Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Edward Smith
Spicer Lovejoy
U-96
- 2081 stemmen
Echt zo'n film waarbij je gewoon moeite hebt om je tv op een andere zender te zetten; je blijft gewoon kijken. Geweldige film...
De GeuS
Aardige film die sterk begint, maar toch wel afzwakt op het (zoetsappige) einde. Wel een charmante en mooie Winslet; 3*....
flipsen
Ik verbaas me over de lage waardering die deze film krijgt hier op Moviemeter. Hij is naar mijn mening zwaar top 250 waardig.
Vond deze film erg goed. Zo het begint met die onderzoekers/schatzoekers en dan hoe het eindigd. Een erg mooie kapstok voor het verhaal. Ik vond het liefdesverhaal op een gegeven moment een beetje te zoet worden (portret schilderen). Maar hoe ze elkaar ontmoeten en vervolgens de scene dat Jack bij de elite aan tafel zit en meepraat vond ik erg grappig.
En als op een gegeven moment de boot een ijsberg ramt en gaat zinken, dan begint de film naar mijn mening pas echt en de tweede helft is veel beter dan de eerste. Er zit ook een erg mooi einde aan de film.
Titanic krijgt een 4.5 van mij.
MonicaRosu
Wow dit blijft voor mij toch de beste film ooit! Ik heb hem nou al wel tig keer gezien, maar ik moest gewoon weer huilen... Ook omdat alles natuurlijk echt gebeurd is ( het zinken, de romance is bedacht dat snap ik ook
5* dik verdiend!
aryan
Het is een zeer mooie film. En deze heeft iets van het meeste geld opgebracht, 1.8 miljard. Het is een lange film maar verveelt toch niet.
mikey
extreem goed gemaakte film. mooi gefilmd en de ramp is geweldig realistisch in beeld gebracht. verder werd een vreselijk zwart/wit romantisch sprookje af gewerkt, waar ik niets mee kon. 3.5
flipsen
moest die kut ondertiteling nog uitvallen ook
Phoenix
Een nóg groter publiek?! Deze film heeft verreweg het meest opgebracht ooit! Ik was er niet bij, maar ik kan me voorstellen dat JUIST door die lovestory de bioscopen volstroomden met volk van het vrouwelijk geslacht.
Phoenix
Ik volg je niet meer. Als de eerste anderhalf uur geen zwart/wit love story waren geweest dan waren zij toch in minder grote getalen gekomen? Dat spreekt de film toch een minder groot publiek aan?
Of je moet vrouwen niet tot het publiek rekenen...
mikoz
wat raar zo een lage waardering .. en dat voor elf oscars..
ik denk dat hier heel veel van die kleine jongetjes zijn die zoiets hebebn van oeehh das een meisjesfilm ik hou meer van actie ... en geef hem een laag cijfer...
De GeuS
Dan ben je hier duidelijk nog niet lang genoeg....
flipsen
Of je moet vrouwen niet tot het publiek rekenen...
Ik doelde er op dat er van een bepaald geslacht meer mensen aangetrokken zijn tot deze film en dat het andere geslacht er juist een afkeer van krijgt. En of dat nou helemaal terecht is, ik vind de tweede helfdt van de eerste helft van de film, echt even doorbijten (portret tekenen
), als de boot richting ijsberg vaar is de film weer geschikt voor
.... heel veel van die kleine jongetjes zijn zoiets hebebn van oeehh das een meisjesfilm ik hou meer van actie ...
Over de vraag of je door zo'n verhaaltje totaal gezien meer bezoekers had gekregen doelde ik eigenlijk niet op. Het is alleen jammer dat er zo'n bepaalde sfeer om de film heerst (zoals mikoz zegt) en dat is niet erg terecht vind ik.
lazaroni_86
de film verdient de oscars echt een mooie film anders zou het de oscars niet krijgen he een 5 omdat het 1 van de beste films ooit is
FisherKing
Dit is een ontzettende plank misgeslagen van het Oscar commitee, deden ze wel vaker trouwens, zie ook The English Patient. Gewoonweg toen ik dit zag was ik erg blij dat eindelijk die joint zonk. Met alles erop en eraan.
De sympathie met de klaarblijkelijke hoofdpersonen is dan al tot een minpunt gedaald. Maakt het einde ook zo letterlijk doeltreffend. Slecht gedaan. 1.5* meer kan ik er niet van maken.
markiemark73
Daar denken toch veel mensen anders over.
En wat de ENGLISH PATIENT betreft dit is echt een vrouwen film.
Die moet je aan zetten als je een lekker mokkel op visite hebt, kun je makkelijker scoren.
dus heren die mag dus niet ontbreken in je collectie.

ThaMovieVoter
Hoe je vaker je deze film ziet, hoe minder ie wordt.
De film is die 4,5 sterren die ik heb staan niet meer waard, daarom een treetje lager.
Jordy
Is deze net zo goed als The English Patient? Wow, maar eens herzien dan!
ThaMovieVoter
De nostalgie is er een beetje af langzamerhand.
Soms kregen films in verband daarmee een hoger cijfer van me.
Vroeger vond ik deze film een topper, de laatste keer dat ik hem zag kon ik mijn aandacht er niet meer bijhouden, dat zegt genoeg.
movie-freak
Had ik dus ook! Toen ik hem zag in '97 vond ik de effecten zo mooi! Als ik ze nu bekijk denk ik, wat achterhaald zeg
Teskuh17
kvind toch raar dat deze ni in de top 250 staat.. ik vind deze veel beter dan sommige in de top 250.. nahja.. ksnap dan ook niets van de telregeling..
Disneyclassicfan
Pracht film, maar raakt inderdaad zijn schoonheid kwijt als je hem vaker ziet. Het verhaal blijft een normaal liefdesverhaal met als achtergrond de tragedie van 1912. Desalniettemin mooi einde en knappe "special effects" voor die tijd.
Flipman
Een 2. Prachtig gefilmd, prachtige SFX, aardig geacteerd, mooie muziek geloof ik ook wel (hoewel ik een Groningse Hekel aan Celine Dion opgelopen heb, aangezien je haar een hele tijd lang om de dertig seconden op SkyRadio voorbij hoorde komen), en mooie decors, maar het had ZO'N Flinterdun Flutverhaal dat het gewoon niet meer leuk is om naar te kijken. Helaas...
DHFC Hooligan
Ben jij eigenlijk wel lekker in je paasei? tis juist een prachtig verhaal. een perfecte film om samen relax met je vriendin te kijken
djelle
Het is te zien in welke mate je meisje die romantische cliché lust. Anders is het inderdaad wel leuk, op voorwaarde dat jij er ook voor bent.
Laten we eerlijk zijn: een groot deel van de film bestaat uit melige romantiek, voorspelbaarheid en clichés. Daarnaast moet ik inderdaad toegeven dat het een mooie verfilming is van het bekende titanic-verhaal. Met mooie FX, degelijk acteerwerk (behalve DiCaprio), mooie beelden, goeie sfeerweergave (de angsten, de chaos, de machteloosheid...) en zo zijn er nog wel een paar sterke punten.
Maar persoonlijk stoorde ik me aan de overdreven romance, de vele clichés die het een beetje té routineus deden aanvoelen, de stereotiepe figuren, het gebrek aan boeiende afwisseling misschien... Enfin, een deel van de film voelde wat verkeerd aan zodoende dat hij het toch wat verpeste voor mij. Het had iets te weinig originaliteit en creativiteit, en de vermaakfactor was ook niet altijd optimaal, en kon het dus ook niet altijd helemaal redden. Toch nog een kleine 3.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic