• 9.378.920 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.634)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Trooper Brown

Capt. George Ellerby

avatar van Denzz

Denzz

Cops or criminals... when you're facing a loaded gun: what's the difference?

Deze oscarwinnende film van Scorsese heeft enorm veel indruk op me gemaakt. Te beginnen bij de cast: DiCaprio, Damon, Nicholson, Wahlberg. 4 prima acteurs, die allen veel geloofwaardigheid geven aan hun personages. Vooral Nicholson heeft veel indruk gemaakt in deze film. Hij speelt z'n rol als topcrimineel perfect! Machtig, meedogenloos en krankzinnig. Ook Wahlberg is een leuk personage als perverse agent.

Maar 'The Departed' heeft meer te bieden dan een paar steracteurs. Het verhaal, dat gebaseerd is op de Hongkongse 'Infernal Affairs' van 2002, is vlot geschreven met genoeg tempo. Wanneer Damon en DiCaprio dan na een tijdje ook erachter komen dat er zich aan beide kanten een rat bevindt, begint het kat-en-muisspelletje pas echt en dan begint de film ook lekker op gang te komen.

De film heeft ook zo'n lekker sfeertje, met die rauwe actiescènes in de onderwereld bijvoorbeeld. Ook de muziekkeuze past perfect bij dit hele concept, harde Ierse rockmuziek.

'The Departed' heeft het dus allemaal: ijzersterk acteerwerk van een schitterend cast, een beklemmende sfeer, vlot verhaal met de nodige spanning, een kurkdroge Wahlberg, ... Geweldig!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Vlotte film met een cast waar je u tegen kan zeggen, nooit een fan geweest van Matt Damson, maar hier was hij wel te verdragen. De film moet het voornamelijk hebben van de snelle montage die heerlijk tegenstrijdig gaat met het ''gemakkelijk'' maken voor het publiek, regie zit dikwijls in orde. Verhaal helaas niet zo bijzonder, maar mede dankzij Jackie is dit dan toch wel echt een heerlijke film om naar te kijken, die man kan werkelijk waar alles zo goed spelen dat je er enthousiast van word. Wat nog meer opviel was de muziekstijl, ook heerlijk modern dat het gewoon in één beeld kan worden verstoord (door bv. een telefoon op te nemen), niet eerder zo'n manier van montage/regie bewust mee gekregen. Minpunten waren toch wel het verhaal wat niet erg vernieuwend aanvoelden, een beetje een mix van heel veel klassiekers en daardoor krijgt de film ook een beetje een (misschien toch wel verdiende) arrogante houding. Maar ach, Martin heeft daar eigenlijk wel het recht toe. Toch niet heel tevreden: 3,5 ster.

avatar van TMP

TMP

Vandaag voor de tweede keer gezien. Prima misdaadthriller, met ijzersterk acteerwerk van nagenoeg de hele cast. Nicholson, Damon, Dicaprio, Sheen en Wahlberg: ze doen het allemaal uitstekend. Verhaal is ook boeiend. Het blijft spannend om Sullivan en Costigan te zien infiltreren bij de tegenpartij. Er hadden wat mij betreft wel wat minder slachtoffers mogen vallen op het eind. Nu werd zo ongeveer iedereen doodgeschoten. De afrekening door Dingham was echter wel sterk gevonden.

avatar van amberjelsma

amberjelsma

Ik heb deze film meerdere malen gezien, ik vind hem erg goed. Hij is me dan ook niet gaan vervelen, Martin Scorese heeft zeker weer iets moois gemaakt. Toch is het niet zijn beste film, verre weg van dat. Ik vond ook dat deze film veel weg had van 'Internal Affairs', maar ik vind The Departed beter.

Het acteerwerk vond ik goed, het verhaal vond ik goed en de casting vond ik ook erg goed. Matt Damons beste rol sinds 'The talented mr. Ripley'. Jack Nicholson vond ik dan weer matig, misschien niet helemaal weggelegd voor deze rol. Tenslotte vond ik Leonardo DiCaprio weer heel erg goed spelen, juist weer helemaal weggelegd voor zijn rol! Er was wel een puntje die ik gewoon simpelweg raar/nergens op slaan vond ik de film: De rol van Mark Wahlberg vond ik vreemd: Ik irriteerde me dood aan die vent, wat waarschijnlijk ook wel de bedoeling was qua zijn gedrag; maar alsnog vond ik zijn rol niet nodig, en ook helemaal niet realistisch. Ik kan niet geloven dat een agent zich zo gedraagt? Iedereen heeft wel eens een slechte dag, maar zijn gedrag sloeg simpelweg nergens op haha.

Maar begrijp me niet verkeerd, ik vond het geen slechte film en ik ga hem zeker weten vaker bekijken.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Vlotte misdaadthriller.

Leuk verhaal over trouw en verraad in zowel de maffia- als de politiewereld van Boston. Bij momenten was het nogal rommelig, vooral het begin dan, al ging het einde ook nogal snel. Scorsese weet de spanning prima op te bouwen. Net op tijd in de film komen zowel DiCaprio als Damon te weten dat er aan beide kanten een rat zit. Vanaf dan volgen er nog enkele leuke momenten van "oei, ze hebben hem." en "ah, neen, toch niet."
Het einde was bijna erg teleurstellend. Ik dacht dat die ellendige Matt Damon er zo effe fijn van afkwam. Thank you, Mark Wahlberg.

Erg stevige cast. DiCaprio, Nicholson, Damon, Sheen, Winstone, Baldwin en zelfs Wahlberg (verre van m'n favoriet, maar wat een heerlijk personage zet hij hier neer!). Ook die vrouw van Damon vond ik erg goed.

Scorsese maakt met deze film een meer commerciële prent. Anders ook dan de stijl die ik van hem gewend ben (na het zien van oa Taxi Driver, Casino en Gangs of New York). Hier zat veel meer tempo in, waardoor het soms wat rommelig werd. Maar dat viel uiteindelijk best wel mee.

Een stevige 4 voor deze vlotte, spannende misdaadthriller die beschikt over een portie actie en humor.

avatar van Awake78

Awake78

Van de week de blu ray gekocht en herzien. Toch maar een half puntje erop. Gewoon een klasse film dit.

Het hoogtepunt vind ik toch de acteerprestaties van Matt Damon (MD)en Leonardo DiCaprio (LC). Waarom? Soms moet MD doen alsof hij van niks weet en z'n eigen onschuld bepalen. Dit doet hij door te acteren ín zijn rol. Een acteur in een acteur dus.

Ook LC heeft zulke momenten, bijvoorbeeld als hij op de man af wordt gevraagd of hij de mol is, of erop gezinspeeld wordt. Hij liegt/acteert dan ín ook zijn rol en dat is te zien door de kijker die dan weet hoe de vork in de steel zit. Zeer, zeer knap.

Ben geen fan van Scorsese als regisseur, maar de rest van deze film verdient een pluim. Verhaal staat als een huis en heeft meerdere lagen. En natuurlijk Vera Farmiga

Top-productie!

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

Na de eerste kijkbeurt was ik al aardig onder de indruk van deze film, maar enkele herzieningen hebben hem tot een waar meesterwerk gemaakt. De eerste keer ligt de aandacht misschien nog wat meer op het spannende en de gehele speelduur boeiende verhaal over twee mollen die elkaar moeten ontmaskeren, bij een extra kijkbeurt ontdek je steeds meer details en meesterlijke dialogen.

De film kan teren op een ijzersterke cast waarin vooral Jack Nicholson schittert. Tegenspelers Matt Damon en Leonardo DiCaprio spelen ook erg sterk, waarbij vooral laatsgenoemde de show steelt. Verder zijn er nog heerlijke bijrollen van Mark Walhberg, Martin Sheen en Alec Baldwin en ook Vera Farmiga overtuigt als vrouw tussen al het mannelijk geweld. Tot slot vind ik Ray Winstone de perfecte acteur voor een rol als die in deze film.

Talloze memorabele scènes zoals de opening, de achtervolging van Sullivan door Costigan en de monoloog van Dignam over zijn undercoveragenten zorgen ervoor dat dit een film is die je niet mag missen. Een absolute topper.

avatar van arno74

arno74

Mooie film, met een over het algemeen een goede script, die echter af en toe helaas onnodig overgecompliceerd wordt. Het kwam over als een geweldig gerecht waar teveel ingrediënten in zijn gestopt, waardoor het (onbedoeld) niet lekkerder is geworden. De sfeer die het uitstraat, de cast, en ook de kern van het verhaal (twee infiltranten die in elkaars organisatie infiltreren) zijn verder prima. Maar een iets simpeler script (vooral op het eind) was volgens mij in dit geval beter, en geloofwaardiger, geweest.

Daarom krijgt het "slechts" 3,5 sterren van mij. Het blijft een mooie film om te zien, maar het had beter gekund.

avatar van wood23

wood23

Martin Scorsese krijgt het gewoon weer voor elkaar,ik heb bijna alle films van hem gezien en ik vind ze stuk voor stuk briliant. Weer een steengoede film met meesterlijke acteurs en een onwijs goed en spannend verhaal. Deze film behoort tot een van mijn favorieten. Echt helemaal top.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Na Taxi Driver had ik zin in meer Scorsese films (en nog steeds, ik ben al jaren benieuwd naar Goodfellas en Casino) en toen heb ik deze maar eens bekeken. Met name door de uitmuntende cast is het duidelijk dat de film kwalitatief in orde is, maar het werd dusdanig ingewikkeld dat ik er op het laast geen reet meer van kon volgen en het dus ook niet boeiend meer was. Ik vond het wel een goede film maar het ging me allemaal te snel. Volgende keer beter?

avatar van Spetie

Leuke film van Scorsese en een goede remake, maar het origineel is toch een stuk beter.

De acteurs zijn goed, Nicholson is een erg fijne misdaadbaas. Di Caprio is goed. Damon is iets minder en de dialogen zijn vermakelijk en van een goed niveau. Het kat en muisspel tussen Damon en Di Caprio is interessant om te volgen. Verder creëert Scorsese een sterke sfeer en blijft de film bijna de gehele speelduur boeiend.

Het enige echte minpunt aan de film is de rol van Mark Wahlberg en het zwakke einde. Wahlberg speelt soms wat overdreven en mede daardoor weet hij op mij niet altijd even geloofwaardig over te komen. Het einde met de twist, die duidelijk anders in dan in het origineel, vond ik ook matig en nogal geforceerd overkomen. Het leek op de een of andere manier een beetje afgeraffeld.

Dat is best jammer, want los daarvan is The Departed een fijne misdaadfilm. Sfeervol, spannend en met goed acteerwerk.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Niet voor niets hoog in de top 250.
Dit zit gewoon erg goed in elkaar en houdt je van begin tot eind bezig. Het acteerwerk is top, zo ook de filmtechnieken, de locaties en de beklemmende sfeer. Een glansrol voor Jack Nicholson, maar de overigen zijn ook niet mis. Di Caprio zet bv ook heel goed een door het leven getekende man neer.
Het script trekt je geleidelijk steeds meer in de verwikkelingen rond de twee hoofdpersonen en hun werk, privé leven en beleving van de situatie. Goed gedaan. Het is een vrij harde politiefilm, tevens gangsterfilm.
En het verhaal is misschien wat vergezocht, maar voor mij niet onmogelijk of ongeloofwaardig.
Het eind was toch onverwacht, geen winnaars, alleen verliezers.

avatar van Decec

Decec

Een uitstekend misdaad/thriller film...

Zeer spannend verhaal...

Uitstekend acteerwerk...

Bekende acteurs Leonardo DiCaprio, Matt Damon,

Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen

en Alec Baldwin spelen zeer goed...

Mooi HD kwaliteit, maar behalve een stukje begin niet...

Redelijk achtergrond muziek, soms wel een goede

achtergrond muziek (Dolby Digital)... Minpunt

Echt een corrupt verhaal en spannend laatste slot...

Zeker een aanrader...

avatar van DMF

DMF

The Departed heeft na afloop nog wel even in mijn hoofd rondgespookt en dat is doorgaans een goed teken. Uitstekende film met een fraai script en goede acteerprestaties, al ontbrak de echte spanning eigenlijk.

Het verhaal wist me helemaal in de film te zuigen, maar ik had achteraf het gevoel dat er qua spanning nog wel wat winst te behalen viel. Zeker, ik zat op het puntje van mijn stoel, maar het script nodigde uit tot nog meer.

Het verhaal zelf zit goed in elkaar. De speelduur van tweeënhalve uur was ook niets te lang; de plot had genoeg te bieden. Er zit een lekker tempo in, al werd dat er enigszins uitgehaald door de aanwezigheid van Vera Farmiga. Haar rol vond ik aan de overbodige kant. Hartstikke leuk koppie, maar voor het verhaal nauwelijks een toevoeging.

De rol van Jack Nicholson vond ik ook erg opvallend. Ik vind het een geweldig acteur, maar in deze rol past hij eigenlijk niet. Toch kan ik ook in deze rol van hem genieten (die ratimitatie!); het blijft een geweldig figuur natuurlijk, maar niet echt geschikt als maffiabaas.

Leonardo DiCaprio en Matt Damon leveren eveneens prima prestaties als mol. Hun verhaal wordt de hele film door overzichtelijk gebracht en ik had dan ook hoge verwachtingen van het einde, maar dat bleek een kleine teleurstelling. Twists voldoende, maar helaas is het wat aan de rommelige en erg abrupte kant. Had toch op wat anders gehoopt, dit was me net iets te gemakkelijk. Ook hier geldt dat het allemaal net iets spannender had gekund.

De kleine minpuntjes nemen echter niet weg dat ik tweeënhalf uur lang zeer geboeid heb zitten kijken. Het verhaal zelf is echt smullen en dat is het belangrijkste. De cast gooit er nog een schepje bovenop. Het had allemaal nog net iets scherper en spannender gekund; dan had ik zeker een absolute topscore gegeven. De vier sterren van nu zijn desalniettemin op zijn plaats.

* * * *

avatar van Lingsel

Lingsel

Geweldige film! Ik heb hem in mijn eentje vol spanning gekeken, echt een aanrader!

avatar van dreambrotherjb

dreambrotherjb

VincentL schreef:
Ik heb de film gister gezien. Hij kon mij echter geen enkel moment boeien. Toch denk ik, aangezien de hoge verwachtingen die ik had en het feit dat hij zo hoog staat, dat het aan het moment van kijken en mijn toestand heeft gelegen. Voor nu 3 sterren, later een uitgebreide recensie na een herziening. Misschien dat ik dan de film genoeg eer aan doe en nu geen voorbarige conclusies trek. Jullie houden dat van mij te goed.

Ik had helemaal hetzelfde toen ik hem voor het eerst zag. Ik denk dat de setting toen ook niet helemaal juist was. Voor de tv in de zetel met zus en moeder erlangs, na bijna een uur afgezet en later verder gekeken met zus, maar vond er nooit wat aan, ik ging er nooit "in mee", en ergerde me aan de velen "fucks, cocks, dicks, etc.". Het einde kwam toen totaal niet als een schok aan, ik vond de "plotsheid" (je gaat dan naar het einde toe en ineens is zowat iedereen dood...) ervan veeleer flauw... Ik gaf hem toen nauwelijks 2 sterren

Nu, ongeveer een jaar later, leek het mij wel de moeite om hem eens in een betere setting te kijken (alleen achter de pc met de koptelefoon op), en ik moet zeggen, soms heb je echt een tweede kijkbeurt nodig om een heel ander (positiever) beeld te krijgen van een film.
Oké, de eerste 40 minuten veranderden eigenlijk nog weinig aan hoe ik me de film herinnerde, maar daarna ging het enkel in stijgende lijn. Ik zag een zeer sterke Dicaprio, Wahlberg (en dan bedoel ik meer zijn personage dan hoe hij acteerde, dus hem treft weinig schuld:) vond ik iets té (oké ze zullen wel wat afvloeken daar bij de Boston State Police, maar niet overdrijven...), Damon was consistent en overtuigde, Nicholson is Nicholson, en laat ons toch ook Martin Sheen niet vergeten:-).

Zelfs nu, terwijl ik in grote lijnen wist wat er ging gebeuren, kreeg ik veel meer die interesse en spanning in de klopjacht tussen de twee, en het einde was (zelfs bij een 2e kijkbeurt) nu veel meer een "shock". Wel een met "gemengde gevoelens", maar toch eerder pro dan contra.

Goede film, degelijke film, ik denk niet dat hij een 3e keer zou gaan vervelen, dus misschien tot over een jaar;-)

avatar van JeroenFR08

JeroenFR08

Vond hem een beetje tegenvallen. Vind het verhaal nogal onlogisch. Acteerprestaties zijn gewoon goed natuurlijk niks op aan te merken. Nicholson altijd weer grappig en hij speelt de badguy altijd goed.

Vond de film ook niet echt spannend. Denk dat dat komt omdat ik mijn aandacht er niet goed bij kon houden. Veel gepraat.

Moet hem nog een keer zien misschien dan hoger dan een 3.5.

avatar van MRDammann

MRDammann

Hele goeie film met een sterrencast en spannend verhaal. Die spanning is echt op het einde zeker te snijden, en er komt een einde wat ik zeker niet zag aankomen. Ik was wel even in shock.

De aanloop is misschien wat lang, maar eenmaal op gang, liet deze film me ook niet meer los. Ik wil hem zeker nog een keer zien.

avatar van Elineloves

Elineloves

Top film.

Hoewel het tempo voor mij iets hoger had gemogen, heb ik best genoten. De sterrencast levert, zoals verwacht, een aardig staaltje acteerwerk af. Het verhaal is onderhoudend en ingenieus, maar af en toe iets teveel 'opvulmateriaal'. Nu begrijp ik dat Scorsese de tijd wil nemen om het verhaal te vertellen, maar voor mij haalde het de vaart er uit. Is dat bij het origineel ook zo?

Vooral erg genoten van Di Caprio en Nicholson. Wahlberg vond ik ook niet storend, Damon daarentegen wel. Grotendeels door het personage, maar ook omdat ik hem als man niet zo boeiend vind.

De komische noot hier en daar zorgt voor wat luchtige momenten, wat ook wel welkom was. Vooral omvergeblazen door het einde. Eindelijk, iets wat ik hoopte kwam uit.

avatar van schram101

schram101

Veel van Martin Scorsese heb ik nog niet gezien en datgene wat ik zag vond ik over het algemeen vreemd genoeg niet zo bijzonder. Maar aan de waardering die man over het algemeen krijgt te zien moet hij toch wat kunnen. Zo ben ik van plan een aantal van zijn werken te gaan (her)zien. Zo ook The Departed. Ooit wel gezien, echter voor mijn tijd op MovieMeter en dus nooit op gestemd.

The Departed moet het vooral van de cast hebben. Het is werkelijk een genot al deze grootheden aan het werk te zien. Behalve de grote namen in de hoofdrollen doen ook Ray Winstone, Alec Baldwin en Mark Wahlberg nog mee. Maar de show wordt, uiteraard, gestolen door Nicholson en DiCaprio.

Het plot verdient toch ook zeker credits. Zoals bekend is de film een remake, maar het origineel heb ik nooit gezien, dus dat mag de pret niet drukken. Wel vond ik het infiltreren van Billy bij Costello nét wat te makkelijk gaan. Het zogenaamde slechte verleden van Billy lijkt een wat goedkoop excuus om hier niet te veel tijd in te hoeven steken.

De klassieke soundtracks met o.a. The Rolling Stones zijn overigens prima gekozen in de Boston setting.

Het einde is ook weer sterk te noemen. Een aantal onverwachte kills doen de film goed.

avatar van Parisa

Parisa

Nummer 55 van DE LIJST. Kom maar op, vanwege de titel en de acteurs verwachtte ik hier ook wel wat van.

Een hele tijd hield ik het gevoel dat dit gewoon mijn film niet was. Dat deze in ieder geval niet in mijn top kon komen. Dat had wat te maken met het taalgebruik in de dialogen, denk ik. Niet dat dit nu zo shocking was dat ik er als arm vrouwtje met mijn vingers in mijn oren vies naar heb zitten kijken. Maar het sprak me gewoon minder aan. Punt.

O, en het onderwerp is ook niet iets waar ik direct van opspring zo van “Ja, man. Dat moet ik zien!”

Het duurde dus best even voordat ik echt in het verhaal kwam. Maar dat verhaal mag er best wezen. En het werd steeds beter. Tot ik ook zeker zoiets had dat ik naar iets bovengemiddelds zat te kijken. En er best van onder de indruk was.

Tijd was natuurlijk nodig om het infiltreren aan beide kanten te laten zien, en hoewel het niet lijkt te kloppen met wat ik eerder zei, heb ik totaal geen problemen met de tijd die hiervoor is uitgetrokken. Want dat is op zo’n fijn tempo gedaan, dat alle dialogen me ook steeds beter gingen liggen.

Wat volgt is inderdaad een spannende laatste helft waarin ik me steeds afvroeg wie dit nu ging winnen. Goed gedaan.

Iedereen deed het vanaf de start van de film top. Wat waar de film natuurlijk ook door wordt geholpen is door de topcast. DiCaprio en Damon spelen deze film gewoon heel goed weg en lijken ook behoorlijk een te zijn met hun karakter. Ik was niet echt bezig met het feit dat ik naar acteurs zat te kijken.

Ook hun bazen waren heel plezierig om bezig te zien. Ik vond Nicholson zijn gezichtsuitdrukkingen op zijn plaats. Ik hou wel van zijn manier van spelen.

De bijrollen werden ook prima ingevuld.

Vanwege toch wel enige kritiek net een

avatar van Kisje

Kisje

DonPeliculón schreef:

Het is dan ook een remake van die film...

avatar van ArnoldusK

ArnoldusK

• 2060 stemmen

Tweede Scorsese in drie dagen en veel van de gebruikte stijl in the Wolf is ook hier te herkennen. Waar hij in die film iets meer experimenteert is het bij deze vooral rechttoe rechtaan misdaad wat je te zien krijgt. Beide films bieden je een prettige avondvullende film; niet meer, niet minder.

De film begint veelbelovend met de heerlijke klanken van Gimme Shelter, waarbij het nut van de gekoppelde oude beelden niet helemaal duidelijk is. Al snel worden de personages en de twee plotlijnen expliciet aan de kijker duidelijk gemaakt. De hele film door 'speelt' dit identiteitsspel dat tussendoor nog op een extra (overbodige) manier versterkt wordt door de aanwezigheid van de naïeve Farmiga. De uiteindelijke shoot-out en de ontknoping is enigszins voorspelbaar (het 'spel met de telefoontjes'), al weet Scorsese nog enige verrassende elementen in te bouwen in deze vlotte aaneenschakeling van scènes.

Tegen het einde van de film kan geconstateerd worden dat er veel scènes in zitten die de film eerder langdradig maken dan interessant, spannend of prettig. Veel scènes worden abrupt afgebroken of op een vreemde manier ondersteunt (verstoord?) door muziekfragmenten. Uiteindelijk blijft eigenlijk alleen het acteerwerk en de cinematografie over om te prijzen. Maar met deze cast is dat geen lastige opgave. Waar Wahlberg en Damon beide wat irritatie opwekken aan het begin is dit na zo'n 2 uur wel langzaam weggeëbd, ook dat is een kunst zullen we maar zeggen.

Al met al geen hoogvlieger, deze Departed. Eenvoudige, conventionele keuzes zijn gemaakt en het wordt mij langzaam wel duidelijk dat Scorsese niet mijn regisseur is. 3*

avatar van tbouwh

tbouwh

Wat een geweldige thriller is dit. Precies zoals een thriller hoort te zijn, en zodoende voor mij een topper op dit gebied. Waar ik de eerste 20 minuten even in het verhaal moest komen, werd ik daarna genadeloos meegesleept in deze film vol onverwachte plottwisten. Gedragen door fenomenaal acteerwerk van met name Nicholson en Di Caprio, maar ook Damon staat zeer goed zijn mannetje. De rol van Wahlberg vond ik wat storend, maar aan het einde blijkt wel het belang van zijn rol. Door de geweldige kijkervaring die ik had bij deze film geef ik de maximale score. 4*

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Dat deze film 4 Oscars in de wacht heeft gesleept verbaasd me niets. Dit is een topklassefilm.

Met prachtige acteerprestaties, van zowel Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon, Martin Sheen en Mark Walhberg, en de vele anderen.

Prachtig scenario ook, dat boeiend is van begin tot eind.

Zit soms wat moeilijk in elkaar, maar dat is nu net het goede eraan, maar ook vooral het plot is groots, niet wat je echt zou verwachten.

Eindelijk heeft Martin Scorsese zijn Oscar te pakken, en dat is zeer terecht met deze prachtige film waar ik zeer van genoten heb.

En opnieuw van deze prent genoten.

De puike cast zorgt voor een spetterende film.

avatar van Piratje

Piratje

Wie de cast bekijkt weet alvast dat het geen B-film kan zijn. Di Caprio en Nicholson kleuren voortdurend de ganse film die met sprongen vooruit loopt.

Toch had ik heel veel moeite om in het verhaal te komen. Een verhaal dat je voortdurend op het andere been zet om tot het slot te moeten wachten wie wie is.

Een vrij langdradige film met toestanden die naast de werkelijkheid lopen.

Maar op zich toch het genot om een film te zien die misschien niet tot mijn toplijst behoort.

4,0 punten.

avatar van SturyNijmegen

SturyNijmegen

Allemaal knap gedaan , zit leuk in elkaar. Hoewel dit niet primair mijn genre is geef ik de complimenten aan de cast en het verhaal

Ik ga ga 'm nog een keer zien

avatar van Polignac

Polignac

Begrijp de hoge waardering niet. Heel goedkope actiefilm. Echt rommelig opgezet. 2,5 is meer dan voldoende.

avatar van Black Math

Black Math

Toen ik deze film voor het eerst zag, was ik een beetje op het verkeerde been gezet omdat de maffiabaas hier Frank Costello heet. Behalve de naam en beroep heeft deze Costello volgens mij weinig te maken met de historische Costello.

Een rol voor Nicholson dus, maar ik moet zeggen dat ik hier vooral Nicholson zie in plaats van z'n personage. Goed voor excentrieke personages, maar blijkbaar werkt het niet als het niet louter om het excentrieke draait. Verder kon ik destijds zowel DiCaprio als Damon niet uitstaan. Bij DiCaprio is dat inmiddels verleden tijd, al vind ik z'n rol hier nu ook weer niet briljant. Damon hier vind ik nog steeds moeilijk uit te staan, hij heeft zo'n verschrikkelijk überamerikaanse uitstraling.

Het verhaal is op zich best interessant: een kat-en-muisspel tussen twee infiltranten. Toch voelt het aan alsof er meer uitgehaald had kunnen worden, door meer het schaakspel tussen twee mensen te tonen. Wat we zien, wordt ook nog eens tot tweeënhalf uur opgeblazen.

Audiovisueel niet erg boeiend. Af en toe een snelle flashback, maar daar houdt het wel mee op. Wel aardig dat af en toe muziek van de Rolling Stones, Lennon en Pink Floyd voorbijkomt, maar het is zo gemixt, dat het aanvoelt als de radio op de achtergrond tijdens het werk.

Uiteindelijk aardig om de tijd mee door te komen, maar echt interessant vind ik het niet. 1,5*.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Verassend spannende en knap in elkaar gezette misdaad thriller. Goede rollen van Jack Nicholson, Matt Damon en Leonardo diCaprio.

je moet wel goed bij de les blijven, vooral in het begin, maar het is zeker de moeite waard.