X-Men: The Last Stand (2006)
Genre: Actie / Sciencefiction
Releasedatum: 25 mei 2006
Bekijk via Disney+
Plot X-Men: The Last Stand
"Take a stand."
Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.
- Trailer (YouTube)
- X-Men: The Last Stand (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
John Allerdyce / Pyro
Cain Marko / Juggernaut
Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat
felix89
telleurstelling na het bekijken van deze film
na 2 zeer degelijke en amusante films krijg je met dit laatste deel gewoon een actiefilmpje in snel-tempo zonder dan ook maar nieuwe personages voor te stellen. Want er zijn nieuwe personages hoor maar je voelt er gewoon niks voor omdat ze nauwelijks in het verhaal zitten.neem nu collosus in de 2de deed hij heel even mee maar in deze film was hij een volwaardig x-man ( net zoals in de strips) maar weet je er iets over? neen, hij vecht in de film, helpt wolverine rondslingeren maar dat is het dan ook hoor. Met kitty hetzelfde, je hebt geen medelijden met haar dat ze verliefd is op Bobby want in het totaal worden daar 5 volle minuten aan besteed, veel te weinig natuurlijk. dus karakter-ontwikkeling dikke buis.
dan het verhaal: in plaats van gewoon oftewel de phoenix-plot te nemen oftewel the cure-plot, maar neem ze niet allebei als je ze toch verwaarloost, beide verhalen zijn gewoon niet genoeg ontwikkeld om dan maar iets van geloofwaardigheid over te brengen.
dus verhaal dikke buis
de eerste 2 filmen waren zeer goed ( die 2 filmen nemen tijd om personages voor te stellen en langzaamaan de spanning en actie te laten toenemen)
x-men was altijd mijn favoriete strip van vroeger en de films vond ik smaken maar deze is geen verfilming van x-men, helemaal niet, dit is gewoon een ordinaire actiefilm 1.5*
Misty44
Ik vond het toch een beetje tegenvallen.
De special effects zagen er goed uit, erg mooi gedaan allemaal. Echt slecht was-niet, ik heb me er goed mee vermaakt, maar ik bleef toch met een beetje een ontevreden gevoel achter.
Trouw aan het de strips en/of tekenfilm is-ie natuurlijk niet, maar dat boeit bij deze films toch niet echt, en de Phoenix saga word inderdaad in sneltempo aan de kijker voorgeschoteld. Het stoorde me niet, ik vond dat ze wel een mooi pakje droeg.
Maar om in deze film dan maar gelijk drie belangrijke karakters weg te schrijven, dat vind ik dan weer zonde
Vooral Cyclops had wat mij betreft een grotere rol mogen krijgen. Er blijft zo weinig over met alleen Wolverine en Storm als veteran-xmen.
Beast verraste me dan wel weer, ik zat me echt af te vragen hoe je zo'n type nou zou moeten verfilmen zonder dat het belachelijk zou worden. Maar in actie zag hij er goed uit, vond ik.
Iceman kende ik zelf als figuur geheel uit ijs, dus ik vond het leuk om te zien hoe hij in gevecht met Pyro tot Iceman transformeerde en zijn ware kracht liet zien.
De rol van Rogue vond ik ook heel erg tegenvallen. In de films neemt ze het natuurlijk niet op tegen Ms. Marvel, dus blijven haar superpowers (vliegen en super-strenght) uit.
Maar ze hadden haar toch wel iets te doen kunnen geven in plaats van haar weg te laten lopen?
Vond het erg jammer dat Kitty Pryde(hoewel ik haar plaats misschien liever een ander iets bekender personage had gezien, of haar en dan nog een ander karakter) en Colossus helemaal niet uitgewerkt waren en ik pas bij de aftiteling zag dat het Callisto was die Magneto vergezelde.
Ik miste dus eigenlijk een paar andere x-men die ik er best graag in had gezien, meer in had willen zien of anders in had willen zien.
Toch wel jammer.
Maar wellicht zijn de spin-offs ook wel leuk. Met Magneto zou 't toch in principe wel goed moeten komen. Ian McKellen is gewoon een goede acteur en een andere verhaallijn zou wel interessant zijn.
Genoeg in het verschiet. Magneto is twijfel of hij terug komt in een nieuwe saga (denk het wel, hij beweegt aan het einde cker dat schaakstuk, denk dat die cure tijdelijke overdosis aan remmende kracht is, maar niet blijvend kan zijn, aangezien het jongetje ook maar een beperkt bereik had is het nooit een volledige genezing). Ook professor X is niet afgeschreven in mijn ogen, daar kunnen ze van maken wat ze willen met een mooi verhaaltje.
Van Cyclops vind ik het niet erg als ie dood is, is toch maar een oen in zowel de film als de tekenfilm als in de games brengt ie gewoon niks in behalve dat ie leiding geeft en irritant is.
Dan hebben we de volgende veteranen over: Storm en Wolverine, die kunnen ze nog aanvullen met Gambit en Nightcrawler. Rogue is bewust klein gehouden denk ik, zo kan zij in de toekomst grotere rol op zich nemen aangezien zei een vaste X men is. Dit zelfde zal ook voor Colossus en Kitty gelden. Eventueel kunnen ze Jubilee er nog aan toe voegen en IcemAN is voor de film ook een vaste waarde geworden vind ik. EN natuurlijk Beast niet te vergeten, die vind ik echt wel veel brengen in het 3e deel ze hadden em niet beter kunnen uitbeeldden, echt van genoten.
Je moet het ook weer anders zien, ze hebben gelukkig niet alles weggegeven in de eerste saga, dit biedt mogelijkheden voor een nieuwe saga, zo is het ook weer. Denk dat iedereen het een wonder vond dat Gambit niet van de partij is, ik bedoel hij is een meer dan vaste waarde en hij heeft niet eens een puber rol (zoals rogue).
Het is natuurlijk ook moeilijk om zo`n film op poten te zetten, ze hebben te weinig tijd om iedereen uit te diepen, daarbij heb je het probleem dat acteurs zich niet voor eewig willen lenen voor dit soort films ( Famke Janssen wil niet meer, daarom is Phoenix afgeraffeld, maar niet slecht in mijn ogen.) En daarom moeten ze in die 2 uur proppen wat ze kunnen, want je kan geen karakters zomaar eruit laten zonder verhaal, dus die moeten dood of vermist, daarbij moeten opties voor toekomst open blijven en daarom moeten er nieuwe personages geintroduceerd worden. Ik vind dat ze dat niet slecht hebben gedaan, natuurlijk zit er weinig achtergrond in karakters als Colossus en Kitty en Juggernaut etc. maar het geeft wel mogelijkheden. Die kunnen ze weer uitdiepen in een nieuwe Saga of Spin Off.
Ik zie het positief in, vroeger had je de tekenfilm en ik denk dat ze nu dezelfde opzet gaan volgen aleen dan op het witte doek, gewoon saga`s en af en toe een spin off er zit nog genoeg verhaal in voor veel films die veel geld in het laatje kunnen brengen, das altijd een goede motivatie om er nog een te maken.
Olivia
Jammer genoeg pakken spin-offs niet altijd even goed uit, zeker niet met superhelden.
Elektra bijvoorbeeld, daar vond ik echt geen zak aan....
Slater (crew films & series)
Dat was een trage film inderdaad, maar wel met mooie special effects en mooie vecht scnes.
Misty44
OKe, hier heb je een intervieuw met een hoge pief m.b.t. X men films.
Ze proberen iemand te casten voor Gambit! In een vierde X men film. Losstaand van de eerste 3, en is er dus een plek voor nieuwe mutanten. Nightcraler kreeg de voorkeur in de eerste reeks omdat hij zo`n uniek personage was.
Spin Off WOlverine komt tussen september 2007 en begin 2008. Magneto moet alleen nog worden vastgesteld, verhaal etc. is er. ze doet alsof het niet cker is, maar hij komt wel degelijk omdat Ian Mckelly er zelf ook al over uit de doeken heeft gedaan.
Hankster
Opzichis X3 best een goede film (een 7...t.o.v. 7,5 voor X1 en een 8+ voor X2), en ik heb me toen in de bios ook best met deze film vermaakt. Maar zoals bijna iedereen vind ik deze film te kort, zeker gezien de emotionele verhaallijnen die uitgewerkt worden. Halverwege de film had er gewoon net meer materiaal in moeten zitten die bepaalde gebeurtenissen wat meer aanzetten en sommige karakters beter uitdiepen. Maargoed, dat was te verwachten met zo'n matige regisseur als Ratner.
Hoewel X3 totaal niet de bestaande verhalen uit de comics volgt, vind ik dat ze bijvoorbeeld de achtergrond van de Phoenix erg goed hebben aangepast voor het witte doek. En deze film bracht imo de gehele serie wel naar een hoger niveau door enkele emotionele gebeurtenissen zo vind ik de scene in Jean's huis wanneer Xavier overlijdt, echt een van de betere van de gehele serie, ookal is de film ansich niet echt fantastisch.
X4..tsja...de Phoenix-saga is wat mij betreft echt over nu, en Famke heeft ookal aangegeven zeker niet meer in nog een X-film te willen spelen...hoewel haar carrière buiuten X-Men de laatste tijd niet veel heeft voorgesteld..dus wie weet.
Halle zal vast wel weer meedoen, zolang Singer niet de regie neemt. Enige punt is met haar (net als bij Jackman) dat haar salaris eigenlijk te hoog is geworden voor een X-film.
Jackman is zowat verliefd op het spelen van Wolverine, dus die zal na de spin-off denk ik maar al te graag in X4 willen spelen.
Iceman, Rogue, Kitty, Colossus zullen vast wel weer mee doen, net zoals misschien Angel. Hopelijk krijgen zij dan een grotere rol (vooral Angel; want zijn rol in X3 was natuurlijk belachelijk). Iceman staat wat mij betreft op gelijke voet met Storm en Wolverine qua rol.
Beast kan je nu helaas vrij weinig mee nu hij bij de VN zit..beetje jammer van het einde van X3.
Magneto..willen we hem nog terug hebben als villean? Of is hij tot inkeer gekomen? ("what have I done?")..en voor X3 hadden ze een einde geschoten van Cyclops in het ziekenhuis lag. En Xavier kan natuurlijk ook wel weer mooi in de film worden herschreven
Met een eventuele terugkeer van Cyclops kan er een mooi begin worden gemaakt met Apocalypse..en daarin kan Angel ook een grote rol gaan spelen.
Gambit willen we natuurlijk ook eindelijk eens zien. En wat mij betreft kan Nightcrawler ook wel weer terug komen.
Verder geen nieuwe mutanten ajb; laten ze eerst de onderbelichte mutanten wat meer in de schijnwerpers zetten...
Maar wat mij betreft is Apocalypse een logisch vervolg op de nu afgeronde Phoenix-saga
Olivia
Magneto en Wolverine zijn prequels, dus zeker wat betreft die laatste zullen we denk ik geen andere x-men of andere mutanten zien. Maar het script ligt er, ik weet niet hoe ver ze de comics gaan volgen met hem.
Magneto en een cluppie andere evil mutants zie ik wel zitten, maar in het interview met Ian McKellen las ik dat het over een hele jonge Magneto zal gaan, die McKellen zelf zal spelen. Later worden de beelden dan met een (nieuwe) computer-techniek bewerkt zodat er een jonge versie te zien is.
Inderdaad, we hebben niet gezien dat Cyclops dood ging. Ik dacht ook echt wel dat-ie ergens in X3 nog terug zou komen, maar helaas.
Aan de andere kant vind ik hem wel leuk hoor, maar in de comics en tekenfilm eigenlijk veel leuker. En ik hoopte eigenlijk ook dat Angel een veel grotere rol zou krijgen.
Het afknippen van zijn vleugels als klein jongetje vond ik wel interessant juist
Er zijn op zich nog mogelijkheden. Het beeld wat Hankster schetst zie ik ook wel zitten.
Ik ga even dat interview lezen!
HoneyB.Fly
Ik ben wel een beetje teleurgesteld hoor!
Deel 1 & 2 vond ik super goed! En er werd mij zelfs verteld dat deel 3 het beste van alle delen was.
Maar nu ik hem eindelijk zelf gezien heb....nee vond er eigenlijk niks aan!
Ook de special effects vind ik een stuk minder,dan in de andere delen.
Maarja...smaken verschillen, maar ik vind het geen aanrader
Hankster
hier staat een artikel van IGN over de karakterontwikkelingen van X1 tot The Last Stand.
Ik ben het er grotendeels wel mee eens, hoewel ze niet altijd even goed rekening houden met wat wel en niet goed overkomt op het wittedoek en wat wel of niet financieel haalbaar is...maargoed, leuk om te lezen
Misty44
Apocolypse zou een goede tegenstander zijn voor een nieuwe saga, dat cker.
Maar ook wel meteen een heftige, ik prefereer liever een rustige saga, met bijvoorbeeld Sinister of Garok of iets dergelijks, dan hebben we nog een groots verhaal om naar uit te kijken, daarbij hoeven dan niet al te veel x-mannen te sneuvelen zodat we een redelijke volle cast qua bekende karakters overhouden na de tweede saga ( dan moeten ze wel intresse hebben vor een derde).
Want als je het mij vraagt is Apocolypse gewoon de climax voor op het witte doek, daarna wordf het lastig om dit nog te overtreffen.
Misty44
En film van Captain America en Thor etc. lijkt me ook echt vet allemaal.
kevinsmit2
ik hou niet zo van x-men dus heb deze nog niet gezien en ben ook niet van plan om hem te gaan kijken
metaledje
tja wat kan je hier nu over zeggen als echte (vroegere) x-men fan,heb nog steeds alle tekenfilm series op tape staan, mja ze hebben de coolste karakters eruit gelaten, storm en wolverine zijn natuurlijk wel hoogtepunten, the juggernaut was natuurlijk erg gaaf, collossos ook (al mochten ze er wel wat meer van laten zien) hier en daar komt het allemaal een beetje te simpel over..
slechter dan deel 2,vermakelijker dan deel 1, naar mijn gevoel hadden ze er best meer van kunnen maken waaronder het belangrijkste onderdeel in dit soort films de karakters(bad guys en good guys) toch zeker goed voor een 3,5*
wtf doe je hier dan?
Hankster
Apocolypse zou een goede tegenstander zijn voor een nieuwe saga, dat cker.
stel dat een saga weer 3 films duurt...met tussen iedere film 3 jaar ertussen...dan komt het einde van de tweede saga dus pas in 2015. Ik denk echt niet dat ze dan nog eens verder gaan met nóg meer X-films.
Neen, hoe succesvol ze financieel ook zijn..ik denk dat de weg die ze met X4 eventueel inslaan ook het letterlijke begin van het einde van de filmserie zal worden.
Dus wat mij betreft mag de volgende trilogie over Apocalypse gaan. Gewoon lekker goed introduceren in deel 4 (pas op het einde dat hij echt vol in beeld is met alle actie als cliffhanger voor deel 5)
Misty44
De tekenfilms zijn ook over 6 seizoenen verspreid, die hebben ook jaartje of 4 gedraaid geloof ik (was toen klein).
ALs ze nu de films opgeven betekent dat het einde van X men op je scherm. Ik bedoel er worden ook geen tekenfilms meer gemaakt, het opgeven van de films betekent geen nieuwe x men meer op je tv... daar zou ik niet mee kunen leven. Laat ze ma mooi nog wa films schieten, maakt niet uit hoe lang dat duurt, vermakelijk blijven ze toch wel!
Of een tv serie, das ook wel vet!
Misty44
Heb ze allemaal op dvd! EN baal er echt van dat Gambit er niet in zit.. ma ja denk dat ie in de toekomst niet kan ontbreken.
Olivia
In dat ene interview met de hoge pief (ergens op deze pagina nog) kan je lezen waarom ze Gambit eruit hebben gelaten:
"Probably, you know, the reason we didn't use Gambit was because in a sense his persona is a bit like Wolverine in that he's got attitude and his power is not quite as exciting as the others"
en ook zegt ze over een X-vervolg over Gambit:
"So yes, I think we would weave Gambit within our story, it wouldn't be “The Gambit Movie.” I mean, I love him and remember in “Lost” the guy, what's his name, there was a guy in there that was the perfect Gambit, the guy with the straight hair, good-looking, the bad boy, Sawyer, Sawyer [Josh Holloway]. (A lot of Lost forums have been buzzing about this casting rumor for some time).
"
metaledje
omega red vond ik de coolste karakter
die is maar in 2 afleveringen geweest, die moeten ze gaan vefilmen
KLah
De laatste was echt veel beter dan de eerste twee. Veel leuke personages zoals Juggernaut, Hank komen erin voor. Wolverine heeft vaak de klauwen gebruikt
. Nee er zat lekker wat actie in en een goed verhaal.
Einde was goed gedaan. Super!
4 sterren.
Daaf
Leuke film, moet hem alleen nog even met ondertiteling zien en betere kwaliteit zal leuk zijn...
voor nu *4
Misty44
Heeft iemand de versie met die alternatieve eindes al gezien>? En is het dus de moeite om de uitgebreidde dvd te kopen?
Midnite
Beetje jammer dat je aan dit deel kan zien dat het " vlug-vlug" moest. De computers draaiden overuren,wat overigens niet slecht uitzag,maar wel jammer dat sommige personages zo weinig tijd aan werd besteed.
Phoenix had wel langer mogen duren,en dat dan ten koste van Kitty. En hoe loopt het nu verder met Jimmy, de jongen die de krachten van de mutanten weg neemt??
en waar blijft Gambit nu??? Hopelijk in deel vier...
Neemt niet weg dat dit een leuke tussendoortje is,alleen jammer dat deze film er zo snel uit is geperst.
Les voor de volgende keer: luister naar het publiek en besteed aandacht aan de personages die het echt verdienen en zo de film de moeite waard laten worden
voor deze film *3
Midnite
voor nu *4
Moet je ook geen film downloaden he
Stoute jongen,terug in je kooi!!!!
Roodkapje
Hier en daar wel mooi gemaakt maar erg slecht geacteerd en een verhaaltje waar je mottig van word. Totaal geen gevoel in deze film.
predator
- 1954 stemmen
Misschien minder dan 1&2, maar ik heb me prima vermaakt. Vooral de tweestrijd waar sommige X-men mee te maken krijgen, vond ik knap uitgewerkt.
Misty44
en waar blijft Gambit nu??? Hopelijk in deel vier...
voor deze film *3
Als je de posts hierboven leest zou je weten waar Gambit blijft...
Hij word nu ge-cast voor een nieuwe Saga. Er word nog wel gehiemzinning over gedaan, maar hij komt wel degelijk.
Leuk tussendoortje? Was echt wel een goede film, ik vond em beter als 1, twee blijft wel het beste denk ik.
Er gebeurt veel in dit deel, maar daarom vind ik em juist vet! uitdiepen van karakters is wel belangrijk, maar er moet ook actie zijn, laat ik het zo zeggen, heb me met dit deel geen moment verveelt. In deel 1 bijvoorbeeld duurde conversaties weles te lang, ik bedoel de X-Men moeten gewoon aan het rellen zijn, dat is het mooiste onderdeel. Films met een hoop gesprekken en drama zijn er genoeg, de superkrachten die de X mannen bezitten maken het juist zo`n unieke film en ik vind dat ze daar ook zoveel mogelijk mee moeten doen. 4,5
Hankster
de kracht van X-Men zit hem juist in de goed geschreven verhalen en de complexe karakters....en dat kwam matig tot bijna niet uit de verf in X3.
Enkel Wolverine, Jean/Phoenix, en de vriendschap tussen Magneto-Xavier is in de filmserie goed uitgediept.
Maar met name Storm was in vooral X1 een zinloos figuur, en Angel was in X3 helemaal een afgang. Had die er dan uit gelaten bijvoorbeeld. Maar nee, alleen maar omdat een kerel met vleugels er cool uitziet laat Ratner hem erin, zodat hij cheesy plaatjes kan schieten met Angel die langs de in-herbouw-zijnde Golden Gate Bridge zweeft.
Ik zag op de bonusdisc bijvoorbeeld dat Storm over haar verleden in Afrika praat met Xavier wanneer ze op het balkon staan. En dan laat Ratner zulke scenes eruit :S Sorry hoor, maar dan heb je echt geen oog voor hoe belangrijk de achtergronden van deze karakters zijn om hun acties en handelingen te begrijpen...
Maar hopelijk komt er nog een extended versie van deze film uit...
Ik heb hem gister weer gekeken voor de 3e x, en hij is zeker niet slecht. Maar ik erger me eraan dat ik bepaalde scenes zie en dan ervan overtuigd ben dat zeker Singer, maar zelfs ook Ratner er zoveel meer uit had kunnen halen simpel door in het midden gedeelte meer de tijd te nemen voor een aantal karakters en gebeurtenissen.
Hankster
ik heb de 2-Disc gekocht, maar ik dacht dat alle 22 extra scenes ook op de 1 disc stonden?
Maar sommige van deze scenes zijn echt een gemis; de voice-over van Xavier in het begin, de alternatieve 'boarding-scene', Jean en het kleine meisje...
En op de extra's zie je ook dat ze bezig zijn met het filmen van de dialoog van Storm wanneer zij en Xavier op het balkon van de mansion staan; vooral dát vond ik erg jammer dat ze dat eruit hebben gelaten. En aangezien die niet eens bij de deleted scenes op disc 1 stond, vrees ik dat er nog een aantal hele mooie stukjes zijn gesneuveld...
Maargoed, de extra's van disc 2 zijn wel leuk en informatief, hoewel ze bij X1.5 en 2 wel veel interessanter waren. Daar gingen ze meer over het hele productieproces 'van idee tot premiere'....en hier is het meer dat 'ze het heel jammer vonden dat Singer er niet meer was, maar dat Brett er voor energie en humor tegen aan ging en hij een geweldige "job" heeft verricht'.
Leuk..niet meer dan dat.
edit; je vroeg om de eindes

er staan 3 eindes op, maar volgens mij worden die gewoon met die 22 scenes meegerekend.
de eindes zijn;
-Logan terug in Canada
-alternatieve versie van 'a new schoolyear begins' met Bobby en Hank als leraar naast Storm
-Rogue die de kuur niet heeft genomen
Maar die kan je ook wel even op youtube bekijken...
aryan
Het was een leuke film, echt een blockbuster. Mooie special effects, veel bekende karakters. Alleen het verhaal had veel beter moeten zijn. Die trilogy zou meer zoals de matrix trilogy moeten zijn (1 introductie film 2 films voor een groot verhaal).
Maar goed, ik weet zeker dat we over 30 jaar iets krijgen zoals met batman en superman nu (iets van X-men begins)

Dark Phoenix

2003

X-Men
2000

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

The Dark Knight

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
mutantgebaseerd op stripsuperhumanbeastcyclops post-credits scenex-menfox's marvel universe