Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.377.916)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Edie
Gezien, stem blijft staan... Ikzelf vind het een goede film, wel soms wat overgeromaniseerd (bestaat dat?) en het verhaal is eigenlijk wel erg simpel gekozen. 2 Bad-guy's, verliefd stelletje met beide een andere cultuur, etc..
Gezien de making-of, hoeveel tijd er wel niet is gaan zitten in de details en onderzoeken, en gezien de grote van het project, vind ik het een erg knappe prestatie. Ik kan de film gerust kijken, en irriteer me eigenlijk nergens aan. Het is een vrij luchtige film, die mij toch met een brok in de keel zitten laat.
Het geremasterde geluid is ook echt erg mooi b.t.w.. Zeker in vergelijking met de eerder uitgegeven 'one-disc' versie.
glannestino
Ik heb hem gisteren voor het eerst sinds 6 jaar weer gezien, en hij is echt veel beter dan ik me kon herinneren. Toen ik de dvd kocht een paar dagen geleden, keek iedereen me raar aan, want de meeste mensen die ik ken vinden de film slecht. En als ik dan vraag waarom, dan krijg ik te horen: "Omdat Leonardo di Caprio erin speelt."
Nou, ik heb kritisch naar op di caprio gelet in de film, want ik ben ook niet zijn grootste fan, maar ik vond hem goed spelen. In de Film zit een goed sfeertje van begin 20e eeuw, en de scenes van het schip (vooral als het zinkt) zijn echt fantastisch. Ik leefde heel erg mee met de film (hoopte echt dat hij deze keer de schots zou missen
) en ik zat op het eind van de film ook echt met een brok in mijn keel. Dus ik verhoog mijn punt van 3,5 naar 4,5.
speedy23
Titanic zonk sneller dan vermoed.
De ondergang van de Titanic heeft zich blijkbaar toch anders afgespeeld dan totnogtoe vermoed. Pas ontdekte wrakstukken bewijzen dat de reconstructies van de catastrofe tot op heden foutief waren en dat het passagiersschip veel sneller is gezonken dan aangenomen. Dat hebben Britse experts bekendgemaakt, zo meldt Der Spiegel.
De Titanic gold als onzinkbaar toen hij op 10 april 1912 vanuit het Engelse Southampton aan zijn maidentocht naar New York begon. In de nacht van 14 op 15 april sloeg het noodlot echter toe. Het schip, dat het toppunt vormde van de toenmalige scheepsbouw, kwam in botsing met een ijsberg en zonk 2,5 uur later. Ongeveer 1.500 mensen kwamen daarbij om het leven.
In augustus werden brokstukken van het schip teruggevonden en daaruit moet volgens de experts blijken dat het schip veel sneller is gezonken, ongeveer in twintig minuten. "Vroeger ging men er van uit dat het schip tijdens het zinken in twee stukken brak, nu blijkt dat het schip eerst in tweeën brak en daarna zo goed als meteen gezonken is", aldus Roger Long, een scheepvaartdeskundige.
Een gevolg van de nieuwe bevindingen is dat in de dvd-versies van de talloze films over het zinken van de Titanic danig zal moeten worden geknipt, dat het beruchte orkest zijn playlist moet inkorten en dat Leonardo DiCaprio een beetje sneller en wat minder pathetisch moet sterven.
Bron: hln.be
FisherKing
Als je de soap van de eerste 2 uur weghaalt, hou je dus geen film meer over
Angrod_Pallanén
Het klopt ook niet. Sowieso zijn alle stukken van het schip allang teruggevonden (volgens mij de eerste keer in de jaren '80 en de laatste keer eind jaren '90) en hoe wou een schip eerst in tweeën breken? Sorry, maar ik snap niet hoe een schip door met de voorkant tegen een ijsberg aan te varen, in het midden breekt en dan pas, in een record tijd voor zo'n groot gevaarte, naar de bodem zinkt.
Ik geloof er niks van totdat er harde bewijzen op tafel komen. Anders kan ik nu ook wel andere dingen gaan roepen.
glannestino
pff, dat bericht kan nooit kloppen. Er waren ook nog 1500 overlevenden van de titanic weet je nog... Die vertelden allemaal dat het zo gegaan is zoals het verfilmd is...
(en die 1500 overlevenden hadden het ook niet gered als het schip binnen 20 minuten was gezonken)
Wat een onzinbericht!
PatrickL
Wat een onzinbericht!
Er zijn 1500 doden staat in het bericht hierboven.
"Slechts 710 van de 2 227 mensen (31,9%) overleefden de ramp.".
Bron
Over onzin berichten gesproken.
- 2077 stemmen
Kent iemand deze geweldige reklame van 'Even Apeldoorn bellen' nog?
Behind the scenes van de DVD vertelde dat die scène waarin Thomas Andrews in de rookkamer naar die klok kijkt terwijl het schip zinkt, is opgenomen zonder dat de set gekanteld werd. Ik was toch wel benieuwd hoe ze dat met dat vallende glaasje hebben gedaan. Gisteren goed op gelet, en met mijn verwachtingen mee: een enorm zichtbaar touwtje.
Edie
Eens goed opletten
Reclame ken k niet b.t.w. Schande
glannestino
en 3000 opvarenden, dus er zijn 1500 doden, en 1500 overlevenden, precies de helft dus
- 2077 stemmen
Afgerond op honderdtallen (omdat het exacte aantal nooit bekend is geweest): 2200 passagiers, 700 overlevenden, 1500 gestorven.
ll_Sparrow
Bedenk je altijd dingen uit het het niets?
Angrod_Pallanén
Idd een beetje vaag dan iemand denkt dat precies de helft dood gaat en de andere helft overleeft. Als je de film had gezien zou je toch moeten denken dat de helft niet eens van het schip af kwam.
glannestino
Oh ja, ik zat idd fout. Ik dacht te herinneren dat er 3000 opvarende waren, maar het waren er idd 2200. Maar ja, het punt was dat dat artikel nooit kon kloppen, omdat er toch getuigen zijn geweest die hebben gezien het het gegaan is. Dus niet zo moeilijk doen allemaal
Tarkus
Het is en blijft een prachtige film. Heb de nieuwe versie (4 DVD) en het geluid dat hier op staat is werkelijk subliem. Iedereen kent ondertussen het verhaal. En het is hier prachtig verteld. Maar of het nog klopt met de werkelijkheid is zeer de vraag. Er is onlangs een studie verschenen aan de hand van analyses van wrakstukken van Titanic. En daaruit heeft men kunnen opmaken dat het schip op 20 minuten tijd naar de dieperik zou zijn gegaan. Als dat waar is wordt natuurlijk het hele (waar gebeurde !!) verhaal uit deze film onderuit gehaald. Maar dat neemt niet weg dat deze film een subliem stuk cinema is en blijft. Zowel de special effects, de muziek de acteerprestaties als regie zijn grandioos. En deze film heeft dan ook terecht meerdere Oscars gewonnen.
Angrod_Pallanén
Ik denk niet dat ik deze film minder ga waarderen of dommer ga vinden als de tijdsduur van hoelang het schip er over deed om te zinken korter blijkt dan aanvankelijk gedacht werd. Het blijft een film over liefde, niet over waargebeurde feiten van Titanic.
Dylan Blanker
De film zit fantastisch in elkaar, en is goed ingedeelt (1,5 uur liefde / romantiek, en 1,5 uur een drama / rampenfilm), en daardoor verveelt de film absoluut niet. Bovendien is de film erg mooi en indrukwekkend gemaakt(vooral het einde), met uitstekend acteerwerk!! Verder veel spanning, waardoor je er helemaal in meeleeft. Deze film had gewoon in de toplijsten van MovieMeter moeten staan!
**** en een half (4,5).
Echt de moeite waard!!

- 2077 stemmen
Het blijft een film over liefde, niet over waargebeurde feiten van Titanic.
Wat een bullshit. Daarom is er zeker speciaal voor de film jaren onderzoek aan voorafgegaan? Deze film gaat over de Titanic en haar lot. Het liefdesverhaal dient slechts als opvulling.
ll_Sparrow
Inderdaad. Er zitten tal personages in die ook op de echte titanic waren.
Angrod_Pallanén
Oké, het was onzin wat ik zei, maargoed, om nou een hele film teniet te doen omdat het zogenaamd niet klopt
En als ze toch zoveel jaar onderzoek hebben gedaan, dan denk ik niet dat ze een grote fout hebben gemaakt in de film wel?
Tarkus
Het was niet mijn bedoeling om de film af te breken, als zou hij niet zijn gemaakt naar de feiten. Ik weet ook best wel dat er een onderzoek is gedaan naar de feiten alvorens men aan de film begon. Maar waar ik naar wees in mijn vorig bericht waren nieuwe bevindingen na onderzoek van wrakstukken van Titanic die zijn onderzocht. En dit is maar pas dit jaar bekend geraakt, dus jaren na het maken van de film. En het is nog zeer de vraag of de beweringen die nu zijn gemaakt, als zou Titanic na 20 minuten zijn gezonken, wel juist zijn. Maar mijn opmerking had helemaal niets te maken met de film op zich hoor, die is schitterend.
- 2077 stemmen
Lijkt me zeker weten van niet.
Angrod_Pallanén
Een schip van 268 meter zinkt niet in 20 minuten. Denk eens aan de ruimte die gevult met water moet zijn voordat het schip naar beneden getrokken word. Denk eens aan het feit dat alleen de voorkant beschadigt was en dat er daar dus alleen water kwam in het begin. Denk eens aan hoe er 20 (ofzoiets) boten zijn weggevaren van het zinkende schip in 20 minuten? Dat lukt echt niet..
- 2077 stemmen
Kan makkelijk. De Lusitania (van de Cunard Line) was bijna net zo groot als de Titanic, maar zonk in 18 minuten. Maar zoals je al zei, het is afhankelijk van de beginschade hoelang een schip erover doet om te zinken.
Angrod_Pallanén
Heb me net de Deluxe edtie aangeschaft

Argh!! Ik ook willen!!!
Niet eerlijk , nee!

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Actie / Sciencefiction, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic