit overtreft alles. Pirates Of The Caribbean 1 vond ik een degelijke film, die ondanks enkele domme grappen toch gemakkelijk overiendbleef tot een vermakelijke avonturenfilm. Met Pirates Of The Caribbean 2 wordt ongeveer dezelfde koers ingeslagen, maar dan is alles erger. De grappen zijn tenenkrommend, en dat terwijl de hele zaal dubbel lag. Het waren simpele, al 1000 keer gemaakte en o zo voorspelbare grappen, die werden vergezeld door matig acteurwerk. Bloom was zoals meestal houterig en alleen Depp behaalde een aangenaam niveau. Hij was dan ook wederom zeer goed. Het verhaal was niet echt bijzonder, maar kon ermee door. Maar wat nog zo'n minpunt was, was dat enkele mensen die in de vorige film dood waren verklaard/ dood gingen, gewoon weer leven en deel 3 al in aantocht is , zo kunnen ze eeuwig doorgaan. De special effects waren wel verbluffend en enkele schurken hadden fraaie kostuums. Daarbij komt Depp's goede acteren. Met pijn en moeite een nipte 2*, wat een domper.
Jadoh
idd. ik zei al tegen degene naast me; lijkt King Kong wel!
Angrod_Pallanén
Sorry, kan de connectie even niet leggen. Sinds wanneer rent Kong over een touwbrug?

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
2003

Avontuurlijke film 'Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest' wordt vanavond uitgezonden op televisie

Rechtszaak 'Pirates of the Caribbean'-franchise tegen Disney krijgt vervolg

The Lord of the Rings: The Return of the King