Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Edward Smith
Spicer Lovejoy
U-96
- 2081 stemmen
Nu staat 't nogsteeds fout Anne Gril, maar okay, laat ik niet zo zeiken..
AHWA
Rose DeWitt Bukka....nee, da's smerig...
Anne_Girl
Nu staat 't nogsteeds fout Anne Gril, maar okay, laat ik niet zo zeiken..
Nee hoor, ik heb het veranderd
james bond 007
Ik snap absoluut niet dat deze film zo'n ongeloofelijke hype teweeg heeft gebracht, en te boek staat als een van de succesvolste films aller tijden. Nou ja, ook wel een beetje. Historici gingen de film zien of de geschiedenis geen onrecht is aangedaan (bepaald wel!), en tienermeisjes adoreerden Leonardo diCaprio, absoluut de meest over het paard getilde overschatte jonge acteur, met die vreselijke babyface gespeend van elke uitstraling.
Eerst moet je anderhalf uur doorworstelen met die romance tussen Kate Winslet en DiCaprio, en vele oersaaie scenes.
Na 95 minuten precies botst het beroemde schip tegen de ijsberg (goddank zou je haast zeggen), want eindelijk komt er leven in de brouwerij. Echt reuze spectaculair wordt het echter nooit, de film is niet goed geregisseerd, er zitten vele montagefouten en blunders in, DiCaprio is een ontzettende kwijlebal, hij en Winslet vullen het charmante plaatje, maar ook niet veel meer dan dat. Het is mij echt een raadsel waarom deze film het zo goed gedaan heeft, en ook nog eens 11 Oscars won, waaronder voor Beste Film.
Een van de allerslechtste Grote Films aller tijden!
morpheus
Een beetje overdreven vind ik het allemaal wel 007. Zodra de boot op de ijsberg botst wordt het in mijn ogen allemaal behoorlijk spectaculair ik heb tot op heden zeer weinig films gezien die het special effects werk van de Titanic hebben kunnen overtreffen. Het breken en zinken van het schip wordt weergaloos weergegeven zoals je het van James Cameron gewent bent. Voor de rest is Titanic een vakkundig geconstrueerde film, een echte Chick Flick misschien maar zeker geen rommeltje. Leonardo Dicaprio is naar mijn mening eerder een ondergewaardeerde acteur dan overgewaardeerd alhoewel zijn performance in Titanic me ook niet echt kon roeren.
Over 1 ding zijn we het eens, het is mij ook een raadsel waarom Titanic het zo extreem goed heeft gedaan aan de boxoffice dat na bijna 8 jaar nog steeds geen 1 film er ook maar dicht bij heeft kunnen komen. Titanic is echter ver van een slechte film.
miss_suus
Titanic is een mooie boeiende spectaculaire en spannende film! vooral hoe de hele film is gemaakt vind ik erg knap en 007 leonardo is echt wel een goede acteur ook in titanic misschien vond je hem daar een slijmbal maarja dat is zijn rol.. in whats eating gilbert rgape kan je zien hoe goed leonardo eigenlijk wel niet is. maar verder over de titanic:
deze film kan je echt heel vaak kijken zonder verveelt te raken.
F1802
Erg goede film. Nadat je de film gezien hebt is het net alsof je
weer op aarde terug moet keren. Dit is dus waar film voor bedoeld is! Alle filmelementen zitten in deze film verwerkt. DiCaprio speelt uitmuntend. Tot tegenstelling van uitspraken van 007, is DiCaprio 100% in zijn rol aanwezig.
By the way: Bij zulke films kijk je niet meer naar een paar oneffenheden.
4,5+
Angie
vond hem toen in de bioscoop geweldig maar hoe vaker ik hem bekijk hoe zoeter de film word. hij is niet meer een van mijn favoos, vreemd als je bekijkt dat ik hem toen ronduit geweldig vond!
hmm zou het toch door ouderdom komen.....
TheRisingSun
Zeker wel een mooie film hoor,naar mijn mening! Je weet dat er wel weer een sappig romantisch verhaaltje in zal zitten,maar ik vond dat nou niet echt storend. Vond het vanaf de botsing met de ijsberg uiteraard interessanter worden,maar in zijn geheel vond ik het toch wel een zeer goede film!
steven36
Een van de allerslechtste Grote Films aller tijden!
steven36
Dat komt omdat de middelmaat zich hiertoe aangetrokken voelt. Dat voelt zo'n producent heel erg goed aan. Van de Ende had dat in Nederland ook zeer snel door. Goed observeren die massa en zorgen dat jezelf niet zo wordt.
feanaro surion
Ja dat is wel handig! zorgen dat je zelf niet zo word, Van de Ende is dat niet gelukt.
woutvanhees
mooie film maar kon beter nogal saai vorige film was beter leonardo di cabrio is nogal een slechte actuur
chicow
Wat een geweldige film!!! Goed verhaal-- goed geacteerd
Meesterwerk!!!
Captain Pervert
Ja iedereen vindt 'em geweldig cool en loopt Ezekiel hoofdstuk 25 vers 17 te citeren, maar als film vind ik hem toch slordig in elkaar zitten.
Ja, Pulp Fiction zit inderdaad slordig in elkaar, het is niet eens op chronologische volgorde. Die regisseur was zeker stoned
WildeSinterklaas
ik kan alleen maar zeggen "neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee"
ThaMovieVoter
Was deze al gepost? Titanic in 30 seconden met konijnen. Vond die andere 2 niet zo leuk maar hier kon ik wel om lachen.
Haha erg leuk filmpje, heb je nog meer van die soort.
Zo af en toe eens lachen is goed voor mijn hart
Mister_Pink
Het is me met Pearl Harbor ooit gelukt. Ach, dat was 2 jaar geleden.
Jassie
Middelmaat??????? Ik vond deze film niet slecht, behoor ik daarom tot de middelmaat?
De GeuS
Ik denk dat hij de "gemiddelde" bedoelde....
Deze film is echt geen middelmaat maar een van de mooiste films allertijden.
Jassie
Ik denk dat hij de "gemiddelde" bedoelde....
Blijkbaar...

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic