• 9.381.112 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.990)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van Tun-89

Tun-89

of er een deel 2 komt of niet het is iniedergeval een belachelijk idee, en poster

want Titanic is gewoon prachtig en moet bij deze blijven.

Tun-89 schreef:

kun je wel zeggen ''natuurlijk niet''

maar IK heb het niet bedacht, ik las er over, en er is al een trailer. Ik weet niet of de film al te zien is of dergelijk.

maar lijkt mij flop.

Mick, wat dacht je dan?

dat ik het verzonnen had

Ik weet ook wel dat je het zelf niet hebt bedacht. Die trailer heeft al 2 keer eerder bij deze film gestaan dus. Maar ik herkende stukjes uit andere films en die poster is niks voor een vervolg op Titanic. En als je de trailer ziet zou je niet echt denken aan de titel Titanic 2 maar eerder aan The Search for Rose.

avatar van Tun-89

Tun-89

ja vind ik ook, maar ze zette er bij Titanic, terwijl het er weinig mee te maken had. en ik zag net pas dat die trailer er al een keer stond. ik heb niet bij de oude berichten gekeken vandaar.

Prachtige film! Echt al duizenden keren gezien en hij verveeld nog niet! goed acteerwerk van Leo en Kate. Het begin is leuk, het eind is vooral zielig! iets waar ik erg van hou! 1 van de mooiste films die ooit zijn gemaakt, op Pearl Harbour en enkele andere na!

*5 Sterren!!!

Alleen zonde als ze er nu een titanic 2 zouden maken! dat wordt echt een flop. Dat zou het hele eerste deel verpesten!

avatar van gotti

Die komt er. Alleen DiCaprio had geen zin in het tweede deel, dus nu gaat Josh Hartnett de rol van de broer van Jack vertolken.

avatar van orginaliteit

orginaliteit

Ok kan iemand mij uitleggen waarom staat deze niet in de top 250 ??

Ik snap wel waarom niet. Ik ben het er alleen niet mee eens. Deze film is voor een groot publiek geweldig en voor een ander groot publiek bar slecht. In onze gids stond ook een keer "Titanic is een film die je in heel veel favorieten en minstfavorieten lijsten ziet staan.

avatar van Hilarious

Hilarious

Joshhartnettfan. schreef:

gotti schreef:

avatar van lowhusky

lowhusky

Ok kan iemand mij uitleggen waarom staat deze niet in de top 250 ??

acteren is niet helemaal top, regie beetje slecht, script redelijk...sfeer?

avatar van Joshhartnettfan.

Joshhartnettfan.

Wauw Josh Hartnett in Titanic 2. Toch nog iets normaals eraan! Voor de rest vind ik dat echt zo nep, dat idee om een deel 2 te maken! Losers:L

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ok kan iemand mij uitleggen waarom staat deze niet in de top 250 ??

Omdat hij een te laag gemiddelde heeft..

veron35

Net voor de (ongeveer) 30st keer in 2 jaar tijd gezien. Echt geweldig goed acteerwerk, geweldig verhaal en zelfs na 30 keer nog spannend. 2 plekken hoger in mijn top 10. Echt niet normaal wat een goede film dit is. Deze hoort echt in de top 250 thuis. En lowhusky waarom zou deze film dan een paar oscars voor het acteer werk en een oscar voor beste regie gewoonen als dat niet zo goed is?

avatar van JorritS

JorritS

Die trailer van 'deel 2' is geniaal! Ik trapte er bijna in

avatar van The Oceanic Six

Een van de films met de mooiste filmmuziek ooit. Prachtige klassieke deunen, en het mooie My heart will go on van Celine Dion vind ik er super bij passen.

avatar van Wouter

Muziek vond ik eerder een minpuntje.

avatar van soom

soom

Wouter schreef:

Muziek vond ik eerder een minpuntje.

Waarom, wat is er mis met de muziek?

avatar van Stephan

Stephan

Mooi thema, maar net zo vaak als dat de acteurs elkaars naam schreeuwen, irriteerde mij het eindeloze herhaal van dat thema ook.

Stephan schreef:

Mooi thema maar toch irriteerde je je eraan.

soom schreef:

Waarom, wat is er mis met de muziek?

Vraag ik me ook af. Geweldige soundtrack.

avatar van 606

veron35 schreef:

Vraag ik me ook af. Geweldige soundtrack.

ja vertel mooie muziek van celine dion

avatar van JoeCabot

JoeCabot

veron35 schreef:

Mooi thema maar toch irriteerde je je eraan.

Mooi thema, maar niet goed uitgewerkt, of zoiets zeker...

avatar van Wouter

JoeCabot schreef:

Mooi thema, maar niet goed uitgewerkt, of zoiets zeker...

Volgens mij bedoelde Stephan dat het nogal dominant aanwezig was. Ik vond het nogal kwijlerig, niet in de laatste plaats doordat dat zeiknummer van Lion zo beroemd werd.

avatar van Lenny_DH

Lenny_DH

veron35 schreef:

Titanic heeft geen Oscars gewonnen voor het acteerwerk. Wel waren er twee nominaties voor Beste Actrice (Kate Winslet) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Gloria Stuart). Leonardo DiCaprio werd niet genomineerd voor een Oscar, maar kon wel rekenen op een Golden Globe nominatie (net zoals Winslet en Stuart trouwens).

Bij de acteursvereniging (Screen Actors Guild heet dat in Amerika) won Stuart wel de prijs voor beste bijrolactrice en was ook de volledige cast genomineerd voor het beste ensemble in een film. Ook hier was Winslet genomineerd voor beste actrice, maar moest het afleggen tegen Helen Hunt (net zoals bij de Oscars) die won voor As Good as It Gets.

avatar van by_the_way

by_the_way

veron35 schreef:

Staat het per definitie vast als een film een oscar heeft dat iedereen hem goed 'moet' vinden?

by_the_way schreef:

Nee, maar het wil natuurlijk wel wat zeggen. Ik zelf vind het geweldig. En ik kan er met mijn hoofd niet bij als je ze niet goed vind acteren.

avatar van Stephan

Stephan

Ik las in een recensie ergens treffend dat het script (qua drama) zo mager was dat de acteurs voordurend elkaars namen roepen om maar wat te spreken te hebben. Ga je daar op letten, wordt het hoogst irritant, net als het eindeloze herhaal van hetzelfde thema.

Minpunten in een verder spectaculair geregisseerde tweede deel.

veron35

Oké, bedankt voor de uitleg. Maar je moet er gewoon niet zo op letten. Ik heb er na 30 keer nog niks van gemerkt.

avatar van doggygirly13

doggygirly13

echt een pracht van een film,

spijtig genoeg nog maar 1malig gezien,

al zou er van mij daar wel snel verandering in mogen komen!

avatar van serpico

serpico

Stephan schreef:
Kom op zeg. Titanic mager qua drama? Weetikhoeveel man op een zinkend schip midden in de oceaan, noem je dat een mager drama?