• 9.383.116 stemmen

X-Men: The Last Stand (2006)

Actie / Sciencefiction | 104 minuten

Met onder meer: Hugh Jackman, Halle Berry en Ian McKellen

Releasedatum: 25 mei 2006

Plot X-Men: The Last Stand

"Take a stand."

Via de mutant Jimmy heeft men een 'geneesmiddel' voor mutatie uitgevonden. Voor het eerst in hun leven hebben mutanten nu een keus: hun krachten, waardoor ze niet geaccepteerd worden door de samenleving, behouden of hun krachten opgeven zodat ze menselijk worden. Ondertussen probeert Magneto een leger mutanten bij elkaar te krijgen om het geneesmiddel te vernietigen en ontdekken Charles Xavier en zijn mutanten dat Jean Grey terug is. Maar ze is niet helemaal zichzelf.

Jean Grey / Dark Phoenix

Cain Marko / Juggernaut

Katherine 'Kitty' Pryde / Shadowcat

avatar van Jeun

Jeun

heb em gehuurt en ik moet zeggen dat hij slechter was dan dat ik had verwacht maar de gevechten waren heel mooi gedaan.

avatar van DrexlR.M.

DrexlR.M.

wat een hoog emo de pemo gehalte zeg

het ja nee geen mening van wel geen krachten dood of schijndood jemig

2 hoogte punten : ellen page en anna panuin

avatar van pebbles02

pebbles02

Ik vond het een onwijs leuke film famke is geweldig 3,5 ster

as

Dus... de saga van de Phoenix wordt er even door heen geramd. Letterlijk geramd, want met de snelheid waarmee deze verfilming zich ontvouwd is er steeds minder plaats voor karakterontwikkeling. Iets wat in de twee vorige films toch veel beter uit de verf kwam. Famke mag wat dronken uit haar ogen kijken, sexy zijn en wat zinnen opzeggen. Maar de Phoenix saga is veel meer dan dat. De makers drukken dit helemaal naar de achtergrond. Jammer, jammer.

Jackman steekt wel heel erg flets af in verhouding tot de vorige films. Was hij in de vorige delen nog een getergde ziel op zoek naar zijn verleden, nu is het een karikatuur met een mond vol oneliners. Ook Hale Berry, die eerst niets zag in het oorspronkelijke script en een vergroting van haar rol eiste, heeft eigenlijk ook maar weinig in te brengen. Raadsel waarom ze met dit script instemde. Haar rol stelt uiteindelijk toch geen donder voor.

Singer wordt dus met node gemist. Waar hij nog met originele vondsten komt, is Ratner gewoon een gehuurde kracht die volgens de boekjes werkt. Pluspunten zijn toch wel Sir Ian Mckellan en Patrick Steward die met hun rollen de boventoon voeren en ver boven de rest uitsteken.

Verder is dit gewoon een fantasieloos en onintressant prul.

Hoe een heel aardig filmserie om te zeep helpen? Hier is uw antwoord.

avatar van glem

glem

was een leuke film maar na 2 keer ofso begint hij te vervelen maar geen slechte film beter dan 2 inieder geval.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

as schreef:

Jackman steekt wel heel erg flets af in verhouding tot de vorige films. Was hij in de vorige delen nog een getergde ziel op zoek naar zijn verleden, nu is het een karikatuur met een mond vol oneliners. Ook Hale Berry..haar rol stelt uiteindelijk toch geen donder voor.

Ja, maar het acteren van Jackman ligt heel erg waarschijnlijk aan de regisseur. Zo hoor je Singer er voortdurend over praten dat hij de karakters wilt leren kennen enz, en Ratner dat hij alles zo realistisch op doek wilt krijgen, maar voornamelijk de aktie enz. Hier kon deze regisseur ook beter een kleine 20 minuten aan karakters besteden...

Wat betreft Berry, Donder LOL!

Zij moest gewoon een nog kleiner rol krijgen en Beast en Cyclops moesten meer naar voren komen.

Verder is dit een film waarbij je de comics achter je moet laten, al is dat moeilijk genoeg.

avatar van IcU

IcU

De beste X men film, maar ben nog steeds niet geboeid in het consept. Het ziet er prachtig uit, en er wordt goed gespeelt. Toch kan het mij niet zo erg boeien als andere comic verfilmingen zoals Spiderman of Batman. Jackman zet een stoere Wolverine neer en de rest van de cast mag er ook zeker wezen. De sfx zijn zeker in orde, en het verhaal is verassend. 4*en

Deze X-men film was zeker niet slecht, ik snap best wel dat sommige mensen niet zo tevreden zijn over deze film. Deze film kan je niet slecht noemen. Hij is gewoon anders gemaakt omdat er een andere regie achter zit maar voor de rest blijft het uiteindelijk allemaal hetzelfde. Ze hadden inderdaad de karakters wat beter kunnen uitwerken, daar ben ik het mee eens maar behalve dat is de film prima in orde. Deze x-men film moet het echt van de actie en de special effects hebben. Kwa actie beter dan zijn voorgangers maar kwa verhaal een tikkeltje minder. Cyclops had inderdaad een grotere rol mogen spelen. Maar toch zitten er dingen in de film die ik nooit had verwacht, en dat vind ik toch knap van de reggie. Weer een goeie X-men film met een nog groter spectacul dan zin voorgangers. jammer dat hij aan de korte kant was. Met een budget van 210 miljoen dollar hadden ze voor mij wel een langere film mogen maken. Maar voor de rest een goeie film. 4*!!!!

Slater schreef:

Verder is dit een film waarbij je de comics achter je moet laten.

Dat zou wel jammer zijn. Genoeg stof om een paar erg coole verfilmingen van te maken. De Phoenix saga verdient het niet om afgeraffeld te worden. Dat is wat grootser dan hier wordt voorgesteld. Nu wordt het naar de achtergrond gedrukt voor een lullig verhaaltje over een medicijn voor mutaties. Maar als een regisseur en scriptschrijver of Studio te eigenwijs zijn dan houdt het natuurlijk op. De serie had beter verdiend.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Als hun echt van plan zijn om een GROOT bedrag geld binnen te halen, investeren ze effetjes een bedrag en proppen ALLE comics in 1 film van 90 min!

Dat zou wel een zelfde aktie zijn als deze film gok ik

avatar van Nohands

Nohands

Mooie schitterende film weer, ik heb genoten!!

Meer!!!

avatar van Lyssa

Lyssa

Ik vond dit een vermakelijke film, maar wel iets minder dan de andere films.

Het hele Phoenix-verhaal vond ik wat onuitgewerkt en wat kort door de bocht. Dit ook: Xavier is dood, Scott is dood, jammer, we gaan weer verder ik vond dat dit toch wat 'dramatischer' had mogen zijn, wat meer impact had mogen hebben. Ook was de film wat aan de korte kant....

Maar nog steeds een leuke film, leuke acteurs, vermakelijk vehaal.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Ik heb deze film gisteren gezien, en ik had er meer van verwacht.
De film is zeker niet slecht, maar minder dan de eerste 2 films.

Er wordt amper uitleg gegeven over Phoenix, waar de film eigenlijk vooral om draait.
Ook Angel zie je amper, waar ik ook graag wat meer uitleg over gezien zou hebben.

Het verhaal is ook nogal raar ivm Scott en Xavier, en de nieuwe mutanten krijg je ook niet veel te zien.
Het kale jongentje (ik weet zijn naam niet juist :$) zie je af en toe in beeld, maar nadat hij 'ontsnapt' is zie je hem niet meer, zelfde met Angel die wegvliegt met zijn vader.

Er wordt wel zeer sterk geacteerd.
De enige die wat minder goed acteerde, is Juggernaut (Vinnie Jones) vind ik.

Al bij al geen slechte film, die toch zeker 3* verdient.

avatar van saleena

saleena

leuke film goeie actie

leukste waren jean grey,angel en pyro

en wolverine natuurlijk

ik vond het vooral grappig toen hij die sigaar pakte terwijl iedereen druk aan het vechten was

wisten jullie trouwens ook dat er misschien een eigen film voor wolverine komt

avatar van Wendelina

Wendelina

Goeie film met veel actie en af en toe ook nog wel eens een verrassende actie!

avatar van The_Game

The_Game

Goed 3e deel. Toch blijf ik erbij dat deel nog het beste was. Wel jammer dat alle delen zo los van de animatie serie liggen. Al met al moet je ze alle 3 wel gezien hebben als je van dit gerne houdt.

Ik heb de Special Edition aangeschaf van deze film, en die is het zeker de moeite waard. Jammer dat er nog geen recensie van op staat op www.dvd.nl Deze film was echt goed. Hoezo niet alles goed uitgelegd de uitleg van de karakters hebben we al in de vorige 2 films ontdekt. Bij de nieuwe karakters die erbij zijn gekomen waaronder, Juggernaut, Angel, en beast word allemaal in deze film goed uitgelegd en natuurlijk niet te vergeten The phoenix Dat in de film een hele grote rol speelt. De special effects waren echt fantastisch. Dit 3e deel heeft bij mij alles waargemaakt. Het geluid van de film is echt om te genieten. Het geluid was zo diep en mooi dat gewoon de grond helemaal begon te trillen, en dat moeten we zeker hebben bij zo'n film als deze. Ik heb bij de extra's gekeken en daar staat een langere gevecht op tussen Wolverine en Juggernaut die hadden ze van mij wel in de film mogen proppen. Op het einde naar de aftiteling zie je nog iets, dat aanleiding heeft op een deel 4. Ondanks dat deel 1 goed was en 2 super was dit 3e deel gewoon fantastisch. Dit deel is voor mij de beste X-men film. 5*. Op naar X4!!!!!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Ik vond het een goede film.

Vond de andere delen ook goed, maar deze toch wel de beste.

Hele goeie effecten, die zeker goed aanwezig waren, leuke personages met een 'droge' Wolverine.

Verhaal was wel oke, maar ik vond vooral de effecten erg mooi gedaan.

Zeker een film die het waard is om gezien te worden.

avatar van Apster

Apster

Ben geen groot fan van de X-Men films, maar ik vond de eerste 2 behoorlijk onderhoudend en ondanks de vele personages, kreeg elk toch nog voldoende aandacht aan de kijker. Bij de derde is dit niet echt het geval, het ging allemaal erg snel en de personages bleven een beetje oppervlakkig. Dat komt denk ik dat deze film ten eerste niet geregisseerd is door Singer, maar de film is met 100 minuten ook te kort om een verhaal met zoveel personages te kunnen vertellen. Jammer, vooral omdat dit het laatste deel(?) van de trilogie is. Niet slecht, maar ook niet goed als de eerste 2.

avatar van Reinbo

Zeer matig en ongeïnspireerd werkje. Waar Singer dit onzinnige gegeven nog enige diepere lagen wist mee te geven faalt Bretner volledig. Zeer zwakke pulp. 1,5*

avatar van Evil Empire

Evil Empire

Geweldige film is dit. En wat is Famke Janssen toch goed!

avatar van jeseke

jeseke

vond deze film de slechtste van de 3 vond geen goed verhaal

avatar van koetje boe

koetje boe

dit is nou een film waarvoor ik thuis blijf.

er zit van alles in: spanning, actie, romantiek, humor...kortom, bijna alles is erin te vinden.

ik ga hem zeker nog een keer kijken.

avatar van Terry1985

Terry1985

Ik vraag me af of het wel echt het laatste deel is, als je het einde bekijkt. Ze houden toch weer een optie voor ooit nog een film.

avatar van Misty44

Misty44

Terry1985 schreef:

Ja de directeuren hebben ook bevestigd dat er een nieuwe saga aankomt!

The Last stand is wel de laatste film met deze personages in deze verhouding met elkaar, maar ze willen een nieuwe saga opzetten met eventueel nieuwe karakters. Dit hangt natuurlijk geheel af van welke acteurs nog zin hebben in een nieuwe saga. De rest zal aangevuld moeten worden. ( als nightcraler en gambit er maar in komen...)

Maar eerst worden we getrakteerd op twee spin offs:

Magneto en Wolverine krijgen ieder een aparte film.

Waarvan Wolverine`s deel de eerste zal worden, deze is namelijk gelijk achter deel 3 aan gefilmd en Hugh Jackman heeft een eigen maatschappij opgezet waarvoor hij de Wolverine film als promo wil gebruiken.

Die van Magneto is nu ook in de maak en word gewoon door Ian Mc Kelly gespeeld, aleen gaan ze met computertechnieken hem terugbrengen naar een leeftijd met kloppend uiterlijk van een jaar of 25.

Voor degene die de tekenfilmseries goed kennen zal dit allemaal niet gek klinken.

Daar had je ook saga`s van meerdere afleveringen (net zoals film 1,2 en 3 bijv.)

En daar had je ook spin offs waarbij bepaalde personages eruit werden gelicht om daar wat meer over aan de weet te komen. Weleens over het verleden, weleens een speurtocht die zich in het heden afspeelde ( zoals het bezoek van Wolverine aan de Wapon X facility in de film)

Dus wees niet getreurd, er staat nog genoeg X men gepland voor op het witte doek.

avatar van yoeri:D

yoeri:D

Mag ik ff weten wie denken dat er nog een deel 4 komt?

dankje

avatar van Misty44

Misty44

SPeur maar goed op internet dan krijg je je bevestiging wel.

Er komt geen deel 4, wel zoiets als 2.1 ofzo maar geen deel dat nog aansluit bij dit verhaal.

Misty44 schreef:

Waarvan Wolverine`s deel de eerste zal worden, deze is namelijk gelijk achter deel 3 aan gefilmd.

Onzin. Het script is klaar maar de opnamen beginnen ergens volgend jaar.

avatar van Olivia

Olivia

Ik vond het toch een beetje tegenvallen.
De special effects zagen er goed uit, erg mooi gedaan allemaal. Echt slecht was-niet, ik heb me er goed mee vermaakt, maar ik bleef toch met een beetje een ontevreden gevoel achter.
Trouw aan het de strips en/of tekenfilm is-ie natuurlijk niet, maar dat boeit bij deze films toch niet echt, en de Phoenix saga word inderdaad in sneltempo aan de kijker voorgeschoteld. Het stoorde me niet, ik vond dat ze wel een mooi pakje droeg.

Maar om in deze film dan maar gelijk drie belangrijke karakters weg te schrijven, dat vind ik dan weer zonde
Vooral Cyclops had wat mij betreft een grotere rol mogen krijgen. Er blijft zo weinig over met alleen Wolverine en Storm als veteran-xmen.
Beast verraste me dan wel weer, ik zat me echt af te vragen hoe je zo'n type nou zou moeten verfilmen zonder dat het belachelijk zou worden. Maar in actie zag hij er goed uit, vond ik.
Iceman kende ik zelf als figuur geheel uit ijs, dus ik vond het leuk om te zien hoe hij in gevecht met Pyro tot Iceman transformeerde en zijn ware kracht liet zien.
De rol van Rogue vond ik ook heel erg tegenvallen. In de films neemt ze het natuurlijk niet op tegen Ms. Marvel, dus blijven haar superpowers (vliegen en super-strenght) uit.
Maar ze hadden haar toch wel iets te doen kunnen geven in plaats van haar weg te laten lopen?
Vond het erg jammer dat Kitty Pryde(hoewel ik haar plaats misschien liever een ander iets bekender personage had gezien, of haar en dan nog een ander karakter) en Colossus helemaal niet uitgewerkt waren en ik pas bij de aftiteling zag dat het Callisto was die Magneto vergezelde.

Ik miste dus eigenlijk een paar andere x-men die ik er best graag in had gezien, meer in had willen zien of anders in had willen zien.
Toch wel jammer.
Maar wellicht zijn de spin-offs ook wel leuk. Met Magneto zou 't toch in principe wel goed moeten komen. Ian McKellen is gewoon een goede acteur en een andere verhaallijn zou wel interessant zijn.

avatar van ju-julien

ju-julien

dit is een mooie film maar ik vindt dat er wat mist ik weet niet wat maar er mist iets mischien een beter verhaal ?