Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
MoFeDu
Als je niet eens de moeite neemt om tegenargumenten door te lezen waarom roep je dan zomaar dat mensen die deze film laag waarderen dat doen omdat ze de 3 uur te lang vonden? Dat weet je dan toch nooit als je nooit argumenten hebt gelezen waarom mensen deze film niet goed vinden?
yeyo
Neehoor, heb ik geen behoefte aan.
Zo denk ik erover, en dat is volgens mij niet verboden?
Tja, je mag natuurlijk denken wat je wil. Ook al is het dom en bevooroordeeld.
TragieStar.*
Ik heb daar zeker geen behoefte aan, om al die berichten terug te gaan zoeken. En ik denk dat jij beter mijn bericht eerder kan lezen want ik beschuldig niemand. Ik geef alleen mijn mening over wat ik ervan denk, en dan heb ik het nog over sommige en niet over jou
TragieStar.*
Tja, je mag natuurlijk denken wat je wil. Ook al is het dom en bevooroordeeld.
Zeker niet bevooroordeeld, ik geef geen bepaalde groep een stempel. Ik zeg daarom ook SOMMIGE mensen. Het zou toch best kunnen dat iemand deze film wel zo beoordeeld heeft. Dus ik snap echt niet wat je nu dom vind en moeilijk loopt te doen
Kan je misschien ook aangeven welke?
Je zegt dit:
Ja, idd daar heb je wel gelijk in. Ik denk dat sommige mensen de 3 uur niet kunnen volhouden ofzo, en dat ze daarom zo'n laag cijfer geven. Of omdat er niks gebeurd en het daarom saai vinden is natuurlijk ook een goed excuus.
Maarja, hun mening, daar kan ik niks aan veranderen.
Daarmee ´beschuldig´ je toch de laagstemmers in het algemeen. Ik voelde mezelf ook totaal niet beschuldigd, 3.5 is namelijk ook niet zo laag. Ik merkte alleen op dat de laagstemmmers ook wel eens andere motieven zouden kunnen hebben om een laag cijfer aan de film te geven, maar ja als je te lui bent om hun motivatie daarvoor op te zoeken kan je ook beter niet zo´n opmerking maken.
Ja, ik zeg toch ook niet dat iedereen er zo overdenkt
Ik maak zeker wel zo'n opmerking, ga me niet inhouden als mensen het bijvoorbeeld anders lezen of aangevallen voelen, ik denk er gewoon zo over punt.
Haha, en jij beschuldigd nu niemand? Jij vind immers ook dat ik nu lui ben, misschien ben ik dat wel helemaal niet. Moet ik nu ook moeilijk gaan doen ofzo?
Stu-Pot
Best aardig maar veel te sentimenteel. Als er iets is wat ik niet kan uitstaan is het wel het 'inspelen op de gevoelens van de kijker'. Bij sommige pakt dat, bij mij niet. Het grootste probleem; Tom Hanks. Nog geen enkele film gezien waar ik me echt voor de volle 100 % kon inleven in zijn personage. Duncan daarentegen deed het redelijk, maar het personage was veel te (nogmaals) sentimenteel. Ik hou er niet van. Het fantasie-gedeelte vond ik best wel in orde maar zeker niet hoogstaand. The Green Mile zou best wel een goed filmpje kunnen geweest zijn moest het een iets rauwere aanpak gebruikt hebben. Dat werd niet gedaan dus krijg je de zoveelste huilfilm voorgeschoteld. 2.0*
MoFeDu
Je neemt niet de moeite de beweegredenen van de mensen die de film een laag cijfer geven op te zoeken. Ik had het net zo goed iets anders kunnen noemen, het komt er in ieder geval op neer dat het geen zin heeft zulke opmerkingen te maken als je niet de moeite wilt nemen argumenten van mensen met een lage waardering op te zoeken.
Ja, ik zeg toch ook niet dat iedereen er zo overdenkt
Maar je reageert op het bericht van Simoensk, die het duidelijk heeft over welbepaalde users. (namelijk de laagstemmers die hier recent nog iets geschreven hebben)
TragieStar.*
Nee, ik neem niet de moeite, omdat jij dat mij opdraagt te doen. Ik ga niet alle berichten opzoeken van mensen die hier een laag cijfer hebben gegeven en dan pas mijn mening geven. Als ik iets te zeggen heb doe ik dat, en mij boeit het echt niet wat andere ervan vinden. Zo denk ik erover, jou mening is weer heel anders, daar heb ik verder ook geen problemen mee. Jij blijkbaar wel, dat ik te lui ben waarschijnlijk of omdat ik een andere mening geef dan jij hoopte.
Ik wil alleen maar aangeven dat er waarschijnlijk zulke mensen tussen zitten die er zo over denken, en daarbij heb ik het niet over iedereen, hoe vaak moet ik dat nog gaan zeggen.
Of moet ik nu op me knieen gaan zitten en 100 keer me excuses aanbieden? No Way !
Of berichten op gaan zoeken van mensen die een laag cijfer gaven, ben je dan wel tevreden?
MoFeDu
Ik draag je helemaal niets op, het was overigens yeyo die dat zei en ik gaf hem daar alleen maar gelijk op. Ik zeg alleen dat het niet verstandig is zulke opmerkingen te maken als je nog nooit een recensie van iemand hebt gelezen die de film een laag cijfer geeft.
Simoensk zegt dat de laagstemmers alleen maar aandachttrekkers zijn en jij beaamt dat, goed we hebben dus allebei een beetje gelijk.
En laten we inderdaad maar ophouden want het begint een beetje draaipolitiek te worden.
moviemafketel
- 19752 berichten
Echt bij The Green Mile en Shawshank Redemption staan bijna nooit meer recensies. Je hoeft het maar aan te klikken en er is weer een willus nietus-discussie bezig.
yeyo
Een dichterlijk citaat mag zo wel 'ns nu en dan. (zeker als het van toepassing is
MoFeDu
Dat lijkt me inderdaad een passende afsluiting
NKS
Is dat niet de belangrijkste functie van een film? Jezus wat een platte smaak moet jij dan hebben als je dat niet snapt. Ben blij dat er een keer een film inspeelt op gevoelens van de kijken en deze nog eens laat denken over het leven en goed en kwaad. Die zijn er maar bizar weinig.
Stu-Pot
Zoals ik al vermeld in mijn bericht (meerdere keren) is het veel te sentimenteel. Ik denk nu aan de film: Vozvrashchenie. Geen overdosis sentimenteel gedoe maar wel zeer ontroerend. The Green Mile probeert te veel op de kijker in te spelen wat mij frustreert, bovengenoemde film doet dat juist niet maar desondanks ontroert het de kijker toch.
TragieStar.*
Het is toch logisch dat ze op de kijker in proberen te spelen. Dat is toch meestal zo. Ze proberen altijd de kijker te laten huilen,lachen of schrikken en alles wat daarbij hoort.
Ramon K
En dat kan op zo'n 300 verschillende manieren. Hier is 't te doorzichtig.
moviemafketel
- 19752 berichten
He wat zeg je nu Ramon, dacht dat je deze film zo goed vond juist.
Ramon K
Ik leg enkel uit wat Stu-Pot bedoelt maar schijnbaar verkeerd geinterpreteerd wordt. Met The Return als voorbeeld is ie al heel duidelijk trouwens.
Montorsi
Die films liggen dan ook mijlenver uit elkaar inderdaad. Bijna het tegenovergestelde zelfs.
- Oerdegelijke visuals vs. prachtige cinematografie
- Ontzettend veel verhaal vs. vrij weinig verhaal
- Simpele thematiek vs. complexe relaties
- Uitleggerig vs. veel beeldtaal
- Sentimenteel vs. veel meer ingetogen
- Wandelende cliché's vs. mensen
enz enz..
TragieStar.*
Dat mag heel veel zeggen. Veel mensen vinden dit dus een goede film.
Stu-Pot
Dat mag heel veel zeggen. Veel mensen vinden dit dus een goede film.
Kan best zijn, maar veel mensen vinden de hedendaagse troep ook zeer goed...
Film Fan
Wat dat dan ook mag zeggen..
Dat er erg veel mensen zijn die dit een zeer goede film vinden. Lijkt me nogal duidelijk.
Peter Ho
Kan best zijn, maar veel mensen vinden de hedendaagse troep ook zeer goed...
mwa... dat ze die 'hedendaagse troep' zeer goed vinden, wil niet zeggen dat ze over tien jaar of langer nog steeds goed blijven. Voor deze film lijkt het me wel duidelijk.
Montorsi
Erg duidelijk. Het zegt dan ook tegelijkertijd dat vals sentiment en wandelende cliché-personages nog blijken te werken ook.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption