• 9.379.134 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Ik blijf het mooi vinden.. Al is die 3 uur voor deze film wel een lange zit moet ik zeggen.

avatar van Take One

Take One

Geforceerd deze film in de bioscoop gezien. Uiteraard vanwege het zoete verhaaltje. Wist toch te overtuigen door schitterende effecten. Het zinken van het schip is realistisch gefilmd.

avatar van benjamin_007

benjamin_007

Dit is ongetwijfeld een van de beste films ooit! Alleen vond ik de inleiding (periode voor het schip de ijberg raakt) iets te lang. Maar hij verdient z'n vele oscars zeker en vast!

eerdekes

Jij noemt die periode de inleiding :d

avatar van Edie

Edie

Een goeie film, de film slaagt op veel opzichten, het verhaal is vrij goed, af-en-toe is alles wel erg softy, maar de special fx maken dit meer dan goed. Alleen al de geweldige inzet en moeite, overtollig hoge budget en de acteurs maken dit tot een topper. Nooit eerder is het zinken van dit R.M.S. schip zo duidelijk en mooi in beeld gebracht.

Verdiend van mij een hoge score,

De soundtrack ben ik niet zo beu, omdat ik hem toen-der-tijd altijd door zapte als hij gedraaid werd

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deze film draaide in de bios op een moment in mijn leven dat je als jongen niet mocht zeggen dat je hem had gezien, en al helemaal niet dat je hem leuk vond.

Een echte meisjesfilm. Tsja, je bent 15 of je bent het niet, zo zit de wereld dan in elkaar.

Wat later op video gekeken met een vriendin en ik moet eerlijk bekennen dat het een hele goeie film is. Bij die scène aan het eind, met dat applaus, kreeg ik behoorlijk kippevel. En de stunts zijn natuurlijk super. Sommige scènes tussen DiCaprio en Winslet balanceren op het randje der zeikerigheid maar gaan er gelukkig nooit overheen.

Winslet ziet er ook behoorlijk appetijtelijk uit in deze film.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Captain Pervert schreef:

Bij die scène aan het eind, met dat applaus, kreeg ik behoorlijk kippevel.

Kan ik me in vinden, vond ik ook een sterke scène. Leuke afsluiter en goede muziek.

avatar van mister blonde

mister blonde

Captain Pervert schreef:

wij zijn ongeveer even oud, dus dat zou ook voor mij moeten gelden. ware het niet dat het in mijn geval pure onzin is. ik hoor vaak argumenten als ' is het niet stoer om deze film goed te vinden of zo?' kan het niet zo zijn dat mensen dit echt gewoon een slechte film vinden? over-sentimenteel, voorspelbaar liefdesverhaal, standaard slechterik, verschrikkelijke muziek om van te kotsen en matige acteerprestaties (hoewel de film goede acteerprestaties ook nauwelijks toelaat). Casablanca daar krijg ik pas tranen van in mijn ogen.

avatar van WB

WB

mister blonde schreef:

verschrikkelijke muziek om van te kotsen...

Dit is iets waar ik et dus echt niet mee eens ben! De muziek is juist hetgeen wat sfeer en emotie in deze film brengt! Briljant gedaan van James Horner...

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

WB schreef:

Prachtig werk van James Horner inderdaad!

avatar van Edie

Edie

Chainsaw schreef:

Ohhman, precies! hahaha, juist die scene...

Muziek is gewoon goed, alleen kreeg ik niet altyd het idee dat Kate echt als 17 jarige speelt, maargoed..

avatar van Film-Maniakje

Film-Maniakje

Ik was laats aan het zoeken in de top 250 naar deze film en hij stond er gewoon niet in.

Hoe kan het toch dat een film als deze er niet in staat hij zou gem. zeker een heel punt hoger moeten staan. Een 3,31 is gewoon te laag andere sites lachen zich hier kapot om. Hij heeft niet voor niets 11 oscars gewonen en dat was ook nog terecht ook.

avatar van davidov

davidov

tis een tranenwringer, sentimentele overgehypte bagger film, bah bah en nog eens bah

(gladiator ook maar dat is een ander verhaal )

avatar van vdc

vdc

Film-Maniakje schreef:

andere sites lachen zich hier kapot om.

Toch niet, op IMDB scoort ie nauwelijks beter.

Volgens mij struikelen veel filmliefhebbers over de achterhaalde cliché’s (het thema “geld maakt niet gelukkig” wordt wat sterk in de verf gezet, de voorspelbare lovestory, de slechterik die acteert volgens het boekje).

Voor wie veel films bekijkt, kan dit hinderlijk overkomen. Toch blij dat iemand als stinissen deze film een 5 geeft !

eerdekes

Dit is gewoon 'n film die je na enkele keren bekijken beu bent gezien. Niet meer, niet minder.

Met films zoals pulp fiction, reservoir dogs, etc..

heb je dat helemaal niet.

Snap je de link ?

avatar van xangadix

xangadix

Pulp fiction heeft bij mij ook aan kracht ingeboet na een viewing of vijf. Tuurlijk, het is en blijft een leuke film, maar zó geweldig is hij ook weer niet...

toch wel

avatar van xangadix

xangadix

Ja iedereen vindt 'em geweldig cool en loopt Ezekiel hoofdstuk 25 vers 17 te citeren, maar als film vind ik hem toch slordig in elkaar zitten.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Was deze al gepost? Titanic in 30 seconden met konijnen. Vond die andere 2 niet zo leuk maar hier kon ik wel om lachen.

avatar van steven36

steven36

puffen en uitzitten, toch is er een doelgroep die hier in trapt vandaar dat de producent er (ijs)bergen geld mee verdient.

Prachtige film!!

Deze film leek me niks, toen ik me meer ging interesseren voor films en jawel LDC, ben ik hem toch maar gaan kijken. 3 uur leek me ontzettend lang, maar als de film je eenmaal boeit maakt het niks meer uit. Heel erg mooi in elkaar gezet, Kate Winslet en Leonardo DiCaprio zijn verbluffend goed en het verhaal is zeer mooi. Nog nooit zo ontroerd geweest bij een film!

avatar van Janneke-van-Jip

Janneke-van-Jip

mooie film, mooie beelden, mooie acteurs, mooi verhaal, nee niks op aan te merken, 3,5 sterren!!

avatar van Vera

Vera

Oef! best wel een jankfilm en dan met name het einde hha!!

Ook ik heb er nix op aan te merken. Heel moi gemaakt deze film!

De lange zit was cker wel de moeite waard

4.5 sterretjes!

avatar van markpennings

markpennings

Best wel een saaie film, jammer dat het zo lang moet duren. Het zinken van het schip was wel mooi weergegeven. Het verhaal is helaas langdradig en saai. De film is historisch gezien niet helemaal juist dus je moet deze film niet beoordelen als historische film daarom toch nog 2.5*

Anne_Girl

Ik zie dat er een foutje staat in het verhaaltje:

De 17-jarige rijke Rose Dawson wordt gedwongen om met Cal Hockley te trouwen. Tijdens een tocht op de Titanic, een gigantisch schip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ze worden verliefd.

Rose heet namelijk geen Dawson van haar achternaam. Jack Dawson en Rose DeWitt Bukater!

Geen erge fout hoor, maar ik dacht ik zeg het even;)

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Je hebt gelijk inderdaad.

avatar van Jordy

Jordy

Kan gecorrigeerd worden via de "corrigeer"-link bovenaan

avatar van Vera

Vera

Wat een goeie oplettende mensen hebben we hier toch weer

avatar van MWX

MWX

in de bios vond ik m destijds wel gaaf maar toen ik de film eindelijk op video had viel deze film zeer tegen 2.5*

Jordy schreef:

Kan gecorrigeerd worden via de "corrigeer"-link bovenaan

Gecorriceerd!

Nu nog wachten of het ook daadwerkelijk goedgekeurd wordt;)