• 9.379.389 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

Mister_Pink

Als je van het simpele sentiment houdt mischien. Ik vind dit wel 1 van de betere "grote" films. Die 3 sterren zijn dan ook redelijk.

avatar van stinissen

Drie sterren komt bij mijn overeen met een zes....

Mister_Pink

Meer verdient deze film zeker weten niet.

BoordAppel

Vind ik wel. Ben meestal niet zo'n grote fan van romantische films maar hier vond ik het allemaal erg geloofwaardig. Goed geacteerd en prachtige special effects maken het geheel af. Dan kom ik tot een 4 en dat is een 8 omgerekend. Wat de film wat mij betreft zeker verdient.

Mister_Pink

Een film moet wel iets bijzonders doen om een hogere score te krijgen. De film zit tjokvol cliches, is voorspelbaar en het acteerwerk is nogal dunnetjes. Gelukkig zitten er geen irritatie opwekkende stoorzenders in deze film.

BoordAppel

Mwoa dat met die cliches vind ik wel meevallen, ze stoorden me iig niet. Tsja en de film voorspelbaar noemen is een beetje een inkoppertje...

Een film moet mij in de eerste plaats boeien en dat deed deze film uitstekend.

Mister_Pink

En waarom is dat een inkoppertje? Alleen omdat je weet dat ze vroeg of laat meneer de ijsberg tegen komen?

De relatie boeit me totaal niet, maar stoort ook niet. De gekte na de botsing vind ik wel interessant.

tof

*10*

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Alleen al de decors en special effects van deze film zijn drie sterren waard. En ja, het is een romantische film en daar horen de nodige clichés en sentimentele momenten bij.

Beoordeel het dan ook als een romantische spektakelfilm, en niet als iets anders. Dat is hetzelfde als je Breezerzusje die zegt "Goodfellas is een stomme film want hij gaat over stomme gangsters."

What the fuck.

Mister_Pink

Het romantische gedeelte is vrij goedkoop, maar het irriteert niet. Het spektakel is dan wel weer goed. Ik vind niet dat een film 3 sterren waard kan zijn puur om de decors en special effects.

avatar van Classy_deppiedog

Classy_deppiedog

Mooie film!

IK had deze film al gezien toen ik jonger was maar in de vakantie keek ik hem weer en ik vond het knap dat je zo'n film kan maken! Maar hoe kan toch wel in die film knappe Leonardo Dicaprio op zo'n lelijke Kate Winslet vallen van mij hadden ze wel een beter stel uit mogen kiezen!!

Toch 4 sterren

avatar van eerdekes

eerdekes

Classy_deppiedog schreef:

lelijke Kate Winslet

avatar van MonicaRosu

MonicaRosu

amv@123 schreef:

Ik heb nog een brok in mijn keel als ik er aan denk, alhoewel de boot wel wat sneller mocht zinken. Je zat maar te wachten en te wachten tussen het gesijmel. Verder wel mooi gemaakt. ****

Mmmh jaah een bootje van het formaat van de Titanic zinkt nu eenmaal niet in 3 minuten..

topfilm BTW.. *****

• 2081 stemmen

Het valt me al lange tijd op dat iedereen het hier heeft over een boot.. Maar de Titanic is toch overduidelijk een schip..

Lekker boeiend.

BoordAppel

Dat vind ik eigenlijk wel. Heb er nooit bij stil gestaan dat een schip iets anders is dan een boot. Bovendien zijn nutteloze weetjes altijd leuk.

avatar van Rujar

Rujar

U-96 schreef:

Maar titanic was toch een stoomboot???

Rujar schreef:

Maar titanic was toch een stoomboot???

Stoomboot klinkt wel beter dan stoomschip, maar het is iig een schip.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Stel je eens voor zeg:

Niet de Titanic maar de Olympic zonk

"Niet de Titanic, maar zijn zusterschip Olympic is onderweg naar Amerika gezonken. De eigenaars van de twee identieke schepen, de White Star Line, zaten in een erbarmelijk slechte financiële situatie. Ze moesten op een of andere manier de zaak en hun hachje trachten te redden.'' Dat zeggen Robin Gardiner en Andrew Newton, twee Britse historici.

September 1911, het begin van het bizarre verhaal. Terwijl de Titanic nog aan proefvaren toe was, was onderweg naar Southampton de Olympic in aanvaring gekomen met een marinevaartuig. Het had daarbij ernstige schade opgelopen. Het geraakte op eigen kracht ternauwernood tot in de haven van Belfast, waar het een vernietigend rapport meekreeg: "Niet langer zeewaardig!''

Herstellingen drongen zich dus op, maar de kosten daarvan liepen torenhoog op en zouden maanden aanslepen. De White Star-eigenaars - met grote baas de Amerikaanse multimiljonair JP Morgan op kop - zagen de iets te rode cijfers al opduiken: het niet snel kunnen uitsturen van hun twee schepen betekende een verliespost van - tegen de huidige koers - zowat 15 miljoen euro. En de herstellingen aan de Olympic moesten gebeuren op dezelfde werf waar men de laatste hand aan de Titanic legde. Zijn maidentrip kwam meteen in het gedrang. En dat zou wel eens de definitieve doodsteek van de maatschappij kunnen betekenen.

"De enige uitweg was fraude'', zegt Gardiner nu. Het scenario was vlug uitgekiend: lap de Olympic op, verander zijn naam in Titanic, ensceneer een incident met een ijsberg en strijk van de verzekering de centen op. De twee schepen leken zo sterk op elkaar dat niemand iets van de operatie zou merken.

Wat met de passagiers? Volgens Gardiner en Newton was ook dat geregeld. "Midden de ijsschotsen, waar het ongeval moest gebeuren, wachtte de lege SS Californian op een seintje. Aan boord lagen 3.000 wollen truien en dekens. Net wat nodig was om de cargo om te turnen in een glorierijke reddingsboot.

De Californian vergiste zich echter van positie bij de reddingsoperatie en 1.523 passagiers vonden in het ijskoude water de dood.''

Titanic-eigenaar Morgan behoorde niet tot de slachtoffers. Zijn suite was nochtans gereserveerd voor de maidentrip. Twee dagen voor de afreis besloot hij evenwel zijn trip af te gelasten.

De White Star Line hield het na de ramp nog 24 jaar vol. "Met de echte Titanic als de Olympic'', zegt Gardiner.

Bron: De Standaard, 30/09/2004

• 2081 stemmen

Bijzondere interessante theorie, maar ik geloof het niet. De RMS Olympic heeft inderdaad grote schade opgelopen door die aanvaring (een gat in de ramp waar makkelijk paard met kar door zou kunnen lopen). De Olympic is in 1935 afgeschaft.

Maar.. De Olympic voerde al langer dan de Titanic, welk schip zou dit dan zogenaamd moeten zijn..?

De RMS Brittanic is ook gezonken, (1917 volgens mij, ben het helemaal vergeten), door een aanvaring op een zeemijn.

avatar van Anne_Girl

Anne_Girl

zondag 24 oktober om 20.00 op yorin komt de titanic op tv!

avatar van Boogy_Man

Boogy_Man

al jaar geleden om precies te zijn zag ik op teletext dat Titanic beste film oooit was..maja ik denk dat ze het via bioscoop deden meest bezochte films de moviemeter lijst is wel wat heel anders zo te zien

avatar van markiemark73

markiemark73

Ik denk dat de titanic 3 jaar geleden hier ook wel in de top 250 zat.

Veel films worden vergeten pas als ze hem weer zien gaan ze stemmen of hoger stemmen.

zondag weer op tv, kijken of hij daarna nog een gemiddelde heeft van 3,33 sterren.

avatar van redjina

redjina

markiemark73 schreef:

Ja daar heb je wel gelijk in!!!

Ik ga direct stemmen..

avatar van Tanne

Tanne

verschrikkelijke film.

Ongelofelijk dat twee goede acteurs zo'n ellendige film kunnen maken.

avatar van markiemark73

markiemark73

Tanne schreef:

verschrikkelijke film.

Ongelofelijk dat twee goede acteurs zo'n ellendige film kunnen maken.

volgens mij heb je het over die andere film titanic uit 1996

of niet?

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Toch maar weer ff kijken denk ik.

avatar van dagobert

dagobert

Ik heb vanavond ook maar weer gekeken ! Ik vind dit nog steeds een ongeloofelijke mooie film. Ik kreeg het er gewoon warm van en dat gebeurt niet vaak ! 4,5 ster !

avatar van Phoenix

Phoenix

Je kreeg het er warm van? Met al die blauwbekkende mensen in beeld?

Ook maar weer even de laatste 1,5 uur gekeken. Vroeg me af waarom ik maar 2,5 had staan maar de laatste 10 minuten verklaarden alles. Wat een onsubtiel sentimenteel gedoe zeg. En dan te bedenken dat er ook nog 1,5 uur soap aan voorafging. Om van dat nummer van Dion maar te zwijgen. Je zou er zo schizofreen van worden .

Die 2,5 blijft mooi staan.

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

prachtige zeer emotionele film die de 3 uur zeer goed weet te vullen. De film keek met een lekker tempo weg.

De achterlijke reclames op de vaak wel heel erg slechte momenten leken nog wel langer te duren.

Prachtige muziek, fascinerend verhaal goeie acteurs/actrices met een wel beeldschone kate winslet maken dit een film die je niet snel zal vergeten.

Enige minpunt was de soms wat slechte special effects.

4.5 ster