Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.591)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Edie
Ik vind het alleen zo stom dat ze twee verschillende SE's maken. Die 4-disc heeft méér extra's dan de 2-disc.
Ik vind het ook maar lastig, zo heb ik even moeten zoeken welke versie ik nemen zou. Ik wou alles, of niets.
Zover ik weet bevat de 4-Disc hetzelfde materiaal als de 3-Disc, echter is bij de 4-Disc de film verdeelt over 2 Dics ? Met (enorm) hoge geluids/beeld kwaliteit.. Zo las ik het. Er zal wel één schijfje bestaan met de extra's welke geleverd word bij de 2, 3 en 4-Disc SE. De 3 & 4 zullen nogwel een schijf extra bevatten met achtergrond materiaal.
Samenvatting; begrijp het nog niet helemaal
Ofwel; ga voor de 4-Disc dan heb je het altijd goed
- 2081 stemmen
Graag, maar het is een collector's item dus lijkt het me echt zo'n geval waarbij je bij wijzen van spreken met je slaapzak voor de winkel moet liggen.
Linn
vandaag voor de zoveelste keer herzien en blijft toch wel een mooie film 4* moest er nog wel een traantje bij laten
Ik blijf bij m'n 4.5*
Turkeyloverz
nou, dat verhaal kan ik nu wel in mijn hoofd afspelen, ik heb hem zo vaak gezien.Daardoor is het ook niet echt origineel meer...
3.5 sterren
JoeCabot
Haalt nu ook eidnelijk 7.0 op imdb.
Materny
Shit Shit Shit.
Ik ben echt tegen romantiek films maar bij deze maak ik toch maar een uitzondering.
Mooie film en als uiteindelijk t schip naar de kelder gaat verschijnt de Combo romantiek/ ramp.
Ijzersterk en zeer goed gemaakt.
Het orkest dat blijft spelen terwijl iedereen moord en brand schreeuwt was wel lachen.
Goede film, echt waar.
ps, niet verder vertellen maar toen ik destijds deze film in de bios zag was het toch de enige keer dat ik een traantje liet bij een film
- 2081 stemmen
Ik vraag me wel af hoe het gaat aflopen met die '4-disc Definitive Collector's Edition'. Ik wil hem graag hebben, maar ik heb het vermoeden dat je wel erg op tijd moet zijn, voordat het is uitverkocht.
Maar ach, wellicht is er over een paar jaar wel een 'Ultra Definitive Professional Collector's Edition', ha ha.
Quido
soom
Titanic is heerlijk romantisch, en hoewel te lang, heeft James Cameron werkelijk alles uit de kast getrokken. Wat mij betreft, zou het veel korter moeten zijn. Niemand gaat voor zijn lol in de bios 3 uur kijken naar een boot die zinkt... Zelfs al had ik daarna Kate Winslet en Leonardo Dicaprio voorgoed in mijn hart gesloten.
iivan
ik heb hem net weer een keer gekeken en hy was echt betoverend.
dit is echt een film, waarby ik een traantje laten nie tkan uitsluiten.
hoe alles is gefilmd en de goeie acteurs.
gewoon topfilm
Kalou2005
Exelent geacteerd zeg, prima film, goede special effects voor zover die er zijn en een mooie sfeer...het verhaal goed in beeld gebracht! 4*
ll_Sparrow
Prachtige film. Ik snap écht niet dat sommige mensen deze film zo ontzettend laag beoordelen. Het kán gewoon niet! Ik accepteer iemands mening heus, maar als je alleen al het verhaal weg laat in deze film krijgt het van mij al 3,5*. (Special effects, de prachtige muziek, etc. etc.)
Oke; Het is een standaard verhaal, misschien, en tegen de romantiek moet je kunnen. Maar het is zo ontzettend mooi uitgewerkt. De delen met de oude Rose, vooral op het eind zijn echt aangrijpend; "A woman's heart is a deep ocean of secrets. But now you all know there was a man named Jack Dawson, and that he saved me, in every way that a person can be saved. .
I don't even have a picture of him. He exists now only in my memory.'' Prachtig.
xpookyx
Weinig woorden voor ik heb hem gisteren nog een keer bekeken.. blijft een pracht van een film 4.5*
dmoie-master
ik ga voor de 4-disc gaan film verdeeld over 2 delen en making of van 3 uur clipje my heart will go onn, veel trailers spots, oudio-comentaren enz.....
geweldig gewoon, hoewel somigen deze film stom vinden voor mij blijft hij de beste aller tijden(maja titanic(films en ramp is een obssesie geworden dus denk dat het daar aan ligt)
deze krijgt van mij een topscore
Wezze
Je houd ervan, of je houd er niet van, ik hou er wel van.. alleen jammer van die ene grote blunder -_-'
de tekeningen van Jack worden meegenomen door Cal omdat ze 'nog wel geld op zouden kunnen leveren', vervolgens worden die tekeningen jaren later in de kluis gevonden, waar ze dus uitgehaald waren :s
Verder gewoon een topfilm natuurlijk..
Ook geweldig natuurlijk, dat je de foto's van de jonge Rose weer terug ziet aan het einde, waarin ze op een paard rijd met twee benen aan elke zijde en een achtbaan op achtergrond.. Dat is waar Jack het over had toen hij over vrijheid praatte, Rose heeft vervolgens zijn manier van leven voortgezet.
Redlop
Ik vind 'Titanic' nog steeds mooi. Soms kunnen achterhaalde clichébeelden mooi zijn juist omdat ze achterhaald zijn.
Beste film ooit
Wel mee eens, wie deze film slecht vind heeft gewoon geen goede smaak, de film heeft ook niet voor niets 11 oscars gewonnen dus dat verklaard het maar weer.
ll_Sparrow
Als je het er mee eens bent dat het de beste film ooit is, waarom staat hij dan niet op 1 in je top tien (of überhaupt in je top 10? o_ô
darkcity
Ik vind het niet de beste film ooit maar over het algemeen gezien is dat het wel als je kijkt naar het aantal oscars dat ie won.
En het is ook niet echt een top 10 film daarom vind ik.
Poisonthewell
Dat slaat dus nergens op. Ik vind Titanic een schitterende film (ik zou m zo rond de 20e plaats zetten), maar beweren dat iemand die het daar niet mee eens is geen smaak zou hebben is belachelijk. En het aantal Oscars dat een film gewonnen heeft gebruiken als bewijs dat het de beste film ooit zou zijn is ook vrij treurig. De Oscars zijn voor mij persoonlijk maar een erg matige maatstaf voor wat goed is en wat niet, en ook dat zal voor iedereen verschillen.
Bas17
Dat geeft voor mij alleen aan dat je moet oppassen met films die oscars hebben gewonnen omdat ze mij vaak absoluut niet bevallen.
Nee, door deze reactie zal ik mijn stem toch niet verhogen.
Angrod_Pallanén
Hij is nu toch op DVD? Althans, volgens een van Leest folder wel..
Art
Hij is vandaag officieel uitgekomen zowel als gewone Special Edition als een Deluxe Edition. En die laatste is geloof ik alleen bij de Free Record Shop verkrijgbaar want ik zag een aankondiging staan van ''Exclusief bij Free'' en die Deluxe Edition kan ik dus ook nergens anders vinden dan alleen maar daar. Maar dat zou ik dus vreemd vinden en ik denk haast wel dat ie ook binnenkort in andere winkels opduikt.
- 2081 stemmen
Vandaag gekocht en vrijwel alle extra's gekeken. Echt superinteressant om te zien hoe alles in elkaar is gezet en hoeveel moeite ze wel niet hebben gedaan voor deze film.
darkcity
Grrrr, ik moet nog wachten tot sinterklaasavond
Idd
Overigens is de film verdeeld op 2 DVD's, dus middenin de film moet je de DVD verwisselen. Opzich niet heel storend, aangezien de film 3 uur duurt, en dit een lange zit is. Zo kan je mooi even naar de wc, drinken/eten erbij nemen, en het tweede deel bekijken met erg hoge beeld en geluidskwaliteit.
Dit is gedaan doordat de 2 disc's ook behoorlijk vol informatie zitten. Zometeen starten aan de film

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic