• 9.405.864 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.552.879)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van xangadix

xangadix

Er gebeurt zo goed als niets.
Hmm, heb ik dezelfde film gezien..?

avatar van The One Ring

The One Ring

In Engeland verkozen tot de tweede veste film waarom mensen moesten huilen. Nr 1 is E.T. en nr 3 is Titanic.

luuk1988

weet iemand hoe lang Michael Clarke Duncan is?

avatar van Chainsaw

Chainsaw

luuk1988 schreef:

weet iemand hoe lang Michael Clarke Duncan is?

Volgens imdb is hij 6' 5", oftewel 1.96 m.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Slechts 3 centimeter langer dan David Morse dus .

slechts 5 cm langer dan mijn pappa

ze hebben hem heel de tijd gefilmt vanuit het kikfors perspectief (kikker) vandaag geleerd bij tekenen!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Inderdaad, op zich is hij helemaal nog niet zo groot, maar als je kijkt hoe breed hij is en je zet hem op een bepaalde manier in beeld, heb je een reus van een kerel

flipsen

Hoe ze je voor de gek kunnen houden in films... onvoorstelbaar.

Ik durf te wedden dat "The Lord of the Rings" ook helemaal uit de duim gezogen is en dat die hobbits zo klein nog niet zijn.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

flipsen schreef:

Hoe ze je voor de gek kunnen houden in films... onvoorstelbaar.

hahahaha!!

ik hoorde dat de jongen die harry potter speelt ook helemaal nie kan toveren in t echie;)

ennuh... pino is gewoon n pak waar iemand in zit.ssssshhhttt....

I knew it!

DRJeFF schreef:

hahahaha!!

ennuh... pino is gewoon n pak waar iemand in zit.ssssshhhttt....

ka/.

ja, dat zijn allemaal leugens dat zijn jaloerze dreuzels die ook graag zouden willen toveren

avatar van Leno

Leno

The One Ring schreef:

Daar kan ik me wel in vinden. Ik moest namelijk ook janken, zo slecht vond ik 'm. Vals hollywood sentiment ten top. Tom Hanks past perfect in deze voorspelbare en gehypte troep.

Het zal geen toeval zijn dat ik om de nr. 3 ook al om dezelfde reden moest janken..

Zeg luuk 1988:

Mag dat berichtje van jou ook in het Nederlands? Ik heb nu geen idee wat je bedoelt namelijk.

avatar van Waakvlam

Waakvlam

Leeft die muis nog?...

Verder een schitterend meesterwerk die ik met 5 sterren beloon.

avatar van Jensing

Jensing

Waakvlam schreef:

Leeft die muis nog?...

Verder een schitterend meesterwerk die ik met 5 sterren beloon.

Die muis werkt nu in het muizencircus die over de hele wereld reist. Volgende maand in Ahoy, Rotterdam. Kaartjes nu te koop....

avatar van Giovanni1311

Giovanni1311

Wouw!

Onvergetelijke aanrader!

5 sterren.

avatar van Livie

Livie

Deze film is helemaal top. De spelers doen het allemaal fantastisch, en dan spreek ik vooral over John Coffey. Zeker de moeite waard om te kijken. 5*****

Zeg luuk 1988:

dreuzels zijn mensen zo als jij : die niet kunnen toveren en niets af weten van de magiche wereld van harry potter :S

avatar van boba80

boba80

Super goede film.......blijf ik naar kijken.

Ik moet zeggen dat Tom Hanks wel in de top-3 van mijn favo acteurs staat. Heb de eerste keer echt zitten huilen.

van mij krijgt deze welverdiend 5 *****

avatar van KrisV

KrisV

Op het risico dat ik hier, bij mijn eerste bericht, collectief neergebliksemd word, maar ik vind die film echt niet zo bijzonder.

Veel te soft, idealiserend, Amerikaans naar mijn smaak.

Doet me wat denken aan die stomme serie 'touched by an angel'.

Ik dacht eerst dat het een typische vrouwenfilm was, maar om één of andere reden vinden heel wat mannen hem ook goed.

Maareuh ... het zal wel aan mij liggen zeker ?

Eigenlijk vind ik dat, als je de paranormale toer opgaat, het ofwel humoristisch moet zijn (ghost) ofwel triller/griezelfilm (6th sense). Ik bedoel maar, deze zou bijna het pauselijk label kunnen krijgen.

avatar van Jan on fire

Jan on fire

Ik deel die mening niet.. The green mile vond ik misschien wel de meeslependste film ooit. zeer goed!! Sommige films raken bij mij een snaar... deze film raakte een hele harp.

wat mooi.

krijgt 5 sterren van mij.. het is dat ik net pas mijn top 10 heb ingevuld en even niet aan deze heb gedacht.. dus komt erbij

avatar van judepu

judepu

Echt een van de mooiste films die ik ooit heb gezien. ik moet vrijwel nooit huilen bij films...maar bij deze ontsnapte er welgeteld één traan. tom hanks acteerd echt geweldig

avatar van erwsc

erwsc

XfofaXX schreef:

Vertel me maar eens hoe je 0 sterren zal geven...

En waarom is hij dan zo saai? Of voel je je gewoon een echte 'stoere rebel' door een mooi drama in de grond te stampen?

Nee, ik vond de film gewoon ècht saai. Evenals het boek overigens. Al dat gezeur over die prostaatproblemen (of was het een blaasontsteking, ik weet het niet eens meer).

Gedurende de hele film gebeurt er niets en als het op het eind spannend wordt eindigt het met een Jomanda-trucje, spannend hoor! Eerder lachwekkend.

Maar goed, ieder zijn mening, je hoeft je niet persoonlijk aangevallen te voelen, hoor!

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

erwsc schreef:

Ik verander mijn waardering van 0 naar -1*.

Ben je zeker dat jij je niet persoonlijk aangevallen voelt omdat iemand reageert op je bericht? Je verlaagt je score nog maar eens en hoe dan nog? van 0* naar -1*.

Dat noem ik echt belachelijk doen.

avatar van Razorcut

Razorcut

KrisV schreef:

Veel te soft, idealiserend, Amerikaans naar mijn smaak.

Ik ga hier volledig mee akkoord. Het verbaast mij dat deze film zo'n uitstekende kritieken krijgt. Het moraliserende verhaaltje (met lichtelijk racistische trekken) is echt wel op en top America. Er doet één zwarte mee, die dan natuurlijk een domme, maar o zo brave en lieve geest blijkt te zijn. Het is natuurlijk een Stephen King- verfilming, maar het ware beter geweest die hele mirakel-zever overboord te gooien. Nu blijft men door de ongeloofwaardigheden met een wrange nasmaak zitten. Punten: 2,5

avatar van The One Ring

The One Ring

Dit vind ik wel erg kortzichtig. Waarom zou het niet in een drama gebruikt kunnen worden. Het wordt hier goed gebruikt. De paus koort magie overigens niet goed.

avatar van ~Jewel~

~Jewel~

Briljante film met prachtig verhaal en veel humor! Geweldig acteerwerk van Tom Hanks!

avatar van mikoz

mikoz

erwsc schreef:

Ik verander mijn waardering van 0 naar -1*.

ach..... sommige mensen vinden het moeilijk om hun emoties te uiten ... en dan gaan ze een film maar afkraken ..

avatar van agness

agness

echt hele mooie film.

Met goed verhaal.

En erg triest

avatar van Film Pegasus

Tegenvaller als je het boek hebt gelezen, maar op zich toch nog goed genoeg. De acteerprestaties dragen de film, maar de sfeer uit het boek komt nooit echt naar voren. En Tom Hanks heb ik al in beter rollen gezien. Toch nog 3 sterren.

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten