• 9.379.560 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van obikenobi

obikenobi

gotti schreef:

Tja, zo kan ik Titanic ook soap-achtig geneuzel noemen, die je in je oorschreeuwt wat je bij welke scène moet voelen.

teveel soaps gezien?

Dit getuigt deels van schijt hebben aan critici en 'gewoon je ding blijven doen' (en deels ook wel van zakkenvullen, maar ik hoop (denk niet) meer op het eerste)...

schijt aan je fans bedoel je. en wat lul je over zakkenvullen

weet je wel waar je over praat

(vertel me waarom george lucas veel gebruik maakt van bluescreen)..

Jij maakt jezelf zo een beetje belachelijk, net een paar dagen op de site en dan al meteen weten hoe iedereen hier in elkaar zit. Zou het knap vinden als het zo is, maar dat vind ik het niet.

haha paar dagen?? whatever..

ik concludeer alleen en ik ken deze site al lang genoeg om te weten dat types zoals jij niet eens een goeie argument kunnen geven waarom films zoals deze nu precies slecht zijn..

leg jij mij of iemand anders uit en kom met goeie redenen, niet met bullshit van smaken verschillen en ik heb een andere smaak en daarom vindt ik titanic slecht. want jullie houden ervan om dat als maatstaf te gebruiken om een film te beoordelen

een film als titanic vergelijken met een soap, dat is pas belachelijk

(bewijst maar weer gebrek aan filmkennis)

ik zeg niet zomaar dingen, ik weet waarover ik praat

misschien moet je meer making-offs kijken of wat dan ook

en dan verder praten want het is overduidelijk dat je niets zinnigs heb te zeggen maar gewoon zin heb om te reageren omdat iemdans anders dat niet heeft gedaan

maja iemand anders zal ook wel hierop reageren, ben et gewend

You're welcome...

heet jij Doom??

avatar van obikenobi

obikenobi

Lenny_DH schreef:

Titanic is inderdaad een film tot de kunst verheven. Zoveel memorabele scenes in Titanic, omwille van de cinematografie, montage, muziek en vooral de visie van de regisseur. De "King of the world" scene, de "I'm flying" scene, de ijsberg scene, hoe het zinken in beeld wordt gebracht, etc. Van het begin van de film (met het wrak van Titanic) straalt iets mysterieus af: ook hier weer passende muziek en geluidseffecten. Nog maar zelden heb ik zoveel detail, liefde en passie van de regisseur in een film gezien.

and so it is

Niet inhoudelijke/chatberichten verwijderd, incl. een hoop geruzie.

Enkele berichten laten staan die nog enigzins inhoudelijk zijn.

Houd het gewoon bij discussieren over de film, in plaats van elkaar persoonlijk aan te vallen.

avatar van NO;

NO;

gister gezien!!

zo zielig..

dat muziekje vind ik zoooo mooi

4.5

avatar van mj rules

mj rules

heb deze film waarschijnlijk al tien keer keer gezien maar ik vind hem nog steeds prachtig.daarom bij deze 5*.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Echt een Meesterlijke film op alle fronten! Titanic is een van de weinige films die het nu al tot klassieker heeft geschopt! En dat voor nog zo'n jonge film! Echt knap......James Cameron haalt alles uit de kast voor het maken van een van de meest indrukwekkende films ooit!

Ook is dit een van de weinige films waaraan bijna alles klopt! De acteerprestaties zijn meer dan goed, de cinematografie is prachtig, de sfeer op de boot is onbeschrijfbaar en de filmmuziek is een van de beste en meest ontroerende van James Horner ooit gemaakt!

Zoals bij Donnie Brasco al werd gezegd over Johnnie Depp en Al Pacino kunnen we ook over Leo DiCaprio en Kate Winslet hetzelfde zeggen! They are a match in heaven! Echt een steengoed duo op het witte doek.....

Mijn complimenten gaan naar James Cameron die echt een meesterlijke prestatie levert met Titanic!

De film haalt mijn top 10 (net) niet! Het is erg moeilijk om te kiezen!

* * * * *

avatar van awaRtje__

awaRtje__

Een van de mooiste film van alle tijde als je het mij vraagt. daarom krijgt ie owk 5* van mij. Hoe vaak ik het ook bekijk ... het zal nooit genoeg zijn. Hoe zielig ik het ook vind maar jah, gelukkig komt deze zomer deel 2 van de titanic met jack is back.

Jack wordt gevonden en is bevroren. Wentenschapers willen weten waarom hij niet dood is en denken dat hij onmesnelijk is. Echt zielig. Hij zoekt nog naar Roos en kan niet acpteren dat ze dood is en dat hij leeft. Maar hij ontmoet Roos der kleindochter en ze worden verliefd opelkaar. Wie een echte van is van de Titanic kijkt ook de 2e deel er van.

avatar van stinissen

Er komt echt geen deel 2 , ik denk dat ze jou in de maling hebben genomen...

avatar van WB

WB

Hahaha, die trailer heb ik ook gezien. Deze is nep! Dit zijn stukjes uit alle films waar Leo in meespeelde! Als je goed kijkt, zie je e.e.a. uit Basketball Diaries en Romeo & Juliet, etc...

Kijk nog maar eens goed! is overigens wel goed gemaakt (ik trapte er ook in)!

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Mooie film. Ik heb moeten huilen op het eind, maar als je naar de hele film kijkt zijn er sommige stukjes wel een beetje saai. Ik vond hem niet echt heel speciaal.

3,5 sterren.

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

Whahaha, alleen het idee al.
Jack bevroren, levend, verliefd op de kleindochter van Rose, sure!!!
Zou het hele verhaal notabene tenietdoen..

avatar van awaRtje__

awaRtje__

Ow wuhahah, jah danG is het inderdaad goed gemaakt want ik trapte er echt in

avatar van GreenHorN

serpico

GreenHorN schreef:

ik heb hem lekker nog niet gezien

en wil ik zo houden ook!

Waarom zou je dat willen? Er zijn zat mensen die hem heel mooi vinden, als je dat belangrijk vindt.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

beste gedeelte van de film is als de boot zinkt

avatar van veron35

veron35

silverfaustx schreef:
beste gedeelte van de film is als de boot zinkt

Ik vind juist de eerste 2 uur de beste. Alleen die oma is irritant. Het zinken zelf vind ik iets minder. Het in het water liggen was weer heel mooi.

avatar van george

george

begrijp niet dat deze film op 3,6 ster staat. hij is minimaal 4 ster waard, gewoon een topfilm 5*

avatar van JoeCabot

JoeCabot

george schreef:

begrijp niet dat deze film op 3,6 ster staat. hij is minimaal 4 ster waard

Wel, sinds begin 2005 heeft deze film niets anders gedaan dan gestegen. M.a.w. binnen 4 jaar staat hij zeker op 4*

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

saaie film niet veel aan

avatar van Depplovertje

Depplovertje

Echt een hele mooie film!

avatar van veron35

veron35

Sam_Bracke schreef:

saaie film niet veel aan

Ik kan hier dus met mijn hooft echt niet bij. Wat mensen ook zeggen. Ik bedoel. Wat maakt het nou toch in hemelsnaam uit dat dat meer waar Jack het over heeft niet echt bestaan heeft ten tijden van de Titanic?

avatar van pfan

pfan

Zonder meer de mooiste film allertijden. Wordt wbt boxoffice omzet ook nooit meer ingehaald.

avatar van Thomas83

Thomas83

Dit blijft een van mijn favoriete films. Titanic is visueel prachtig. De art-direction, het camerawerk, montage, de kostuums, de special-effects, en de onderwaterscenes aan het begin en einde. Het vertrek van de Titanic met dat kleine bootje wat wordt gepasseerd om de enorme omvang van het schip aan te geven, allemaal schitterend!
Het verhaal is misschien wat zoet en niet heel origineel, maar het grijpt je toch aan, en elke keer weer kijk ik de ruim 3 uur geboeid naar de film.
De acteerprestaties in de film zijn goed. Leonardo DiCaprio doet het wel aardig (die whoehoehoe-kreetjes zijn wel wat irritant), Kate Winslet speelt goed, Frances Fisher vind ik goed spelen, lekker onderkoeld op een geloofwaardige manier. Billy Zane is niet minder een snob in zijn rol, maar hem vind ik toch wat teveel een typetje. Al krijg je in de film wel echt een hekel aan hem, het werk wel wat hij doet.
Gloria Stuart vind ik trouwens ook erg goed spelen. Kathy Bates doet het ook leuk.
De muziek is passend. Celion Dion is niet echt mijn ding, maar deze muziek past gewoon goed bij de film. De geluids-effecten zijn echt prachtig.
Minpuntje vind ik dat in de film Jack en Rose wel erg snel vertrouwelijk met elkaar zijn. Dat had wat beter opbebouwd kunnen worden. Maar deze film draait natuurlijk ook vooral om de special-effects die de makers willen laten zien, het mooi in beeld brengen van de ramp. En de film duurt al dik 3 uur natuurlijk.
Ander minpunt vind ik dat de film soms wel wat al te overgedramatiseerd is. Soms werkte dat nog wel, zoals wanneer Rose op het einde de diamant in het water gooit, en de droomscene daarna vind ik ook mooi. Maar die hand tegen het glas in de auto vond ik dan weer wat over the top, net als wanneer Rose zegt "A womans heart is an ocean full of secrets". Daar kreeg ik dan weer een beetje een bouqetreeks-gevoel bij.
Maar dat zijn maar kleine dingetjes die niks verpesten aan de heerlijke filmervaring.
4.5* vind ik de film zeker wel waard. Na hem meer dan 5 keer te hebben gezien kijk ik nog ademloos.

avatar van kort0235

kort0235

Vanavond weer gezien. Het blijft een prachtige film met inderdaad enkele minpuntjes, zojuist door Thomas83 genoemd waar ik me wel in kan vinden.

Nog een opmerking: naar mijn bescheiden mening vond ik Leonardo diiCaprio niet helemaal goed passen bij Kate Winslet. Ik vond hem in de film nog teveel "een jongetje".

Voor de rest een fantastisch schouwspel.

avatar van PEN15

PEN15

Vandaag weer gekeken. Het is geen film die ik zomaar even opzet, daarom ben ik blij dat hij gewoon werd uitgezonden. Het is al zovaak gezegd: hij blijft gewoon steengoed, na alweer 10 volle jaren. Daarnaast was het met pulp fiction op een andere zender nog steeds makkelijk: ik kijk naar titanic! Na de zoveelste keer weet ik het dan wel zeker, deze film is al zijn sterrren waard. Ik vind dat het stuk waarin Rose Jack moet gaan bevrijden steeds langer duren. De eerste keer is het spannend, maar daarna vind ik het niks meer hebben om het niet te gaan doorspoelen. En dit moet ik ook nog even zeggen: na al die keren kijken blijf ik hopen dat de titanic niet zinkt en dat de mensen het redden. Dat straalt deze film gewoon uit, elke keer heb ik dit weer, elke keer hoop je dat ze de ijsberg net kunnen ontwijken. Maar je weet dat de feiten anders liggen en je niet kunt tarten met het lot van de titanic.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik vind het jammer om vandaag de dag zoveel kritiek te horen op Titanic, gelukkig zet deze kraak-de-grote-blockbuster-af trend zich niet voort op deze site, zo te zien. Deze film slaagt op alle mogelijke fronten. Het is een prachtige romantische film, waarbij Winslet en Dicaprio natuurlijk nog steeds een genot zijn om te zien samen. Als drama en rampenfilm behoort Titanic absoluut tot de toppers. De humoristische stukjes vervelen mij ook nooit, evenals de vele beroemde scenes van deze film, zoals Jack en Rose die eventjes gaan "vliegen" aan de voorkant van het schip. Wat me wel opvalt na al die jaren, is dat lang niet alle acteerprestaties even goed zijn als ik me kan herinneren. Dicaprio vind ik best goed, en al helemaal samen met winslet, wat natuurlijk een belangrijk factor was in het slagen van de film als romantisch verhaal. Maar het is duidelijk dat hij in dit stadium van zijn carrière nog moest groeien. 4.5 ster, het is en blijft een prachtige film die nog steeds indruk op mij maakt. Cameron is een geweldige en veelzijdige regisseur. Het is mooi om te zien dat hij na al die toppers zoals The Abyss, Aliens en The Terminator, jaren later kwam met de boodschap dat hij nóg beter kan.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik heb hem op video en dvd

ik vind dit toch de alle beste romantische film ooit

maar ik snap niet waarom die zo laag staat

dit is toch de film die in de top 10 van meeste opgebrachte geld staat ? of niet

moet die dan niet hoger

avatar van Stephan

Stephan

Onderzoek heeft uitgewezen dat de hoge box-office met name te danken is aan de eindeloze schare jonge meisjes die al hun zakgeld opmaakten om de 'mooie ogen' van Leonardo keer op keer te bewonderen. Ik heb tijdens mijn bioscoopbezoek hier tussen mogen zitten en het was een hele belevenis.

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Prachtige film, de chemistry tussen Leo & Kate is geweldig, prachtig acteerwerk en zo veel mensen ook al zeggen , 3,60 is schandalig laag voor zo'n prachtfilm.

Nou vooruit, halfje omhoog. Het hele tenonder gaan van het schip blijft toch wel erg vet gemaakt, geweldig gewoon. En dat is toch best een flink deel van de film.

Jammer dat de rest van de film qua drama allemaal zo suffig is.