Genre: Fantasy / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Vanaf zondag 15 februari in 2 bioscopen
Plot El Laberinto del Fauno
"What happens when make-believe believes it's real?"
In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Das Labyrinth des Fauns (BoekMeter)
- El Laberinto del Fauno (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Serrano
El Tarta
proxihox
Prachtfilm.
Wel een verkeerde keuze om die half mens/geit op het voorplaatje af te beelden.Wordt je m.i. op het verkeerde been gezet.
Het is sprookje en fantasie maar niet de hele tijd.
Daardoor indrukwekkend en meeslepend..
DVD-T
El Laberinto del Fauno heeft na herziening toch wel een beetje van zijn magie verloren, een beetje maar, want het blijft wel een prachtig sprookje.
Wat Pan's Labyrinth zo'n sterke film maakt is de mix tussen het sprookjes achtige, en het geweld onder regime van Kapitein Vidal.Ik snap dat veel mensen dit niet vinden passen in de film of het simpel weg niet kunnen aanzien.Het laat echter wel goed zien hoe onschuldige mensen en in dit geval dus een kind de dupe wordt van al dat geweld en dat het meisje aan die realiteit ontsnapt door voor zichzelf een sprookjeswereld op te zetten .Het verhaal van Vidal in zijn gevecht tegen de rebellen draait volgens mij om onbegrip tussen de 2 "tegenstanders" dit verwoord hij erg goed in de diner scène, waar hij heel hard is maar waar wel goed word laten zien dat het vooral onbegrip is.Vidal denkt dat wat hij doet het juiste voor Spanje is en de rebellen denken dat weer andersom.En hier worden onschuldige mensen de dupe van en dat probeert de film naar mijn mening te verwoorden.
Zoals ik al gezegd heb verloor de film een klein beetje magie voor mij, dit was vooral het geval in de sprookjes wereld.De setting blijft erg mooi, maar het sprookjes gedeelte werd voor mij dit keer te snel afgekapt.Ik had het gevoel dat er niet echt meer veel in gebeurde.De schakeling tussen de twee werelden is wel erg mooi gedaan.Het ene moment zit je in een prachtige wereld, om daarna weer terug te keren naar de harde realiteit.Del Toro heeft hier een goede balans weten te vinden, wat je in mindere mate ook terugziet in zijn eerdere film El Espinazo del Diablo, waar hij dezelfde thema's ook aansnijd maar dan met een andere setting.
Dat de dialogen in het Spaans waren heeft mij op geen enkel moment gestoord en past perfect in de sfeer van de film.Ik snap niet dat sommige mensen dit een storende factor vinden.Voordat je de film kijkt weet je ook dat het een Spaanse film is.
Het acteer werk is van een zeer hoog niveau,Het meisje doet erg goed haar best, eveneens als Sergi López die heerlijk de slechterik speelt.Doug Jones lijkt nog een beetje in zijn Hellboy karakter blijven steken, dit zie je vooral in alle handgebaren en nuances van Fauno en die ander die hij speelt, toch zet hij weer een knappe prestatie neer om door alle make-up te acteren.
Filmtechnisch is het ook allemaal vakwerk.De effecten zien er heel goed uit, zowel visual als de make-up en anamatronics.Navarro levert weer zeer mooi "dromerig" camera werk af.De production desing is erg goed.De prachtige sprookjes achtige muziek maakt de film helemaal af.
Half puntje eraf.
Stormwind
Deze film heeft zeer diepe indruk bij mij achtergelaten. Wat een schitterend, toch gruwelijk sprookje. Dat de film spaans is heeft mij inderdaad totaal niet gestoord; als je er eenmaal aan gewend bent, maakt dat niks meer uit. Dit is zeker één van de beste films die ik ooit gezien heb. De combinatie tussen fantasie en keiharde realiteit vind ik ontzettend knap. 4 sterren.
strunglady
Genoten vanaf het eerste moment. Werkelijk een pracht van een film. De sobere wijze van filmen, de intensiteit. Een simpel sprookje als ware, wat briljant is gegoten in een toch wel lange film. Maar voor ik het wist was de aftiteling in beeld. Ik ben onder de indruk. Beste film die ik in tijden gezien heb.
m1701
Geweldige film! Wat een verhaal en wat een prachtige vormgeving. Ik had van te voren niet verwacht dat het zo'n mooie film was. Zeker een aanrader om te bekijken
Van mijn krijgt ie 4*
Blackhole
ongeloofelijk...wat een film...zoals iedereen op deze site heb ik al aardig wat films gezien maar nog nooit zo gemaakt/gedaan als deze.
ik heb echt van begin tot eind met open mond gekeken.
alle lof voor de cinematography en de regie..
de wreedheid gemixed met fantasie indeze film is 'unsurpassed'
ik weet het nu zeker, ik geloof in sprookjes... *****
Barry Lyndon
Zou ik in mee kunnen gaan, maar dan vraag ik me af waarom, eigenlijke overbodige geweldscene's, zo worden getoond. Ik zag er geen meerwaarde in. Sterker nog, deed bij mij juist afbreuk aan de nagestreefde gelaagdheid, doordat de oorlogshandelingen vervallen in platvloers geweld.
Tanita
Tnx voor je reactie, op het geweld in deze film kom ik op terug,
eduard
Niet echt een kinderfilm maar was wel verrast dat hij mij als volwassene zo boeide. 3.5 ster
Martine de Vries
Zwaar onder de indruk van deze film.
Ben grote fantasyfan en was erg blij hiermee.
Prachtige beelden gruwelijk goed verhaal en gelukkig open voor meerdere interpretaties.
De meesten van jullie hebben het over Ofelia's ingebeelde wereld, maar ik zie het als realiteit.
