• 9.374.030 stemmen

Geregisseerd door: Louis Leterrier en Corey Yuen

Met onder meer: Jason Statham, Shu Qi en Matt Schulze

Gesproken taal: Engels, Frans en Mandarijn

Plot The Transporter

"Rules are made to be broken."

Ex-militair Frank Martin leidt op het eerste gezicht als buitenlander een rustig leven in het zuiden van Frankrijk. Dit is echter maar schijn, want Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Dankzij zijn ijzeren discipline en zijn strikte regels slaagt hij erin zijn bezigheden geheim te houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat en hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

jumpstylemovie schreef:

Die gast deed me denken aan Vin Diesel.

Ik vroeg zelfs aan mijn Vader of het hem was .

Hij deed me ook een héél klein ietsie pietsje denken aan Arnold Schwarzenegger.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Schwarzenegger? Hij lijkt er nog voor geen 1/10 procent op.

Over de film: het is een vrij simpele, recht-toe-recht-aan-film met flink wat (ongeloofwaardige maar) amusante actiescènes. Er valt verder niet hele veel over de film te zeggen omdat vrijwel alles dat in deze film te vinden is al eens eerder is gedaan. Dat maakt het niet tot een slechte film maar echt verrassend is The Transporter nooit.

2*-2,5*

avatar van martinovitch

martinovitch

wow wat een sjieke actiefilm.

voor mij een dikke 5

avatar van Crosser

Crosser

Opzich niet slecht maar vaak kun je de acties voorspellen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Vlotte actiefilm, die bol staat van ongeloofwaardige, schitterend vormgegeven stunts en weinig rustige momenten tussendoor waarin het te verwaarlozen verhaal niet al te serieus genomen wordt. Jason Statham is duidelijk in zijn element in dit soort films. Minpunt is dat het tempo van de laatste 30 minuten bij lange na niet gehaald wordt in de rest van de film. Aardig vermaak. 3,5*

avatar van helleke

helleke

Goeie actiefilm,verstand op 0 en u gewoon anderhalf uur laten meevoeren in deze prent.

Statham voelt zich thuis in zo'n rol en dat is duidelijk te merken.

3 sterren.

avatar van NERD

NERD

Ik vond de eerste 30 minuten veelbelovend. Gewoon een redelijk stijlvolle pure actiefilm in een mooie setting. Maar nadat zijn huis werd opgeblazen door raketten haakte ik compleet af. Ineens kwamen er steeds meer slechte acteurs bij en werd de actie ook steeds flauwer. oa. bij de achtervolging tussen hem en een aantal chinesen tussen de stadsbussen....

1,5 ster. Ga vanavond Crank kijken. Ben benieuwd of de verwachtingen voor die film net zo ongegrond zijn als bij deze

avatar van Ieperman

Ieperman

• 1934 stemmen

Valt me toch behoorlijk tegen deze film. De actie doet me denken aan een B-film met op het einde een flauwe copie uit Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark, de vrachtwagenscene.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Dit lijkt me weer zo één van de zoveelste cliché films waarbij de hoofdrolspeler opeens een good guy begint te worden.

avatar van Legan

Legan

Zuzuu schreef:

Is de hoofdrolspeler dan een bad guy? Lijkt me niet.

Een prima actiefilm met een hoog amusementsgehalte. Het verhaal, de personages en het acteren is magertjes, maar de actie is ruimschoots aanwezig en zwaar over-the-top. Het gaat dan ook om amusement en niet om realisme.

3.0 *

avatar van Defnoch

Defnoch

Goeie Film echt weer iets voor Jason Statham

top film

avatar van Goodfella026

Goodfella026

Ik ben eens om me heen wezen kijken en dan valt mij op dat heel veel mensen zo enorm kunnen zeiken op een film. Of van te voren al een mening hebben klaar liggen. Ik onderscheidt mij hiervan en heb daarom nooit een top10 gemaakt en ergens een reactie achter gelaten. Ik was er wel maar ik bleef liever stil. Vandaag is de dag gekomen dat ik er maar aan moest geloven. Top10 snel gemaakt ( wel lastig, zoveel top films ), en nu mijn 1e reactie.

ontopic:

1. leuke film

2. ongeloofwaardig

3. maar dat wist je

4. I Like It

5. Conclusie?

3.5

avatar van The Oceanic Six

Prima filmpje dat kwa verhaal niet zo bijzonder is maar die dankzij het charisma van Statham helemaal wordt gered. Die gast is echt gaaf. De film heeft verder genoeg actie om boeiend te blijven.

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Legan schreef:

Is de hoofdrolspeler dan een bad guy? Lijkt me niet.

3.0 *

Oh, kom op zeg. Ik hoef de film niet te zien om te weten dat hij een bad guy status heeft. In mijn ogen dan.

Frank heeft zich gespecialiseerd in het afleveren van allerhande pakjes, zonder zich vragen te stellen over de inhoud ervan. Zijn bezigheden geheim houden voor de politie. Op een dag ontdekt Frank dat zijn laatste pakje een gekneveld, jong meisje bevat.

Kom kom. Wie weet wat er allemaal in die andere pakken zit, misschien wel een dodelijke atoombom, en dat kan hem dus niets schelen. Sorry hoor, maar ik vind het maar moeilijk om te zeggen dat hij geen bad guy is.

En hij heeft het er ontzettend moeilijk mee haar zomaar aan een misdaadbende uit te leveren.

En ja ja! Hier komt ie: opeens wordt hij dus een good-guy zoals ik dat al eerder zei. Dit is niets anders dan een cliché, want als hij het erg vind van wat er in een pak zit, dan kon hij maar lekker achter een kantoortje werken. (Maar ja, het is ook maar een B-film)

En als ik de film zou zien, wat hoogswaarschijnlijk onmogelijk is, dan zou ik met meer argumenten komen.

tommykonijn schreef:

Ik vroeg zelfs aan mijn Vader of het hem was .

Hij deed me ook een héél klein ietsie pietsje denken aan Arnold Schwarzenegger.

Jongens, jongens. Wat zijn jullie toch slecht daarin

Jason Statham doet meer denken aan Bruce Willis, niets anders.

Jason Statham

Bruce Willis

Vergelijk het zelf maar

avatar van gentenaar

gentenaar

Goeie actiefilm; geweldige vechtscenes, gewoon lekker actie, verstand op 0 en kijken maar

toch een topper in zijn genre, als je puur de actie bekijkt.

avatar van Many

Many

Ik snap niet wat iedereen over een ongeloofwaardige film zit te zeuren.... Het is uiteraard een ongeloofwaardige film, maar dat zijn bijna alle films. Ze maken bijvoorbeeld X-Men ook niet om hun geloofwaardigheid.

Ik heb me wel geamuseerd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een paar heerlijke scenes redden deze matige film. Statham doet het leuk, maar wat de rest van de cast aan het doen is weet ik niet. Echt een belabberd staaltje acteerwerk van zo'n beetje iedereen, op Statham na dan. Standaard verhaaltje die erg vaak behoorlijk ongeloofwaardig is en muziek om bij vlagen beroerd van te worden. Maarjah, de tijd vloog voorbij en ik ben dan ook erg gul met de score die ik geef.

avatar van aerts007

aerts007

gentenaar schreef:

toch een topper in zijn genre, als je puur de actie bekijkt.

Idem Dito!

avatar van Minotaures

Minotaures

Zoals iedereen zegt, vele actie-scene's. Elke scene waarin hij met zijn auto verschijnt, blijf ik leuk vinden. Mooie auto, maar voor zo iemand zou je een beter auto voorstellen. Niet iedereen kon overtuigend goed acteren. De Chinese of Japanse meisje vond ik wel wat hebben. 2,0*

avatar van Minotaures

Minotaures

jumpstylemovie schreef:

Die gast deed me denken aan Vin Diesel.

Op de poster lijkt ie voor mij steeds op Bruce Willis.

avatar van skipy05

skipy05

zeer goede film. een heel goed verhaal. het is ongeloofwaardig maar dat heb je in veel films. heel de tijd goede actie. zeer toffe vechtscenes.

Jason Statham speelt deze film zeer goed. Ik heb nog geen slechte film van hem gezien.

avatar van niethie

niethie

keek er destijds ook behoorlijk naar uit maar was nogal ontevreden over het eindresultaat, de actiescenes en de flitsende montage waren af en toe erg cool maar daar is alles dan ook wel mee gezegt, een beetje te over de top en teveel van het goed naar mijn mening.

2,5 sterren

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik vond die kerel op bruce willis lijken, vooral op de poster.

De film begon goed. De transporter is pietje precies, houd zich precies aan zijn zelfgemaakte regels, was wel grappig.

Maar als die chinees en de rest zich ermee gaat bemoeien zakt het pijl tot diep onder het vriespunt. De film die zo leuk begon verandert in een domme zeer ongeloofwaardige flutfilm. Jammer, had misschien wel wat kunnen worden. Ik ben er onderhand wel achter dat ik "verstand op nul en kijken maar" actiefilms geen reet aan vind. Overigens vond ik die chinese meid ontzettend slecht acteren.

1,5 *

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

redelijke goeie film de acteerprestaties zijn niet top maar de actiescenes in elk geval wel

avatar van eltorro

eltorro

Het verhaal is niet echt goed somige acteurs doen het niet zo goed en zijn zelfs een beetje irritirend, maar de actie is zo goed in deze film. En die jason statham doet het best goed maar ja de rol die hij speelt is ook echt iets voor hem.

Dus toch nog een 3*

avatar van mrkos

mrkos

Goeie en leuke film

avatar van schram101

schram101

Leuke film! Begin die Statham toch steeds interessanter te vinden! Goede acteur! De mooie meid in deze film was dan ook alleen mooi, want qua acteren was het maar belabberd.

Het verhaal is niet al te moeilijk, gewoon een geinige film!

Verwacht meer van deel 2, die ik volgende keer maar eens zal gaan huren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik zal met de beste wil van de wereld niet beweren dat dit een goede film is, maar gelukkig pretendeert het dat ook niet te zijn. Het is volledig inwisselbaar met andere actiefilms en echte verrassingen kom je dus nauwelijks tegen. Maar dat neemt niet weg dat Jason Statham een leuke held neerzet en dat de actie er goed uitziet. Vergeet het plot, aanschouw de schoonheid van het brute gevecht.

avatar van wwelover

wwelover

Lekkere actieknaller met een paar geweldige vechtscene's, zoals het oliegevecht, briljant. Jason speelt echt fantastisch. Geweldige vent is dat. Geen hoogstaand verhaal, maar prima vermaak!

avatar van Denveen

Denveen

Dramatisch verhaal, ongeloofwaardige actiescenes en zo mogelijk nog slechtere muziek.