• 9.377.371 stemmen

Raiders of the Lost Ark (1981)

Actie / Avontuur | 115 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Alternatieve titel: Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Karen Allen en Paul Freeman

IMDb beoordeling: 8,4 (1.102.413)

Gesproken taal: Engels, Spaans, Duits, Hebreeuws en Arabisch

Releasedatum: 13 augustus 1981

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Raiders of the Lost Ark

"The return of the great adventure."

Indiana Jones heeft maar één levensdoel: de wereld afreizen op zoek naar archeologische rijkdommen. Hij is een avonturier die voor niets terugschrikt om zijn doel te bereiken en zijn concurrenten te verslaan. Zijn voornaamste tegenstrever is Belloq, een gewetenloze Franse archeoloog in dienst van Nazi-Duitsland. In 1936 wil Hitler absoluut de Ark des Verbonds in zijn bezit krijgen. Indiana Jones krijgt de opdracht om de Ark te vinden voordat de Nazi's dat doen.

Indiana Jones

Barranca / Monkey Man

avatar van The One Ring

The One Ring

sinterklaas schreef:

Aleen zijn sommige dingen echt onmogelijk in deze film.

Dat is toch vrij logisch in een film als deze zou ik zeggen

avatar van Starsky

Starsky

Dit zijn echt vette films

maar als Ford zich in een vierde deel gaat zetten hoop ik dat de kwaliteit niet achteruit gaat

Al met al toch een 5.0 voor deze

Lola3

zeer leuke film, maar ik heb het dvd packet en als je hem dikwijls ziet, zie je de details en dan zie je soms fouten, maar zeer ok

3,5

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Dit was wel een vermakelijk filmpje,

De film begint gelijk goed met een karakterschets van Indiana Jones op avontuur in Zuid - Amerika. We maken ook gelijk kennis met zijn grootste concurrent. De boobytraps waren leuk verzonnen. Die grote rollende bal deed mij denken aan de playstation spelletjes van Crash Bandicoot.

Het gedeelte waarin ze in Egypte belandden vond ik ook een erg sterk stukje film. Humoristisch, oogstrelend en avontuurlijk. Ik griezelde wel af en toe van de hoeveelheid spinnen en slangen, maar dat is positief!

Het einde is een beetje standaard maar een beetje fantasie kan ook geen kwaad. 4*

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

maxcomthrilla schreef:

Dit was wel een vermakelijk filmpje,

Nou, eigenlijk is hij niet standaard. Je vind hem misschien standaard omdat je dingen herkend uit spelletjes zoals Crash Bandicoot. Maar je moet wel bedenken dat dit eigenlijk de grondlegger van dit genre is geweest. Deze film komt uit 1981, en alle films die erna zijn gekomen; dat zijn de standaard films:P Dit is de originele:P

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Knarf Kenobi schreef:

Juist!

avatar van Muzikant

Muzikant

Eén van de grappige dingen aan Raiders is dat er nog zoveel echt gedaan is. Tegenwoordig spelen acteurs veel meer met een blue screen en worden de enge dingen er later met de computer ingetekend. Voor de slangenscène in de Put der Zielen zijn zo’n 9000 echte slangen op de set aanwezig. Raiders of the Lost Ark is een echte vermakelijke klassieke en vooral sfeervolle avonturenfilm, vol actie en humor. Je zit de hele film op het puntje van je stoel. Het is geen wonder dat de film vijf Oscars won voor art direction, film editing, sound, sound editing en visual effects!

Absolute aanrader!

avatar van Jivis

Jivis

Had tot mijn grote schaamte de Indiana Jones-trilogie nog nooit gezien en heb gisteravond dus maar eens het eerste deel aangezet. Het eerste uurtje vond ik vermakelijk, maar niet echt super. Als Indiana uiteindelijk de Arc vindt, klimt de film op tot een hoog niveau. Vanaf daar heb ik genoten van deze klassieker, met als hoogtepunt de scene waarin Jones korte metten maakt met de Duitse escorte die de Arc bewaakt. Prachtig staaltje actie! Hulde aan Spielberg en ik zet vanavond meteen het tweede deel aan.

Jivis schreef:

ik zet vanavond meteen het tweede deel aan.

the last crusade vind ik de leukste, maar de temple of doom vind ik de minste.

avatar van danuz

danuz

Film die ik in mijn jeugd vele malen heb gezien. En nu moet ik bekenen dat ik het leuk blijf vinden.

Jammer genoeg is het sensationele gevoel wat ik er toendertijd bij kreeg een beetje weggeëbt, maar vermakelijk blijft het zeker.

Heerlijk avontuur, (te) groots, (tikkeltje) over-the-top.

Maargoed, ik verwacht hier ook niets anders van..

Dikke 3,5*, maar dicht tegen de 4 aan.

avatar van Diantha93

Diantha93

Deze heb ik op de basisschool gezien, mijn leraar van toen was een geweldige Indiana Jones-fan.

Ik vond het een goede film ,ik vond het ook leuk dat het zich gedeeltelijk in Egypte afspeelt(toch?), dat vind ik een mooi land.

Nu herinner ik me niet alles meer van deze film, maar ik weet nog dat ik dit een mooie film vond...

avatar van Poison

Poison

Knappe film

Fantastisch hoe Harrison Ford avontuurlijke scénes zelf speelt, zoals met de slangen!

Daar zouden die flauwe acteurtjes van nu beter eens een voorbeeld aan nemen.

Een aanrader!

avatar van Stephan

Stephan

Poison schreef:

Knappe film

Daar zouden die flauwe acteurtjes van nu beter eens een voorbeeld aan nemen.

Een aanrader!

Ach, de enige slang die jouw naam eer aan doet, zat achter glas... dus het valt allemaal wel mee

dit is een film vol vermakelijke onzin wat op een dergelijke manier en swung wordt voorgeschoteld die maar een beperkt aantal regiseurs zo kunnen brengen lucas en spielberg bewijzen een topduo te zijn en ook heeft deze film zijn faam te danken aan de geweldige titelrol van ford en de muziektunes enz.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

geweldige actievolle film.

geweldig geacteerd door harrison ford .

ik geef hem 3.5

avatar van wolfhound

wolfhound

Net als Back to the Future een must om deze trilogie in je DVD-verzameling op te nemen. Ondanks de enorme revolutie op film(technisch)gebied vind ik deze films nog altijd de tand des tijds kunnen doorstaan.

Voor de complete trilogie: ****

wolfhound schreef:

Voor de complete trilogie: ****

De special-effects zijn echt wel hoogstaand voor die tijd.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. een van de beste indiana jones films die er is

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Beste avonturen-film ooit gemaakt!

Het sfeertje in (met name) de jungle zijn verrukelijk!

Het begin spettert er al helemaal uit als ze dat gouden ding gaan halen. De humor is erg goed en de actie is erg vermakelijk.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Leuke avonturen film.

Ford is perfect als Jones, de film is lekker sfeervol, er zitten een paar prachtige stunts in en de humor is zeker leuk in deze film.

Er valt weinig aan te merken aan deze film, maar echt super vind hem ook weer niet, maar gewoon supervermakelijk.

3,5 sterren

avatar van muismat

muismat

De eerste, en misschien wel de beste, 4*

avatar van joostie

joostie

prachtige film mooie muziek en briljante acteurs en regisseur natuurlijk leuk stukje als hij in egypte is er staat zo'n vendje met een zwaard voor hem en indiana jones kijkt schuddend en schiet hem neer

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Steven Spielberg heeft voor elkaar. Geweldige film!!!

Lekker spannend, veel actie, humor en romantiek.

Ja hoor... voor deze film mag Spielberg voor zichzelf een applausje geven hoor, want dit is echt een goeie actie-avonturenfilm.

avatar van HeatWave

HeatWave

Zeer vermakelijk.

Zelfs vandaag de dag beleef ik aan deze film nog steeds aangenaam kijkplezier, natuurlijk moet je deze film met een korreltje zout nemen, maar zijn avonturenfilms daar sowieso niet voor bedoeld.

Een blijvertje in z'n genre.

avatar van j0zman

j0zman

Deze film is net als Indiana Jones the Last Crusade, simpelweg een topper. Naar mijn mening zijn alle jungleavontuur films (bijv. The Librarian) gebaseerd op deze film. Zeer goed verhaal, super acteurs. Nou je kent het bekende rijtje wel.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Gisteren voor de zoveelste keer opnieuw gezien, mijn jeugdheld. Raiders of the Lost Ark is geen meesterwerk, maar wel een van de beste avonturenfilms in de geschiedenis van de film. Een heerlijke film om naar te kijken, lekker die ouderwetse vuistslagen, schietpartijen, achtervolgingen en gevaarlijke beestjes met een vleugje archeologie. Een heerlijke film uit een tijd zonder al te veel special effects, met geweldige muziek waar je kippevel van krijgt.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Film gisteren herbeken en moet zeggen ja niet slecht e.

Verhaal is leuk en vol actie en spanning.

Harrison Ford zet hier weer een goede rol neer.

En heb ben al de making off gezien en moet zeggen wel prachtig hoe ze dat doen en ook van de andere films.

3.5 stemmen

avatar van P8rb

P8rb

alle indiana jones films zijn top

4,0

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Ik heb gisteravond deze film opnieuw bekeken.

Deze film is me fantastisch bevallen.

Veel meer dan de eerste kijkbeurt toen ik heb een 3.0 gaf.

Ik vraag me nu af: Hoe heb ik dat ooit kunnen geven?

Geweldige film met zeker spannende scenes.

Het feit dat het meerendeels in de woestijn is vind ik wel jammer.

Ik houd niet zo van films die zich in de woestijn afspelen haha.

Vandaar denk ik dat ook dat ik die 3.0 gaf bij de eerste kijkbeurt.

Stem verhoogd naar:

4.0