• 9.406.454 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.552.879)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van HeatWave

HeatWave

De enige woorden die door mijn hoofd schieten bij het zien van deze film is reuzefilm.

Erg boeiend verhaal met uitstekend akteerwerk.

Ik ben toch al liefhebber van het werk van Stephan King maar de verfilming van zijn boeken liegen er ook niet om.

In tijden niet zo'n goeie film film gezien.

Klasse.

avatar van angelfish

angelfish

Vond hem tegenvallen.

Ik had zoveel goeds gehoord dat ik heel veel verwachtte.

Ik vond de overdreven toverkunsten ook niet nodig voor de film.Die adden van mij een stuk subtieler gemogen en ik denk dat ik de film dan beter gevonden zou hebben.

Toch wel een goede film,maar zeker niet een van de beste voor mijn gevoel.

film_kaza

wat is nou eigenlijk leuk vind aan deze film ligt eigenlijk zo:

the shawshank redemption is gebaseerd op wat echt gebeurt

the godfather is gebaseerd op wat echt gebeurt

deze film is met fantasie en dat maakt hem nog mooier dan alleen dat(gebaseerd op echte dingen).

avatar van Reinbo

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Ik denk (en hoop) dat hij dit bedoelt:

The Godfather en Shawshank Redemption zijn waargebeurde/realistische films. The Green Mile is verzonnen (fantasie) en dat maakt een film mooier.

Kaza heeft liever verzonnen verhalen/films (Stephen King) dan waargebeurde/realistische films.

film_kaza

hij heeft gelijk, ik word soms een beetje kriegel van dat soort films.

ik vind ze wel goed maar minder leuk.

avatar van Reinbo

film_kaza schreef:

ik vind ze wel goed maar minder leuk.

Beetje fantasy zoals Carrie, da's meer je ding begrijp ik.

Reinbo schreef:

Beetje fantasy zoals Carrie, da's meer je ding begrijp ik.

carrie vind ik de slechtste film ooit gemaakt.

bijvoorbeeld The Adventures of Baron Munchausen,

Gewoon fantasy, daar zijn zoveel films van.

avatar van true lie

true lie

Zoals ik al zei, bij forest gump, zie ik in alle films die ik van tom hanks gezien heb, dat ze allemaal goed zijn. Tom hanks is mijn op 2 na lievelings acteur.

avatar van nothingness

nothingness

Ben totaal geen fan van Stephen King films, maar deze vind ik heel aangenaam.

avatar van thibault14

thibault14

thibault14 schreef:

Aardige film, maar wordt hier zwaar overschat

het is een beetje wat ik zei bij the shining.

maar iedereen heeft zo z´n eigen smaak

avatar van otherfool

otherfool

Wederom een grootse film van Darabont. Meesterlijke, onvergetelijke scenes in de dodengang, een perfecte cast (Duncan lijkt voor de rol geboren te zijn), een vleugje magie en een hoop humanisme. Misschien ietsjes te lang maar een belevenis om te zien.

4*.

thibault14 schreef:

Aardige film, maar wordt hier zwaar overschat

ik wou nog even zeggen, ik ben erg benieuwd... hoezo?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Fons ,de vorige keer gaf je zelf het antwoord al: iedereen heeft z'n eigen smaak.

film_kaza

mijn berichten zijn vaak verwijdert vanwege geen detais geven. ik ben best benieuwd naar zijn mening

avatar van Ramon K

Ramon K

en een hoop humanisme

Nou! Die Coffey is me een humanist zeg: Hij kan alle zieken genezen en dode wezens opnieuw het leven geven... Maar hij vindt het "niet zo leuk meer op deze wereld' dus kiest ie er maar voor om zonder slag of stoot de stoel te verkiezen. The humanity!!

Coffey is een grote slapjanus!

avatar van thibault14

thibault14

Na hem gisteren een tweede keer gezien te hebben moet ik mijn mening herzien. Dit is een prachtige film, hoewel hij iets té lang duurt. De combinatie van humor, drama, emotie en fantasie is hier zeer geslaagd. Shawshank staat hier hoe dan ook nog nét iets boven. 4,5*

avatar van De Knip

De Knip

Ramon K...... kom op zeg! Maar ja, een beetje Hollywood is jou helemaal vreemd.... Geeft niet, maar zo is het bij jou toch zeker wel.

mister blonde

Pas weer een groot deel gezien, maar er bleef voor mij niets meer van de film over. Een sentimentele draak gemaakt door de meest overschatte filmmaker ooit.

Frank Darabont de meest overschatte filmmaker ooit .

• 12092 berichten

Eén van de meest overschatte filmmakers ooit dan

kos schreef:

Frank Darabont de meest overschatte filmmaker ooit.

Dat schreef ik, ja.

Ik heb nog nooit ergens regisseurslijstjes gezien waarin de naam Darabont voorkomt. Staat niet bepaald te boek als één van de grote regisseurs of zo.

mister blonde

Ok, i.i.g. de regisseur met de (2) meest overschatte films ooit (hier en op Imdb zeker), achter zijn naam.

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Wat is het jammer van de scenes met de ouders van de vermoorde meisjes. Als Edgecomb het dossier van Coffey doorleest en je die scene afgespeeld ziet worden, de meisjes zijn een keer niet in een straal van 50 meter van het erf van de boerderij aanwezig en meteen zaait de moeder paniek van dood en verderf...

En bij de executie van coffey zijn die ouders ook heel irritant...

Dit weerhoudt mij ervan om de film 5* te geven. Als dit niet zo was gedaan was het voor mij gewoonweg een perfecte film.

kos schreef:

De serieuze filmpers wijdt er dan ook niet zoveel aandacht aan, de gemiddelde jonge filmkijker des te meer.

Dan kan je hem dus nog steeds overschat door het publiek (of een deel daarvan) vinden toch?

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb anders nog nooit een gemiddelde jonge filmkijker de naam Frank Darabont horen noemen.

mister blonde

Waarschijnlijk omdat de regie alles behalve bijzonder is in zijn films...

• 12092 berichten

Vreemd dan dat 2 films die verder matig succes hadden in de bioscoop, eigenlijk weinig opzienbarend zijn in vormgeving, acteurs of regie. Eén van die twee (deze dus) nog het meest wegheeft van een extra lange twilight zone aflevering zo verschrikkelijk hoog worden gewaardeerd. Wat ze gemeen hebben is dat ze uit de jaren 90 komen en dat iedereen die toen is begonnen met filmkijken het meesterlijke films vind.. de rest van de wereld is er redelijk onaangedaan door.

Ik denk dan toch dat de hoge waardering grotendeels terug te vinden is bij het jonge publiek wat in de jaren 90 is opgegroeid.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten