Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.834)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Stephan
Nee... je hebt gelijk. Het feit dat er zoveel mensen omgekomen zijn is inderdaad een drama. Ik bedoel met drama meer wat het script met dat gegeven doet. Nu focust het zich op twee hoofdpersonen en een handje vol bijfiguren. Er sprongen er wat mij betreft twee uit. Vergeef me dat ik de namen niet meer weet, maar de ontwerper van het schip en de bootsman (die zelfmoord pleegt.) Van alle anderen is het me worst of ze het wel of niet redden. Hier slaat Cameron (wederom) de dramatische plank geheel mis. Het verhaal "pakt" me niet en dat ligt zeker niet aan de acteurs, maar aan de manier waarop hun verhaal wordt verteld.
De manier waarop Cameron ons visueel tracteert op het zinken is daarentegen weergaloos en dat is de reden dat de film nog zo'n hoge score krijgt van me.
Angrod_Pallanén
Blijft een pracht film.
De reden dat de kijker zo goed beseft hoe dramatisch de ramp wel niet geweest moet zijn is omdat 'Titanic' als een levensverhaal wordt verteld. Als kind geloofde ik altijd dat de vrouw die het vertelde als een documentaire gefilmd was, nu is het wellicht wat minder magischer, maar niet minder droevig. Het blijft een aangrijpend verhaal met vele leuke wendingen en goede scènes. Toegegeven: voor een film midden in de nacht is het wel wat zwaar, maar ik heb me toch niet verveeld.
Het blijft een pracht film met een pracht cast en score.
5.0
Pieter Montana
Blijft een pracht film.
Het blijft een pracht film met een pracht cast en score.
5.0
Toevallig gekeken op de dag dat de Titanic zonk?
Don_Mat
Prachtige film, geen enkele andere woorden voor. 5 *
JohnWilliams
Goede Acteurs. En goede Effects (als de boot zinkt en rechtop staat).
Wel zielig dat Jack dood gaat, goed dat Rose overleeft.
Angrod_Pallanén
Toevallig gekeken op de dag dat de Titanic zonk?
Sterker nog, de aftiteling begon toen het op de minuut na 95 jaar geleden was (2:20)
Maar het was geen toeval (zie topic: filmtradities)...
MeneerJan
Goed effect, een mooi gemaakte film.
Het lijkt wel of je zelf op de Titanic zit!
JohnWilliams
Heb je wel gelijk in, leek allemaal zo echt.
Vooral toen de boot zonk en die rechtop in het water stond.
Edie
Muziek vond ik eerder een minpuntje.
Het is wat boembastisch allemaal, ik had niet anders verwacht.. Als je doelt op Celine; die houd de hele film d'r mond tot aan de aftiteling
-jack_sparrow-
nee , ik vond de muziek nog best goed.
ik vond hem zelfs een pluspunt bij deze film.
Lenny_DH
nee , ik vond de muziek nog best goed.
Da's eigenlijk nog een understatement. De muziek heeft twee Oscars, twee Golden Globes en een Grammy gewonnen. Iedereen die zegt dat de muziek in Titanic een minpunt is, weet niets af van filmmuziek...
veron35
Iedereen...? Ik zie toch ook veel berichten waarbij mensen de soundtrack nou juist geweldig vinden. Waaronder ik.
Turkeyloverz
Iedereen DIE dat zegt, zei hij. Ik vond de muziek ook zeker wel passend, maar om de Oscars als argumenten gebruiken, vind ik wat zwak.
veron35
Oja, dat heb ik verkeerd gelezen. Ik vind dat helemaal geen zwak argument. Als er op de hoes van een film staat dat hij een of meer oscars heeft gewonnen koop je hem toch eerder dan waneer er nik op staat. Een film krijgt natuurlijk niet voor niets een oscar.
Turkeyloverz
Je koopt hem idd dan wel eerder, maar of je hem ook echt goed zal vinden is niet gegarandeerd.
wim-film
Titanic is een hele goede film, was een film voor naar de bioscoop te gaan, twee verhaaltjes de Titanic ramp en een liefdesverhaaltje
dat is eigenlijk de film, maar wel heel goed gedaan.
deze film duurt vrij lang maar wordt geen moment saai, en dan op het einde Celine Dion, geweldig.
4****
tukkerstein
Binnenkort (juni) op rtl4. Ik zal er ook maar aan moeten geloven
Jaxxx
Beetje jammer dat het gemiddelde niet hoger ligt,, deze film verdient meer!!! 5sterren, prachtverhaal
Riiann
Inderdaad! Deze film verdient zeker meer!
Prachtig verhaal, mooie film, goede acteurs, mooie effecten en ook hele mooie muziek! Kortom: Alles lijkt hartstikke echt. En ik moet toegeven: telkens als ik de film weer zie moet ik een traantje wegpinken. Vooral als blijkt dat Jack dood is. (Die scéne in het water). Echt, ik vind het prachtig!
5 sterren dus van mij!
M.ike
Binnenkort (juni) op rtl4. Ik zal er ook maar aan moeten geloven
dit soort films komen elk jaar wel weer op tv ..
obikenobi
ja, mensen waarderen geen kunst meer
het gaat allemaal op special effect tegenwoordig,
kijk maar naar de ratings ..
titanic is een kunstwerk samen met gladiator
of je wilt of niet
obikenobi
In de Titanic heb je namelijk geen special effects?
jawel, maar niet ten koste van het verhaal
kijk maar naar. de star wars prequels, X-Men en de remake van king kong
allemaal voorbeelden van hoe special effex een verhaal kunnen opfokken .. en een overdosis actie combineren met geforceerd drama
werkt gewoon averechts
en dan moet je de ratings ook nog zien..
is tog niet te geloven
zijn maar weinig mensen die echt verstand van films hebben volgens mi
Doom
zijn maar weinig mensen die echt verstand van films hebben volgens mij
En jij hebt er wel verstand van? Belachelijk! Er bestaat niet zoals verstand van films hebben. Iedereen heeft zijn eigen mening en als die mening toevallig afwijkt van de meerderheid, dan heb je niet meteen geen (of wel) verstand van films. Dan heb je gewoon een andere smaak.
Een belachelijke denkwijze heb jij.
obikenobi
Een belachelijke denkwijze heb jij.
meer verstand dan de meeste hier,
of ze weten niet beter, dat kan ook
misscien bestaat er niet zoiets als verstand(als ik zoal naar de ratings kijk), maar wel gevoel voor kunst en vakmanschap
george lucas en zijn producer bijv. hebben het over film als vorm van kunst
wat voor kunst is daar nou aan om de hele set te vullen met bluescreen en de computer de rest te laten invullen met pixels
die niet eens meer realistisch hoeven te zijn zolang het allemaal maar mindblowing is zonder gevoel
en zich dan maar afvragen waarom zijn prequels zijn geflopt
dat getuigd niet echt van inzicht hebben in films, of wel?
vertel mij nu dan, wie is hier belachelijk
thank you
veron35
Hij staat weer terug op nummer 2 in mijn top 10 omdat dit gewoon zo goed is gedaan. Met zo'n goede soundtrack en acteerwerk.
[blah..blah..]
Tja, zo kan ik Titanic ook soap-achtig geneuzel noemen, die je in je oorschreeuwt wat je bij welke scène moet voelen.
en zich dan maar afvragen waarom zijn prequels zijn geflopt
dat getuigd niet echt van inzicht hebben in films, of wel?
Dit getuigt deels van schijt hebben aan critici en 'gewoon je ding blijven doen' (en deels ook wel van zakkenvullen, maar ik hoop (denk niet) meer op het eerste)...
vertel mij nu dan, wie is hier belachelijk
Jij maakt jezelf zo een beetje belachelijk, net een paar dagen op de site en dan al meteen weten hoe iedereen hier in elkaar zit. Zou het knap vinden als het zo is, maar dat vind ik het niet.
thank you
You're welcome...
Lenny_DH
Titanic is inderdaad een film tot de kunst verheven. Zoveel memorabele scenes in Titanic, omwille van de cinematografie, montage, muziek en vooral de visie van de regisseur. De "King of the world" scene, de "I'm flying" scene, de ijsberg scene, hoe het zinken in beeld wordt gebracht, etc. Van het begin van de film (met het wrak van Titanic) straalt iets mysterieus af: ook hier weer passende muziek en geluidseffecten. Nog maar zelden heb ik zoveel detail, liefde en passie van de regisseur in een film gezien.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic