• 9.376.759 stemmen

Genre: Fantasy / Drama

Alternatieve titel: Stephen King's The Green Mile

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Tom Hanks, David Morse en Bonnie Hunt

IMDb beoordeling: 8,6 (1.543.053)

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 9 maart 2000

Plot The Green Mile

"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."

Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...

Paul Edgecomb

Percy Wetmore

'Wild Bill' Wharton

Dean Stanton

avatar van starbright boy

Doe eens een search op Reinbo (of Ramon K bijvoorbeeld of een paar andere laagwaardeerders van deze film, die ook ik een van de zwaarst overschatte films van de hele site vind) en zie daar de argumenten waarom we deze film slecht vinden. Dat komt echt niet alleen door Hanks (hoewel ik dit wel zijn irritantste rol vind en 'm niet zo hoog heb zitten als acteur).

Vermeer

Ik denk dat we elkaar misbegrijpen Laten we er over stoppen, want ik zit in een flinke kater en heb geen zin om een discussie aan te gaan. Ieder zijn mening. De 1* is jullie goed recht, ik ga weer slapen

avatar van marcjeb

marcjeb

Reinbo schreef:

Polar expres ken ik niet maar Cast away was weer een standaard everyman type. Enkel in Perdition doet hij iets anders.

Dat komt dus gewoon omdat jij nog maar 2 films van hem heb gezien

Die man is van alle markten thuis en ondertussen ook al een gerespecteerd regiseur.

Acteur van oa. animatie films, oorlog, komedie, dectective, drama, aktie, avontuur.. Zo speelt hij een detective in catch me if you can, een geleerde in davinci code, een soldaat in saving private, een gevangbewaarder in green mile, en hij is een komediant eerste klas, en hij speelt een eenzame verdwaalde man op schiphol":P, en zelfs al een gangster is die geweest in the road to perdition, en iemand die wilt overleven op een eilandje in cast away, en zijn stemmen komen voor in de beste animatie films, like toy story.

Dus thumps up for Tom hanks.

Dat komt dus gewoon omdat jij nog maar 2 films van hem heb gezien

Ja, dat zal het zijn.....

Zeer mooie film met schiterende acteerprestaties van Tom Hanks.

avatar van Nomak

Nomak

een gerespecteerd regiseur.

Over wie heb je het nu?

avatar van yeyo

yeyo

marcjeb schreef:

So what? Je noemt enkel verschillende genres en de verschillende functies van zijn personages op. De invulling is namelijk altijd hetzelfde: dezelfde saaie mimiek en dezelfde monotone intonatie. Een acteur zonder persoonlijkheid is het!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Deze film draait ook niet om Hanks. Haal Hanks weg, zet er een andere acteur voor in de plaats en de film had misschien nog hoger gestaan. Het gaat om de bijrollen. Ijzersterk wederom van Barry Pepper en David Morse o.a. Duncan steelt de show en komt heel mystiek over als grote knuffel-neger. Hanks heb ik ook helemaal niks mee, zeer inwisselbaar.

avatar van marcjeb

marcjeb

Nomak schreef:

Over wie heb je het nu?
`

Tom hanks natuurlijk

Vermeer

Het zal wel een kwestie van smaak zijn en niet van feiten. Hanks is voor mij the man

mrkos

Ik vond het een super mooie film, vandaag voor de 3e of 4e keer bekeken en hij blijft me pakken! Iedere rol is goed vervult ook die van Tom Hanks, hoezo hij is geen goede acteur ? pfff

avatar van Laoslander

Laoslander

yeyo schreef:

groot gelijk

avatar van Cici66

Cici66

Wilde wel eens weten waarom deze film zo vaak genoemd wordt. Dat weet ik nu dus, omdat hij echt in alle opzichten pakkend is en blijft. Ik ben grote fan van Tom Hanks omdat hij alles kan spelen en een geweldige acteur is. En deze film komt zeker op mijn top 10 lijst !

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Cici66 schreef:

Tom Hanks omdat hij alles kan spelen

Nou, nee .

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Hebben jullie een andere film gezien dan ik? Ik kan me namelijk alleen maar een slechte film herinneren met een slap en heel erg vergezocht verhaal.

Leviwosc schreef:

Ga hem dan nog maar eens kijken en heb een klein beetje fantasie;)

Vermeer

Jeroentjuh.. Mijn handen kriebelen.. maar ik houd me in.

avatar van Nomak

Nomak

Tom hanks natuurlijk

Volgens jou is Tom Hanks dus een gerespecteerd regisseur?

Nomak schreef:

Volgens jou is Tom Hanks dus een gerespecteerd regisseur?

Dat is toch ook zo? Gerespecteerd is voor ieder persoonlijk, maar regie heeft hij toch een paar malen op zich genomen (Band of Brothers / The Pacific), plus dat hij momenteel een film aan het maken is dat Larry Crowne heet. Wel met zichzelf in de hoofdrol (tja, makkelijk als je zelf de casting mag doen, hè... ).

Of was dit niet echt je punt?

avatar van Reinbo

Bij Band of Brothers was hij producent, geen regisseur. Hij heeft enkel een flauwe komedie geregisseerd

That Thing You Do! (1996)

Verder is het een acteur met de uitstraling van een vaatdoek. Speelt bijna altijd de sympathieke 'everyman', heb weinig met 'm op. Batchelor Party blijft zijn beste rol voor mij (samen met Road to Perdition)

avatar van Cici66

Cici66

jeroentjuhhhhh schreef:

Nou, nee .

Lijkt erop alsof je er precies uitfiltert wat je wilt lezen. We zetten hier toch onze persoonlijke mening op ? Ik respecteer jouw mening, doe dat dan ook bij anderen. De film staat niet voor niets in de top hier, dat komt mede door de acteurs, niet alleen door het verhaal.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Als je hier gaat verkondigen dat Hanks alles kan spelen, kun je natuurlijk verwachten dat niet iedereen (zeg bijna niemand) hier klakkeloos in mee kan gaan. Hanks is een soort paspop. Je trekt hem andere kleertjes aan of geeft hem een snor of juist niet en het is en blijft een pop met andere kleertjes en een snor(of niet )

avatar van Reinbo

Als je googled op images Tom Hanks krijg je al gauw 80 keer exact dezelfde kop te zien. (Enkel op het eind van Cast away ziet hij er anders uit met zijn lange haren.)

400 Bad Request - google.nl

Zoek eens op Gary Oldman of Robbert De Niro en een twintigtal verschillende gezichten staren je aan..... Zelfs Stallone is nog veel veelzijdiger.

400 Bad Request - google.nl

En daarom is Hanks geen goede akteur? en daarom geef je deze film, die door iedereen zo goed beoordeelt wordt een 1? heb je dan wel filmkennes of alleen een hekel aan Tom Hanks?

avatar van Reinbo

Ik hou gewoon niet van langdradige sentimentele drama producties.

En ik wilde enkel aantonen dat Hanks aan vrijwel elke rol dezelfde invulling geeft. Saai en eentonig dus.

avatar van speranza

speranza

Dit is een onderhoudende film met sterk acteerwerk van de drie hoofdrolspelers.

Vermeer

Ik moet toegeven dat Hanks op een soort eenzijdige manier invulling geeft aan de door hem te spelen rollen. Maar hij stelt me eigenlijk nooit teleur. Overigens, in The Great Buck Howard, speelt hij een hele kleine, maar bepaald niet aardige sympathieke vent (wat men steeds zegt over Hanks).

En Reinbo, ik heb IMDB eens gecheked, en daar staat Hanks toch echt als regisseur aangekaart voor een stuk of 8, 9 filmpies: waaronder ook toch B.O.B. ..

avatar van Reinbo

Gek ik heb de box net gekeken..... Dacht niet zijn naam als regisseur voorbij te hebben zien komen. En dat hij tussen zijn 40+ good guy rollen ook een enkele onsimpathiekeling speelt doet niets af aan de stelling.

Edit: Heb het even nagekeken. Aflevering 5 is idd van zijn hand. Wel een van de mindere afleveringen. Overige regie jobs zijn ook alkemaal afleveringen uit series.

Vermeer

Tja, ik heb mijn best gedaan voor meneertje Hanks. Nu moet hij de stelling dan maar onderuit proberen te schoppen met zijn nieuwe film Larry Crowne.

Ik geef het op

Reinbo schreef:

Ik hou gewoon niet van langdradige sentimentele drama producties.

Dus jij vind Jacky Chan en Bruce Willis dan ook eentonig? Zien er ook altijd het zelfde uit;)

FAQ - Veel gestelde vragen

Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?

- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario

Wat is de speelduur van The Green Mile?

189 minuten