Ik vond het geweld wel erg goed passen al kan ik er normaal slecht tegen, nu paste het bij het verhaal, juist door de fantasy.
Ik heb 4,5 sterren gegeven omdat ik niks volmaakt is en dus ook geen volmaakte score.....
Pastichio Rocker
Deze film is sowieso nooit bedoeld als kinderfilm.
Pantoffel
Hij was in de cinema zelfs knt
Pastichio Rocker
Jammer genoeg zijn er nog steeds mensen die sprookjes en tekenfilms associeren met iets dat alleen kinderen interesseert.
lagaiske
Geweldig mooie film.
Alleen jammer van de Spaanse taal.
Werk een beetje op de zenuwen zo nu en dan.
Maar voor de rest heb ik van het begin tot het einde genoten.
joaquim05
helemaal mee eens omdat het animatie is wil het niet gelijk zeggen dat het voor kinderen is. over zulke dingen word ook nagedacht zoals de vraag of het te filmpen is in het echt,of het wel bij de imago past.waardoor ze soms op een animatie terecht komen.
dat animatie alleen voor kinderen is is allang pasé.
DiStefanO
Alleraardige film met inderdaad toch ook wel wat schokkende momenten. Het meisje vertaald haar rol uitstekend, en het geeft prima weer hoe de gedachten van een kind kunnen zijn en het leven in een fantasywereld in tegenstelling tot de harde realiteit waarin zij verkeerd.
Een must om gezien te hebben. Het verhaal is aardig. De hoofdlijn is voor vele de fantasywereld. Zo zie ik het niet. Het is eerder het verhaal van de oorlog die meer aandacht trekt. De vlucht naar de fantasywereld wordt inderdaad goed weergegeven. Echter ben ik wel van mening dat dit verhaal ( als het echt een fantasyverhaal zou moeten zijn ), dat het meer uitgewerkt had moeten worden. Het doel van de fantasy was enigzins vaag.
De hardheid in de film vond ik dan ook wel de boventoon hebben. Met name de amputatie, het excecuteren en in het eerste stuk het doorsteken ( paar keer ) in het hoofd.
Toch heb ik me uitstekend vermaakt. Het spaans irriteerde mij niet, en ik vond het juist eerder een charme hebben dan dat het irritant was.
Een must om te zien, dat zowiezo.
Suleika1
Wauw! Deze krijgt van mij 5 sterren, lang geleden dat ik zo'n topfilm heb gezien! Deze heeft me diep geroerd en zelfs aan het huilen gebracht. Ik ga hier geen lange recensie over schrijven, want ik heb geen woorden meer over. Ik kan alleen nog maar zeggen: ongelofelijk! Prachtig!
JPTV
Viel me tegen misschien door de hoge rating hier...
ik denk nou gaat het komen en toen was het afgelopen.
Geef mij maar ´STARDUST´ of ´chronicles of Narnia´ die zijn veel mooier gemaakt en hebben een 100 keer beter verhaal...
Denveen
Viel me tegen misschien door de hoge rating hier...
ik denk nou gaat het komen en toen was het afgelopen.
Beste JPTV,
Als je namen opgeeft van films schrijf deze dan tenminste goed. Daarnaast slaat je argument kant noch wal, want deze film zit zowel visueel als verhaaltechnisch ijzersterk in elkaar.
Denveen
Net voor het eerst gezien en sterk onder de indruk.
Het meisje bouwt voor zichzelf ten tijde van oorlog een fantasiewereld voor zichzelf op en probeert hiermee te ontsnappen aan de werkelijkheid. Het geheel steunt op cinematografische en visuele hoogstandjes. Een zeer meeslepende film die te allen tijde tussen twee genres blijft zweven.
Wat ik daarnaast ook kan waarderen is de schokkendheid van de film en de meedogenloosheid op sommige momenten. De muziek en de decors, vaak sprookjesachtig en betoverend of juist keihard en afschrikwekkend, spelen hierbij een belangrijke rol.
Meesterwerk en dus de volle vijf sterren en in de top 10.
Day-V
2 jaar geleden gezien en ben al bijna vergeten waar het over ging. Dus ik ga hem opnieuw kijken
Na 2 jaar komt die toch in de top250? Wanneer precies?
maerk
Na 2 jaar komt die toch in de top250? Wanneer precies?
26 april 2009.
Bitking
Ik vond het einde echt niet leuk! (ik kan niet zeggen waarom, want ik moet dan een spoiler geven en sommige moviemeter bezoekers hebben dat niet graag) Had vooral op het einde meer fantasy en 'mooi effecten' verwacht, maar dat was het dus niet, het was gewoon weg veel te droevig. Voor de rest erg leuk verhaal en soms best spannend!
psycholamp
- 1960 berichten
Ik vond het einde echt niet leuk!
Als je goed had opgelet in het begin, wist je ook wat er aan het einde zou gebeuren.
Pantoffel
Dat zeg je naderhand, maar tegen het einde van de film, ben je het begin alweer haast vergeten
Bitking
Leno
Del Toro's creatieve geest is bij al zijn film wel aanwezig, maar hier kon hij echt lekker zijn gang gaan. Het knappe aan deze film is dat hij het voor elkaar krijgt een volwassen kinderfilm te maken. Hierbij wordt hij gesteund door een sterk verhaal, waarbij de dramatiek nooit de overhand krijgt. De vlucht naar fantasie brengt een welkome afwisseling en geeft deze film behalve visuele flair ook een flinke lading diepgang.

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

De beste Spaanstalige films per genre, volgens Moviemeter

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009
spanjeweerstandservantanti herofeesprookjefranco regime (francoism)legerprinsesliefdebossenkoningcrueltyhidinglabyrinthmagisch realismemythologicaldark fairy tale children in wartimebrutal violencepost spanish civil warfaun