• 9.379.579 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

daarom ben jij ook maar een belg

avatar van Hannibal

Hannibal

daarom ben jij ook maar een belg

Waar slaat dat nou weer op

avatar van Diesel

Diesel

Het slaat nergens op.

avatar van Hannibal

Hannibal

Het is ook maar een Haagsche voetbalhooligan, daar verwacht ik ook geen intelligente uitspraken van.

avatar van DHFC Hooligan

DHFC Hooligan

ik heb gewoon gelijk dat is de stelling van vandaag

avatar van PatrickL

PatrickL

ik heb gewoon gelijk dat is de stelling van vandaag

Jij kraamt alleen maar onzin uit, dat is mijn stelling.

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

En je verdient wel een ban.

DHFC Hooligan schreef:

Ben jij eigenlijk wel lekker in je paasei? tis juist een prachtig verhaal. een perfecte film om samen relax met je vriendin te kijken

Ik ben wel lekker in m'n paasei, dank je. Ik vind het behalve het verhaal een prachtige film, maar het verhaal verneukt de hele boel. Zo'n standaard Hollywood verhaaltje.

djelle

Groot gelijk. En DHFC hooligan kraamt inderdaad veel onzin uit, maar wat wil je ook met zo'n naamkeuze. Als hij deze film top vindt, voor mij niet gelaten, maar hij hoeft niet zo'n idiote opmerkingen te geven over Belgen.

Maarja, ik vergeef je wel hoor hooligan, iedereen maakt fouten. Het is trouwens een Hollandse site, dus het is je volste recht Belgen te beledigen. Ik trek me dat niet zo aan. Maar ik zou graag eens weten welke punten je zo goed vindt om Titanic de volle 5 te geven? Stoorde de overdreven clichéromance niet een klein beetje het kijkgenot?

avatar van Bioscoopfilm

Bioscoopfilm

djelle schreef:

Ik weet niet precies wat hieraan vooraf is gegaan, maar ik vond het echt wel een goede film. Ik ben dan niet zo deskundig als het om alle films gaat. Maar dit is toch echt wel een van de betere, persoonlijk. Vond het echt interessant en het is weer eens wat anders om de meest voorspelbare film te zijn.

avatar van braambes

braambes

en het is weer eens wat anders om de meest voorspelbare film te zijn.

:d

Bioscoopfilm schreef:

Begrijp me niet verkeerd: Ik vond het ook interessant. Zelfs de voorspelbaarheid verwijt ik hem niet echt. Tenslotte is het een verfilming van een wereldbekend verhaal. Ik vind het trouwens een heel goeie verfilming. De regie, de sfeerweergave, de details, het acteren... enz vond ik allemaal heel goed en boeiend. Maar die overdreven clichématige romance die je in het gezicht geduwd werd, heeft voor mij deels de film wat verpest. Het stoorde me. Anders had ik hem wat meer sterren gegeven hoor. Maar door dat storend element iets minder, maar nog steeds 3.

Flipman

In die andere film over de Titanic (die dateert van een of twee jaar voor deze film) bevatte wat meer historische details. Toegegeven, die zaten in deze film ook wel, maar in die andere film zitten er veel meer. Maar die passagiers die de hoodrol spelen in deze film hebben nooit bestaan, dat kan ik je nu wel zeggen. Er zijn mensen die het tegendeel geloven, maar die Jack & Rose hebben niet op dat schip rondgelopen.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Flipman schreef:

Klopt. Ik heb de officiele passagierslijst liggen.

avatar van Edie

Edie

Ik vond het een prachtige film, eindelijk eens goed werk uit dat Hollywood...

-Goede special effects

-Goede cast

-Zeker goede muziek/soundscore

-Regie is erg goed

Etc etc etc..

De wat overdonderende cliche's in deze film werden in het niets gezet door de dan weer prachtige special effects en de indringende muziek. De mix van dit alles zorgde dat ik soms op het puntje stond een traan te laten.

Ook het einde had en enorme impack op mij. Heerlijke film, ik kan ook weinig slechte punten opnoemen.

De ijsberg mocht vond ik wel een stuk beter (vooral omdat dit toch het punt is waar de film uiteindelijk om draait..) en, zoals bijna altijd, is er met de nieuwe software van Lightstorm altijd iets; zo waren de bewegingen van de ingetekende personen op het schip onnatuurlijk. Dit was duidelijk tezien op punten waarop het gehele schip tezien was. Jammer dat er nog geen special edition van zo'n grote film is, dus tot die tijd maar kijken op de normale dvd die helaas niet amanorf opgenomen is. De kwaliteit is overigens wel erg goed, bevat tevens een trailer...

Edie

sebas83

er komt eindelijk een titanic 2 :jack's back hierin wordt leonardo ontdooid in 2043 wordt verwacht in 2006

djelle

Dat meen je niet... Typisch. We leven in het tijdperk van de sequels. Volgens mij maken ze er ook een triologie van, gezien de hipheid van het moment. "Titanic 2: Jack's back" Het klinkt net alsof het een titel is van een horrorfilm... Wat staat ons nog allemaal te wachten?

Titanic 3: Taking back the ship!??

nee of titanic 0 :we missed the iceberg denk ik

avatar van eerdekes

eerdekes

sebas83 schreef:

er komt eindelijk een titanic 2

Zo zo zeg. Je kijkt uit naar 'n 2e titanic.

Maar je geeft wel 0.5* Beetje prodigieus, vind je ook niet?

sebas83

ik ben gewoon niet verbaasd

sebas83 schreef:

Dat meen je niet! Bovendien, hoe denk je dat men deel 1 dan nog serieus moet nemen? En ik mag aannemen dat ze hem dan weer tot leven wekken?

Is ook niet mogelijk, want de lichamen van de passagiers van de Titanic zijn allang vergaan!

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Flipman schreef:

Nu wel ja, maar als het vervolg zich afspeelt in de maanden na 14-04-12, dan niet...

Maar het blijft een ziek wanidee, een verolg op Titanic.

avatar van Vera

Vera

Dan zal Titanic 2 niet zo hilarisch zijn als het 1e deel, ik bedoel wie zit er nu te wachten op een 2e Titanic!!?

Ze kunnen zich beter richten op wat originelere films!!!

avatar van mister blonde

mister blonde

moet het eerst nog maar eens zien. geruchten van sequels doen zich over zo´n beetje elke succesvolle film de ronde.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

mister blonde schreef:

Precies. Meer dan vijf jaar geleden gingen er ook behoorlijk wat geruchten rond dat ze bezig waren met een vervolg op Titanic. Niet serieus te nemen, zulke berichten.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Ik denk dat Jack wel zin heeft in deel 2.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ik vind het nog steeds een prachtige film. Echt belachelijk dat je wordt uitgelachen als je zegt dat je deze film goed vindt. Alleen daarom zou ik hem al geweldig willen vinden. Ik vond die 11 oscars wel degelijk terecht.

sebas83

weet je waarom dit zo'n belachelijke film is? omdat er zo belachelijk veel cliches in zitten, dat het alleen in een film zou kunnen, het is totaal niet realistisch.

hij kent haar wat 2 dagen en gaat al dood voor haar. ff serieus welke vent doet dat? of vrouw

sebas83

dicaprio heeft laatst trouwens in intervieuw gezegd voor view (vs filmblad) dat hij zich schaamt voor deze film en dat die wou dat die hem nooit gemaakt had