Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.707)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Teskuh17
Ik blijf het mooi vinden.. Al is die 3 uur voor deze film wel een lange zit moet ik zeggen.
Take One
Geforceerd deze film in de bioscoop gezien. Uiteraard vanwege het zoete verhaaltje. Wist toch te overtuigen door schitterende effecten. Het zinken van het schip is realistisch gefilmd.
benjamin_007
Dit is ongetwijfeld een van de beste films ooit! Alleen vond ik de inleiding (periode voor het schip de ijberg raakt) iets te lang. Maar hij verdient z'n vele oscars zeker en vast!
Edie
Een goeie film, de film slaagt op veel opzichten, het verhaal is vrij goed, af-en-toe is alles wel erg softy, maar de special fx maken dit meer dan goed. Alleen al de geweldige inzet en moeite, overtollig hoge budget en de acteurs maken dit tot een topper. Nooit eerder is het zinken van dit R.M.S. schip zo duidelijk en mooi in beeld gebracht.
Verdiend van mij een hoge score,
De soundtrack ben ik niet zo beu, omdat ik hem toen-der-tijd altijd door zapte als hij gedraaid werd
Captain Pervert
Deze film draaide in de bios op een moment in mijn leven dat je als jongen niet mocht zeggen dat je hem had gezien, en al helemaal niet dat je hem leuk vond.
Een echte meisjesfilm. Tsja, je bent 15 of je bent het niet, zo zit de wereld dan in elkaar.
Wat later op video gekeken met een vriendin en ik moet eerlijk bekennen dat het een hele goeie film is. Bij die scène aan het eind, met dat applaus, kreeg ik behoorlijk kippevel. En de stunts zijn natuurlijk super. Sommige scènes tussen DiCaprio en Winslet balanceren op het randje der zeikerigheid maar gaan er gelukkig nooit overheen.
Winslet ziet er ook behoorlijk appetijtelijk uit in deze film.
Chainsaw
Bij die scène aan het eind, met dat applaus, kreeg ik behoorlijk kippevel.
Kan ik me in vinden, vond ik ook een sterke scène. Leuke afsluiter en goede muziek.
mister blonde
WB
verschrikkelijke muziek om van te kotsen...
Dit is iets waar ik et dus echt niet mee eens ben! De muziek is juist hetgeen wat sfeer en emotie in deze film brengt! Briljant gedaan van James Horner...
U-96
- 2081 stemmen
Prachtig werk van James Horner inderdaad!
Edie
Ohhman, precies! hahaha, juist die scene...
Muziek is gewoon goed, alleen kreeg ik niet altyd het idee dat Kate echt als 17 jarige speelt, maargoed..
Film-Maniakje
Ik was laats aan het zoeken in de top 250 naar deze film en hij stond er gewoon niet in.
Hoe kan het toch dat een film als deze er niet in staat hij zou gem. zeker een heel punt hoger moeten staan. Een 3,31 is gewoon te laag andere sites lachen zich hier kapot om. Hij heeft niet voor niets 11 oscars gewonen en dat was ook nog terecht ook.
davidov
tis een tranenwringer, sentimentele overgehypte bagger film, bah bah en nog eens bah
(gladiator ook maar dat is een ander verhaal
vdc
andere sites lachen zich hier kapot om.
Toch niet, op IMDB scoort ie nauwelijks beter.
Volgens mij struikelen veel filmliefhebbers over de achterhaalde cliché’s (het thema “geld maakt niet gelukkig” wordt wat sterk in de verf gezet, de voorspelbare lovestory, de slechterik die acteert volgens het boekje).
Voor wie veel films bekijkt, kan dit hinderlijk overkomen. Toch blij dat iemand als stinissen deze film een 5 geeft !
eerdekes
Dit is gewoon 'n film die je na enkele keren bekijken beu bent gezien. Niet meer, niet minder.
Met films zoals pulp fiction, reservoir dogs, etc..
heb je dat helemaal niet.
Snap je de link ?
xangadix
Pulp fiction heeft bij mij ook aan kracht ingeboet na een viewing of vijf. Tuurlijk, het is en blijft een leuke film, maar zó geweldig is hij ook weer niet...
xangadix
Ja iedereen vindt 'em geweldig cool en loopt Ezekiel hoofdstuk 25 vers 17 te citeren, maar als film vind ik hem toch slordig in elkaar zitten.
BoordAppel
Was deze al gepost? Titanic in 30 seconden met konijnen. Vond die andere 2 niet zo leuk maar hier kon ik wel om lachen.
steven36
puffen en uitzitten, toch is er een doelgroep die hier in trapt vandaar dat de producent er (ijs)bergen geld mee verdient.
Prachtige film!!
Deze film leek me niks, toen ik me meer ging interesseren voor films en jawel LDC, ben ik hem toch maar gaan kijken. 3 uur leek me ontzettend lang, maar als de film je eenmaal boeit maakt het niks meer uit. Heel erg mooi in elkaar gezet, Kate Winslet en Leonardo DiCaprio zijn verbluffend goed en het verhaal is zeer mooi. Nog nooit zo ontroerd geweest bij een film!
Janneke-van-Jip
mooie film, mooie beelden, mooie acteurs, mooi verhaal, nee niks op aan te merken, 3,5 sterren!!
Vera
Oef! best wel een jankfilm en dan met name het einde hha!!
Ook ik heb er nix op aan te merken. Heel moi gemaakt deze film!
De lange zit was cker wel de moeite waard
4.5 sterretjes!
markpennings
Best wel een saaie film, jammer dat het zo lang moet duren. Het zinken van het schip was wel mooi weergegeven. Het verhaal is helaas langdradig en saai. De film is historisch gezien niet helemaal juist dus je moet deze film niet beoordelen als historische film daarom toch nog 2.5*
Anne_Girl
Ik zie dat er een foutje staat in het verhaaltje:
De 17-jarige rijke Rose Dawson wordt gedwongen om met Cal Hockley te trouwen. Tijdens een tocht op de Titanic, een gigantisch schip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ze worden verliefd.
Rose heet namelijk geen Dawson van haar achternaam. Jack Dawson en Rose DeWitt Bukater!
Geen erge fout hoor, maar ik dacht ik zeg het even;)
MWX
in de bios vond ik m destijds wel gaaf maar toen ik de film eindelijk op video had viel deze film zeer tegen 2.5*
Anne_Girl
Kan gecorrigeerd worden via de "corrigeer"-link bovenaan
Gecorriceerd!
Nu nog wachten of het ook daadwerkelijk goedgekeurd wordt;)

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic