Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Arlen Bitterbuck
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
Ik zou ze beide inderdaad zeker niet als veelzijdig willen bestempelen.... JC is een 'one trick pony', maar hij heeft gelukkig wel een hele goede trick.
Montorsi
En daarom is Hanks geen goede akteur? en daarom geef je deze film, die door iedereen zo goed beoordeelt wordt een 1? heb je dan wel filmkennes of alleen een hekel aan Tom Hanks?
Iedereen?
Vermeer
Over Bruce W voel ik dan wél precies als wat Reinbo over Hanks heeft omschreven..
Verschil is dan nog wel dat Willes best een gekke kerel is en Hanks erg kleurloos. Ik zou geen enkele karaktertrek aan m kunnen koppelen. Misschien 'vriendelijk'.
Tonypulp
Lijkt erop alsof je er precies uitfiltert wat je wilt lezen. We zetten hier toch onze persoonlijke mening op ? Ik respecteer jouw mening, doe dat dan ook bij anderen. De film staat niet voor niets in de top hier, dat komt mede door de acteurs, niet alleen door het verhaal.
Uuuhm, dat is alles wat er stond over Hanks z'n kunnen. Wat filter ik weg?
Dat is natuurlijk geen argument.
Jeroentjuh.. Mijn handen kriebelen.. maar ik houd me in.
Ga je gang
Daar is MM voor.
yeyo
"He doesn't have a personality, so he can't be a star."
Peter Bogdanovich over Tom Hanks.
Cici66
Uuuhm, dat is alles wat er stond over Hanks z'n kunnen. Wat filter ik weg?
Dat is natuurlijk geen argument.
Ga je gang
Daar is MM voor.
Een opmerking nog... Hij kan geen actieheld spelen vind je ? Vond hem anders in Saving Private Ryan ook erg goed. Maar nogmaals, dat is mijn persoonlijke mening...
- 19752 berichten
Bij Amerikanen lijkt het soms wel zo in films
Nee, ik zie Hanks nog niet met een latex pakkie de wereld redden.
In SPR speet hij een hele saaie soldaat die meer praat dan schiet....
Ramon K
Lekker grienen om 'n moordenaar mi 'n kutmuis. Daar heb ik helemaal geen zin in! Hij zal er niet voor niets zitten, en wat heeft die muis op zijn geweten?
Vermeer
(..) en wat heeft die muis op zijn geweten?
Hahaha!
Bélon
Wat een heerlijk laag stem gemiddelde op deze pagina
TragieStar.*
Volgens mij heb ik hier al 100 keer een recensie geplaatst maar hij verdwijnt elke keer, vreemd
Maar heb de film lange tijd dus gezien, en vond het een mooie film. Zeer aangrijpend en meelevend.
Verder heeft het wel momenten dat het saai begint te worden maar de film blijft gelukkig nog meer te hebben dan dat.
En ook een goede cast waarbij ieder een steentje bij draagt.
Het laat de levens zien van iedereen in The Green Mile en dat is alleen maar een pluspunt.
Ga de film snel weer eens bekijken, het is die 3 uur zeker waard
- 19752 berichten
Kijk jij nooit films trouwens intezar? Of stem je gewoon nooit?
- 19752 berichten
Ik vind Hanks ook een redelijke flapdrol als acteur hoor, maar hij was niet storend in The Green Mile en ik vond de bijrollen de film vooral dragen. En er zijn nou eenmaal een aantal mensen die dit verhaal te zwart/wit fout/goed vinden. Ik kijk daar doorheen.
intezar
Daar kan ik mij in vinden, daarom gaf ik die film ook een 3 ipv een 1, maar de vraag is dan wat je vooraf bij deze film verwacht? Als je deze ook benadert als vette actie dan kan ik een 1 begrijpen. Zeker als je vooraf al een bepaalde mening over de hoofdrolspeler hebt.....
Ik denk dat Reinbo geen liefhebber is van de Hollywood movies die geforceerd nepsentimenten proberen op te wekken.
Dus films die heel erg hard proberen om 'aaaaah wat erg' factor proberen te krijgen.
Simoensk
Beetje triestig dat mensen hier een 1* durven aan geven. Beetje aandacht willen trekken lijkt me.
Deze film is gewoon op alle punten top en weet mij dan ook te raken. Film kan ik meerdere malen zien en blijft telkens zeer sterk.
Ramon K
Lijkt me niet.
TragieStar.*
Ja, idd daar heb je wel gelijk in. Ik denk dat sommige mensen de 3 uur niet kunnen volhouden ofzo, en dat ze daarom zo'n laag cijfer geven. Of omdat er niks gebeurd en het daarom saai vinden is natuurlijk ook een goed excuus.
Maarja, hun mening, daar kan ik niks aan veranderen.
MoFeDu
Of misschien vinden ze het wel echt niets, en hanteren ze andere criteria dan jij.
woudys
een film is nou eenmaal een beleving waarin je word meegezogen of niet.
mensen die bij voorbaat het verhaal bestempelen als saai , voorspelbaar en allesbehalve actie kunnen hierin hun gram halen maar wil niet zeggen dat de film per defnitie slecht is.
tom hanks is nou eenmaal een degelijke drama acteur die ook goede bijrollen kan spelen in films als saving privat ryan en ook films als con air .. het beste komt de man nu eenmaal uit de verf in films met een hoog drama gehalte zoals daar zijn.
cast away
forrest gump
apollo 13
sleepless in seattle
de film the green mile is een film met zeer hoog drama gehalte en ik als man moest aan het einde toch even slikken om de prachtige scenes weergegeven door klasse acteurs als tom hanks en david morse.
maakt dat terecht dat deze film zo hoog scoort op mm ? wellicht hoewel mensen die niet van langdradige drama een andere mening toebedeeld zijn.
chevy93
Philadelphia.
(maar dat is waarschijnlijk niet de beste film om naar voren te halen
yeyo
Ik betwijfel het ten zeerste dat dat de reden is van de laagstemmers. Misschien eerst even wat contra-argumenten lezen voor je van die hypotheses maakt?
TragieStar.*
Neehoor, heb ik geen behoefte aan.
Zo denk ik erover, en dat is volgens mij niet verboden?
En ik snap dat je, je aangevallen voelt, vooral als ik het word sommige gebruik.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption