Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Arabisch
Releasedatum: 13 augustus 1981
Bekijk via SkyShowtime
Plot Raiders of the Lost Ark
"The return of the great adventure."
Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.
Indiana Jones
Dr. Marcus Brody
Satipo
Barranca / Monkey Man
The One Ring
Aleen zijn sommige dingen echt onmogelijk in deze film.
Dat is toch vrij logisch in een film als deze zou ik zeggen
Starsky
Dit zijn echt vette films
maar als Ford zich in een vierde deel gaat zetten hoop ik dat de kwaliteit niet achteruit gaat
Al met al toch een 5.0 voor deze
Lola3
zeer leuke film, maar ik heb het dvd packet en als je hem dikwijls ziet, zie je de details en dan zie je soms fouten, maar zeer ok
3,5
maxcomthrilla
Dit was wel een vermakelijk filmpje,
De film begint gelijk goed met een karakterschets van Indiana Jones op avontuur in Zuid - Amerika. We maken ook gelijk kennis met zijn grootste concurrent. De boobytraps waren leuk verzonnen. Die grote rollende bal deed mij denken aan de playstation spelletjes van Crash Bandicoot.
Het gedeelte waarin ze in Egypte belandden vond ik ook een erg sterk stukje film. Humoristisch, oogstrelend en avontuurlijk. Ik griezelde wel af en toe van de hoeveelheid spinnen en slangen, maar dat is positief!
Het einde is een beetje standaard maar een beetje fantasie kan ook geen kwaad. 4*
Knarf Kenobi
Dit was wel een vermakelijk filmpje,
Nou, eigenlijk is hij niet standaard. Je vind hem misschien standaard omdat je dingen herkend uit spelletjes zoals Crash Bandicoot. Maar je moet wel bedenken dat dit eigenlijk de grondlegger van dit genre is geweest. Deze film komt uit 1981, en alle films die erna zijn gekomen; dat zijn de standaard films:P Dit is de originele:P
orbit
- 12092 berichten
Juist!
Muzikant
Eén van de grappige dingen aan Raiders is dat er nog zoveel echt gedaan is. Tegenwoordig spelen acteurs veel meer met een blue screen en worden de enge dingen er later met de computer ingetekend. Voor de slangenscène in de Put der Zielen zijn zo’n 9000 echte slangen op de set aanwezig. Raiders of the Lost Ark is een echte vermakelijke klassieke en vooral sfeervolle avonturenfilm, vol actie en humor. Je zit de hele film op het puntje van je stoel. Het is geen wonder dat de film vijf Oscars won voor art direction, film editing, sound, sound editing en visual effects!
Absolute aanrader!
Jivis
Had tot mijn grote schaamte de Indiana Jones-trilogie nog nooit gezien en heb gisteravond dus maar eens het eerste deel aangezet. Het eerste uurtje vond ik vermakelijk, maar niet echt super. Als Indiana uiteindelijk de Arc vindt, klimt de film op tot een hoog niveau. Vanaf daar heb ik genoten van deze klassieker, met als hoogtepunt de scene waarin Jones korte metten maakt met de Duitse escorte die de Arc bewaakt. Prachtig staaltje actie! Hulde aan Spielberg en ik zet vanavond meteen het tweede deel aan.
Lola3
the last crusade vind ik de leukste, maar de temple of doom vind ik de minste.
danuz
Film die ik in mijn jeugd vele malen heb gezien. En nu moet ik bekenen dat ik het leuk blijf vinden.
Jammer genoeg is het sensationele gevoel wat ik er toendertijd bij kreeg een beetje weggeëbt, maar vermakelijk blijft het zeker.
Heerlijk avontuur, (te) groots, (tikkeltje) over-the-top.
Maargoed, ik verwacht hier ook niets anders van..
Dikke 3,5*, maar dicht tegen de 4 aan.
Diantha93
Deze heb ik op de basisschool gezien, mijn leraar van toen was een geweldige Indiana Jones-fan.
Ik vond het een goede film ,ik vond het ook leuk dat het zich gedeeltelijk in Egypte afspeelt(toch?), dat vind ik een mooi land.
Nu herinner ik me niet alles meer van deze film, maar ik weet nog dat ik dit een mooie film vond...
Poison
Knappe film
Fantastisch hoe Harrison Ford avontuurlijke scénes zelf speelt, zoals met de slangen!
Daar zouden die flauwe acteurtjes van nu beter eens een voorbeeld aan nemen.
Een aanrader!
Stephan
Knappe film
Daar zouden die flauwe acteurtjes van nu beter eens een voorbeeld aan nemen.
Een aanrader!
Ach, de enige slang die jouw naam eer aan doet, zat achter glas... dus het valt allemaal wel mee
darth skywalker
dit is een film vol vermakelijke onzin wat op een dergelijke manier en swung wordt voorgeschoteld die maar een beperkt aantal regiseurs zo kunnen brengen lucas en spielberg bewijzen een topduo te zijn en ook heeft deze film zijn faam te danken aan de geweldige titelrol van ford en de muziektunes enz.
jack-sparrow
geweldige actievolle film.
geweldig geacteerd door harrison ford .
ik geef hem 3.5
wolfhound
Net als Back to the Future een must om deze trilogie in je DVD-verzameling op te nemen. Ondanks de enorme revolutie op film(technisch)gebied vind ik deze films nog altijd de tand des tijds kunnen doorstaan.
Voor de complete trilogie: ****
Voor de complete trilogie: ****
De special-effects zijn echt wel hoogstaand voor die tijd.
Movie_fan#
Beste avonturen-film ooit gemaakt!
Het sfeertje in (met name) de jungle zijn verrukelijk!
Het begin spettert er al helemaal uit als ze dat gouden ding gaan halen. De humor is erg goed en de actie is erg vermakelijk.
Tenshinhan
Leuke avonturen film.
Ford is perfect als Jones, de film is lekker sfeervol, er zitten een paar prachtige stunts in en de humor is zeker leuk in deze film.
Er valt weinig aan te merken aan deze film, maar echt super vind hem ook weer niet, maar gewoon supervermakelijk.
3,5 sterren
joostie
prachtige film mooie muziek en briljante acteurs en regisseur natuurlijk leuk stukje als hij in egypte is er staat zo'n vendje met een zwaard voor hem en indiana jones kijkt schuddend en schiet hem neer
Filmfreaker
Steven Spielberg heeft voor elkaar. Geweldige film!!!
Lekker spannend, veel actie, humor en romantiek.
Ja hoor... voor deze film mag Spielberg voor zichzelf een applausje geven hoor, want dit is echt een goeie actie-avonturenfilm.
HeatWave
Zeer vermakelijk.
Zelfs vandaag de dag beleef ik aan deze film nog steeds aangenaam kijkplezier, natuurlijk moet je deze film met een korreltje zout nemen, maar zijn avonturenfilms daar sowieso niet voor bedoeld.
Een blijvertje in z'n genre.
j0zman
Deze film is net als Indiana Jones the Last Crusade, simpelweg een topper. Naar mijn mening zijn alle jungleavontuur films (bijv. The Librarian) gebaseerd op deze film. Zeer goed verhaal, super acteurs. Nou je kent het bekende rijtje wel.
L. luchtloper
Gisteren voor de zoveelste keer opnieuw gezien, mijn jeugdheld. Raiders of the Lost Ark is geen meesterwerk, maar wel een van de beste avonturenfilms in de geschiedenis van de film. Een heerlijke film om naar te kijken, lekker die ouderwetse vuistslagen, schietpartijen, achtervolgingen en gevaarlijke beestjes met een vleugje archeologie. Een heerlijke film uit een tijd zonder al te veel special effects, met geweldige muziek waar je kippevel van krijgt.
Dead01
- 1977 stemmen
Film gisteren herbeken en moet zeggen ja niet slecht e.
Verhaal is leuk en vol actie en spanning.
Harrison Ford zet hier weer een goede rol neer.
En heb ben al de making off gezien en moet zeggen wel prachtig hoe ze dat doen en ook van de andere films.
3.5 stemmen
catdog
- 2026 stemmen
Ik heb gisteravond deze film opnieuw bekeken.
Deze film is me fantastisch bevallen.
Veel meer dan de eerste kijkbeurt toen ik heb een 3.0 gaf.
Ik vraag me nu af: Hoe heb ik dat ooit kunnen geven?
Geweldige film met zeker spannende scenes.
Het feit dat het meerendeels in de woestijn is vind ik wel jammer.
Ik houd niet zo van films die zich in de woestijn afspelen haha.
Vandaar denk ik dat ook dat ik die 3.0 gaf bij de eerste kijkbeurt.
Stem verhoogd naar:

1989

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

'Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark' vanavond te zien op televisie

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

Harrison Ford was aanvankelijk verbijsterd door het 'Indiana Jones'-kostuum: "Wat ga ik doen met een f*cking zweep?"

Il Buono, il Brutto, il Cattivo

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Lord of the Rings: The Two Towers
Avontuur / Fantasy, 2002
saving the worldriddlenepalhimalaya mountain rangecairomosesegyptewhip schatmedallionleather jacketnazihatmediterraneanark of the covenantten commandments schattenjachtexcavationswastikaarchaeologistadventurerarcheologyreligious history jaren 30dramaticexcitedglobetrotting adventure